Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-20@04:25:48 GMT

پشت پرده آتش‌سوزی‌های سریالی در کشور

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۶۱۷۳۰

پشت پرده آتش‌سوزی‌های سریالی در کشور

خرداد: دلایل فراوانی برای این آتش سوزی‌ها عنوان شده است. اما مهمترین آن قطعا عامل انسانی است. این آتش سوزی‌ها در مواردی عمدی بوده و در مواردی دیگر غیرعمدی و بر اثر خطا‌های فردی صورت گرفته است.
به گزارش خرداد به نقل از فرارو ،هفته‌هاست که آتش به جان مناطق مختلف کشور افتاده است. آتش سوزی‌های جنگلی بیشتر در حوزه زاگرس است و علی رغم تلاش‌هایی که صورت گرفته است همچنان آتش مناطق مهمی را در می‌نوردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین پارک‌های تهران نیز به صورت غیرمعمولی دچار حریق شدند که خساراتی نیز به بار آورده است.
با وجود اینکه روز گذشته مسئولان محلی و رسانه‌ها و از خاموش شدن آتش در منطقه جنگلی خائیز خبر داده بودند، اما غروب روز گذشته آتش دوباره در این منطقه زبانه کشید. گزارش‌های خبرنگاران حاضر در محل حکایت از این داشت که هیچ گروه ونهادی در آنجا حاضر نیست و مردم محلی در تلاشند تا آتش را خاموش کنند.
با اینکه خبرنگاران حاضر در محل از گستردگی آتش سخن می‌گفتند، اما شب گذشته مدیرکل محیط زیست استان کهگیلویه و بویر احمد آتش سوزی را "کوچک" ارزیابی کرد که بر اثر وزش باد رخ داده است. تصاویر منتشر شده چیزی دیگری را نشان می‌داد.
مسئله اینجاست که ظاهرا دیروز مقامات عجله زیادی برای اعلام اطفای حریق در کوه خائیز داشتندو احتمالا بدون لکه‌گیری اصولی و اطفاء کامل حریق منطقه را ترک کرده‌اند. جایی که روز‌های متولی در آتش سوخته بود.
در آتش سوزی‌های دیگر هفته‌های اخیر نیز اتفاق مشابه رخ داده بود.
آتش سوزی‌های سریالی خسارت‌های زیادی به جنگل‌ها و مراتع کشور و حیات وحش وارد کرده که تاکنون هیچ گزارشی در مورد آن‌ها منتشر نشده است. پیشتر گفته شده بود فقط حدود ۱۰۰ هکتار از جنگل‌های خائیز سوخته‌اند.
در مورد دلایل آتش سوزی خائیز هنوز اطلاعات دقیقی در دست نیست. با این حال گفته می‌شود دو نفر در این رابطه بازداشت شده‌اند. گزارش‌ها حاکی از آن است که احتمالا آتش‌سوزی عمدی بوده است.
از طرف دیگر بحث‌هایی پیرامون نحوه کنترل آتش وجود دارد. خائیز حد مرز بین استان خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد است. این منطقه حفاظت شده است و با مساحتی بیش از ۳۳ هزار هکتار در ۱۵ کیلومتری دهدشت قرار دارد و از جنوب به بهبهان، از شرق به پل پادوک در خیرآباد گچساران و از غرب به سد مارون متصل می‌شود. منطقه‌ای که آتش‌سوزی در آن شروع شد و به کهگیلویه و بویراحمد رسید جنگلی نیست، اما با رسیدن آتش به جنگل‌های بلوط و بادام کوهی که قدرت شعله‌وری فراوانی دارند، دامنه حریق گسترش پیدا کرده است.
حالا مقامات این دو استان یکدیگر را متهم می‌کنند که در ابتدای آتش سوزی کم کاری کرده‌اند. مسئولان استان کهگیلویه و بویراحمد معتقدند که اگر در ساعات اولیه این آتش‌سوزی در استان خوزستان مهار می‌شد دامنه گسترش آن به کهگیلویه و بویراحمد نمی‌رسید.
روح‌الله عزیزی، رئیس اداره محیط‌زیست استان کهگیلویه و بویراحمد در این مورد گفته است: «آتش‌سوزی از سمت بهبهان در استان خوزستان شروع شده و مهار نشده و به محدوده استان کهگیلویه و بویراحمد سرایت کرده است.» اما غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان در پاسخ به این اسخنان علیه مسئولان این استان، گفت: «ما مشاهده کردیم که در آتش‏سوزی‏های رخ داده، همه مسئولان پای کار بودند. ممکن است در زمان انجام کار، افرادی از یکدیگر انتظار بیشتری داشته باشند و این موضوع طبیعی است، اما با متهم کردن یکدیگر، زحمات، تلاش و کار یکدیگر را ضایع نکنید.»
از طرف دیگر مشاهدات شاهدان نشان می‌دهد، همه نهاد‌ها و سازمان‌ها کمی دیر وارد میدان شدند. به دلیل صعب العبور بودن منطقه نیرو‌های امدادی و مردمی ساعت‌ها باید در راه باشند تا بتوانند به محل آتش سوزی برسند در نتیجه حضور بالگرد و برای انتقال نیرو ضروری است.


اهالی منطقه می‌گویند بالگرد‌ها دیر رسیدند و آتش قدرت زیادی پیدا کرده بود. همچنین دستگاه‌ها و امکانات اطفاء حریق یا کلا در دسترس نبوده و یا بسیار محدود بوده است. به این ترتیب نیرو‌های امدادی با دستان خالی به جنگ شعله‌ها رفتند.

آتش سوزی در پارک ولایت تهران دلایل آتش سوزیآتش سوزی‌های سریالی هفت استان کشور در هفته گذشته و اوایل هفته جای هفت استان کشور را در برگرفت. دلایل فراوانی برای این آتش سوزی‌ها عنوان شده است. اما مهمترین آن قطعا عامل انسانی است. این آتش سوزی‌ها در مواردی عمدی بوده و در مواردی دیگر غیرعمدی و بر اثر خطا‌های فردی صورت گرفته است. محمد درویش، کارشناس و فعال محیط‌زیست در رابطه با آتش ‏سوزی‏های هفته گذشته به روزنامه سازندگی گفت: «به‌طور متوسط ۸ تا ۴۰ هزار هکتار از جنگل‌های ما طعمه‏‌ی آتش می‌‏شود. ضمن اینکه هر چه ترسالی بیشتر باشد، احتمال آتش‏‌سوزی در فصل گرم بیشتر می‌‏شود. به این دلیل که در طی سال‏های‌تر گونه‌‏های علفی بیشتری در رویش‎‏گاه‌‏های جنگلی و مرتعی می‏‌روید. این گونه‌‏های علفی از مرداد به بعد، خشک می‏‌شوند و منطقه را به یک انبار باروت تبدیل می‌‏کنند. برای همین با یک شیشه‏‌ی رها شده در دل طبیعت که به شکل ذره‌‏بینی عمل می‏‌کند، یا با یک ته سیگار روشن که از داخل ماشین در دل جاده در طبیعت رها می‌‏شود و یا حتی با یک کمپ غیر‌اصولی برای برپایی آتش، ممکن است آتش‌‏سوزی‏ای رخ دهد که به راحتی نشود آن را مهار کرد».

او معتقد است سودجویانی وجود دارند که به بیشتر شدن این آتش‏‌سوزی‏ها دامن می‏‌زنند؛ «آتش‏‎سوزی‏‌های عمدی در سال‏‌های ترسالی با شتاب بیشتری می‌‏تواند گسترش یابد و مهار آن می‏‌تواند خیلی خیلی سخت‏تر باشد. در منابع طبیعی ایران سودجویانی وجود دارند که آن‌ها دشمن درخت هستند. چون درخت سایه‌‏ای می‎سازد که این سایه‏‌اندازی موجب می‏‌شود علف کمتری بروید؛ بنابراین کسی که دامدار است، این سایه را به ضرر خودش می‏‌داند، کسی که کشاورز است، می‏‌گوید سایه این درخت اجازه رشد خوب محصول را نمی‏‌دهد و آن را دشمن خودش می‏‌داند؛ بنابراین از روش‏های مختلفی مانند کف‌زنی و هرس بی‏‌رویه استفاده می‏‌کنند تا از شر این درخت‌ها خلاص شوند. اما در مواقعی که ترسالی وجود دارد، این کار تنها باعث خلاص شدن از دست این درخت‌‏ها نمی‏‌شود، بلکه موجب آتش‌‏سوزی‏‌هایی می‌‏شود که بخش‌‏های زیادی از رویش‌گاه‌‏های جنگلی ما را نابود می‏‌کند.»

این فعال محیط‌زیست، به نقطه ضعف ایران در زمینه اطفای حریق هم می‌‏پردازد: «در دنیا کسی با بالگرد آتش خاموش نمی‏‌کند. چون خود بال هلی‏کوپتر‌ها و دویدن هوا خودش باعث اکسیژن‏‌گیری رویشگاه‌‏های جنگلی آتش گرفته می‌‏شود و شدت آتش را بعدا افزایش می‌‏دهد. در دنیا برای خاموش کردن آتش از وسیله‌‏ای به نام کانادایر استفاده می‏‌کنند. کانادایر نوعی از هواپیمای اطفای حریق است که می‏تواند حجم بزرگی از آب یا مواد ضد آتش را به یکباره در منطقه رها کند. ولی متأسفانه ما در ایران حتی یک دستگاه کانادایر هم نداریم. در حالیکه قیمت کانادایر از قیمت خودرو‌های آخرین مدلی که در خیابان‌‏های تهران می‏بینیم کمتر است. یعنی اینطور نیست که ما، چون پول نداریم، نمی‏‌توانیم کانادایر بخریم، مشکل این است که عِرق و علاقه‌‏ای وجود ندارد.» او افزود: «سازمان مراتع و جنگل‌ها که زمانی خودش هلی‏کوپتر هم داشت، اعلام کرد که ما، چون توان مالی پرداخت حقوق خلبان و سرویس هلی‏کوپتر نداریم، دیگر هلی‏کوپتر نمی‌‏خواهیم. سازمان‏‎ها متولی محیط زیست منابع طبیعی ما را فقیر نگه داشته‌‏اند، آن‌ها حتی توان داشتن یک یگان هوایی مختص خودشان را ندارند.» درویش از نهادهای نظامی هم انتقاد کرد و گفت: «یک تمامیت‌خواهی عجیب و غریبی هم در واحد‌های نظامی ما وجود دارد. می‏‌گویند هر نوع پروازی باید با هماهنگی ما انجام شود و تحت شمول نیرو‌های ما باشد. ما باید تشخیص دهیم که اگر کسی خواست، هواپیما یا هلی‏کوپتر در اختیار آن‌ها قرار دهیم. به قدری این مراحل بروکراسی طولانی می‏‌شود که گاهی کار از کار می‏‌گذرد. مضاف بر اینکه این‏ نیرو‌ها برای مهارت آموزش ندیده‏ اند و یگان‏های تخصصی خاص خودشان را ندارند.»پارک چیتگر پس از سوختن آتش سوزی پارک‌های تهراندر کنار آتش سوزی مراتع و جنگل‌ها در هفته اخیر دو پارک تهران نیز دچار حریق شد. ابتدا بوستان ولایت آتش گرفت و شب گذشته نیز بخشی از پارک چیتگر در آتش سوخت. گزارش‌های ضدو نقیضی درباره عمدی بودن این آتش سوزی‌ها وجود دارد.
امروز شورای شهر تهران به ماجرا ورود کرده و قرار است موضوع بررسی شود. از سوی دیگر پلیس نیز اعلام کرده که پرونده برای این آتش سوزی‌ها باز شده است.
جانشین رییس پلیس پیشگیری تهران بزرگ از بررسی ابعاد حادثه آتش‌سوزی در بوستان ولایت و پارک جنگلی چیتگر از سوی پلیس خبر داد.
سرهنگ جلیل موقوفه‌ای در رابطه با عمدی بودن یا نبودن آتش سوزی‌ها گفت: "این موضوع در حال بررسی است و تحقیقات مأموران آتش‌نشانی و پلیس در این زمینه ادامه دارد و به همین دلیل نمی‌توان در حال حاضر اظهارنظری قطعی در این خصوص مطرح کرد و باید تا پایان تحقیقات صبر کرد."
او از برخی اظهارات مقامات مسئول انتقاد کردو گفت: «متأسفانه برخی اظهارنظر‌های شتاب‌زده و غیرکارشناسی از سوی افراد و برخی مدیران میانی مطرح شده که به هیچ عنوان مورد تایید پلیس نیست. در همین راستا نیز درخواست ما این است که از هرگونه اظهارنظر غیرکارشناسی در این موارد خودداری شود.» برچسب ها: آتش‌سوزی ، آتش‌سوزی‌های سریالی

منبع: خرداد

کلیدواژه: آتش سوزی آتش سوزی های سریالی کهگیلویه و بویراحمد آتش سوزی های سریالی استان کهگیلویه آتش سوزی ها آتش سوزی محیط زیست هلی کوپتر جنگل ها نیرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۱۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت‌پرده ماجرای انفجار در اصفهان چه بود؟

زی‌سان: در ساعات اولیه بامداد امروز جمعه (۳۱ فروردین) اخباری مبنی بر شنیده شدن صدای انفجار در استان اصفهان گزارش شد که البته این موضوع از سوی صداوسیما و خبرگزاری‌های رسمی نیز مورد تایید واقع شد. در ادامه نیز اخباری مشابه اصفهان درباره شهر تبریز نیز مخابره شد. 

به‌گزارش‌ زی‌سان، در ابتدا منبع صدای انفجار‌ها نامشخص اعلام شد، اما با گذشت زمانی اندک پیرامون ابعاد ماجرا و چرایی آن اطلاع‌رسانی گسترده‌ای صورت گرفت. همچنین، واکنش‌های متعددی نیز به این رخداد نشان داده شد. 

خبرگزار مهر در این زمینه نوشت: حوالی ساعت ۴ صبح امروز چند صدای انفجار در اصفهان و به ویژه در شمال اصفهان شنیده شده است. شهروندان در شمال شهر اصفهان از شدت صدای انفجار از خانه بیرون آمدند. برخی شهروندان نیز از صدای انفجار در آسمان شرق شهر اصفهان گزارش داده‌اند و معتقدند که احتمالاً مربوط به پدافند است.

خبرگزاری فارس نیز نوشت: برخی منابع محلی از شنیده شدن صدای انفجار در شهر قهجاورستان در شمال شرق اصفهان خبر می‌دهند. هنوز علت این صدا‌ها مشخص نیست و پیگیری‌های خبرنگار فارس تا مشخص شدند دقیق این حادثه ادامه دارد. شهر قهجاورستان در نزدیکی فرودگاه اصفهان و پایگاه هشتم شکاری نیروی هوایی ارتش واقع است.

خبرنگار المیادین در تهران نیز نوشت: اطلاعاتی مبنی بر رهگیری ۵ هدف از سوی پدافند هوایی در آسمان اصفهان منتشر شده است.

آغاز اولین شفاف‌سازی‌ها؛ پای ریزپرنده‌ها و فعال شدن سامانه پدافند هوایی در میان بود

در میانه گرم شدن موضوع چرایی انفجارها، سخنگوی سازمان فضایی کشور با انتشار یک توییت شفاف‌سازی کرد. حسین دلیریان نوشت: چند ریزپرنده توسط پدافند هوایی کشور با موفقیت ساقط شده است.

در ادامه یک مقام ارشد نظامی ارتش در استان اصفهان گفت: صدای انفجار امروز در اصفهان مروبط به شلیک پدافند هوایی بوده است. امیر میهن‌دوست ارشد نظامی ارتش در استان اصفهان پیرو اخبار منتشر شده درباره فعالیت پدافند هوایی در اصفهان اعلام کرد که صدای انفجار صبح امروز مربوط به شلیک پدافند هوایی به اشیاء مشکوک بوده و هیچ حادثه و خسارتی در پی نداشته است.

در جدیدترین واکنش نیز فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در واکنش به حادثه اصفهان، گفت: با توجه به هوشیاری ما، چند شی پرنده بود که به آنها تیراندازی شده بود. امیر سرلشکر «سیدعبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره صدای انفجار شنیده شده در اصفهان، اظهار داشت: با توجه به هوشیاری ما، چند شیء پرنده بود که به آنها تیراندازی شده بود.

تعلیق چند ساعته پرواز‌ها

صدای انفجار‌ها در اصفهان تعطیلی چند ساعته پرواز‌ها را نیز به همراه داشت. در ساعات ابتدایی صبح تمروز پرواز‌های مهرآباد و برخی از فرودگاه‌های غرب، شمال غرب و جنوب غرب کشور به دلیل حفظ ایمنی حالت تعلیق درآمدند. شرکت فرودگاه و ناوبری هوایی ایران نیز اعلام کرد: فرودگاه‌های مهرآباد، اصفهان، شیراز و فرودگاه‌های غرب، شمال غرب و جنوب غرب کشور به حالت تعلیق درآمده‌اند و فعلا پرواز‌ها در این فرودگاه‌ها به دلیل حفظ ایمنی پرواز‌ها با تاخیر مواجه هستند. 

همچنین تمامی پرواز‌های فرودگاه امام خمینی تا ساعت ۱۰ و نیم صبح باطل اعلام شد. با این وجود از همان ساعات اولیه صبح امروز (حدود ساعت ۷) با عادی شدن وضعیت و قطعی شدن علت انفجار‌ها پرواز‌ها به حالت عادی برگشت. 

انتشار اخبار کذب از سوی رسانه‌های اسرائیلی

رسانه صهیونیستی «جورزالم‌پست» در توییتی با انتشار عکس یک انفجار نوشت: «اسرائیل با یک حمله موشکی بامداد جمله یک سایت در ایران را مورد هدف قرار داد.»

بررسی تصویر نشان می‌دهد، این عکس در ۱۷ مرداد ۱۴۰۱ (دو سال قبل) توسط همین رسانه با عنوان «جنگ غزه» منتشر شده است.

بنابر این تصویر منتسب به انفجار در اصفهان توسط رسانه صهیونیستی «جعلی» و متعلق به ۲ سال قبل می‌باشد.

اطلاع‌رسانی آژانس درباره وضعیت تاسیسات هسته‌ای ایران

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) امروز جمعه تایید کرد که در نتیجه حادثه روی داده، هیچ آسیبی به تاسیسات هسته‌ای ایران وارد نشده است. در پی این رویداد صدا‌هایی ناشی از انفجار در نزدیکی شهر اصفهان شنیده شد که ناشی از عملکرد سیستم‌های پدافند هوایی بوده است.
بعدا رسانه‌های داخلی ایران گزارش دادند که تأسیسات هسته‌ای ایران امن هستند. در پی این رویداد‌ها آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تایید کرد که هیچ آسیبی به سایت‌های هسته‌ای ایران وارد نشده است. آژانس در ایکس نوشت: رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواستار خویشتنداری شدید از سوی همه است و تکرار می‌کند که تاسیسات هسته‌ای هرگز نباید هدف درگیری‌های نظامی باشند.

بن گورین: مسخره است

وزیر امنیت داخلی اسرائیل در واکنش به گزارش رسانه‌های غربی درباره آنچه پاسخ اسرائیل به عملیات ایران خوانده شده، گفت: «مسخره است». وزیر امنیت داخلی رژیم اسرائیل در واکنش به گزارش رسانه‌های غربی درباره آنچه پاسخ اسرائیل به عملیات ایران خوانده شده، گفت: «مسخره است».

بازی رسانه‌ای اسرائیلی‌ها با یک بلوف بزرگ

با وجود شفاف شدن ابعاد ماجرا، پشت پرده جنجالی شدن این رخداد مورد توجه رسانه‌های قرار گرفت. خبرگزاری فارس در این زمینه نوشت: سحرگاه امروز جمعه، منابع غیررسمی و نامعتبر طی ساعتی از شنیده شدن صدای انفجار در استان اصفهان خبر دادند تا اینکه اولین منبع رسانه‌ای قابل اعتنا که این خبر‌ها را پوشش داد، شبکه خبری «ای. بی. سی نیوز» آمریکا بود. در حالی که صرفاً صدای چند انفجار شنیده شده بود و ماهیت آن روشن نبود، ای. بی. سی نیوز به نقل از منابع آمریکایی مدعی شد که اسرائیل به ایران حمله کرده است. پس از این بود که رسانه‌های اسرائیلی و حتی کاربران رسانه‌ای آن مثل ادی کوهن یا خبرنگارانی مثل آمیخای اشتین به این جو پیوستند تا نشان بدهند که اسرائیل حمله همه جانبه‌ای به ایران کرده و تأسیسات اتمی هدف قرار گرفته است.

ساعتی بعد گزارش‌های شبه رسمی در ایران نشان داد که سه کوادکوپتر کوچک هدف آتش پدافند قرار گرفته و صدای انفجار‌ها متعلق به شلیک پدافند و سرنگونی این پرنده‌های کوچک بوده و هیچ موشکی به داخل ایران شلیک نشده یا هیچ انفجاری روی زمین رخ نداده. همزمان رسانه‌های اسرائیلی از حملات بزرگ به ایران خبر می‌دادند. ادی کوهن فقط طی یک ساعت، در شبکه ایکس (توییتر سابق) مدعی چند حمله شد و بلافاصله نوشت، حالا اگر ایران میتواند به اسرائیل پاسخ دهد! او همچنین نوشت، ایرانی‌ها نمیخواند جواب اسرائیل را بدهند لذا میگویند همه چیز عادی است.

نکته مهم این است که در تمام دو ساعتی که این حجم خبر‌ها و شایعات تولید شد، در سطح رسانه‌های معتبر، هدایت آن را برخی رسانه‌های آمریکایی مثل ای. بی. سی نیوز، بلومبرگ و فاکس نیوز بر عهده داشتند و به نقل از مسئولان ناشناس آمریکایی مدعی شدند که اسرائیل به ایران حمله کرده و آمریکا در این حمله مشارکت نداشته است. اینها همچنین گفتند اسرائیل پنجشنبه به آمریکا خبر داده که طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت آینده به حمله ایران پاسخ میدهد. در خبری دیگر، نیویورک تایمز به نقل از مسئولانی امنیتی در اسرائیل که هویتشان را فاش نکرد، نوشت، آنها میگویند اسرائیل در پشت «حمله به ایران» است.

کانال تلگرامی اخبار داغ اسرائیل (هخدشوت هخموت) به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت: این پاسخ اسرائیل منطقه را به جنگ نمی‌کشاند. اگر اینطور شود هم ما برای دفاع از اسرائیل آماده هستیم.

رسانه‌های آمریکایی و اسرائیلی طی دو ساعت فضایی درست کردند مبنی بر اینکه اسرائیل به ایران حمله کرده و آمریکا هم در آن دخالتی نداشته. در مقابل، مدیر دفتر الجزیره در تهران گزارش کرد، در ایران حداقل در سطح رسمی اعلام شده که هیچ حمله خارجی صورت نگرفته. مقصود الجزیره از «سطح رسمی»، تلویزیون بود، چون هیچ منبع رسمی تا این لحظه (زمان انتشار این مطلب)، در این خصوص موضعی نگرفته است. مدیر دفتر الجزیره ادامه داد، هیچ جایی در ایران مورد اصابت قرار نگرفته و هیچ انفجاری روی زمین رخ نداده و صدای انفجار متعلق به شلیک پدافند بوده است. او گفت، همچنین نکته مهمی که تا الان رخ داده این است که در سطح رسمی و مقامات هنوز کسی نگفته که آنچه اتفاق افتاده، کار اسرائیل بوده است.

معنای این حرف شاید این باشد که هیچ حمله‌ای (از خارج از ایران) انجام نشده است. همچنین رویترز به نقل از یک مقام مسئول ایرانی گزارش کرد که ایران هدف هیچ حمله موشکی قرار نگرفته است. یک کانال تلگرامی نزدیک به گردان‌های القسام شاخه نظامی حماس در کرانه باختری نیز با اشاره به این فضای تبلیغاتی نوشت: «رژیم اشغالگر در حال حمله رسانه‌ای به ایران است... یک بلوف رسانه‌ای برای اینکه به مردم خود بگوید به ایران پاسخ داده است. تعدادی ریزپهپاد فرستاده‌اند که پدافند ایران آن را ساقط کرده است. خبیث‌تر از اشغالگران نداریم».

در نتیجه به نظر می‌رسد پاسخ معتبر و قاطع ایران به حمله اسرائیل به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق، آنچنان بازدارنده بوده که تل‌آویو بدون اینکه جرأت اقدامی علیه جغرافیای ایران به خود بدهد، تلاش کرد در رسانه‌ها، حمله پردامنه‌ای به ایران را به نمایش بگذارد تا پاسخ افکار عمومی خود را بدهد، اما از هم اکنون برخی کاربران در فضای مجازی در حال تمسخر اسرائیل هستند؛ لذا فارغ از اینکه این اتفاق در سحرگاه امروز عملیات فریب بوده باشد یا نباشد و در آینده چه اتفاقی رخ خواهد داد، تا این لحظه، با یک بلوف رسانه‌ای بزرگ روبه‌رو هستیم که هدفش این است که به افکار عمومی فلسطین اشغالی و بلکه منطقه و دنیا بگوید، اسرائیل به حمله ایران پاسخ داد.

tags # اخبار سیاسی ، اصفهان سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • پشت‌پرده ماجرای انفجار در اصفهان چه بود؟
  • پشت‌پرده تغییر در جایگاه زنان با مردان در اتوبوس‌های بی‌آرتی مشخص شد! |تصویر
  • پشت پرده فروش ۱۲۰۰ میلیارد تومانی سینمای ایران! آیا رواست که سرمایه‌ها این‌گونه از کشور خارج شوند؟
  • کلمه به کلمه دعوای ژاوی با داور: سریالی از فحش!‏
  • افشاگری جلیل محبی از پشت پرده بازگشت گشت ارشاد به خیابان
  • هشدار در مورد احتمال آتش سوزی جنگل‌ها در مازندران
  • پشت پرده مافیای زباله فاش شد | درآمد مافیا از هر زباله گرد ۵۰ میلیون تومان است
  • نگاهی به افعی تهران و قاتلان سریالی
  • احتمال وقوع آتش سوزی در مراتع به دلیل غنی شدن پوشش گیاهی منطقه
  • تلاش نماینده رژیم صهیونیستی در جلسه شورای امنیت برای فتنه انگیزی بین کشور‌های اسلامی