Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی دماوند با بیان اینکه طراحی‌ ساختمان‌های مناطق زلزله‌خیز سخت‌گیرانه‌تر شود، گفت: باید صنعت ساختمان را تقویت کنیم و به تکنولوژی‌های روز دنیا به‌روز شویم.

مجید علی‌محمدی، استاد دانشگاه گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در دماوند اظهار کرد: امواج زلزله شامل امواج طولی P، برشی S، لاو و رایلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: موج طولی به سبب سرعت انتشار بالا، سریع‌تر میرا و دمپینگ می‌شود و به همین خاطر دارای خطر و خرابی کمتر می‌گردد، اما موج‌های برشی، رایلی و لاو به‌صورت عبور از جامدات و حرکات پیچشی منتشر می‌شوند و خطر زیادی را دارند.

ایجاد نقشه جامع گسل‌ها و جلوگیری از ساخت ابنیه در محل گسل‌ها

این استاد دانشگاه افزود: بر اساس مشاهدات میدانی زلزله‌های اخیر خوشبختانه دارای حرکات تکتونیکی همگرا (نزدیک شوندگی صفحات) و واگرا (دورشوندگی صفحات) نبوده و تنها صفحات در کنار هم در حال لغزش بوده و حرکت امواج بیشتر به‌صورت امواج P یا همان طولی است.

علی‌محمدی با بیان اینکه علاج واقعه را باید پیشگیری در نظر گرفت، تصریح کرد: اگر بخواهیم برای سالیان آینده و همه نقاط کشور برنامه‌ریزی نماییم، باید پیشگیری را مدنظر قرار دهیم؛ ایجاد نقشه جامع گسل‌ها و افزایش اختیارات مهندسین، جلوگیری از ساخت ابنیه در محل گسل‌ها از گزینه‌های مهم پیش‌رو است.

وی ادامه داد: ما باید صنعت ساختمان را تقویت کنیم و به تکنولوژی‌های روز دنیا به‌روز شویم؛ در طراحی‌های ساختمان در مناطق زلزله‌خیز سخت‌گیرانه‌تر عمل کنیم.

طراحی‌ ساختمان‌های مناطق زلزله‌خیز سخت‌گیرانه‌تر شود

استاد گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی دماوند خاطرنشان کرد: به طور مثال ساختمان‌ها از نظر اهمیت به چهار گروه تقسیم می‌شوند؛ گروه نخست ساختمان‌هایی با اهمیت خیلی زیاد هستند که این ساختمان‌ها پس از زلزله باید قابل استفاده و خدمت‌رسانی باشند؛ همچنین خرابی آنها باعث انتشار گسترده مواد سمی و مضر می‌شود که شامل مراکز آتش‌نشانی، تاسیسات آب رسانی، برج‌های مراقبت فرودگاه و تاسیسات انرژی اتمی است.

علی‌محمدی افزود: گروه دوم ساختمان‌هایی با اهمیت زیاد شامل مدارس، مساجد و استادیوم‌ها هستند که خرابی آنها موجب تلفات زیاد می‌شود؛ همچنین ساختمان‌هایی همچون موزه‌ها و کتابخانه‌ها که خرابی آنها باعث از دست رفتن ثروت ملی می‌شود و همچنین ساختمان‌ها و تاسیساتی نطیر انبارهای سوخت و مراکز گازرسانی که خرابی آنها موجب آلودگی محیط زیست و یا آتش‌سوزی می‌گردد.

وی گفت: گروه سه، ساختمان‌هایی با اهمیت متوسط شامل ساختمان‌های مسکونی، تجاری، هتل‌ها و انبارها و گروه چهارم ساختمان‌های با اهمیت کم مانند مرغداری‌ها و انبارهای کشاورزی هستند.

سازندگان نقش مهمی در مقاوم‌سازی ساختمان دارند

این استاد دانشگاه تصریح کرد: مهندسان طراح با استفاده از نوع کاربری سازه و توجه به طبقه‌بندی زمین اعم از سنگی بودن، خاک متراکم، خاک نرم و ضریب بازتاب ساختمان و نحوه پاسخ ساختمان به حرکت زمین و شتاب مبنای طرح که خطر نسبی زلزله را در مناطق مختلف تعیین می‌کند و سایر آیتم‌ها، میزان ضریب زلزله و برش پایه را تعیین نموده و سازه را طراحی می‌نمایند.

علی‌محمدی تاکید کرد: طراحی‌ها و ضوابط سخت گیرانه‌تر در مناطق زلزله‌خیز و تعیین پیش فرض‌هایی برای آیتم‌های بالا و سایر فاکتورها، باعث جلوگیری از طراحی‌های سلیقه‌ای و در نتیجه ایجاد ساختمان‌های مستحکم خواهد بود.

وی ادامه داد: همچنین مالکان و سازندگان هم نقش مهمی در زمینه مقاوم سازی ساختمان دارند؛ در بسیاری از موارد برخی سازندگان و پیمانکاران اقدام به حذف مهاربندهای جانبی ساختمان می‌نمایند؛ به‌طور کلی در حال حاضر، پنج سیستم ساختمانی با نام‌های سیستم دیوارهای باربر، قاب ساختمانی، قاب خمشی، سیستم دوگانه یا ترکیبی و سیستم کنسولیدر حال انجام است.

این کارشناس زلزله‌شناسی اضافه کرد: مهاربندها اعم از فلزی یا دیوار برشی مهم‌ترین نقش در جذب انرژی زلزله دارد و حذف این اجزا در ساختمان مصادف با خسارت‌های جبران‌ناپذیر است.

انتهای پیام/۶۷۰۱۵/

منبع: فارس

کلیدواژه: زلزله دانشگاه آزاد دانشگاه صنعت ساختمان ساختمان هایی ساختمان ها علی محمدی گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۵۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رابطه بین دانش و صنعت تقویت شود

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین، گفت: رابطه دانش و صنعت بسیار مهم است، دانشجویی که رشته کشاورزی می‌خواند، باید عملاً و حضوری به زمین کشاورزی برود و از نزدیک ببیند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، آیت‌الله عبدالکریم عابدینی بعد از ظهر امروز در دیدار با روسای دانشگاه، مسئولین نهاد رهبری و دانشجویان دانشگاه‌های استان قزوین که در محل دفتر امام جمعه قزوین برگزار شد، اظهار داشت: خداوند راجع به مؤمنین در سوره توبه می‌فرماید «این‌ها ولی یکدیگر هستند و امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند»، خدای متعال راجع به این جماعت می‌فرماید «واعتصموا بحبل الله جمیعا و لا تفرّقوا».

وی بیان کرد: لازم است در قزوین بیش از 50 جلسه قرآنی برگزار شود، یعنی باید اساتید مستعد و روحانیون معزز در مساجد، دانشگاه‌ها و مدارس در سطوح گوناگون و برای اقشار مختلف جلسات تفسیر قرآن داشته باشند، این قرآن را زنده می‌کند.

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: هر مسجد نماز جماعت دارد، اما در عین حال امام‌المساجد یا ام‌المساجد آن جایی است که نماز جمعه برگزار می‌شود، خوب است این چشمه‌های مساجد کوچک‌تر به مساجد بزرگ‌تر محلات بپیوندند و تبدیل به نهر شوند، این نهرها هم به اقیانوس نماز جمعه بیایند و آنجا قرار من و شما باشد.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: اگر چنین جمعی با محوریت قرآن در هر شهری باشد، در آن جمع مدیران لایق و شایسته در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی، آموزشی، صنعتی، کشاورزی و حوزه‌های مختلف دیده می‌شوند، این‌ها همدیگر را می‌بینند و پرورش پیدا می‌کنند، اگر هم عیب و ایرادها و اشکالاتی در عرصه‌های مدیریتی استان هست آنجا با اخوت ایمانی و برادری دینی برطرف می‌شود.

وی تصریح کرد: ما اگر بخواهیم آیه «واعتصموا بحبل الله جمیعا» تحقق پیدا کند، باید یک محفل قرآنی در هر شهر برگزار شد، در این محفل مسئولین محترم، استاندار محترم، فرماندار محترم، شهردار محترم، مدیران کل، مخصوصاً مدیران و مسئولان فرهنگی پای قرآن جمع شوند، جای چنین محفلی در جامعه ما خالی است.

عابدینی یادآور شد: رسول اکرم (ص) فرمودند «علیکم بالقرآن»، حضرت فرمودند جان شما و قرآن، قرآن را امام و قائد خود قرار دهید، قرآن باید شما را امامت و رهبری کند و به صورت کاربردی و راهبردی دستتان را بگیرد و شما را آبرومندانه و مقتدرانه از پیچ و خم فتنه‌ها عبور دهد.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین خاطر نشان کرد: رابطه دانش و صنعت بسیار مهم است، دانشجویی که رشته کشاورزی می‌خواند، باید عملاً و حضوری به زمین کشاورزی برود و از نزدیک ببیند که این گندم، جو، درخت و نهال چطور رشد می‌کند و محصول می‌دهد، اگر کسی ساختار و بافت کشاورزی و رشد، رویش، درخت و دانه را نداند نمی‌تواند با آیات قرآن ارتباط بگیرد.

وی اظهار کرد: یا برای مثال باید دانشجو به کارخانه برود، صنعتگران را از نزدیک ببیند و تجارب آن‌ها را بشنود، علم خالص به کار نمی‌آید و صرفاً تجربه هم کمتر پیشرفتی را موجب می‌شود اما اگر پیوند بین علم و تجربه اتفاق بیفتد معجزه می‌کند.

عابدینی عنوان کرد: رابطه اخلاق، اخلاص، تهذیب با علم نیز بسیار حائز اهمیت است، علم یک موجود نازپرورده است که در قلوب متکبر، گناهکار، غافل و بی‌نماز از آن سوءاستفاده می‌شود، در روایات آمده هر کس چهل شبانه‌روز خود را برای خدا خالص کند چشمه‌های حکمت در دلش می‌جوشد و بر زبانش جاری می‌شود، معلوم می‌شود که مدیران، مسئولان، نهادهای دانشگاه‌ها، روحانیون معظم و اساتید گرانقدر باید روی تهذیب خود و دانشجویان کار کنند و این دغدغه جدی آنان باشد.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: گاهی ما بافته‌ها و ساخته‌های فکر خود را به خورد دانشجو می‌دهیم و تصور می‌کنیم این‌ها دانشجویان را به جایی می‌رسانند، خدای متعال در آیه 96 سوره نحل می‌فرماید هر آنچه برای دنیا باشد فنا می‌شود و تاریخ مصرف دارد اما چیزی که متعلق به باشد ماندگار است.

عابدینی تصریح کرد: گاهی برخی می‌گویند برای انجام فلان کار، پول، ساختمان یا نیرو نداریم، باور بفرمایید آن‌هایی که در این عالم کارهای بزرگی انجام داده‌اند، نه تنها هیچ کدام از این امکانات نداشته‌اند، بلکه حتی مانع‌تراشی‌های فراوان هم نتوانسته مانع کار آن‌ها شود، یکی از این بزرگان امام خمینی (ره) بود.

وی یادآور شد: امام راحل دنیا را تحت تأثیر خود قرار دادند، آن موقعی که امام (ره) کار خود را آغاز کرد، حتی حوزه‌های علمیه هم با ایشان هماهنگ نبودند، شاه و دستگاه شاه که مجریان منویات آمریکا و اسرائیل بودند، همه این‌ها مقابل امام (ره) ایستاده بودند، امام (ره) نیرو، نفر و ارتش نداشت اما فرمود ای شاه من تو را نصیحت می‌کنم، بعد از مدتی هم فرمود ای شاه من تو را از این مملکت بیرون می‌کنم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی روند بازسازی زیرساختهای آب وفاضلاب مناطق زلزله زده خوی
  • نقش توجه به پژوهش‌های علمی در مدیریت بلایای طبیعی بی‌بدیل است
  • زیرساخت‌های بندر دیلم تقویت می‌شود
  • مشکلات باقیمانده مناطق زلزله‌زده خوی حل شوند
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند
  • رابطه بین دانش و صنعت تقویت شود
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه با انعقاد تفاهم نامه شرکت ایرانول و دانشگاه شریف
  • ۱۷ برابر شدن قرار داد‌های دانشگاه شاهد با صنعت
  • رقابت بیش از ۱۵ هزار یزدی در نوبت اول آزمون سراسری‌
  • سند ملی سبک پوشش اسلامی چه کمکی به صنعت پوشاک کشور می‌کند؟