Web Analytics Made Easy - Statcounter

ترم تابستان برای بسیاری از دانشجویان که برنامه‌ریزی از پیش تعیین‌شده دارند مهم است، وزارتخانه‌های علوم و بهداشت در این زمینه تصمیماتی را اتخاذ کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شیوع ویروس کرونا سبب شده زمان‌بدی بسیاری از امور تغییر کند، از جمله امور برنامه‌ریزی شده خروج عده مشخصی از دانشجویان و ورود عده دیگر به دانشگاه هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

هر ساله دانشجویان برای اینکه بتوانند فارغ التحصیل شوند و به مقاطع بالاتر بروند تا ۳۱ شهریورماه همان سال فرصت داشتند ولی اکنون که بسیاری از دانشجویان دچار مشکل شده‌اند و نتوانستند آن‌طور که می‌خواستند دوره تحصیلی خود را به پایان برسانند. به همین دلیل ضروری است دانشگاه‌ها تمهیداتی برای این دانشجویان بیندیشند تا برنامه‌ریزی این عده از دانشجویان با کمترین آسیب مواجه شود. 

براساس اعلام وزارت علوم ترم تابستان باید برگزار شود. اما چگونگی برگزاری آن بستگی به دانشگاه‌ها دارد. علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم در خصوص وضعیت دانشجویانی که در دوران کرونا قرار بر فارغ‌التحصیلی آنها بوده و اکنون به تعویق افتاده به خبرنگار آنا گفت: «این موارد در سند ۲۰ بندی ذکر شده و مقرر گردیده که برای رفع این مشکل دانشگاه‌ها ترم تابستان را برگزار کنند. برای آن دسته از دانشجویانی که ممکن بوده تنها با یک یا دو درس فارغ التحصیل شوند تدابیری اتخاذ کردیم تا برای چهار درس معرفی به استاد بگیرند. دانشجویان مناطق محروم می‎توانند ترم یا درسشان را بدون اینکه صدمه‌ای از نظر زمان به‌ آنها وارد شود، حذف کنند، یا معرفی به استاد بگیرند یا بسته‌های آموزشی را به صورت پستی دریافت کنند.»

در سند 20 بندی وزارت علوم آمده است: «به دلیل محدودیت‌های متصور در پوشش کامل امکانات آموزشی و دانشجویی و فرهنگی همه دانشگاه‌ها در صورت انبساط زمانی نیم‌سال جاری تا فصل تابستان، و نیز ضرورت برگزاری بازه تابستانی مستقل از نیم‌سال جاری، دانشگاه‌ها باید زمان‌بندی نیم‌سال جاری را با لحاظ دروس عملی و کارورزی به نحوی مدیریت کنند که اولاً بازه تابستانی آموزش به ویژه برای دانشجویانی که با احتساب آن بازه، فارغ التحصیل می‌شوند لطمه نبیند و ثانیاً با تداخل برنامه نیم‌سال با بازه تابستان، کیفیت آموزش دانشجویان در دروس نیم‌سال جاری با آسیب مواجه نشود.»

همچنین در ادامه این سند ذکر شده است: «انبساط زمانی نیم‌سال جاری باید با لحاظ عوامل اثرگذاری چون آزمون‌های سراسری و تحصیلات تکمیلی و مشکلات پدید آمده در نتیجه گرمای هوا مدیریت شود. برگزاری بازه تابستانی، برای ارائه دروس کارگاهی و آزمایشگاهی، دروس ناتمام و یا دروس حذف شده نیم‌سال جاری مجاز است.»

نحوه برگزاری ترم تابستان در دانشگاه‌های علوم پزشکی

از طرفی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز در این زمینه برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده است. براساس دستور معاون آموزشی وزارت بهداشت به رئیس دانشگاه علوم مجازی؛ ترم تابستان برای تمامی دانشجویان علوم پزشکی با ارائه ۶ واحد درسی به شکل کشوری برگزار می‌شود. البته هنوز جزئیات بیشتری در این زمینه منتشر نشده است. 

برگزاری ترم تابستان در دانشگاه آزاد اسلامی

در این میان دانشگاه آزاد اسلامی نیز با داشتن حدود 400 واحد در سراسر کشور قصد دارد ترم تابستان را برای دانشجویان به صورت مجازی برگزار کند. جواد علمایی عضو هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به زمان برگزاری ترم تابستانی این دانشگاه، گفت: «ترم تابستان دانشگاه آزاد اسلامی طبق روال هر سال، اما به صورت مجازی برگزار خواهد شد و ثبت‌نام آن از ۱۳ تیر و بلافاصله پس از پایان امتحانات ترم جاری انجام می‌شود.»

انتهای پیام/4040/

منبع: آنا

کلیدواژه: ترم تابستان فارغ التحصیلی دانشگاه ها دانشگاه آزاد اسلامی برگزاری ترم تابستان بازه تابستان نیم سال جاری برنامه ریزی دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۲۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیان بیماری‌های روحی و روانی حاصل تجربه ۱۴ هزار ساعت مشاوره

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدحسین فلاح روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی یزد در کارگاه «آموزش خانواده متعالی ویژه والدین دانشجویان» دانشگاه آزاد اسلامی یزد، شفقت را توجه به رنج و درد دیگران و تلاش برای کاهش آن دانست و گفت: انسان‌های مهربان تمرکز روی مشکلات و سختی‌های دیگران دارند؛ اما انسان‌های غیرمهربان روی شخصیت خود متمرکزند.

وی به معرفی سه نوع شخصیت رقابتی، تهدیدی و مشفق پرداخت و ادامه داد: در شخصیت رقابتی، فرد منفعت‌گرا است و وقتی خود را موفق می‌داند که در زمینه‌های مادیات؛ مدل ماشین، سطح مدرک تحصیلی، منزل و ... از همه جلوتر باشد و فاقد مهربانی و عطوفت است.

روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی یزد، افراد مضطرب و استرس‌زا را جزء شخصیت‌های تهدیدی بر شمرد و موفقیت آنها را در بستن روزنه‌ها و پیش‌بینی خطر و ترس از آینده دانست.

این استاد دانشگاه افزود: انسان‌های مشفق آدم‌های مهربان، اخلاقی و دنبال درد و رنج دیگران هستند، نیت خدایی آنان در کمک به دیگران سبب رشد شخصیت فردی و حقیقت وجودیشان می‌شود، قرآن می‌فرماید: «فَمَنْ کَانَ یَرْجُو لِقَاءَ رَبِّهِ فَلْیَعْمَلْ عَمَلًا صَالِحًا»؛ هرکس به لقای (رحمت) پروردگارش امیدوار است باید عمل صالح انجام دهد، بنابراین یکی از راه‌های شبیه شدن به خدا انجام عمل صالح است و در این افراد زیاد نمود دارد.

وی ادامه داد: خوب است انسان از این فرصت چند روز دنیا استفاده کرده و نیت خدایی را در کار‌ها مدنظر قرار داده و حقیقت وجودی خویش که شبیه شدن به خداست را رشد دهد.

روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی یزد تبیین کرد: امراض روحی و روانی افراد نشئت گرفته از توقع نسبت به دیگران و خود، افسوس گذشته و ترس از آینده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه، حاصل ۲۳ سال تجربه و ۱۴ هزار ساعت مشاوره در شناخت درد و رنج مردم را به ۶ دسته تقسیم کرد: نخست اینکه چرا دیگران آنطور که من می‌خواهم نیستند؛ این افراد از همسایه و خویشاوندان و خانواده متوقع هستند.

فلاح متذکر شد: دوم. چرا من در تصور دیگران آنطور که می‌خواهم نیستم؛ فرد در این حالت دنبال اثبات خوب بودن خود است، سوم اینکه چرا من آنطور که می‌خواهم نیستم؛ این افراد طرز تفکر انتقادی نسبت به خود دارند.

وی تأکید کرد: سوال چهارم اینکه چرا دیگران با من چنین رفتاری دارند؛ فرد شخصیت خود را خوب می‌پندارد و نسبت به رفتار دیگران متوقع است، پنجم اینکه چرا من با فلانی چنین رفتاری داشتم؛ در مواجه رفتار خود با دیگران سرزنش گر خویش است، ششم چرا گذشته من چنین شد؛ فرد در گذشته خود است و مدام افسوس می‌خورد و هفتم اینکه آینده من آنطور که می‌خواهم نشود؛ ترس از آینده دارد.

شبیه خدا شدن در انجام عمل صالح است

روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی یزد همچنین ریشه درمان درد‌ها و رنج‌های افراد را در شناخت سرمایه وجودی خویش دانست و ادامه داد: سرمایه ما تعداد انتخاب‌های ماست، بین ناامیدی و امید، امید را انتخاب کنیم، نشاط در لحظه بودن را تجربه کنیم و مومن باشیم و عمل ارزشمند مورد رضای خدا انجام دهیم، یعنی به مقام رضا رسیده و تصورات و عمل دیگران نسبت به خود را مهم ندانیم.

فلاح تبیین کرد: فردی که به این مقام رسیده باشد به فرموده قرآن «إِنَّ أَوْلِیَاءَ اللَّهِ لَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ»: دوستان خدا هرگز هیچ ترسی (از حوادث آینده عالم) و هیچ حسرت و اندوهی (از وقایع گذشته جهان) در دل آنها نیست.

وی، پدران و مادران دانشجویان را خطاب قرار داد و گفت: شرایط تربیت فرزندان در دست ماست، در حق فرزندان‌مان باید پدری و مادری کنیم؛ اما در مورد نتیجه کارمان تضمینی وجود ندارد و سرنوشت آنان را باید به خدا واگذار کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم تقویت بنیان‌های فکری و معنوی دانشجویان و اساتید
  • جذب هسته‌های فناور جدید در دانشگاه آزاد تربت‌حیدریه
  • امروز، آخرین مهلت دانشجویان برای ثبت نام در دیدار با رهبر انقلاب
  • بیان بیماری‌های روحی و روانی حاصل تجربه ۱۴ هزار ساعت مشاوره
  • امروز آخرین مهلت دانشجویان برای ثبت نام در دیدار با رهبر انقلاب
  • تاسیس دانشکده داروسازی در کردستان به زودی
  • دانشکده داروسازی در استان کردستان تاسیس می شود
  • راهکارهای شش‌گانه مشارکت مردم در تحقق جهش تولید
  • نحوه برگزاری کلاس‌های دانشجویان پس از تعطیلات نوروز اعلام شد
  • تحقق شعار سال با به‌روزرسانی فناوری‌ و تجهیزات بخش تولید