Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-24@19:13:50 GMT

تولد تا رحلت امام خمینی در ویکی آنا

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۶۱۴۹۳

تولد تا رحلت امام خمینی در ویکی آنا

امام خمینی به اصل ولایت فقیه در جامعه اسلامی و در زمان غیبت امام معصوم(ع) اعتقاد داشتند و بنا بر این اصل مبارزه با ظلم و تلاش برای برپایی نظام جمهوری اسلامی با حاکمیت ولی فقیه را از تکالیف مهم مسلمانان می دانستند. 

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، امام خمینی در روز بيستم جمادى الثانى 1320 هجرى قمرى مطابق با 30 شهريـور 1281 هجرى شمسى ( 24 سپتامپر 1902 ميلادى) در شهرستان خمين از توابع استان مركزى ايران در خانواده اى اهل علـم و هجرت و جهاد پـاى بـر خـاكدان طبيعت نهاد و در 14 خرداد سال 1368 هجری شمسی به ملکوت اعی پیوست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانواده
پدر ایشان سید مصطفی موسوی فرزند علامه سید احمد موسوی در ۲۹ بهمن ۱۲۴۱ ه.ش.  در شهرستان خمین به دنیا آمد و در تاریخ اسفند ۱۲۸۱ در راه خمین به اراک مورد سوء قصد اشرار قرار گرفت و بر اثر اصابت گلوله در چهل سالگی به شهادت رسید.
هاجر خانم مادر امام خمینی، زنی از خاندان علم و تقوا و فرزند آیت‌الله میرزا احمد خوانساری است. امام خمینی پنجمین ماه عمر خود را با درد یتیمی آغاز کردند و از آن پس مادر و عمه بزرگوارشان، تربیت ایشان را عهده دار بودند.
امام خمینی در سن ۲۷ سالگی ازدواج کردند. همسر ایشان، دختر حاج میرزا محمدثقفی از روحانیون تهران بود. اسامی فرزندان امام به این صورت است: مصطفی، صدیقه (خانم اشراقی)، فریده (خانم اعرابی)، زهرا (خانم بروجردی)، احمد.

تحصیل در خمین
امام خمینی در همان کودکی درس را آغاز کردند و پس از آن به مکتب رفتند. بعد از اتمام مکتب به مدرسه‌های جدید رفتند و با پایان آن، تحصیل علوم اسلامی را در محضر دایی و برادرشان آغاز کردند.

تحصیل در اراک
سال ۱۳۳۹ ه.ق امام خمینی برای تکمیل تحصیلات خود به واسطه حضور آیت‌الله عبدالکریم حائری یزدی به اراک رفتند. در این دوره در محضر اساتیدی چون شیخ محمدعلی بروجردی و شیخ محمد گلپایگانی تلمّذ کردند.

تحصیل در قم
همزمان با عزیمت آیت‌الله حائری به قم، امام نیز به قم رفتند و در ۲۵ سالگی سطوح عالیه حوزه را به پایان رسانیدند. پس از آن با شرکت در درس آیت‌الله حائری به درجه اجتهاد نائل آمدند. از میان همه اساتید امام آن که بیش از همه روح ایشان را اشباع می‌کرد، درس عرفان نظری مرحوم محمدعلی شاه‌آبادی بود. شش سال، گاه هر روز و گاه هر چند هفته یکبار، نزد او می‌رفتند تا کنار فقه و فلسفه، عرفان را نیز بیاموزدند.

تدریس
امام تدریس کتب فلسفی را در حالی که بیش از ۲۷ سال نداشتند، آغاز کردند و در کنار درس فلسفه به تدریس اخلاق همت گماردند. عمّال رضاشاه برای تعطیلی این درس فشار می‌آوردند که با مقاومت امام به نتیجه نرسیدند اما ناچار شدند برنامه درس اخلاق را از مدرسه فیضیه به مدرسه حاج ملاصادق در منطقه دوردست شهر منتقل کردند. در کنار این‌ها به تدریس دروس فقه و اصول می‌پرداختند.
تدریس علوم منقول و خارج فقه و اصول را در سال ۱۳۲۵ ه.ش. همزمان با ورود آیت‌الله بروجردی به قم آغاز کردند.
در تبعید در شهر نجف هم با اصرار طلبه‌ها درس را آغاز و بهمن‌ماه ۱۳۴۸ درس ولایت فقیه را در ۱۳ جلسه ارائه کردند.

آثار
سیر تالیفی امام از مسائل عقلی آغاز گردیده و در زمینه اخلاقیات، فقه و اصول ادامه یافته است. در حدود ۲۷ سالگی کتاب مصباح‌الهدایه را به رشته تحریر درآوردند که بعضی از علمای بزرگ معاصر بر آن حاشیه زده‌اند. در ۲۹ سالگی شرحی بر دعای ماه رمضان نگاشتند و بعد آن کتاب اربعین حدیث. علاوه بر آن ۲۱ عنوان کتاب دیگر نگارش کرده‌اند که برخی از آن‌ها عبارتند از: اسرارالصلوه کشف اسرار، شرح حدیث جنود عقل و جهل، آداب‌الصلوه، تحریرالوسیله، توضیح‌المسائل، حکومت اسلامی یا ولایت فقیه، مبارزه با نفس یا جهاد اکبر.

تحرکات سیاسی
سید روح‌الله مصطفوی ملقب به امام خمینی فقیه، عارف، فیلسوف، مرجع تقلید، رهبر انقلاب اسلامی ایران و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران بودند. ایشان به اصل ولایت فقیه در جامعه اسلامی و در زمان غیبت امام معصوم(ع) اعتقاد داشتند و بنا بر این اصل مبارزه با ظلم و تلاش برای برپایی نظام جمهوری اسلامی با حاکمیت ولی فقیه را از تکالیف مهم مسلمانان می دانستند. بنابراین نظام شاهنشاهی را نظام استبدادی دانسته و مبارزه علیه رژیم محمد رضا پهلوی شاه ایران  را آغاز کردند.
مبارزات ایشان از نوجوانی آغاز، و سیر تکاملی آن به موازات تکامل ابعاد روحی و علمی ایشان از یکسو و اوضاع و احوال سیاسی و اجتماعی ایران و سایر جوامع اسلامی از سوی دیگر در اشکال مختلف ادامه یافته است.
از سال 1340 ه. ش. به بعد با تصویب لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی این مبارزه جدی شد و در سال 1342 ه. ش. با دستگیری امام خمینی به قیام پانزده خرداد 1342ه.ش. منجر شد. مواضع سرسختانه امام خمینی علیه لایحه کاپیتولاسیون در سال 1343ه. ش. سبب شد که رژیم شاه ایشان را به ترکیه و پس از آن به نجف تبعید کند. تبعید امام خمینی نه تنها حرکت انقلاب اسلامی را متوقف نکرد بلکه امام خمینی در تبعید نیز به روشنگری مردم نسبت به خیانت ها و جنایت های رژیم پرداخت و با اوج گیری اعتراضات در سال های 1356 الی 1357ه. ش. سرانجام در 22 بهمن 1357 انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید در پی این پیروزی امام خمینی مردم را دعوت به شرکت در انتخابات نظام جمهوری اسلامی ایران کرد و و با رای 98 درصدی مردم این نظام را بنیان گذارد.

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: رحلت امام خمینی زندگینامه امام خمینی تحصیلات امام خمینی جمهوری اسلامی امام خمینی اسلامی ایران آغاز کردند ولایت فقیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۱۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سالروز رحلت حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) چه برنامه‌هایی برگزار می‌شود

به گزارش «مبلغ»، 15 شوال سالروز وفات حضرت عبدالعظیم است، عبدالعظیم حسنی(ع) از نوادگان حضرت امام حسن (ع) و از اصحاب امام جواد و امام هادی (ع)بود و عقاید خود را بر امام هادی (ع)عرضه داشت و امام او را تأیید کرد.

ایسنا نوشت: حجت‌الاسلام محسن عرفاتی معاون فرهنگی علمی آستان عبدالعظیم الحسنی(ع)، با اشاره به برنامه‌های گرامیداشت رحلت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) گفت: حضرت عبدالعظیم(ع) از امامزادگان واجب التعظیمی بوده که جهاد و هجرت ایشان بسیار مهم است، زیرا این امامزاده مورد جور و ظلم حکومت عباسی بود و امام هادی(ع) به ایشان دستور هجرت دادند و ایشان هم این‌ جهاد علمی را گوش فرار دادند.

معاون فرهنگی علمی آستان عبدالعظیم(ع) خاطرنشان‌کرد: اولین امامزاده وارد شده به منطقه شهر ری‌ امامزاده حمزه بن‌ موسی الکاظم(ع) بودند و حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) در مجاورت ایشان قرار گرفتند.

عرفاتی با بیان اینکه محتوا برنامه‌ها ایام رحلت براساس شعار «جهاد و هجرت» خواهد بود، تصریح کرد: حضرت عبدالعظیم(ع) پرچمدار جهاد تبیین بودند و ایشان ۱۲۰هزار حدیث از امام رضا(ع)، امام جواد(ع) و امام هادی(ع) نقل کردند، همچنین کتاب خطبا امیرالمومنین(ع) توسط حضرت عبدالظعیم‌(ع) نوشته شده است.

وی افزود: همین‌ جهاد عملی حضرت عبدالعظیم(ع) باعث شد که امام هادی(ع) در مورد ایشان بفرمایند که ایشان از حامیان ولایت بودند و یک‌ فقیه هستند.

معاون فرهنگی علمی آستان عبدالعظیم(ع) یادآور شد: از دوشنبه شب (۳اردیبهشت‌ماه) برنامه‌های این ایام‌ را با معارف صحیفه سجادیه آغاز خواهیم‌ کرد، روز سه‌شنبه دیدار اعضای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با تولیت آستان‌ عبدالعظیم(ع) را خواهیم داشت.

عرفاتی ابراز کرد: درس اخلاق آیت‌الله منفرد را نیز هرهفته سه‌شنبه از ساعت ۱۶:۳۰ داریم اما در این ایام قرار است ایشان به مقام علمی و توحیدی حضرت عبدالعظیم(ع) بپردازند. همچنین در بین‌ نمازهای جماعت آستان امامان جماعت در بیان‌های کوتاهی به شخصیت این‌ امامزاده خواهند پرداخت.

وی اضافه کرد: باتوجه به درخواست‌های متعدد برای حضور خدام فرهنگی و علمی در مدارس برای ایفای برنامه‌های فرهنگی و قرآنی‌ در این خصوص نیز برنامه‌ای خواهیم داشت، زیرا هدف ما انتقال معارف دینی به نسل جدید است، از این رو سفیران خدمت به مراکز فرهنگی، مدارس و دانشگاه‌ها در این ایام اعزام می‌شوند.

معاون فرهنگی علمی آستان عبدالعظیم(ع) تاکید کرد: هیات مخصوص بانوان آستان‌ عبدالعظیم(ع) که برای اولین بار در شهرستان ری تاسیس شده است نیز برنامه‌هایی بامحتوا این ایام ارائه خواهند کرد. از این رو سه‌شنبه در تالار شیخ صدوق برنامه خواهند داشت.

عرفاتی یادآور شد: روز سه‌شنبه (۴اردیبهشت‌ماه) از میدان شهر ری ساعت ۱۷ تجمع خدام ‌حرم را داریم که تا ساعت ۱۸ به سمت آستان حرکت خواهند کرد و در صحن‌ امام حسن مجتبی(ع) برنامه تعویض پرچم آستان و زیارت‌نامه‌خوانی را خواهیم داشت.

وی افزود: کارگروه اعتبات مقدسه مصوبه‌ای داشتند که براساس آن در شام سه‌شنبه بعد از نماز مغروب و عشا قرائت زیارتنامه حضرت عبدالعظیم(ع) در تمام عتبه و مساجد خوانده شود.

معاون علمی فرهنگی آستان عبدالعظیم(ع) خاطرنشان کرد: در شب رحلت حضرت عبدالعظیم(ع) ‌مراسم شهادت‌ با سخنرانی حجت‌الاسلام سیدحسین مومنی و مرثیه‌خوانی سیدمحمدرضا نوشه‌ور و محمدرضا بذری را خواهیم داشت.

عرفاتی ادامه داد: سه‌شنبه، چهارشنبه و پنج‌شنبه درب‌های حرم ۲۴ساعته باز خواهد بود. برنامه‌های روز رحلت‌ با تجمع طلاب و علما در حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم‌(ع) از صبح چهارشنبه برگزار خواهد شد که این دسته عزاداری به سمت حرم خواهند آمد.

وی اظهار کرد: از ساعت ۱۰صبح در مصلی امام علی(ع) برنامه روز عزا برگزار خواهد شد که با شعرخوانی محمد رسولی، مناجات خوانی مرتضی طاهری و مداحی محمدحسین پویانفر و همچنین سخنرانی حجت‌الاسلام مسعود عالی همراه خواهد بود.

معاون فرهنگی علمی آستان عبدالعظیم(ع) گفت: بعداظهر روز رحلت از ساعت ۱۷:۳۰ آیین چراغ‌گردانی نوجوانان (فرزندان خدام‌) را خواهیم داشت تا نسل جوان‌ آیین خدمت را بیاموزند. همچنین در شبستان امام خمینی(ره) شام رحلت با تجمع هیات‌های مذهبی را خواهیم داشت که حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد باقر علوی تهرانی سخنران و مجتبی رمضانی و محسن عراقی نیز به عنوان مداح مرثیه‌سرایی خواهند کرد.

عرفاتی بیان کرد؛ از ساعت ۲۲ شام عزا تجمع هیات ثارالله را با مداحی محمد نوروزی و حامد خمسه خواهیم داشت.

وی خاطرنشان کرد: روز پنج‌شنبه (۶اردیبهشت‌ماه) برنامه‌ درس‌هایی از نهج‌البلاغه با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین حسین اکبری بعد از نماز ظهر و عصر باتوجه به شعار این ایام با موضوع جهاد و هجرت برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی علمی آستان عبدالعظیم(ع) ابراز کرد: هیات کودکان‌ حسینی آستان عبدالعظیم الحسنی(ع) نیز پنج‌شنبه راس ساعت ۱۶ در تالار شیخ صدوق برگزار می‌شود. مجریان متخصص حوزه کودک در این برنامه‌ حضور خواهند داشت.

عرفاتی ادامه داد: آستان عبدالعظیم(ع) بنا دارد از شهدای فراجا نیز در این‌ ایام تجلیل کنند به همین‌ منظور روز پنج‌شنبه در مصلی امام علی(ع) این برنامه با حضور سردار رادان برگزار خواهد شد که از مدافعان امنیت تجلیل به عمل می‌آید.

وی ابراز کرد: روز پنج‌شنبه محفل ویژه انس با قرآن کریم نیز با حضور قاریان و حفاظ بین‌المللی از ساعت ۲۲ در صحن‌ امام خمینی‌(ره)‌ برگزار خواهد شد. همچنین شب جمعه ساعت ۲بامداد دعای کمیل با حضور منصور ارضی را در صحن جامع خواهیم داشت.

معاون فرهنگی علمی آستان عبدالعظیم(ع) بیان کرد: روز جمعه (۷اردیبهشت‌ماه) از ساعت ۶صبح دعای ندبه با مشارکت هیات رزمندگان و صدای محمدرضا غلام‌رضازاده را خواهیم داشت که این برنامه به صورت پخش زنده از شبکه یک‌سیما قابل مشاهده است. همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین میرهاشم حسینی سخنران این مراسم خواهند بود.

عرفاتی یادآور شد: نماز جمعه پایان بخش مراسم ایام رحلت عبدالعظیم(ع) خواهد بود و در خطبه‌ها و پیش خطبه نیز در مورد شخصیت حضرت عبدالظعیم(ع) سخنرانی می‌شود.

وی در پایان گفت: در شام جمعه نیز بعد از نماز مغرب و عشاء طبق سنوات هر هفته برنامه‌ سلسله جلسات سبک زندگی اسلامی را توسط حجت‌الاسلام والمسلمین عباس پسندیده خواهیم داشت.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897974

دیگر خبرها

  • دستور وزیر کشوربه استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)
  • دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)
  • دیدار جمعی از کارگران با رهبر انقلاب
  • کارگران فردا با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار می‌کنند
  • دیدار ۶۴ نفر از کارگران خراسان رضوی با رهبر انقلاب اسلامی
  • دیدار جمعی از کارگران با رهبر انقلاب فردا برگزار می‌شود
  • در سالروز رحلت حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) چه برنامه‌هایی برگزار می‌شود
  • آغاز حج عمره پس از ۹ سال انتظار
  • سرلشکری که هدیه ۳ میلیون تومانی شاه را رد کرد
  • سپاه پاسداران بازوی توانمند ولایت‌فقیه