Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید برخوری روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عملیات مبارزه با ملخ صحرایی با توجه به روند افزایش سطح مبارزه تا تابستان امسال ادامه خواهد داشت.

رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان از دیده‌بانی در سطح ۹۳۰ هزار هکتار از زمین‌های این منطقه خبر داد و گفت: بر اساس پیش‌بینی کارشناسان تا پایان تیرماه سال جاری بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی جنوب کرمان ردیابی و پایش می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پایش و ردیابی ملخ صحرایی مهاجر در هفت شهرستان جنوبی استان کرمان همچنان ادامه دارد. بر اساس این پایش‌ها تاکنون در هیچ شهرستانی از منطقه جنوب کرمان خسارتی به بخش کشاورزی وارد نشده است.

برخوری نخستین هجوم دسته‌های ملخ صحرایی به منطقه جنوب کرمان را سوم خردادماه عنوان کرد و گفت: دسته‌های ملخ پروازی از استان‌های همجوار وارد این منطقه شده‌اند.

وی با بیان اینکه بیشترین ریزش ملخ های صحرایی در اطراف روستاها بوده است، تصریح کرد: مبارزه علیه این آفت بیشتر شب هنگام و با استفاده از سمپاش‌های تراکتوری ۱۰۰ لیتری انجام می‌شود.

 وی اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۲۵ دستگاه انواع سم‌پاش‌های تراکتوری و ۱۵ دستگاه سم‌پاش ۱۰۰ لیتری در حاشیه روستاها و در دشت جازموریان هم سمپاش پشت وانتی عملیات مبارزه را انجام می‌دهند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان بر ضرورت تخصیص اعتبارات ملی و استانی برای مقابله جدی با آفت ملخ صحرایی تاکید کرد.

پوشش گیاهی و رطوبت مناسب دشت وسیع جازموریان، این منطقه را به عنوان کانون اصلی تکثیر ملخ در جنوب کشور تبدیل کرده است.

 ملخ‌ها بیش از چهار و نیم میلیون تُن محصول کشاورزی جنوب کرمان را تهدید می‌کنند.

به گفته علی‌مراد سرافرازی معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور، مبارزه با ملخ صحرایی از سال گذشته تاکنون در سطح ۱۰۸ هزار هکتار از اراضی ۶ استان کشور انجام شده است البته با توجه به پیش‌بینی و هشدار هجوم این نوع ملخ از سمت پاکستان و هندوستان و عربستان باید آمادگی لازم را داشته باشیم.

ملخ های صحرایی تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علف های هرز را می خورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه‎ روز می‎ تواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.
ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر می تواند مهاجرت کند.
این نوع از ملخ ها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینه های مختلف ازجمله جنگل ها، باغهای میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین می برند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز می شوند.

برچسب‌ها قلعه گنج کرمان جیرفت ملخ صحرایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قلعه گنج کرمان جیرفت ملخ صحرایی قلعه گنج کرمان جیرفت ملخ صحرایی هزار هکتار ملخ صحرایی جنوب کرمان ملخ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۲۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تداخلات ارضی از ۶۸ درصد زمین‌های کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما. علیرضا گودرزی، معاون حفظ و یکپارچگی اراضی سازمان امور اراضی گفت: سال گذشته ما بیش از ۷۰ هزار تغییر کاربری شناسایی کردیم و بیش از ۳۰ هزار مورد را قلع و قمع کردیم و این امر ادامه دارد.
او با بیان اینکه بیشترین خطر تغییر کاربری متوجه اراضی کلاس ۱ و ۲ در اراضی شمالی کشور هست گفت: از ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی حدود ۵ میلیون هکتار کلاس ۱ و ۲ هستند و همین تغییر کاربری‌ها امنیت و اقتدار غذایی را با مشکل مواجه خواهد کرد.
آن طور که سازمان امور اراضی اعلام کرده است تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی به طور متوسط  ۵ الی ۱۰ درصد رشد داشته است.
پور تحویلدار، مدیرفناوری سازمان امور اراضی کشور هم گفت: از اول فروردین ۱۴۰۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ در سطح کشور چیزی حدود ۳۱ هزار مورد شناسایی و تغییر کاربری غیر مجاز داشتیم.

به گفته معاون سازمان امور سازمان امور اراضی تنها ۳۶ درصد از اراضی کشور، زمین‌های کشاورزی مرغوب هستند.
اما با اجرای قانون یکپارچه سازی اراضی کشور موجب حفظ کاربری بیشتر شده است و علاوه بر جلوگیری از خشک شدن زمین‌های قابل کشت از تغییر کاربری آنها نیز جلوگیری می‌شود.
خضری، مدیرکل یکپارچگی اراضی و بهره وری سازمان امور اراضی هم گفت: در غالب یکپارچه سازی و تجمیع سازی اراضی کشاورزی ۴۱۱ پایلوت در کل کشور داریم  و ۷ هزار هکتار از اراضی ما یکپارچه سازی شده است و در چشم انداز جدید امیدواریم که حدود ۱۰ هزار هکتار تجمیع و یکپارچه سازی شود.
تداخلات مالکیت زمین هم مشکل دیگر در مسیر حفظ کاربری اراضی کشاورزی است و بر اساس اعلام سازمان امور اراضی زمین‌های کوچک و بدون سند مهمترین دلیل و بهانه برای تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی محسوب می‌شود.
رحیمی، کارشناس اداره مهندسی امور اراضی هم گفت: مجموع ۷۰ هزارو ۹۰۰ پلاک مشمول رفع تداخلات کشور تاکنون ۱۸ هزار و ۵۰۰ پلاک رفع تداخل شده است و اگر از لحاظ سطح به موضوع نگاه کنیم بالغ بر ۱۰ میلیون و صد هزار هکتار رفع تداخل کرده ایم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی









­

دیگر خبرها

  • تخریب ساخت و ساز‌های غیرمجاز در ٢٠ هکتار از اراضی کرمان
  • سد سازی در جنوب سیستان و بلوچستان در اولویت کاری منطقه
  • ۵۳ شهرک جدید در نقاط مختلف کشور ایجاد می‌شود
  • سدسازی در جنوب سیستان وبلوچستان در اولویت کاری منطقه
  • افزودن ۴۱ هزار هکتار زمین به شهر‌ها برای اجرای نهضت ملی مسکن
  • الحاق ۴۱ هزار هکتار اراضی به شهرهای کشور
  • ‍ ۱۱ هکتار از اراضی حریم منطقه ۲۰ تهران آزادسازی شد
  • مبارزه با آفت سِن گندم در مزارع جهرم
  • رفع تداخلات ارضی از ۶۸ درصد زمین‌های کشاورزی
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در گندمزارهای منطقه