Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@05:42:23 GMT

فعالیت ۸۵۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در البرز

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۵۴۳۷۸

فعالیت ۸۵۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در البرز

ایسنا/البرز مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای البرز گفت: طی هفت سال گذشته ۲۳۰۰ حلقه چاه غیر مجاز در استان مسدود شده است.

داوود نجفیان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد:  بیش از ۷۰ درصد آب مورد نیاز بخش کشاورزی، ۸۰ درصد آب شرب و هفت درصد آب مورد نیاز بخش صنعت استان از منابع زیرزمینی تامین می‌شود.

وی با بیان اینکه حیات انسان و تمامی موجودات زنده به آبخوان‌ها بستگی دارد، توضیح داد: در حال حاضر ۵۶۳۲ چاه مجاز و ۸۵۰۰ چاه غیرمجاز در البرز فعال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه برای حفظ آبخوان‌های استان چاره‌ای جز مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز نداریم، گفت: سال گذشته ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز شناسایی و از مدار خارج شده است.

نجفیان با اشاره به اینکه برای تقویت آبخوان‌ها صرفاً نباید به مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز بسنده کرد، افزود: سال گذشته طرح تغذیه مصنوعی را در کردان و فردیس اجرایی کردیم که به واسطه آن ۸۰۰ میلیون متر مکعب آب به آبخوان‌های این دو منطقه اضافه شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز توضیح داد: علاوه بر این به دنبال اجرای طرح سازگاری با کم آبی در البرز هستیم و کمیته صیانت از آب نیز در استان شکل گرفته است.

این مسئول ادامه داد: خوشبختانه جهاد کشاورزی و دستگاه قضا همکاری خوبی برای برخورد با متخلفانی که به صورت غیرمجاز اقدام به تخلیه منابع آب‌های زیرزمنی می‌کنند دارند که همین باعث شده طی چند سال گذشته آمار حفر چاه غیر مجاز در استان به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

وی گفت: طی هفت سال گذشته ۲۳۰۰ حلقه چاه غیر مجاز در استان مسدود شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی بحران آب البرز سال گذشته حلقه چاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۴۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای مقابله با وقوع سیلاب‌ها راهی جز آبخیزداری و آبخوان‌داری وجود ندارد

محمدحسن نامی در نشستی که با حضور اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم برگزار شد، اظهار داشت: سدهای زیرزمینی آب را در سفره‌های زیرزمینی نگه می‌دارد و از فرونشست زمین جلوگیری می‌کند همچنین سد زیرزمینی از تبخیر آب نیز جلوگیری می‌کند.

وی یادآور شد: امروزه مدیریت بحران به عنوان مهمترین موضوع در دنیا مطرح است و ۱۲۳ کشور موضوع بحران را به عنوان اولین و راهبردی ترین موضوع می دانند.

وی ادامه داد: اکنون در دنیا مشکلاتی از جمله بیابان‌زایی، تغییر اقلیم تغییر و کمبود آب شیرین وجود دارد که این مشکلات موجب شده است تا موضوع پیشگیری در بحران مورد تاکید و توجه قرار گیرد.

نامی با اشاره به قانون مدیریت بحران افزود: این قانون ناظر به اقدامات پیشگیرانه است و روح حاکم بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب نیز در حوزه مدیریت بحران بر پیشگیری تاکید دارند.

به گفته رئیس سازمان مدیریت بحران، اکنون از خط قرمز برداشت آب‌های زیرزمینی عبور کرده‌ایم و در برخی مناطق حتی بین ۸۰ تا ۸۵ درصد برداشت آب‌های زیرزمینی صورت گرفته است.

وی به ناپایداری ساخت و سازها اشاره کرد و در این باره توضیح داد: حدود ۶۲ درصد جغرافیای کشور روی گسل یا در حاشیه گسل‌ها قرار دارد؛ بنابراین باید بتوانیم اقدامی انجام دهیم که زندگی ایمن داشته باشیم.

نامی با تاکید بر لزوم افزایش مقاومت مصالح ساختمانی، افزود: باید مقاومت مصالح ساختمانی را حداقل به ۸ ریشتر برسانیم همچنین سازه ها به‌گونه‌ای باشد که مقاومت در برابر هشت ریشتر داشته باشد.

وی با اشاره به وقوع زلزله در ترکیه و تخریب‌های گسترده ناشی از آن، اظهار داشت: وقتی مصالح ساختمانی استحکام لازم را نداشته باشد با زلزله‌ای بالای ۶ ریشتر فرو می‌ریزد.

رئیس سازمان مدیریت بحران یادآور شد: در ۲۲۰ سال گذشته ۱۲ زلزله بالای هفت ریشتر در کشور ما رخ داده است و به طور متوسط سالانه حدود دو هزار زلزله به وقوع می‌پیوندد و به عنوان نمونه حدود ۱۸ هزار زلزله در سال گذشته در کشور به وقوع پیوست.

نامی تصریح کرد: دستگاه قضایی می‌تواند در امر پیشگیری از بحران‌ها اقدامات موثری انجام دهد و از وقوع جرایم جلوگیری کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • افت ۲۵ متری سفره‌های آبخوان منطقه کاشمر
  • کاهش ۷۰ درصدی خسارات سیل با اجرای عملیات آبخیزداری
  • پیش بینی بارش رگباری باران و تگرگ در البرز
  • برای مقابله با وقوع سیلاب‌ها راهی جز آبخیزداری و آبخوان‌داری وجود ندارد
  • «مراکز نوآوری» اولین حلقه زنجیره زیست بوم و فناوری/ رشد اقتصاد در گرو مسیر تکنولوژی است 
  • «مراکز نوآوری» اولین حلقه زنجیره زیست بوم و فناوری/ رشد اقتصاد در گروی مسیر فناوری است 
  • ۲۰ هزار حلقه چاه آب در مازندران غیرمجاز است
  • بیمه رایگان مادران روستایی و عشایری یکماه تمدید شد/ ۸۵۰۰ نفر پیش ثبت نام کردند
  • برداشت ۸۵۰۰ تن گندم در اراضی استان بوشهر
  • تخریب ۳ استخر تفریحی در اراضی دولتی البرز