Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@00:34:54 GMT

پرنده پرستو به کمک جنگلبانی می آید!

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۵۰۸۷۸

پرنده پرستو به کمک جنگلبانی می آید!

به گزارش افکارنیوز،

حامد بیگدلی، مدیر عامل این شرکت فناور حوزه صنایع هوافضا  با اشاره به تولید پهپاد بومی در کشور اظهار کرد: این یک محصول عملیاتی است که قابلیت تصویربرداری و ارسال تصاویر به صورت زنده تا شعاع ۲۰ کیلومتری در بازه‌ زمانی یک ساعت تا یک ساعت و ربع را دارد.

اخبار اقتصادی- وی ادامه داد: این پهپادها در مواردی همچون جنگل‌بانی، امور نظامی، مرزبانی، نیروی انتظامی و دستیابی به اماکنی که صعب العبور باشند، کاربرد دارند؛ چرا که این پهپاد مجهز به دوربین بزرگنمایی با زوم اپتیکال است که می‌تواند دید تا فاصله ۱۵ تا ۲۰ کیلومتر در ارتفاع ۳۰۰ متری را مهیا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیگدلی با بیان اینکه پهپاد های ساخته شده در این شرکت در کلاس‌های "نقشه‌برداری" و "حفاظت پیرامونی" و مجهز به دوربین‌های حرارتی و روز و شب است، خاطر نشان کرد: پهپاد " پرستو " برای پایش امور جنگلبانی، منابع طبیعی و شرایط بحران قابلیت بهره‌برداری و به‌کارگیری را دارد. این پرنده یک ساعت مداومت پروازی دارد که در میان مولتی روتورهای دنیا، جزو پرنده‌هایی با بیشترین مداومت پروازی است.

این محقق یادآور شد: این پرنده در تاریکی مطلق قادر به تصویربرداری است که با استفاده از حرارتی که از منابع حرارتی ساطع می‌شود، می‌تواند تصویربرداری در شب را انجام دهد.

به گفته وی، این محصول عملیاتی و آماده تحویل به نهادها است.

بیگدلی محصول دیگر این شرکت را پهپادهای نقشه‌برداری عنوان کرد و گفت: این پرنده در تهیه نقشه‌های توپوگرافی و کاداست و نقشه‌های کوچک مقیاس کاربرد دارد.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: هوافضا پهپاد پرستو منابع طبیعی پهپاد پرستو هوافضا جنگلبانی صنایع هوافضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۰۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انواع مرغ ماهی خوار در ایران + بررسی خصوصیات آن ها

مرغ ماهی خوار که در راسته لک لک سانان قرار دارد بیشتر اوقات با نام حواصیل هم شناخته می شود. از انواع این پرنده زیبا و شکارچی می توان به گونه های بوتیمار یا غمخورک و وقار اشاره کرد.

به دسته ای از این پرندگان که پرهای سفید و آراسته دارند وقار گفته می شود که به عنوان زیبا ترین نوع مرغ ماهی خوار از آن نام برده می شود. این پرنده امروزه حتی به داستان ها و افسانه ها هم اضافه شده است و نقل قول های فراوانی از این پرنده زیبا و سفید رنگ موجود است. هم چنین بعضی نویسندگان کتاب هایی را با بررسی به خصوصیات رفتاری حواصیل نوشته اند.

به گزارش هپی پت، این گونه جانوری شباهت زیادی با دیگر خانواده های لک لک سانان دارد از جمله درنا، اکراس و کفچه نوک اما با کمی دقت می توان به تفاوت موجود در میان آن ها پی برد چرا که مرغ های ماهی خوار در هنگام پرواز گردن شان را بالا و به سوی عقب می گیرند دقیقا برعکس این پرندگان نام برده که آن ها در هنگام پرواز کردن بدن خود را به صورت کشیده و به سوی جلو می گیرند. منقار حواصیل ها به صورت کلی دراز و نیزه ماندد است اما در گونه های مختلف آن گاه ضخیم و گاه می تواند بسیار ظریف باشد.

تمامی مرغ های ماهی خوار از جانوران کوچک روی زمین تغذیه می کندد به علاوه ماهی ها همان طور که از اسم شان پیداست! غبغب بزرگ ویژگی ای است که تمامی گونه های این جانور شامل آن هستند. مرغ ماهی خوار از غبغب خود برای شکار انواع ماهی ها از آب استفاده می کند، قابلیت ارتجاعی ای که غبغب این پرنده دارد باعث شده تا شکار به آسانی صورت بگیرد.

همان طور که در بالا گفتیم 13 گونه جانوری از این پرنده در ایران موجود است که بیش از 9 گونه ی آن ها گونه های مهاجر و بومی موجود در گیلان هستند. طبق آمار و اطلاعات داده شده توسط سازمان محیط زیست ایران هفت گونه از این پرنده در تالاب کرفستان شهرستان خوش آب و هوای رود سر مشاهده شده اند.

این پرنده بیشتر از کدام ماهی ها تغذیه می کند؟

مرغان ماهی خوار اغلب به صورت گروهی و دست جمعی شکار می کنند آن ها در هنگام شکار با تشکیل یک خط و یا قرار گرفتن در حالت u و هم چنین با تکان دادن بال های خود روی سطح آب، ماهی ها را به قسمت کم عمق آب هدایت می کنند تا فرایند شکار به اسانی صورت بگیرد. وقتی ماهی ها به مناطق کم عمق اب رسیدن کار شکار شروع می شود و آن ها تنها با پرتاب منقار خود در آب به طعمه می رسند.

از آن جایی که مرغان دریایی در کنار سواحل دریا هایی که آب شیرین دارند زندگی می کنند. اغلب تغذیه آن ها متشکل از ماهیان موجود در آب شیرین است. مرغ های ماهی خوار قهوه ای که از بالا به سمت ماهی ها شیرجه می روند اکثراً شاه ماهی شکار می کنند. حواصیل جوان با فرو بردن منقار خود در گلوی مادرشان از ماهی های صید شده تغذیه می کنند.

محل زندگی مرغ ماهی خوار کجاست؟

محل زندگی مرغان دریایی نزدیک به مناطق آبی و بستگی به موجود بودن تغذیه آن ها یعنی ماهی ها است به همین دلیل این پرندگان در بسیاری از مناطق ساحلی، رود خانه ها و دریاچه ها یافت می شوند. این حیوانات اغلب به صورت گروهی و دست جمعی زندگی می کند. نظم و گروه بودن آن ها در هنگام سفر نکته مثبتی برای حفاظت از خودشان است.

همان طور که مشخص است این پرندگان از ویژگی های اجتماعی خوبی برخوردار هستند چرا که آن ها گروهی شکار و همگی با هم زندگی می کنند. ریختن مواد شیمیایی همانند ddt باعث لطمه به محل زندگی و زیستن آن ها شده است این کار در آینده ای نه چندان دور باعث کاهش جمعیت این گونه جانوری خواهد شد.

شکار مرغان ماهی خوار قانونی است؟

شکار مرغان ماهی خوار در ایران ممنوع و با توجه به استناد موجود قانون شکار و صید و مصوبه شورای عالی محیط زیست از گونه های حمایت شده در ایران به شمار می آیند. در صورت مشاهده شکار این پرنده زیبا با فرد شکارچی به سختی مقابله می شود چرا که حفاظت و امنیت جانی حواصیل و تمام گونه های جانوری و گیاهی برای ما ایرانیان دوست دار طبیعت مهم است.

بررسی طول عمر این پرنده

مرغ ماهی خوار به نسبت از طول عمر خوبی برخوردار است. میانگین طول عمر این پرندگان شکاری 10 تا 25 سال و حتی بیشتر است اما امروزه شاهد مرگ و تلف شد این گونه جانوری هستیم که متاسفانه دلیل این کاهش جمعیت آلودگی آبی، وجود پلاستیک در آب ها و … می باشد که موجب خفگی و یا مرگ تدریجی و پایین آمدن میانگین سال های طول عمر مرغان ماهی خوار شده است که باعث تاسف و اندوه است.

سوالات متداول آیا مرغان ماهی خوار علاقه ای به مهاجرت دارند؟

بله زیرا این کار آن ها باعث می شود تا غذا به وفور یافت کنند.

آیا شکار مرغ ماهی خوار قانونی است؟

خیر شکار مرغان ماهی خوار در ایران غیر قانونی است.

محل زندگی مرغان دریایی کجاست؟

این پرندگان شکارچی در نزدیکی سواحل و دریاچه ها لانه سازی می کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تالاب انزلی، میزبان بیش از هزار پرستوی دریایی
  • آشیانه ساختن پرستو‌های دریایی در تالاب بین المللی انزلی
  • افزایش کارایی توربین بادی با بال پرنده
  • تقدیر حفاظت محیط زیست اشنویه از دانش آموز حافظ حیات وحش
  • تلف شدن ۴۰ پرنده سبز قبا به دلیل تخلف کندوداران
  • انواع مرغ ماهی خوار در ایران + بررسی خصوصیات آن ها
  • شکار دیدنی پرنده توسط یک گربه وحشی (فیلم)
  • نجات یک بهله دلیجه زخمی با کمک دوستداران محیط زیست
  • افزایش آمار حمله قاچاقچیان به نیروهای جنگلبانی/ تعداد نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی 14 درصد استانداردهای جهانی است! سازمان منابع طبیعی در دفاع از نیروهای خود ناتوان است
  • سوپر 3 و سوپر 9 ؛ پهپاد به علاوه شاسی بلند و یک دو نفره جذاب از چینی های بازار (+تصاویر)