Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی خانه‌نشینی کروناویروس بخش ویژه‌ای از خصوصیات بشر را پدیدار کرده و تجربه‌های بی‌سابقه برای بشر رقم‌زده است. کروناویروس تهدیدی برای همه افراد جهان در هر مکانی است اما افراد چگونه به این بیماری همه‌گیر واکنش نشان دادند؟ آیا شهروندان همان‌طور که اکثر دولت‌ها از آنان خواسته بودند در خانه ماندند؟ و اگر به خانه‌نشینی پایبند نبودند به کجا رفتند؟

به گزارش ساینس، محققان با استفاده از اطلاعات گوگل که از تلفن‌های همراه جمع‌آوری‌شده به این سوالات پاسخ دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکنون این جزئیات با دقت بالا در دسترس نبود، اما با توجه به اطلاعات کنونی می‌توان جواب چندین سوال علمی در این زمینه را یافت.

چگونه اطلاعات گوگل رفتار افراد را آشکار کرد؟

گوگل در ابتدا مکان قرارگیری افراد را به 6 دسته‌بندی، خانه، محل کار، پارک‌ها، ایستگاه‌های حمل‌ونقل عمومی، فروشگاه‌های مواد غذایی و داروخانه‌ها و مکان‌های‌ خرده‌فروشی و سرگرمی تقسیم‌بندی کرد. سپس اطلاعات جمع‌آوری‌شده و مدت‌زمان صرف شده در هر یک از 6  مکان را در چند ماه گذشته ( دوره پنج‌هفته‌ای بین سوم ژانویه تا ششم فوریه 2020) منتشر کرد. درواقع این تقسیم‌بندی و زمان‌بندی بعد و قبل از اجرای قوانین خانه‌نشینی است.

محققان با استفاده از اطلاعات گوگل، نمودارهایی ایجاد و عملکرد شهروندان در انگلیس، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا، آلمان، دانمارک، سوئد و یونان را از اواسط ماه فوریه تا اوایل ماه مه با یکدیگر مقایسه کردند. برای ایجاد یک تصویر مشخص، میانگین تحرک هفت‌روزه محاسبه شد و سپس عملکرد شهروندان کشورها با توجه به رفتار آنها با رنگ‌های مختلف نمایش داده شد. در این نمودار یک کشور در زمان‌های مشخص در بخش‌های مختلف رنگ‌های متفاوتی دارد.

چه مواردی موجب اختلاف بین کشورها شده است؟

در بخشی از ماه آوریل، تمام کشورهای موردبررسی به‌غیراز سوئد با اجرای قوانین خانه‌نشینی و عدم تردد در موارد غیرضروری به‌طور رسمی تعطیل بودند و رفتار آنان به میزان قابل‌توجهی نسبت به قبل متفاوت بود.


 

خانه‌نشینی

ایتالیا  فرانسه  اسپانیا  انگلستان  یونان  دانمارک  آلمان  سوئد

در اسپانیا، ایتالیا و فرانسه  خانه‌نشینی در اوایل ابتلا به این بیماری همه‌گیر 30تا 35 درصد افزایش یافت. حتی اکثر افرادی که مجاز به خروج از خانه بودند، حداقل 10تا12 ساعت خانه‌نشینی را رعایت می‌کردند، بنابراین بیشتر افراد حداقل 3 تا 5 ساعت اضافه و یا بیشتر در خانه بودند. البته این میزان با توجه به میزان سخت‌گیری دولت‌ها در اجرای قانون خانه‌نشینی متفاوت بود.

قوانین خانه‌نشینی در برخی کشورها بسیار سختگیرانه بود، به‌عنوان‌مثال مردم فرانسه حتما باید مجوز خروج ارائه می‌کردند. در آلمان و دانمارک افراد راحت‌تر بودند و میزان افزایش زمان ماندن در خانه 15 درصد افزایش‌یافته بود و در سوئد نیز این میزان 8 تا 10 درصد افزایش را نشان می‌دهد.

انگلستان نیز خانه‌نشینی را دیرتر آغاز کرد، اما با شدت بیشتری اجرا شد و مدت‌زمان خانه ماندن در انگلستان 20 تا 25 درصد افزایش یافت. البته بازتاب اطلاعات در این زمینه جالب است چون پیش از اجرای خانه‌نشینی برخی شهروندان انگلیسی خود این قانون را پیش از دولت اجرا کردند.

در این میان یونان قبل از دیگر کشورهای اروپایی قانون خانه‌نشینی را آغاز و با شدت بیشتری اجرا کرد و نتیجه آن پایین بودن چشمگیر میزان مرگ‌ومیر و درنتیجه آرامش شهروندان است.

شهروندان کشورهای اروپایی در دوران خانه‌نشینی چگونه وقت خود را سپری  می‌کنند؟


 

حضور در پارک ها

دانمارک  سوئد  آلمان  انگلستان یونان  فرانسه  اسپانیا  ایتالیا

در بیشتر روزهای ماه آوریل شاهد افزایش حضور شهروندان سوئدی، دانمارکی و آلمانی در پارک‌ها (ازجمله پارک‌های ملی و محلی، باغ‌های عمومی و سواحل) هستیم. در همین زمان، ایتالیا و اسپانیا شاهد کاهش 80 درصدی حضور شهروندان در چنین مکان‌هایی بودند. یونان و انگلیس دوباره در مکان وسط قرار داشتند که در ابتدا روند کاهشی اما در اوایل ماه مه به معیار قبلی بازگشتند. به‌تازگی در یونان افزایش 50 درصدی را شاهد هستیم و نشان می‌دهد که ممکن است این افزایش به دلیل خستگی افراد از خانه‌نشینی یا آب‌وهوای خوب و تصور عدم وجود خطر باشد.

اطلاعات بازدید از پارک آلمان، شواهد دیگری است که نشان می‌دهد اقدامات خانه‌نشینی ، رفتار را به‌طور کامل تعیین نمی‌کنند  و مردم انگیزه‌های خاص خود رادارند. خط نمودار آن تا حدودی شبیه کشور دانمارک و سوئد است که سیاست‌های رسمی کمتری در زمینه خانه‌نشینی دارند.


 

محل کار

سوئد  آلمان  دانمارک  یونان انگلستان  فرانسه  اسپانیا  ایتالیا

زمان سپری‌شده در محل کار نیز  در بعضی از کشورها تقریبا مانند گذشته بود، درحالی‌که در برخی دیگر با کاهش 70 تا 80 درصدی همراه بود. اسپانیا و ایتالیا همه کارهای غیرضروری خارج از خانه را ممنوع کردند، بنابراین کاهش آمار آنها و قرار گرفتن در پایین نمودار جای تعجب نیست. ناگفته نماند، اسپانیا از 14 آوریل میزان محدودیت‌های خود را کاهش داده است.

علت جمع‌آوری اطلاعات چیست؟

خستگی رفتاری، موجب تغییر رفتار افراد شده است و باوجود این‌که همچنان خانه‌نشینی توصیه و اجرا می‌شود اما بسیاری از افراد در سراسر اروپا خانه‌های خود را ترک می‌کنند. واضح است که پیروی از قانون خانه‌نشینی با گذشت زمان کاهش‌یافته است.

اکنون دولت‌ها باید بررسی کنند که آیا خانه‌نشینی بر شیوع بیماری تاثیر بسزایی داشته و راه‌حل کاهش گسترش این بیماری است؟ آیا عدم رعایت خانه‌نشینی و مکان‌هایی که افراد به آنجا می‌روند در این روند مهم است؟ پاسخ دادن به این سوالات ممکن است به دولت‌ها اجازه دهد تا یک ترکیب بهینه از سیاست خانه‌نشینی طراحی کنند که مثلا به مردم اجازه دهند به پارک‌ها بروند اما در مغازه‌ها و ایستگاه‌های راه‌آهن تجمع نکنند.

ازآنجاکه تهدید ویروس از بین نمی‌رود و موج دوم در سراسر جهان پیش‌بینی می‌شود، یافتن پاسخ این پرسش‌ها بسیار مهم خواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی خانه نشینی کروناویروس قانون خانه نشینی درصد افزایش پارک ها دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۴۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سانچز: برای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل تلاش می‌کنیم

تهران- ایرنا- پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا سه‌شنبه تاکید کرد که کشورش برای عضویت کشور مستقل فلسطینی در سازمان ملل تلاش خواهد کرد.

به گزارش مشرق، شماری از کشور عضو اتحادیه اروپا از جمله اسپانیا، ایرلند، اسلوونی و جمهوری مالت حامی به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی هستند و پیشتر اعلام کرده بودند که به طور مشترک در این راستا تلاش خواهند کرد.

نخست وزیر اسپانیا پیشتر روز جمعه گفت که در اروپا نشانه‌های «واضحی» از آمادگی کشورهای منطقه برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین وجود دارند.

پدرو سانچس نخست وزیر اسپانیا پیش از این در میانه کارزار دیپلماتیک خود برای جلب حمایت از به رسمیت شناختن کشور فلسطین با یوناس گار استور، همتای نروژی خود در اسلو دیدار کرده بود.

نخست وزیر اسپانیا پیشتر هشدار داده بود که واکنش نامتناسب رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه، عامل تهدیدکننده و بی ثباتی در خاورمیانه و جهان است.

نخست وزیر اسپانیا همچنین موضوع تشکیل کشور مستقل فلسطین را در دیدار هفته گذشته خود از کشورهای اردن، عربستان و قطر مطرح کرد و به خبرنگاران گفت که اسپانیا، فلسطین را تا پایان ماه ژوئن (خرداد) به عنوان کشور به رسمیت می شناسد.

سانچس به قانونگذاران کشور خود گفت: جامعه بین المللی در صورتی که موجودیت فلسطین را به رسمیت نشناسد، کمکی به تشکیل کشور مستقل فلسطین نخواهد کرد.

وی افزود: «پاسخ کاملا نامتناسب» (رژیم) اسرائیل باعث «زیر پا گذاشتن قوانین بشر دوستانه ای شده که چند دهه قدمت داشته و اسرائیل با این اقدام ثبات خاورمیانه و کل جهان را تهدید می کند».

«یوناس گار استوره» نخست وزیر نروژ جمعه گفت که اسلو برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین آماده است و افزود، «جدول زمانی نهایی» برای این تصمیم مشخص نشده است اما گفت که در هفته‌های آینده تلاش‌ها و هماهنگی‌ها با کشورهای دیگر برای رسمیت شناختن فلسطین «تشدید» خواهد شد.

سیمون هریس نخست وزیر جدید ایرلند نیز جمعه گفت کشورش به مرحله به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی بسیار نزدیک شده و مایل است این تصمیم را همگام با اسپانیا و سایر کشورهای همفکر اتخاذ کند.

اگرچه اتحادیه اروپا به اتفاق آرا از به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی حمایت نکرده است، اما از زمان شروع جنگ در غزه، ایرلند و اسپانیا بارها آمادگی خود را برای به رسمیت شناختن فلسطین ابراز کرده‌اند و تلاش هایی را برای تشدید موضع اتحادیه اروپا در قبال رژیم صهیونیستی در واکنش به جنایات هولناک این رژیم آغاز کرده‌اند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت اجرای قانون بودجه کشور
  • سانچز: برای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل تلاش می‌کنیم
  • تا ۵ سال آینده در کشورهای پیشرفته سیگار پیدا نمی‌شود/ دخانیات تنها صنعتی که پس از انقلاب تحریم نشد!
  • افزایش تعاملات منطقه‌ای از سیاست‌های مهم دولت سیزدهم است
  • اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی در یاسوج
  • اعلام زمان اجرای تعرفه‌های جدید پزشکی | تعرفه‌های درمانی این کشور همسایه ۱۸ برابر ایران است!
  • اجرای تعرفه‌های جدید پزشکی از اول فروردین
  • اعلام زمان اجرای تعرفه‌های جدید پزشکی | تعرفه‌های درمانی ایران این کشور همسایه ۱۸ برابر ایران است!
  • زمان اجرای تعرفه‌های جدید پزشکی / تفاوت تعرفه‌های درمانی ایران با دیگر کشورها
  • هر کدام از پنج لیگ معتبر اروپایی در‌ قرن جدید چند قهرمان متفاوت داشته‌اند؟