Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-25@05:08:15 GMT

چاره نکنیم، ایران پیر می‌شود و قدرتش از بین می‌رود

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۵۳۹۱۷

چاره نکنیم، ایران پیر می‌شود و قدرتش از بین می‌رود

با گذشت بیش از 4 دهه از انقلاب اسلامی ایران ، بسیاری از مفاهیم مورد تردید هم برای ما و هم برای دشمنان این کهن سرزمین پرافتخار روشن گشته است. این که بسیاری از مخالفان ما صرفا یک مخالف ساده نبوده و به معنای واقعی کلمه و آشکارا دشمن این کشور و به ویژه مردم آن هستند و برای آسیب رساندن به آن تا محو کامل ملت و کشور آماده طراحی و اجرای هر نقشه ای می باشند، تبدیل به یک موضوع کاملا بدیهی برای همه و حتی اندک هموطنان خوشبین به آشتی با غرب شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر برای دشمنان نیز کاملا محرز گردیده است که ملت ایران و مسئولان آن با هر گرایش سیاسی که دارند برای فتح و رسیدن به قله های بلند علمی ، اقتصادی ، فرهنگی و روابط منصفانه بین المللی از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند کرد. نقش ایران در پرچمداری و پیشگامی به چالش کشیده شدن نظام سلطه و به زیر سوال رفتن نقش کدخدایی امریکا در میان سایر ملل و کشورهای جهان ، یک موضوع کوچک و قابل اغماض برای غربی ها و به ویژه صهیونیست ها و آمریکا نخواهد بود. از همین رو و با وجود صدها دلیل قابل توجیه دیگر برای آنان، دشمنان خود را محق می دانند که با هر روش رایج و حتی غیر متعارفی به این ملت ضربه های مهلکی وارد کنند.

یکی از وجوه آسیب پذیر ساختار هندسی کشور ما در آینده ای نه چندان دور که برای دشمنان دارای جذابیت و در دسترس و شدنی نیز هست ، کاهش شدید جمعیت جوان و خطر پیری زودرس و نهایتا اضمحلال این کشور و ملت آن است. اشتیاق زایدالوصف دشمنان برای اجرای پروژه کاهش جمعیت ایران که ضمن برخورداری از شدیدترین و بیشترین لطمات اجتماعی و اقتصادی برای ملت ما دارای کمترین ریسک و هزینه ای برای دشمنان مانند حملات نظامی و جنگ علنی است ، نشان از  طرحی با قابلیت و حجمی حتی بسیار فراتر از خسارات حمله مستقیم نظامی به کشور ما دارد که فاقد زیان مالی و بدون تلفات انسانی برای دشمنان است. واتفاقا این همان دو نکته بسیار مهم و جذاب برای غربی ها است.

در کمال تاسف ، هشدارهای مکرر رهبری و بسیاری از مسئولان و کارشناسان دلسوز داخلی ، مبنی بر خطرات بالقوه کاهش جمعیت ، تا کنون مهجور مانده و  بیشتر در محدوده کلامی و بدون ایجاد بسترهای عملی و اجرایی به حال خود رها گشته است و مسئولان اجرایی کشور نیز به ابراز تاسف شفاهی وگاه و بی گاه خود بسنده نموده اند و جالب تر این که در خبرها آمده است که پرداخت یارانه به متولدین جدید با محدودیت های جدی روبرو خواهد شد و این دقیقا یعنی آب به آسیاب دشمن ریختن که تشویق مردم ایران در عدم باروری و کاهش جمعیت است. کافی است یک نظر اجمالی به سیاست های تشویقی دیگر کشورهای جهان که اتفاقا بسیار کمتر از ما با خطر کاهش جمعیت مواجه هستند بیندازیم :

چین با جمعیتی نزدیک به 1.5 میلیارد نفر ، پس از احساس خطر پیری مفرط جامعه ، از 4 سال پیش تا کنون ضمن کنار گذاشتن سیاست های کنترل باروری ، هر سال بیشتر و بیشتر بر محتوای مشوق های تولد فرزند دوم برای زوج های جوان افزوده است . از یارانه های شیر خشک تا انواع وام های بدون بهره و هدایای چشمگیر که بگذریم ، چینی ها به دنبال کشف راه های متنوعی در ایجاد آرامش خاطر زوج های جوان و فراغ خاطر آنان از دغدغه هزینه های احتمالی وجود فرزند دوم در خانواده هستند .

پوتین رییس جمهور روسیه در آستانه روز جهانی کودک، به تعدادی از خانواده‌های پرجمعیت کشورش که دارای چندین فرزند هستند، «نشان افتخار والدین» اهدا کرد و از دیگر خانواده‌های روسی، مخصوصا زوج‌های جوان خواست که بدون نگرانی از تامین هزینه‌ها، فرزندان بیشتری به دنیا بیاورند. وی همچنین گفت که خانواده‌های پرجمعیت علاوه بر مشوق‌های مالی، معافیت‌های مالیاتی نیز دریافت می‌کنند تا دیگران نیز به فرزندآوری بیشتر ترغیب شوند و این تصمیم به زبان ساده یعنی فرزند بیشتر ، مالیات کمتر . پوتین با معرفی چند سیاست جدید که قرار است ضمن مقابله با نرخ نزولی جمعیت روسیه استانداردهای معیشتی را ارتقا بدهد، به خانواده‌های روس وعده داد که شاهد بهبود سریع در وضعیت زندگی خود خواهند بود.

بر اساس طرح جدید دولت روسیه و برای حمایت از خانواده‌های پرجمعیت، تا پایان سال جاری میلادی حدود 600 هزار خانوار جدید در زیر این چتر حمایتی قرار می گیرند. خانواده‌های روسی با ارائه مدرک تولد فرزند سوم خود و ارائه فرم‌های مرتبط به بانک می‌توانند وام مورد نظر برای رهن و اجازه منزل مسکونی دریافت کنند. میانگین وام اجاره منزل مسکونی در روسیه معادل 38500 دلار است. در کنار این، زوج‌های روسی با به دنیا آمدن اولین فرزند خود، مبلغی معادل 7 هزار دلار ( قیمت یک ماشین شاسی بلند لادا در روسیه ) موسوم به سرمایه مادری دریافت می‌کنند.  با به دنیا آمدن فرزند دوم در یک خانواده روس، آنها می‌توانند از 7 هزار دلار حمایت دولتی مجدد بهره‌مند شوند. تسویه بدهی خانواده هایی که فرزند سوم خود را به دنیا می آورند از دیگر تدابیری بود که ولادیمیر پوتین آنها را برای رشد جمعیت روسیه به اجرا گذاشته است علاوه بر این قطعه زمینی به مساحت ۶۰۰ متر مربع به ارزش محلی که خانواده مربوطه در آن ساکن است از سوی دولت اهدا خواهد شد. برای افراد با حداقل درآمد در روسیه نیز تدبیری اندیشیده شده است و دولت موظف شده به آنها ماهیانه معادل دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان حقوق بدهد. گفته می شود که این یارانه تا رسیدن به سن 18 سالگی فرزند جدید به آنان پرداخت می شود.   

درژاپن امسال حدود 3/29 میلیون دلار برای تشویق زوج ها به بچه دار شدن از سوی دولت هزینه می شود. در دانمارک و سنگاپور به زوج های جوان با گسترش پویش های تشویقی یادآوری می شود که خانواده ها چه مسئولیت اجتماعی مهمی در مورد فرزندآوری دارند.

 تبلیغاتی با عنوان «برای دانمارک این کار را بکن!»، توسط یک آژانس مسافرتی دانمارکی انجام می شود که زوج های دانمارکی را تشویق می کند تا در سفر بچه دار شوند. به این صورت که زوج ها اگر بتوانند ثابت کنند که در سفر بارور شده اند می توانند برنده امتیاز سه ساله محصولات و کالاهای مربوط به کودک شوند. این طرح با عنوان خلاقانه «تعطیلات به نفع کودکان» انجام می شود..

فنلاند به خانواده هایی که به تازگی صاحب فرزند شده اند، پکیج زایمان شامل انواع لباس گرم، لباس خواب و کتاب و یا کمک مالی به ارزش ۱۴۰ یورو اعطا می نماید.

در فرانسه، ترکیبی از دستمزد اضافی، امتیازات مراقبت کامل از کودک و سایر سیاست های مشوق برای افزایش نرخ باروری کشور در نظر گرفته شده است. مسئولین امیدوارند این کشور به زودی به یکی از پرجمعیت ترین کشورهای اروپا تبدیل شود. خانواده های دارای دو یا سه فرزند برای استفاده از امکانات مختلف در این کشور از تخفیف بهره مند می شوند. این امکانات شامل بسیاری موارد مانند بلیت رایگان قطار ، سینما و غیره می شود.
 نکته حایز اهمیت و مشترک در تمام موارد بالا داشتن برنامه های مدون و مشخص از سوی دولت های مختلف برای فرزند آوری و افزایش جمعیت است . بیشترین وسیله مشوق نرخ باروری که در جهان مرسوم است، به اصطلاح «پاداش نوزاد» نامیده می شود که شامل دستمزد و حقوق بیشتر، معافیت مالیاتی و یا سایر امتیازات مالی برای خانواده های تازه بچه دار شده است . و این در حالی است که متاسفانه و با شرمندگی بسیار ، در بین تمام کشورهای مسلمان ما دارای کمترین نرخ باروری و فرزندآوری هستیم و در صورت تداوم روند فعلی و بی تفاوتی مسئولان اجرایی ، نرخ رشد جمعیت ایران ۲۷ سال دیگر صفر و کشورما یکی از 4 کشور پیر جهان خواهد شد.

در این مطلب کوتاه جای پرداختن و تحلیل علل گسترده بحران جمعیتی ایران نیست و به کرات در رسانه های داخلی به آنها پرداخته شده است اما تنها دلیلی که نگارنده را به نوشتن و پرداختن به این موضوع به ظاهرتکراری ترغیب کرد وجود یک روزنه جدید و امیدواری به دوره جدید قانونگذاری است. نمایندگان دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی از یک فرصت تاریخی برای اثبات توانمندی و شایستگی های خود در حل برخی مشکلات مهم و اساسی کشور برخوردارند. آنان باید فارغ از هر گونه گرایش سیاسی و علایق فکری، در این مورد به خصوص به شکل یک خطر بالقوه که موجودیت و آینده کشور را هدف آماج حملات خطرناک خود قرار داده است نگریسته و باور داشته باشند که با نشست و بررسی کارشناسانه واستفاده از برترین اساتید دلسوز و مومن دراین موضوع در کمیسیونی مشترک و مرتبط با طرح دوفوریتی مقابله با بحران جمعیتی ایران و ارایه سریع آن به صحن علنی مجلس، یکی از بزرگترین رهنمودها و دغدغه های رهبری و آینده کشور را رفع و آینده ایران و صاحبان آن را تضمین کرده اند و بر خلاف برخی اندیشه های مسموم باید باور داشت که نه تنها اجرای طرح فرزند آوری و پیش بینی بسته های حمایتی و تشویقی بار جدیدی بردوش دولت و هزینه بر نیست که یک سرمایه گذاری استراتژیک و مطمئن و ضامن بقای ام القرای جهان اسلام در آینده است.

منبع: الف

کلیدواژه: زوج های جوان برای دشمنان خانواده ها کاهش جمعیت زوج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۳۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زندگی با چندفرزند لذت بخش است

مریم زهره وند در گفتگو با خبرنگار مهر، در رابطه با مزایای چند فرزندی بیشتر است یا معایب آن گفت: اگر در خانواده‌های دارای چند فرزند دقت کنید خواهید دید که مزایای چند فرزندی خیلی بیشتر از معایب آن است، در خانواده‌های تک فرزندی افسردگی و پرخاشگری بیشتر است، البته عیبی در چندفرزندی نمی‌بینیم و معتقدم عیب‌های آن کوچک است که نمی‌توان به عنوان عیب به آن نگاه کرد.

وی با اشاره به اینکه یک سختی‌هایی ممکن است در چند فرزندی باشد که پشت سر گذاشته می‌شود و پس از آن سختی‌ها، شیرینی‌ها و لذت‌های آن به چشم‌می آید افزود: در خانواده‌های چند فرزندی، فرزندان نظم و برنامه ریزی را یاد می‌گیرند، از طرفی بچه‌ها استقلال دارند و تعامل را یاد می‌گیرند، کودکی که در خانواده چندفرزند بزرگ شده قطعاً نسبت به کسی که در خانواده تک فرزندبزرگ شده در بزرگسالی در جامعه و زندگی شخصی از حق خود و تعامل با بقیه و مدیریت و استقلال موفق تر از دیگران خواهد بود؛ البته مصداق ما این نیست که تمامی افراد تک فرزند موفق نیستند بلکه همیشه استثنائاتی وجود دارد ولی در مجموع مزایای چندفرزندی بسیار بیشتر است.

زهره وند با بیان اینکه خیلی‌ها از سختی‌ها و هزینه‌های سرسام آور زندگی گلایه دارند و در این شرایط فرزندآوری را به صلاح نمی‌دانند شما چه نظری دارید؟ افزود: اینطور نیست که شرایط اقتصادی در کانون خانواده تأثیری نداشته باشد و همه ی ما درگیر مسائل اقتصادی هستیم ولی من به شخصه چیزی که در قرآن آمده و فرموده است که روزی هر فرزند را قبل از اینکه به دنیا بیاید می‌دهیم واقعاً به عینه من در زندگی خودم میبینم که بعد از به دنیا آمدن این دوقلوها با وجود این که خرج زیاد است، اما روزی بچه‌ها را که خداوند وعده داده است ما در زندگی خود دیدیم و نه تنها ما در زندگی خود کم نیاوردیم بلکه از زمانی که بچه‌ها به دنیا آمدن نه تنها روزی ما کم نشده بلکه روزی ما زیادتر هم شده است.

وی افزود: سبک زندگی خیلی مهم است، اگر سبک زندگی کسی درست باشد اولویت‌ها را تشخیص می‌دهد و آنها را می‌شناسد، گاهی اوقات مخارج زندگی ما صرف نیازهای غیرضروری می‌شود و طبیعی است که چنین فردی در گذران زندگی دچار مشکل می‌شود اما اگر سبک زندگی درست باشد آن فرد تدبیر لازم و اهم و مهم را در دستور کار قرار می‌دهد.

وی در رابطه با اینکه شما که چهار فرزند دارید آیا بچه‌ها مانع تفریحات ورزش یا فعالیت‌های اجتماعی شدند؟ بیان کرد: خیر اگر بانوان در زندگی برنامه ریزی داشته باشند و همسر او نیز همراهی لازم را با او داشته باشد چندفرزندی مانعی برای فعالیت‌های اجتماعی زنان نیست، بنده به شخصه، شخصی هستم که بسیار فرهنگی و اجتماعی هستم و خیلی دوست دارم در فضای بیرون باشم و خانه نباشم حالا چه در امر تحصیل و چه در مسائل فرهنگی و اجتماعی و دورهمی همیشه بوده ام و دوستان و آشنایان همیشه به من می‌گفتند که بچه‌ها به دنیا بیایند دیگر خانه نشین می‌شوی و دیگر نمی‌توانی بیرون بروی و خانه باشی و آدم بیرون هستی البته مشروط به اینکه فعالیت‌های بیرون از خانه با نقش مادری و همسری در تعارض نباشد چراکه نقش اول هر بانویی نقش مادری و همسری است.

وی بیان کرد: فرزند بزرگ من صبا خانم دست راست من است، اوایل می‌گفتیم پرستار بگیریم که برای بزرگ کردن دوقلوها کمک کنند اما نتوانستیم ولی دختر بزرگم کمک خیلی بزرگی شد و حتی بهتر از من از بچه‌ها مواظبت می‌کند وقتی من به کارهای خودم می‌رسم مثلاً برای خرید یا بانک یا مسائل شخصی خودم می‌رسم، صبا دخترم یک دختر فعال است و به کارهای شخصی خودش هم می‌رسد، کلاسهای مختلفی شرکت می‌کند کلاس زبان، تکواندو، گویندگی، …باز هم از فعالیت‌های دخترم که به من کمک می‌دهد کم نشده است و اینکه می‌گویند فرزند کمتر زندگی بهتر اصلاً اینطور نیست باید گفت فرزند بیشتر زندگی شاد تر است.

وی گفت: من و همسرم به فرزندان خود زیاد میدان می‌دهیم، یکسری وسایل ایمنی هم در منزل درست کردیم و خانه را به شکل یک مسجد درآوردیم که مشکلی پیش نیاید به طور مثال ما مبل نداریم و فضا را خالی کردیم که همه بچه‌ها حرکت داشته باشند و مشکلی نداشته باشیم که بچه‌ها از بلندی نیافتند و اینها باعث شده که نگرانی‌ها را از خودم دور کنم.

وی در رابطه با اینکه دیگران اعم از اطرافیان، خانواده و همکاران درباره تعداد فرزندان چه نظری دارند نظرات مثبت و منفی چگونه است؟ تصریح کرد: قطعاً اطرافیان امواج و نظرات منفی را دارند چون هنوز بحث چندفرزندی به عنوان فرهنگ موردپسند همه در جامعه جا نیفتاده است اما وقتی فرزندآوری برای منِ مادر و خانواده یک ارزش تلقی شود نظرات منفی دیگران در این مسئله جایگاهی ندارند.

زهره وند گفت: امروز فرزندآوری برای من یک ارزش محسوب می‌شود و پای ارزش‌ها و اعتقاداتم هستم با وجود آنکه با چهار فرزند همیشه اطرافیانم مدام به بنده تذکر می‌دهند که با وجود شرایط اقتصادی فعلی چرا تمایل به فرزندآوری داری که در جواب آنها می گویم رهبرم از من خواسته به عنوان یک بانوی مسلمان در این مسیر گام بردارم و معتقدم امروز فرزندآوری یک مجاهدت بزرگ برای همه بانوان است امروز اگر فرزندآوری برای یک خانم ارزش محسوب شود دیگر سرزنش‌ها و حرف‌های عالم و آدم هم در او تأثیری ندارد.

وی با اشاره به جواب سوال اینکه برای تربیت درست فرزندان چه اقدامی داشتید؟ اظهار کرد: تربیت فرزند مستلزم این است که همسر همکاری کند و به تنهایی نمی‌شود، پدر و مادر باید در تربیت فرزند هماهنگ باشد تا بتواند به نحو احسن به آنها رسیدگی کنند و فرزندی سالم تحویل جامعه بدهند و جامعه بتواند از آنها استفاده مفید کنند، همسر بنده همیشه به فرزندانش احترام می‌کند حتی دخترا مون را به اسم گل صدا میزنه، تربیت مستلزم همکاری وهمراهی پدر ومادر است ومادر به تنهایی نمی‌تواند، همسرم بچه‌ها را همیشه به کتاب خواندن و فعالیت‌های فرهنگی تشویق می‌کند.

وی با اشاره به اینکه بحران جمعیتی که در آن قرار گرفتیم از کجا نشأت می‌گیرد وچه کار باید کرد؟ افزود: امروزه فرهنگ‌سازی نقش مهمی در فرهنگ فرزندآوری دارد و برای آنکه ایران مقتدر و جوان داشته باشیم و به تمدن نوین اسلامی برسیم باید بتوانیم در حیطه جمعیت تغییر قابل توجهی داشته باشیم و این مهم محقق نخواهد شد مگر آنکه در حیطه جمعیت فرهنگ سازی شود و بتوانیم مردم را اقناع کنیم.

این فعال فرهنگی با بیان اینکه دولتمردان برای تشویق افراد به فرزندآوری باید سیاست‌هایی را تا جایی که می‌توانند اجرایی کنند بیان کرد: به نظر من در قدم اول مسئولان نسبت به اجرای قانون‌هایی که در حال حاضر به تصویب مجلس رسیده و رئیس جمهور ابلاغ کردند مانند تأمین مسکن و سایر مسائل در آن وجود دارد اهتمام ورزند.

وی با اشاره به اینکه اگر همه دستگاه‌های متولی به تکالیف خود در قانون جوانی جمعیت عمل کنند گام مؤثری در این حوزه برداشته می‌شود افزود: کسی که بچه دوست داشته باشد نیاز به تشویق ندارد و همه ی اینها حرف است، دولت اگر بتواند هزینه‌های بارداری را رایگان کند به طور مثال سونوگرافی، غربالگری، آزمایشات، دارو برای مادرانی که می‌خواهند باردار شوند رایگان باشد، اگر دولت یک سری تدابیر خاص داشته باشد و رایگان یا نیمه رایگان کند هزینه‌های بارداری را بهتر از دادن ماشین و زمین است.

کد خبر 6086268

دیگر خبرها

  • جمعیت سالم عامل اقتدار هر کشور است
  • آمار جمعیت ایران تا سال ۲۰۵۰ اعلام شد
  • ۲۳۰۰ قطعه زمین ویژه‌ طرح جوانی جمعیت در بیرجند آماده واگذاری است
  • سه قلوهای رادکانی در انتظار حمایت مسئولان + فیلم
  • زندگی با چندفرزند لذت بخش است
  • سنت‌ها و سبک زندگی اسلامی در کردستان جریان دارد
  • عدم اهدای زمین به خانواده‌های مشمول طرح جوانی جمعیت در ایوانکی از زبان متقاضیان
  • افزایش تسهیلات ودیعه مسکن در خوزستان+فیلم
  • اختصاص بیش از ۲ هزار و ۱۸۰ زمین رایگان در شهر‌های جنوبی کشور به خانواده‌های مشمول
  • وقوع یک میلیون و ۹۰ هزار زایمان در کشور در سال گذشته/ زایمان طبیعی سبب کاهش مشکلات تنفسی جنین