Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد حوزه و دانشگاه گفت: در مسیر حق نباید نگران بود. حتی اگر تنها شویم وقتی قیام کنیم دست ما با دست خدا همراه خواهد شد و صدایش در جهان خواهد پیچید.

حجت الاسلام والمسلمین محمد رضایی تهرانی در گفت و گو با خبرنگار قدس آنلاین عنوان کرد: قرآن و عترت پیامبر گرامی اسلام دو موضوع به هم پیوسته هستند و به فرموده خاتم الانبیا، محمد مصطفی(ص) این دو از هم جدا نمی شوند تا در کنار حوض کوثر به سوی ایشان بازگردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل می بینیم که هر آموزه که در قرآن بیان شده باشد تبیین و تفسیر آن به صورت گسترده تر در احادیث موجود است.

وی ادامه داد: ظلم سیتزی و حرکت جهادی مبنای الهی دارد. خداوند در قرآن می فرماید: چرا برای نجات کسانی که به ظلم گرفتار هستند و طلب نجات می کنند قیام نمی کنید؟ پیام این آیه شریفه این است که سکوت در برابر ظلم و ستم جایز نیست و برای خروج از آن وضعیت باید قیام کرد. به همین جهت قیام برای رهایی از ظلم و ستم هم دستور قرآن و هم دستور و سیره عملی اهل بیت علیهماالسلام است.

وی بیان داشت: در زمان طاغوت و حکومت پهلوی ما درگیر چنین موضوعی بودیم. در واقع در مملکت خود حضور داشتیم اما در عمل منابع و منافع مان در اختیار ما نبوده و مستشاران آمریکایی و صهیونیستی و جیره خوران آنها، بر منافع ما کنترل داشتند.

وی خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) با استفاده از این دو اهرم تربیتی توانستند قیام الهی خود را نه تنها بر پایه مبانی سیاسی بلکه بر مبنای تربیتی و معرفتی قرآنی و روایی استوار کنند. چون این قیام شخصی نبوده و قیامی برای رضای خداوند بود به مردم و ملت نیز منتقل شد.  

وی با ذکر این موضوع که حضرت امام در قیام خود به یکی از آیات قرآن بارها اشاره کرده بودند، افزود: خداوند در سوره مبارکه سبا آیه ۴۶ می فرماید: " قُلْ إِنَّمَا أَعِظُکُمْ بِوَاحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَیٰ وَفُرَادَیٰ ثُمَّ تَتَفَکَّرُوا" به این معنی که "بگو من به یک سخن شما را پند می‌دهم و آن سخن این است که شما خالصانه برای خدا دو نفر دو نفر با هم یا هر یک تنها قیام کنید" در کارهای جهادی و قیام برای خدا، نباید بگوییم که یک دست صدا ندارد. وقتی خداوند می گوید "مَثْنَیٰ وَفُرَادَیٰ" یعنی اینکه در مسیر حق نباید نگران بود. حتی اگر تنها هم بودیم وقتی قیام کنیم یک دست ما با دست خدا همراه خواهد شد و صدایش در جهان خواهد پیچید.

این استاد حوزه گفت: امام خمینی به آیه اشاره شده باور داشت و توانست این باور را به جامعه نیز منتقل کند. بیشتر ایرانیان قبل از انقلاب انسان های تربیت شده اما مانند لامپ های خاموش بودند. یک جریان الکتریسیته لازم داشت تا آنها را روشن کند. برای همین بنیان گذار انقلاب اسلامی فرمود که انقلاب ما انفجار نور بود.

وی ابراز داشت: معمار کبیر انقلاب اسلامی در جایی فرمودند اگر به نقطه ای برسم که هیچکس همراه من نباشد و لازم شود که تنهایی برای خدا قیام کنم اینکار را خواهم کرد. حتی اگر مجبور شوم که تا آخر عمر روی کوهی دورافتاده یا در کشتی بر آبهای آزاد سرگردان باشم. با نگاهی بر زندگی امام خمینی(ره) به وضوح قابل مشاهده است که حرکت خیزشی و قیام ایشان متاثر از آموزه های قرآنی و سیره اهل بیت سلام الله علیها از جمله هشتمین امام شیعیان جهان حضرت علی بن موسی الرضا(ع) است.

حجت الاسلام والمسلمین محمد رضایی تهرانی تصریح کرد: در روایتی آمده است که دو مسافر خدمت حضرت رضا(ع) رسیدند. امام به یکی از آنها فرمودند که تو حکم مسافر را داری و نمازت شکسته است و به دیگری گفتند که نماز تو کامل است. هر دو متعجب شده و دلیل آن را از ایشان پرسیدند. حضرت ثامن الحجج(ع) فرمودند یکی از شما برای زیارت من آمده است و این سفر حکم عبادت داشته و صحیح و نمازش شکسته است. دیگری به نیت تقرب به مامون که حاکمی ظالم است به اینجا آمده لذا سفر او حرام و نمازش کامل است و حکم مسافر پیدا نمی کند.

وی متذکر شد: مبدا حرکتی و قیام امام رضا(ع) علیه حکومت جور خلفای عباسی با خیزشی عمومی همراه بود. وقتی حضرت به امامت رسیدند دوره ای بود که پدر ایشان مظلومانه در کنج زندان به شهادت رسیده بودند و از طرفی در درون جریان شیعی نیز برخی از نمایندگان موسی ابن جعفر(ع) ادعای امامت داشتند و پس شهادت ایشان به سمت امام رضا(ع) نرفته و گروه واقفیه تشکیل دادند. لذا امام رضا(ع) امامت را به صورت رسمی و آشکار شروع کردند.

وی با اشاره به اینکه برخی از دوستان حضرت به ایشان گفتند که شیوه امامت پدران شما به اینگونه نبود و ابتدا مخفیانه تر ادعای امامت داشتند، اظهار کرد: امام رضا(ع) به آنها فرمودند شرایط من با آنها متفاوت است. و در جایی دیگر دوستداران امام به ایشان گفتند که اگر با همین رویه تند و محکم علیه هارون الرشید گام بردارید ممکن است او به شما آسیب برساند. امام فرمودند هارون نخواهد توانست که این کار را بکند که اگر غیر از این شد یقین کنید که من امام شما نیستم.

وی یادآور  شد: حضرت رضا(ع) در قیام خود آنقدر محکم و باصلابت بودند که دشمن مجبور شد برای کنترل بیشتر آن امام همام ایشان را به نزدیک خود آورده و به بهانه ولایتعهدی حضرت را در کاخ عباسی اسیر کند. اما امام رضا(ع) بدون آنکه سوژه ای به دست دشمن بدهند بهترین استفاده را از این موقعیت کردند. مطالبی که در رابطه با رهبری جهان اسلام سالها در کنج خلوت گفته می شد امام از تریبون ولایتعهدی استفاده کرده و حرف های الهی خود را مطرح نمودند.

حجت الاسلام والمسلمین محمد رضایی تهرانی مطرح نمود: سراسر زندگی مبارک ثامن الائمه(ع) مملو از جهاد و قیام علیه دستگاه ظلم و جور بود. یک ویژگی امام این بود که وقتی برای دوستان خود هدیه می فرستاندند مقداری تربت کربلا هم با آن همراه می کردند و این خود بزرگترین نشانه دعوت مردم به قیام حسینی و مبارزه با ظالمان و ستمگران بود.

وی خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) در زندگی خود از این الگوهای دینی و تربیتی به صورت فراوان بهره بردند تا اینکه توانستند آغاز کننده قیامی باشند که علیه استبداد و استعمار شکل گرفت ودرنهایت با همراهی مردم به پیروزی رسید.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سیره رضوی قیام جهاد برای خدا امام خمینی ره امام خمینی امام رضا ع برای خدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۰۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیروی جوانان از سیره شهدا رمز اعتلای کشور است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله سید احمد علم الهدی در دیدار با سردار سرتیپ بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس که به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد، اظهار کرد: موضوع ترویج معارف جنگ تحمیلی را نباید دست کم گرفت؛ این مأموریتی است که روحیه شهادت طلبی و از خود گذشتگی را در بین اقشار مختلف مردم و به خصوص جوانان تقویت می‌کند و ثمره آن، ترویج روحیه جهادی و اعتلای کشور است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: نهاد مقدس حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، حلقه واصل و خط مقدم انتقال سیره شهدا به نسل‌های بعدی است تا این فرزندان عزیز ما که عهده دار آینده کشور و انقلاب هستند، پیرو همان طریقتی باشند که شهدای ایران اسلامی با توسل به آن، کشور را از گزند هجمه همه جانبه دشمن حفظ کردند.

وی با بیان اینکه انقلابی بودن و انقلابی ماندن جامعه در گرو تداوم فرهنگ دفاع مقدس است، خاطرنشان کرد: بعد از پایان جنگ تحمیلی، به تدریج این فکر در ذهن برخی افراد ایجاد شد که اگر دوباره هجمه ای به تمامیت ارضی ایران اسلامی صورت بگیرد، شاید نسل دهه شصت و هفتاد نتواند به اندازه نسل طلایی جنگ از امانت انقلاب صیانت کند. با این حال، موضوع دفاع از حرم و پس از آن دفاع از امنیت و سلامت به همه ثابت کرد که نسل آینده کشور نه تنها کم از شهدای دفاع مقدس ندارد بلکه در برخی عرصه‌ها، از نظر ایمان و باور بر آنها پیشی گرفته است.

علم الهدی ادامه داد: نمونه شخصیت‌هایی مانند شهید محسن حججی، طلایه دار نسلی بودند که نشان اقتدار آنها را امروزه نه فقط در عرصه دفاعی و نظامی بلکه در ساحت‌های مختلف علمی، فرهنگی و حتی اقتصادی و جهادی شاهد هستیم.

موزه دفاع مقدس، سنگر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی موزه‌های دفاع مقدس را سنگرهای ماندگار ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در هر استان خواند و بیان کرد: این خیلی مهم است که شما متمرکز بر کار فرهنگی باشید اما تحقق چشم اندازهای فرهنگی منوط به فراهم کردن برخی زیرساخت ها است. موزه‌های دفاع مقدس و یادمان‌های شهدا، دو زیرساخت اصلی در عرصه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هستند و به موازات استمرار این پروژه‌های عمرانی در اقصی نقاط کشور، مطالبه برحق مردم در خراسان رضوی این است که موزه دفاع مقدس در این استان به قید فوریت تکمیل شود.

وی گفت: اهمیت موزه دفاع مقدس در خراسان رضوی به پذیرش میلیون‌ها زائری است که همه ساله به قصد زیارت بارگاه منور رضوی راهی مشهدالرضا (ع) می‌شوند. بخش قابل توجه از این شمار را هم زائران خارجی تشکیل می‌دهند که اگر موزه دفاع مقدس استان نیز به بهره برداری برسد، می‌تواند توفیق این زیارت را با پیوست فرهنگی مرتبط مضاعف کند.

زائران سالانه راهیان نور، افزون از ۴ میلیون نفر

سردار سرتیپ بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس نیز ضمن ارائه گزارشی از اقدامات این بنیاد در توجه به مسائل فرهنگی و زیرساختی با محوریت ترویج معارف دفاع مقدس گفت: در موضوع تکمیل پروژه موزه دفاع مقدس در خراسان رضوی، تکالیف دستگاه‌ها مشخص است و همه مسئولیت دارند. در این شرایط، خوشبختانه با پیگیری‌هایی که اخیراً در دستورکار قرار گرفته، مدیریت شهری در مشهد با جدیتی بیش‌تر از قبل برای تکمیل پروژه وارد میدان شده است و امیدواریم تا در آینده نزدیک، بخش‌های نمایشگاهی موزه پذیرای علاقه مندان باشد.

وی با تأکید بر ضرورت توجه به کاروان‌های اعزام زائران راهیان نور و بازسازی زیرساخت‌های زیارت اعم از جاده‌ها و مراکز اسکان گفت: اگر چه تا پیش از کرونا، جمعیت زائران راهیان نور در کشور بیش از ۷ میلیون نفر در سال بود اما شیوع ویروس کرونا باعث شد تا برای حفظ سلامتی مردم، کاروان‌های اعزام حدود دو سال فعالیت نداشته باشند. با این حال، هم اکنون فرآیند زیارت مناطق عملیاتی جنوب دوباره در حال رونق است و با افزایش ۲۰ درصدی در سال جاری به بیش از ۴ میلیون نفر رسیده است.

کد خبر 6085187

دیگر خبرها

  • روایت تاریخ از کارنامه روحانیت
  • تربیت شاگرد و روحانی مبارز
  • پیروی جوانان از سیره شهدا، رمز اعتلای کشور است
  • پیروی جوانان از سیره شهدا رمز اعتلای کشور است
  • به برکت وجود سپاه، دشمن جرئت دست‌اندازی به خاک کشور را ندارد
  • «جهاد و هجرت» شعار ایام رحلت حضرت عبدالعظیم (ع)
  • دریادار سیاری: پاسخ ارتش و سپاه به عبور از خط قرمزهای نظام قاطع و سخت است
  • برنامه‌های رحلت حضرت عبدالعظیم (ع) تشریح شد
  • مراسم چهل و پنجمین سالگرد قیام مردم بلخاب افغانستان + فیلم
  • ضرورت بازخوانی اندیشه امام راحل برای نسل جدید