Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-18@08:57:22 GMT

لبخند بازار نفت به توافق اوپک و متحدانش

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۶۲۳۰۵

لبخند بازار نفت به توافق اوپک و متحدانش

خبرگزاری آریا - بازار نفت ماه مه را آرام پشت سرگذاشت؛ نه از دعواهای اوپک و غیراوپک در ماه مارس خبر بود، نه از منفی شدن قیمت نفت خام آمریکا (WTI) در آوریل سیاه. قیمت نفت در این ماه با آغاز اجرایی شدن توافق کاهش 9 میلیون و 700 هزار بشکه‌ای تولید اوپک پلاس بیش از 10 دلار برای هر بشکه افزایش یافت.
آغاز کاهش تولید: با آغاز ماه مه توافق کاهش تولید کشورهای عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) وارد مرحله اجرایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو و غیر عضو اوپک در دهمین نشست فوق‌العاده خود از طریق وبینار در 12 آوریل (24 فروردین‌ماه) متعهد شدند تولید روزانه خود را از یکم ماه مه (12 اردیبهشت‌ماه) 9 میلیون و 700 هزار بشکه‌ در ماه‌های مه و ژوئن کاهش دهند. کشورهای ایران، لیبی و ونزوئلا نیز بر اساس این توافق از کاهش تولید معاف شدند.
ترامپ و ملک سلمان: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا و ملک سلمان، پادشاه عربستان هشتمین روز ماه مه (19اردیبهشت‌ماه) در گفت‌وگویی تلفنی درباره اهمیت ثبات بازارهای جهانی انرژی به توافق رسیدند و بر همکاری مشترک دفاعی ایالات متحده و سعودی تأکید کردند. این توافق پس از آن حاصل شد که آمریکا عربستان را به خروج نظامی از این کشور تهدید کرد. ترامپ با افزایش تولید نفت عربستان و کاهش شدید قیمت نفت که منجر به کاهش تولید شیل اویل آمریکا شده بود به‌شدت از عربستان عصبانی شد.
عطش عربستان: عربستان که در کنار کویت و امارات با افزایش تولید خود در ماه مارس سقوط قیمت نفت را رقم زدند و در مجموع بر اساس گزارش ماهانه اوپک بیش از 2 میلیون بشکه به تولید خود در ماه آوریل افزودند، این ماه اعلام کردند تولید خود را بیشتر از مقدار تعهدشان در توافق، کاهش خواهند داد. این رقم از سوی عربستان یک میلیون بشکه و از سوی امارات و کویت به ترتیب 100 و 80 هزار بشکه بیشتر عنوان شد. کابینه عربستان در عین حال از دیگر اعضای اوپک و متحدانش، موسوم به «اوپک پلاس» خواست کاهش تولید خود را تشدید کنند.
پوتین و محمد بن سلمان: ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه 27 ماه مه (هفتم خردادماه) در تماس تلفنی با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در زمینه همکاری‌های دوجانبه برای برقراری ثبات در بازار جهانی نفت توافق کردند. کرملین درباره این تماس اعلام کرد: دو طرف درباره تحولات بازار جهانی انرژی گفت‌وگو و به اهمیت تلاش‌های مشترک برای دستیابی به توافق اوپک پلاس در زمینه کاهش تولید نفت در ماه آوریل اشاره کردند. دو رهبر توافق کردند که وزاتخانه‌های انرژی دو کشور به همکاری‌های خود در این زمینه ادامه دهند.
تراز بازار نفت: تولید نفت روسیه به‌عنوان رهبر گروه اوپک پلاس در ماه مه نسبت به ماه فوریه با 19 درصد کاهش به روزانه 9 میلیون و 150 هزار بشکه رسیده است. الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه در جلسه هیئت دولت این کشور که هفته گذشته برگزار شد، اعلام کرد: کاهش عرضه نفت از سوی بسیاری از کشورهای تولیدکننده به‌ویژه کشورهای مشارکت‌کننده در بیانیه همکاری مانع از ورود 14 تا 15 میلیون بشکه در روز نفت به بازار شده است و عنوان کرد بازار نفت در ماه‌های ژوئن و ژوئیه به تراز برسد.
کاهش دکل: تعداد دکل‌های حفاری آمریکا در این ماه در پی‌کاهش قیمت نفت برای چهارمین هفته پیاپی کاهش یافت. آخرین آماری که بیکر هیوز منتشر کرد مربوط به هفته منتهی به 29 ماه مه (9 خردادماه) است که این رقم را 301 دستگاه عنوان کرده و نسبت به سال گذشته 69 درصد کاهش یافته است. تعداد دکل‌های حفاری در سال گذشته 683 دستگاه بوده است. شمار دکل‌های حفاری نفت در آمریکا به‌عنوان شاخصی برای پیش‌بینی تولید نفت این کشور در آینده مورد توجه فعالان بازار نفت است.
قیمت نفت: قیمت هر بشکه نفت برنت، وست تگزاس اینترمدیت و سبد نفتی اوپک در این ماه در پی اجرایی شدن توافق کاهش تولید اوپک و غیراوپک از 26 دلار و 44 سنت، 19 دلار و 78 سنت و 16 دلار و 52 سنت آغاز این ماه به ترتیب به 37 دلار و 84 سنت، 35 دلار و 32 سنت و 29 دلار و 3 سنت برای هر بشکه در پایان معاملات این ماه رسیده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کاهش تولید تولید نفت تولید خود اوپک پلاس بازار نفت قیمت نفت ماه مه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۲۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت ها در بازار مرغ | مرغداران با ضرر می‌ فروشند

به گزارش همشهری آنلاین، در بازار مرغ، روند قیمت‌ها نزولی است و به دلیل وضعیت مساعد تولید و رشد عرضه، بازار با کم و کاستی مواجه نیست.

علی ابراهیمی، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور، جوجه ریزی و تولید بی‌سابقه مرغ در ماه‌های اخیر را دلیل حال خوب بازار عنوان می‌کند و می‌گوید: در ۴ ماهه پایانی سال گذشته ماهانه از ۱۴۴ تا ۱۵۲ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شده که در تاریخ صنعت مرغ ایران بی‌سابقه است و برای جبران مازاد تولید، نیازمند این هستیم که ذخایر مرغ شرکت پشتیبانی از محل تولید داخلی تأمین شود و بخشی از گوشت مرغ مازاد کشور به صادرات اختصاص یابد.

ابراهیمی می‌افزاید: از اواسط زمستان گذشته تاکنون، به دلیل فراوانی تولید، قیمت مرغ زنده کاهشی بوده که باعث ضرر و زیان واحدهای تولیدکننده مرغ گوشتی شده است و برای جلوگیری از دلسردی واحدهای تولیدی و کاهش تولید آنها در آینده، باید تمهیدات ویژه اندیشیده شود تا از مسیر خرید تضمینی و صادرات، منافع تولیدکنندگان نیز محقق شود.

نکته جالبی که ابراهیمی درباره شرایط مساعد بازار گوشت مرغ می‌گوید این است که این آرامش، بدون قیمت‌گذاری دستوری و تعیین قیمت مصوب بوده است.

او قیمت تمام‌شده هر کیلوگرم مرغ زنده را ۶۴ هزار تومان اعلام می‌کند که در بازار ۵۳ تا ۵۶ هزار تومان به فروش می‌رسد و عملاً به تولیدکنندگان خسارت می‌زند.

ابراهیمی، با اشاره به اینکه میزان جوجه ریزی در فرودین امسال حدود ۱۳۵ میلیون قطعه برآورد شده، می‌افزاید: کاهش حجم جوجه ریزی ناشی از شرایط خاص فروردین و نیمه تعطیل بودن این ماه است و نمی‌تواند روی مناسبات بازار اثر بگذارد؛ اما برای تداوم تولید باید برای تنظیم بازار و حمایت از تولیدکننده برنامه‌ریزی شود.

طبق اظهارات مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور، نرخ خرید یک کیلوگرم مرغ از سوی شرکت پشتیبانی امور دام ۸۵ هزار تومان است که جذابیت کمی برای مرغدار دارد و البته حجمی هم که از سوی این شرکت خریداری می‌شود، نسبت به مازاد تولید داخلی، کافی نیست.

کد خبر 844988 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها قیمت - تنظیم بازار مرغ بازار تهران

دیگر خبرها

  • کدام استانهای کشور پر بارش تر بودند؟/ ایران پیشتاز تولید نفت اوپک
  • تولید جهانی نفت کاهش یافت
  • سقوط بیش از یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • کاهش قیمت ها در بازار مرغ | مرغداران با ضرر می‌ فروشند
  • درخواست مقام ارشد اسرائیل برای عادی سازی روابط با عربستان
  • عضو ارشد کابینه جنگ اسرائیل؛ دنبال کودتای بزرگ هستیم | درخواست مهم از عربستان
  • نفت ۱۰۰ دلاری؛ دور یا نزدیک؟
  • قزاقستان تخطی از سهمیه تولید در اوپک‌پلاس را جبران می‌کند
  • قزاقستان تخطی عرضه نفت خود را در ماه مارس جبران می‌کند
  • قیمت نفت کاهش یافت