Web Analytics Made Easy - Statcounter

موسسه فاینانس بین المللی (IIF) در گزارش جدیدی اعلام کرد که شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس به دلیل ریزش قیمت نفت و شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ با بدترین رکود اقتصادی تاکنون روبرو خواهند شد.

به گزارش ایسنا، اقتصاد این گروه که شامل کشورهای عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی، عمان، قطر و بحرین است، در سال ۲۰۲۰ به میزان ۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۴ درصد رشد منفی پیدا می کند و عمان با رشد اقتصادی منفی ۵.۳ درصد، بدترین عملکرد را در میان این شش کشور خواهد داشت.

در گزارش موسسه فاینانس بین المللی که به تازگی منتشر شده، آمده است: اقتصاد این شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس که از شیوع کووید ۱۹ و سقوط قیمتهای نفت شوکه شده است، بدترین رکود تاریخ خود را تجربه خواهند کرد.

عمق رکود اقتصادی در سال ۲۰۲۰ و احیای اقتصادی در سال ۲۰۲۱ تا حدود زیادی نامعلوم مانده است. با این حال این موسسه مالی نسبت به صندوق بین المللی پول بدبینی بیشتری دارد. صندوق بین المللی پول در آوریل پیش بینی کرد که اقتصاد شورای همکاری خلیج فارس در سال ۲۰۲۰ به میزان ۲.۷ درصد رشد منفی خواهد داشت در حالی که در اکتبر رشد ۲.۵ درصدی را برآورد کرده بود.

تولید ناخالص داخلی نفتی

طبق گزارش موسسه فاینانس بین المللی، اقتصاد نفتی شورای همکاری خلیج فارس به دلیل توافق کاهش تولید اوپک پلاس، بیشترین رشد منفی را خواهد داشت و در سال ۲۰۲۰ به میزان ۵.۳ درصد منقبض می شود. رشد در سال ۲۰۲۱ تحت تاثیر کاهش تدریجی محدودیت عرضه نفت و بهبود تدریجی فعالیت غیرنفتی بخش خصوصی ازسرگرفته خواهد شد.

گروه اوپک پلاس در حال حاضر توافقی را با هدف تقویت قیمتها به اجرا گذاشته که بر اساس آن، تولید اعضای این گروه در ماه‌های مه و ژوئن به میزان ۹.۷ میلیون بشکه در روز محدود می شود. طبق توافق اولیه، محدودیت تولید نفت تا آوریل سال ۲۰۲۲ ادامه خواهد یافت.

اعضای اوپک پلاس قرار است در روزهای آینده درباره تمدید کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه در روز پس از ژوئن، یک کنفرانس مجازی برگزار کنند.

عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی که از اعضای اوپک هستند و عمان که عضو اوپک نیست در گروه اوپک پلاس حضور دارند.

قیمت نفت مورد نیاز تولیدکنندگان منطقه خلیج فارس

موسسه فاینانس بین المللی برآورد کرده که کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به دلیل کاهش هزینه ای که صورت داده اند، به قیمت نفت پایین‌تری برای متوازن کردن بودجه شان نیاز دارند.

در سال ۲۰۲۰ عربستان سعودی به قیمت ۷۵ دلار، عمان ۸۰ دلار و قطر ۵۴ دلار هر بشکه نفت برنت برای متوازن کردن بودجه خود نیاز دارند.

بر اساس گزارش این موسسه مستقر در واشنگتن، کاهش قابل توجه هزینه عمومی در کشورهای منطقه خلیج فارس می تواند افت ناشی از صادرات کمتر نفت را کاملا جبران کند. با وجود کاهش هزینه ها در این منطقه، پیش بینی می شود کسری مالی شورای همکاری خلیج فارس از ۲.۵ درصد تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۱۹ به ۱۰.۳ درصد در سال ۲۰۲۰ افزایش پیدا کند.

درآمد نفتی از دست رفته

انتظار می رود قیمت نفت برنت در میان مدت بین ۴۰ تا ۵۰ دلار بماند که بسیار پایین‌تر از قیمت مورد نیاز این کشورها برای متوازن کردن بودجه است. با پایین ماندن قیمت‌های نفت به مدت طولانی، کسری بودجه این کشور ها هم با وجود اصلاحات مالی انجام گرفته، همچنان بالا خواهد ماند.

پیش بینی می شود درآمد نفتی شورای همکاری خلیج فارس از ۳۲۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ به ۲۰۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ سقوط کند.

بر اساس گزارش پلاتس، موسسه فاینانس بین المللی خاطرنشان کرد که عربستان سعودی، کویت، قطر و امارات متحده عربی با داراییهای ارزی خارجی بزرگی که دارند در مقایسه با بحرین و عمان در موقعیت بهتری برای وفق یافتن با کسری بودجه عظیم قرار دارند. در حالی که بحرین می تواند روی کمک همسایگانش در برابر فشارهای خارجی حساب کند، عمان با افزایش حجم بدهی، آسیب پذیری فزاینده ای پیدا کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: درآمد نفتی شورای همکاری خلیج فارس سقوط قیمت نفت کرونا در جهان شورای همکاری خلیج فارس عربستان سعودی سال ۲۰۲۰ اوپک پلاس قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۵۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه نظامی جهان در سال ۲۰۲۳ رکورد شکست/ از اوکراین تا غزه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، موسسه بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم در گزارشی اعلام کرد که هزینه نظامی در سراسر جهان در سال ۲۰۲۳ با افزایش ۶.۸ درصدی نسبت به سال قبل از آن، به بالاترین سطح رسیده است.

این موسسه در گزارش جدید خود نوشت: هزینه نظامی جهان برای نهمین سال متوالی افزایش پیدا کرد و با ۲۴۴۳ میلیارد دلار، به بالاترین سطح رسید.

همچنین هزینه نظامی در هر پنج منطقه جغرافیایی که این موسسه آن را تعریف کرده نیز افزایش یافته است.

آمریکا با سهم ۳۷ درصدی مجموع و همچنین هزینه ۹۱۶ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۳ در حوزه نظامی، همچنان از این حیث رکورددار است. چین نیز با سهم ۱۲ درصدی و هزینه‌کرد ۲۹۶ میلیارد دلاری به همراه روسیه با سهم ۴.۵ درصدی و هزینه ۱۰۹ میلیارد دلاری در سال گذشته، در رتبه دوم و سوم قرار دارند؛ ارقام از افزایش ۲۴ درصدی هزینه نظامی در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۲۲ حکایت دارد.

براساس اعلام این موسسه، اوکراین از حیث هزینه نظامی در سال ۲۰۲۳ در رتبه هشتم کشورهای پرهزینه قرار گرفت. هزینه‌های نظامی این کشور در سال گذشته مقایسه با سال پیش از آن، با ۵۱ درصد افزایش به ۶۴.۸ میلیارد دلار رسید؛ این رقم ۵۸ درصد مجموع هزینه‌های دولت کی‌یف را شامل می‌شود.

منطقه خاورمیانه نیز شاهد افزایش ۹ درصدی هزینه نظامی بود به طوری که هزینه نظامی رژمی صهیونیستی در بحبوحه جنگ غزه، با افزایش ۲۴ درصدی به ۲۷.۵ میلیارد دلار رسید.

کد خبر 6085346

دیگر خبرها

  • درآمدهای نفتی باعث ایجاد تورم می‌شود؟
  • تلاش عربستان و امارت در موازنه بین ایران و رژیم صهیونیستی
  • درآمد میلیارد دلاری مغولستان از گردشگری
  • نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا با بررسی تحولات غزه
  • دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواهان توقف فوری جنگ علیه غزه شد
  • ویزای شنگن ۵ ساله برای شهروندان کشور‌های عربی
  • هزینه نظامی جهان در سال ۲۰۲۳ رکورد شکست
  • طرح جدید : شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس
  • از یافته‌های نوین رادیو دارویی در تراز جهانی رونمایی می‌شود
  • هزینه نظامی جهان در سال ۲۰۲۳ رکورد شکست/ از اوکراین تا غزه