Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سیاهپوست بودن در آمریکا نباید به معنای حکم مرگ باشد.» این حرفی بود که به دنبال قتل تکان دهنده و دلخراش جرج فلوید به دست یک مامور پلیس در خیابان های سنت پل از دهان جاکوب فری شهردار مینیاپولیس بیرون آمد.

گروه غرب از نگاه غرب خبرگزاری فارس: «سیاهپوست بودن در آمریکا نباید به معنای حکم مرگ باشد.» این حرفی بود که به دنبال قتل تکان دهنده و دلخراش جرج فلوید به دست یک مامور پلیس در خیابان های سنت پل از دهان جاکوب فری شهردار مینیاپولیس بیرون آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در تصاویری که از سوی عابران تهیه شده، فلوید (46 ساله) دستبند به دست به رو کف خیابان خوابانده شده و یک پلیس به مدت 8 دقیقه زانوی خود را روی گردن او فشار می دهد. با وجود آنکه فلوید با استیصال التماس می کند که نمی تواند نفس بکشد و عابران به پلیس اعتراض می کردند، مامور پلیس آنقدر او را در همان وضعیت نگه داشت تا خفه شد.
گفته می شود به دنبال بالا گرفتن خشم عمومی از قتل فلوید این چهار مامور پلیس اخراج شده اند. مینیاپولیس و سایر شهرها از زمان وقوع این حادثه در 25 می شاهد شورش هایی بوده اند. در فیلمی که از این صحنه وجود دارد، قربانی را نشان می دهد که برخلاف ادعای پلیس و با وجود رفتار خشونت آمیز آنها، هنگام دستگیری مقاومتی از خود نشان نمی دهد. او به ظن دادن یک اسکناس جعلی 20 دلاری به صاحب یک رستوران دستگیر شده بود. این اعمال زور افراطی از سوی پلیس – حتی اگر ادعاهای جعلی صحت داشته باشند-  به طرز شرم آوری با وضعیت موجود بی تناسب است.

آشکارا پیداست که جرج فلوید در روز روشن در خیابان شهر به دست یک پلیس سفیدپوست به قتل رسیده است. «جرم» واقعی قربانی سیاهپوست بودن بوده است.
مطالعات انجام شده پیرامون داده های رسمی، همواره نشان می دهند که مردان سیاهپوست آمریکایی در مقایسه با همتایان سفیدپوست خود، به تناسب جمعیت خود، بسیار بیشتر احتمال دارد در اثر مواجهه با ماموران پلیس جان خود را از دست بدهند.
مورد جرج فلوید یادآور دلخراشی است از قتل اریک گارنر که در سال 2014 توسط یک مامور پلیس در نیویورک خفه شد و جان باخت. گارنر به ظن فروش سیگار قاچاق در خیابان بازداشت شده بود. او نیز  در حالی که تحت کنترل قرار داشت از مامورین پلیس درخواست می کرد که به او رحم کنند و پیش از آنکه نقش بر زمین شود و جان ببازد، به آنها می گفت که نمی تواند نفس بکشد.
با این حال بیشتر این قبیل مرگ ها به دست ماموران اجرای قانون با سلاح گرم رخ می دهند.  در تمام موارد بهانه ای که تمام مامورین پلیس طوطی وار تکرار می کنند این است که «احساس می کرده جانش از سوی قربانی در معرض خطر قرار دارد». فیلاندو کاستیل با پنج گلوله در کنار اتومبیل بی حرکت خود در جولای 2016 کشته شد، به این دلیل که مامور پلیس راهنممایی و رانندگی ادعا کرده بود که کاستیلو به حالتی مشکوک دستش را حرکت داده بود. این اتفاق بعد از آن رخ داده بود که قربانی با آرامش به مامور گفته بود که او یک سلاح گرم در اتومبیلش دارد تا به او هشدار دهند که از ارتکاب این اشتباه مرگبار خودداری کند.
اکثریت غالب پلیس هایی که به این نوع قتل های نژادپرستانه متهم می شوند، هرگز تحت پیگرد قرار نمی گیرند یا در غیر این صورت تبرئه می شوند.
مایکل براون نوجوان در سال 2014 در فرگوسن میسوری با شلیک گلوله پلیس از پای در آمد، با آنکه شاهدین گفته بودند که او بعد از مواجه شدن با پلیس، دست هایش را بالا برده بود. این پلیس حتی بعد از آنکه هیئت منصفه ادعای او مبنی بر مورد تهدید واقع شدن را پذیرفت، حتی علیه او اعلام جرم نیز نشد.
در سال 2014 تمیر رایس پسربچه 12 ساله به ظن حمل کردن یک سلاح گرم به دست دو پلیس در کلیولند اوهایو مورد اصابت گلوله قرار گرفت و کشته شد، در حالی که در یک پارک مخصوص کودکان در حال بازی بود. بعد معلوم شد که این پسر در حال بازی کردن با یک اسلحه اسباب بازی بوده. هیچ اتهامی علیه قاتلین این پسر بچه مطرح نشد.
مصونیت قضایی نهادینه شده ای که به ماموران پلیس اجازه همواره از اتهام  قتل خلاص شوند می دهد، موجب برآشفته شدن جامعه می شود. سوء ظن نژادپرستانه نسبت به دست داشتن مردان سیاهپوست در جرایم، هر از گاهی باعث می شود که ماموران قانون خودخوانده و ششلول بند دست به واکنش در مقابل آنها بزنند.
چندی پیش در ماه فوریه احمود آربری در حالی که  در برانسویک جرجیا مشغول دویدن بود، در خیابان مورد شلیک گلوله قرار گرفت. حمله کندگان به وی که یک پدر سفیدپوست و پسرش بودند، مظنون شده بودند که او در سرقت خانه های آن منطقه دست دارد. فیلمی که از این صحنه تهیه شده بود، به روشنی نشان می داد که قربانی غیرمسلح بوده و در لباس ورزشی در حال دویدن بوده. با این حال به ضرب گلوله آن دو مرد که یکی از آنها قبلا پلیس بود از پای درآمد.
یک مورد بدنام دیگر مورد ترایوون مارتین نوجوان است که  در سال 2012 از سوی یک مامور قانون خودخوانده محله  در فلوریدا، باز هم به ظن ارتکاب سرقت مورد اهانت و شلیک گلوله قرار گرفت.
حقیقت تکان دهنده این است که سنت دار زدن آفریقایی آمریکاییان در ایالات متحده امروز هنوز زنده است، با توجه به اینکه این رفتار در طول دوران آپارتاید ایالت های جنوبی و قوانین جداکننده جیم کروی آنها هنوز در حافظه زنده موجود است. شاید کوکلاس کلان ها دیگر علنا صلیب ها را به آتش نکشند یا قربانیان را با طناب از پشت جیپ ها روی زمین نکشند تا بدنشان تکه تکه شود. زیرا قوانین برابری از دهه 1960 یک برابری حقوق نژادی و حفاظت قانون صوری را به همراه آورده است.
اما در دنیای واقعی جامعه آمریکا، سیاهان هنوز به شکل نظام مندی فقیرتر، بیکارتر، ضعیف تر، مورد تبعیض بیشتر و محروم تر هستند. همه گیری ویروس کرونا تلفات شدیدی در آمریکا به بار آورده است؛ بیشتر از 100 هزار نفر طی 4 ماه جان خود را از دست داده اند، اما به دلیل محروم تر بودن آفریقایی آمریکاییان، آنها به شکل بی تناسبی متحمل لطمات شدیدتری شده اند.
تیراندازی و خفه کردن سیاهان توسط پلیس ها یا ماموران قانون خود خوانده با مصونیت قضایی، بخشی جدایی ناپذیر از نژادپرستی نظام مندی است که در آمریکا غلبه دارد. به همین دلیل است که سیستم طبقاتی سرمایه داری آمریکایی سیاهپوستان و سایر اقلیت ها را  در میان فقرای طبقه مزدبگیر به پایین ترین رده ها تنزل می دهند.
یکی از مظاهر شوم این نژادپرستی حادثه ای بود که هفته گذشته در سنترال پارک نیویورک رخ داد، زمانی که یک زن سفیدپوست به شکلی هیستریک با 911 تماس گرفت و ادعا کرد که یک مرد سیاهپوست جان او را به مخاطره انداخته است. مرد خیلی ساده و مودبانه از زن خواسته بود تا به سگ خود همانطور که مقررات پارک حکم می کرد قلاده بزند. فیلمی که مرد از این صحنه گرفته بود نشان می داد که  مرد در خلال این مواجهه به هیچ وجه  قانونی را زیرپانگذاشته بود. ظاهرا او به دروغ مرد را متهم به نیت سوء کرده و بعلاوه با نخوت احساس کرده بود که ماموران مجری قانون از ادعای سفید پوستانه او در برابر یک مرد سیاهپوست حمایت خواهند کرد.
اگر پلیس ها به سرعت کافی برای رساندن خود به این صحنه واکنش نشان داده بودند، احتمالا آن مرد بود که به دلیل مقاومت کردن هنگام دستگیری یا به ظن تهدید کردن جان پلیس ها با یک دوربین دوچشمی مخصوص تماشای پرندگان، به ضرب گلوله از پای در می آمد. زیرا واقعیت این است که سیاهپوست بودن در آمریکا خود به معنای حکم مرگ است.  
با این حال سیاستمداران و رسانه های آمریکایی مخاطبانی دارند تا برای آنها درباره وضعیت حقوق بشر در چین، روسیه، کوبا، ایران و دیگر کشورها موعظه و آنها را تحریم کنند.
نویسنده: فینیان کانینگهام (Finian CUNNINGHAM) سردبیر و نویسنده پیشین چندین سازمان رسانه ای خبری بزرگ آمریکا
منبع: https://b2n.ir/041599

انتهای پیام

منبع: فارس

کلیدواژه: حقوق بشر پلیس قتل آمریکا سیاهپوست بودن مامور پلیس جرج فلوید یک مامور پلیس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۲۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادستانی از اقدامات شهرداری‌ها حمایت قضایی می‌کند

معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب تهران گفت: شهرداری بر اساس قانون وظیفه دارد با مواردی که باعث آسیب شهروندان است بلافاصله ورود کرده و درخصوص مشاغل مزاحم به وظایف خود عمل کند.

به گزارش ایسنا، نشست حمایت از کودکان و نوجوانان، جلوگیری از فعالیت مراکز غیرمجاز تفکیک زباله و ضایعات و پیشگیری از وقوع جرم ظهر امروز در شهرداری منطقه ۱۹ برگزار شد. این نشست با حضور عسکر جلالیان، معاون وزیر دادگستری، صادقی مدیر کل پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور، ولی الله مهبودی معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب تهران، شهردار منطقه ۱۹ و تعدادی از مسئولان شهری و انتظامی برگزار شد.

دادستانی تهران در صورت لزوم از اقدامات شهرداری‌ها حمایت قضایی می‌کند

ولی الله مهبودی درباره ضرورت برگزاری این نشست گفت: در جلسه امروز، چند موضوع از جمله کودکان کار، کودکان خیابان و کودکان زباله‌گرد مطرح شد که رسیدگی به وضعیت آنان به صورت جدی در دستور کار دادستانی تهران قرار دارد؛ بحمدالله کارها در این زمینه با قوت و سرعت مطلوبی پیشرفته و نتایج مثبتی تاکنون حاصل شده است.

وی با بیان اینکه بحث ساماندهی اتباع غیرمجاز نیز در دستور کار است، گفت: در همه مناطق تهران با این پدیده دست به گریبان هستیم، اما تعداد این افراد در منطقه ۱۹ بیشتر از سایر مناطق است لذا رسیدگی‌های بیشتری نیز لازم دارد و این کار نیز با جدیت، توجه و قوت در دست انجام است.

معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب تهران بیان کرد: یکی دیگر از آسیب‌های اجتماعی، جمع‌آوری معتادان متجاهر است که دادستانی تهران به این موضوع نیز ورود داشته است. با اقداماتی که انجام شده دیگر شهروندان شاهد حضور دسته‌ای معتادان در خیابان‌ها نیستند؛ در این رابطه نیز کار بصورت مستمر ادامه دارد.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته درباره ساماندهی مشاغل نیز عنوان کرد: ساماندهی ضایعات فروشان امری ضروری است و این موضوع باید براساس قانون مدیریت شود.

مهبودی اضافه کرد: شهرداری بر اساس قانون وظیفه دارد با مواردی که باعث آسیب شهروندان است بلافاصله ورود کرده و درخصوص مشاغل مزاحم به وظایف خود عمل کند و اگر نیاز به حمایت و دستورات قضایی وجود دارد، دادستانی تهران مطابق موازین قانونی به وظیفه خود عمل می‌نماید.

وی همچنین خاطرنشان کرد: اگر قانون مدیریت پسماند به صورت دقیق اجرا شود و تفکیک زباله از مبدأ صورت گیرد، جلوی خیلی از مشکلات گرفته می‌شود.

معاون وزیر دادگستری: همکاری دادستانی تهران با شهرداری مناطق اتفاق مبارکی است

سخنران دیگر این نشست، عسگر جلالیان معاون وزیر دادگستری بود که گفت: این اتفاق یعنی همکاری گسترده دادستانی تهران با شهرداری‌های مناطق چندگانه پایتخت، در تاریخ کشور بی سابقه است که باید قدر این فرصت دانسته شده و از این ظرفیت گرانبها برای حل مشکلات کلانشهر تهران استفاده شود.

وی با تاکید براینکه باید قدر فرصت را دانست، افزود: باید از تعامل و زمینه مثبت ایجاد شده استفاده حداکثری شود. همگی باید به شهرداری کمک کنیم تا پدیده شوم زباله‌گردی حل شود.

معاون وزیر دادگستری با اشاره به اینکه ضایعات فروشی و فروش پسماند خشک دو مقوله جداگانه هستند، گفت: خرید وفروش فلزات ذوبی یک شغل است. 

جلالیان با اشاره به اینکه متاسفانه در حوزه‌بین الملل در باره زباله گردی تبلیغات منفی بسیاری می‌شود، گفت: گفته می‌شود حدود ۶هزار زباله گرد وجود داشته که ۴ هزار نفر از آن‌ها را جمع آوری کردند؛ کار بزرگی شده است و باید با عزمی جدی‌تر، افراد باقیمانده را نیز هزچه سریع‌تر ساماندهی کنند.

وی با تاکید بر اینکه به راحتی می‌توان تهران را به شهری بدون زباله گرد تبدیل کرد، گفت: زباله‌گردی نقض کرامت انسانی و به تبع آن نقض حقوق شهروندی و جرمی مشهود است.

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور: وضعیت آسیب‌های اجتماعی شایسته نظام جمهوری اسلامی نیست

صادقی مدیر کل پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور نیز گفت: جایی که حقوق عمومی و بهداشت عمومی تضییع شده و یا اقداماتی بدون مجوز صورت بگیرد، دادستان می‌تواند به این موضوعات ورود کند.

وی با بیان اینکه با توجه یه شیوع اسیب‌های اجتماعی باید از دادیار مستقل حقوق عامه استفاده شود، گفت: یکی از وظایف دادستان‌ها بررسی ترک فعل هاست. هر دستگاهی که در انجام وظایف خود کوتاهی کرده باید مورد مواخذه دادستان قرار گیرد و دادیارها نیز باید در میدان باشند و تخلفات را گزارش کنند.

براساس گزارش قوه قضاییه، مدیر کل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور تاکید کرد: درخواست کردیم مجتمع حقوق عامه در تهران راه اندازی شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وضعیت مقاوم‌سازی ۱۳ شهرستان کرمانشاه بالاتر از میانگین کشوری
  • انتقاد از واریز نشدن افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
  • تداوم طرح نور با جدیت
  • طرح نور با جدیت ادامه می‌یابد
  • دادستانی از اقدامات شهرداری‌ها حمایت قضایی می‌کند
  • آقای استاندار؛حل مشکل آزادراه زنجان_تبریز کار یک مدیرکل نیست
  • مهار کامل تورم ماهانه و نقطه به نقطه استان یزد
  • شناسایی و دستگیری مامور قلابی در رشت
  • اگر کسی خود را مامور معرفی کرد چه کنیم؟
  • مامور قلابی حین ارتکاب جرم در رشت دستگیر شد