Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

مقامات پنتاگون درباره تهدیدات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر توسل به زور و استفاده از قوای نظامی ارتش در برخورد با معترضان ابراز نگرانی کرده اند.

اخبار بین الملل-به موجب این گزارش مقامات دفاعی آمریکا به سی ان ان گفتند حتی قبل از اظهارات دوشنبه دونالد ترامپ مبنی بر آمادگی او برای استقرار نیرو‌های نظامی به منظور برقراری نظم و انضباط در شهر‌های آمریکا، در این خصوص نارضایتی عمیق و فزاینده‌ای در میان برخی مقامات پنتاگون وجود داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در شرایطی که نیرو‌های امنیتی برای پراکندن معترضان از اطراف محوطه کاخ سفید به شلیک گاز اشک آور روی آورده بودند، ترامپ اعلام کرد اگر مقامات ایالتی و شهری از توسل به اقدامات لازم برای دفاع از جان و اموال مردم خودداری ورزند، او قانون شورش، مصوب سال ۱۸۰۷ را که به رئیس جمهور اجازه استقرار نظامیان ارتش را برای سرکوب بی نظمی و اختلال مدنی می‌دهد اجرایی خواهد کرد.

اما برخی از مقامات پنتاگون در این باره عمیقا ابراز نگرانی کرده اند. آن‌ها سعی دارند تا با ایجاد مستندات قاطع تاکید کنند وضعیت هنوز به حدی نرسیده است که اجرای قانون استقرار سربازان وظیفه فعال را ایجاب کند مگر آنکه فرمانداران ایالتی استدلال روشنی دال بر لزوم استفاده از چنین نیرو‌هایی را مطرح کنند.

یک مقام دفاعی با استناد به قوانینی که ارتش را از انجام وظیفه اجرای قانون در داخل کشور منع می‌کند، به سی ان ان گفت: تمایل شدید برای اجرای قانون محلی وجود دارد.

همچنین برخی از نیرو‌های گارد ملی آمریکا از محول شدن ماموریت برقراری نظم مدنی به آن‌ها ناراضی هستند - هم اکنون بسیاری از این نیرو‌ها خیلی بیشتر از ادوار گذشته در تاریخ آمریکا در داخل کشور بسیج و به خدمت گرفته شده اند.

ژنرال توماس کاردن، فرمانده کل گارد ملی جورجیا در این باره گفت: به اعتقاد من ما در آمریکا نباید به استفاده از نیرو‌های خدمت وظیفه در چنین اموری عادت کنیم یا بپذیریم نیرو‌های خدمت وظیفه از هر نوع، در موقعیتی قرار بگیرند که تحت آن شرایط مجبور شوند امنیت مردم در داخل آمریکا را تامین کنند.

در شرایطی که شهر‌های سراسر آمریکا با موج اعتراضات گسترده روبروست، ترامپ تهدید کرده است قانون شورش مصوب سال ۱۸۰۷ را اجرایی می‌کند. رئیس جمهور که با تلفات فزاینده شیوع ویروس کرونا و چشم انداز نامطمئن انتخاب مجدد در ماه نوامبر روبروست، هم اکنون بر ضرورت اجرای نظم و قانون و واکنش نظامی علیه شهروندان آمریکایی تاکید دارد.

او دوشنبه با طرح اظهاراتی درباره توسل به زور برای برخورد با معترضان در گفت‌وگو با فرمانداران، آتش حملات لفظی خود را تشدید کرد. گزارش‌ها از اقدام گارد ملی در شلیک گاز اشک آور و گلوله‌های پلاستیکی به سمت اعتراضات مسالمت آمیز در برابر کاخ سفید حکایت دارد.

فرمانداران به طور معمول گروهی متشکل از نیرو‌های امنیتی و ماموران غیرنظامی آموزش دیده پاره وقت و گارد ملی را در ایالت‌های خود برای برخورد با معترضان به کار گرفته اند. ولی نیرو‌های فعال نظامی بر اساس قوانین از اقدام برای اجرای قانون منع هستند مگر آنکه رئیس جمهور قانون شورش را اجرایی کند.

یک مقام دفاعی دیگر نیز اعلام کرد هرگونه توسل به نیروی نظامی فعال در قعر جدول گزینه‌های در دسترس قرار خواهد داشت.

ولی با این همه گزارش می‌رسد دولت ترامپ در روز دوشنبه گُردانی از نیرو‌های فعال پلیس نظامی را در یک مقطع زمانی کوتاه در داخل و خارج واشنگتن مستقر کرده است.

سه مقام پنتاگون به سی ان ان گفتند انتظار می‌رود این نیرو‌ها متشکل از ۲۰۰ تا ۲۵۰ پرسنل نظامی از پایگاه فورت براگ در کارولینای شمالی در اجرای ماموریت تامین امنیت و نه وظایف اجرای قانون مانند بازداشت معترضان وارد عمل شوند.

ترامپ در سخنانش خطاب به فرمانداران ایالت‌ها در روز دوشنبه از نوعی نمایش سیاسی خشونت آمیز خبر داد و اعلام کرد: ما می‌خواهیم خیلی خیلی قدرتمند به ناآرامی‌ها پایان دهیم. کلمه کلیدی " تسلط" است. اگر شما بر اوضاع شهر و ایالت خود مسلط نشوید، آن‌ها می‌خواهند به سادگی بر شما پیروز شوند و ما می‌خواهیم در واشنگتن دی سی کاری انجام دهیم که کسی قبلا ندیده است. ولی ما می‌خواهیم تسلط کامل بر اوضاع داشته باشیم.

او همزمان با تشدید اعتراضات در اطراف محوطه کاخ سفید گفت برای محافظت از واشنگتن هزاران سرباز مسلح، پرسنل نظامی و نیرو‌های پلیس را برای آنچه توقف غارت و آشوب و حمله و خرابکاری و تخریب اموال خواند، اعزام کرده است.

او افزود: من قویا به همه فرمانداران ایالت‌ها توصیه کرده ام تا به تعداد کافی، نیرو‌های گارد ملی را مستقر کنند تا بتوانند بر اوضاع کف خیابان‌ها مسلط شوند. اگر شهر یا ایالتی از اقدام در این زمینه عدول و کوتاهی کند، آنگاه من نیروی ارتش را مستقر خواهم ساخت و سریعا مشکل را برای آن‌ها حل می‌کنم و به غائله پایان می‌دهم.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ارتش آمریکا پنتاگون پنتاگون نژادپرستی آمریکا تظاهرات سیاه پوست ترامپ برخورد با معترضان اجرای قانون رئیس جمهور گارد ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۳۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل

 یک پیروزی راهبردی دیگر برای روسیه در ساحل، نوار نیمه خشک جنوب صحرا رقم خورده است؛ جایی که دولت‌های نظامی به طور فزاینده‌ای از متحدان سنتی غربی خود به نفع ائتلاف‌های جدید با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه دوری می‌کنند.

فایننشال تایمز در بررسی خروج آمریکا از آفریقا و روی آوردن این کشور‌ها به روسیه نوشته است: این تغییر روابط در حالی اتفاق می‌افتد که موجی از ناامنی و وحشت همچنان بر ساحل سایه افکنده است، جایی که شورشیان وابسته به القاعده و داعش بیش از یک دهه است که از نیجر تا بورکینافاسو و مالی ویرانی به بار آورده‌اند. با افزایش نارضایتی مردم به دلیل شکست دولت‌های وابسته به غرب و همچنین کشور‌های غربی در مهار خشونت، حکومت‌های نظامی قدرت را در هر سه کشور به دست گرفته‌اند.

موج احساسات ضدفرانسوی در ساحل، مستعمره سابق فرانسه در نهایت به خروج نیرو‌های فرانسوی منجر شد و در نیجر، کشوری که در ژوئیه شاهد کودتا و حکومت نظامی بود، درخواست‌ها و اعتراضات برای خروج نیرو‌های آمریکایی بالا گرفته است.

«ابراهیم یحیی ابراهیم» تحلیلگر ارشد ساحل در گروه بین‌المللی بحران، می‌گوید: دلیل اصلی نیجر برای پذیرفتن روسیه، حفاظت از خود بود؛ کشوری می‌خواهند دفاع ضد هوایی برای آنها فراهم کند، اینجاست که روسیه وارد می‌شود. این برای نیجر بسیار منطقی است که از این مرحله جدید در ساحل استقبال کند.

تجمع ضدآمریکای مردم نیجر

خروج نیرو‌های آمریکایی از نیجر در ماه مارس زمانی آغاز شد؛ زمانی‌که یک سخنگوی حکومت نظامی، توافق بین ۲ کشور را غیرقانونی خواند و گفت که این توافق «تمام قوانین قانون اساسی را نقض می‌کند».

به نوشته فایننشال تایمز، این روابط طی سفر مقامات آمریکایی از جمله دستیار وزیر امور خارجه در امور آفریقا، و ژنرال «مایکل لنگلی» رئیس فرماندهی آمریکا و آفریقا از نیامی بدتر شد. مقامات نیجریه گفتند که رفتار هیأت آمریکایی، متکبرانه و بی‌ادبانه بوده و به همین دلیل اجازه ملاقات با ژنرال «عمر عبدالرحمان شیانی» رهبر حکومت جدید به آنها داده نشد.

واشنگتن حتی پس از آنکه نیجر توافقی که به نیرو‌های آمریکایی اجازه عملیات در این کشور را می‌داد، ملغی کرد، اصرار داشت که مذاکرات با نیامی ادامه دارد.

«علی الامین زین» نخست‌وزیر نیجر که برای شرکت در نشست‌های بهاری صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی به واشنگتن سفر کرده بود، به طور جداگانه با «کرت کمپبل» معاون وزیر امور خارجه ایالات متحده دیدار کرد تا در مورد این روابط گفتگو کند. وی به مقام آمریکایی گفت اگرچه کشورش از همکاری در سایر زمینه‌ها استقبال می‌کند، اما نیامی موضع خود را در مورد نیرو‌ها تغییر نخواهد داد.

یکی دیگر از افراد آشنا به این وضعیت گفت اگرچه واشنگتن رسما و طبق درخواست، نیرو‌های خود را از نیجر خارج کرد، اما دو طرف به تفاهمی دست یافته‌اند که به ایالات متحده اجازه می‌دهد همچنان برخی کار‌ها را در این کشور انجام دهد. این فرد از ارائه هرگونه جزئیات در مورد آنچه توافق شده، خودداری کرد.

طی روز‌های گذشته ایالات متحده سرانجام اعلام کرد که بیش از ۱۰۰۰ کارمند نظامی و غیرنظامی خود را خارج می‌کند و انتظار می‌رود این خروج ماه‌ها طول بکشد. سرنوشت دارایی‌های آمریکا در این کشور، از جمله پایگاه ۶ ساله هواپیما‌های بدون سرنشین در نزدیکی شهر شمالی آگادیز، نامشخص است.

پایگاه آمریکا در نیجر

به گفته مقامات آمریکایی آشنا با مذاکرات، منبع اصلی اختلاف در مذاکرات کمپبل و زین توافق بالقوه نیجر برای فروش اورانیوم به ایران بود. اورانیوم مهمترین صادرات نیجر است و این کشور دومین صادرکننده بزرگ این فلز در آفریقاست. زین در ژانویه در تهران بود و هر دو کشور در زمینه بهداشت، انرژی و امور مالی توافق کردند.

به دنبال گرم شدن روابط مسکو-نیامی پس از کودتا، استقبال نیجر از روسیه به طور گسترده اجتناب‌ناپذیر بود. فرانسه و ایالات متحده تقریباً ۶۰۰ میلیون دلار کمک نظامی و اقتصادی را پس از کودتا به حالت تعلیق درآوردند، جامعه اقتصادی کشور‌های غرب آفریقا هم تحریم‌هایی را علیه نیامی اعلام کردند؛ همه اینها باعث شد حکومت نظامی برای تعمیق روابط امنیتی و دیپلماتیک راهی مسکو شود.

همکاری میان نیامی و مسکو از ابتدای سال جاری تشدید شده است و وزارت دفاع روسیه در ژانویه اعلام کرد که هر دو کشور برای باثبات کردن وضعیت در منطقه با یکدیگر همکاری خواهند کرد. پوتین و شیانی ماه گذشته تلفنی گفتگو کردند و بنا بر اعلام کرملین طرحی برای «توسعه همکاری سودمند متقابل در حوزه‌های مختلف» و هماهنگی «تلاش‌های امنیتی و ضد تروریسم» در ساحل محور گفتگو بوده است.

«کامرون هادسون» کارشناس ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی مستقر در آمریکا گفت که با خروج نیروها، آمریکا کنار گذاشته شد.

به گفته هادسون، صدای نارضایتی‌ها در چاد هم بالا رفته و دولت نظامی از نیرو‌های آمریکایی خواسته تا فعالیت‌های خود در پایگاه هوایی «آجی کوسی» را متوقف کنند. حال اگر آمریکا مجبور شود نیروهایش در آنجا را هم بیرون بکشد، واشنگتن در منطقه ساحل کر، گنگ و کور خواهد شد.

خبرگزاری دولتی ریانووستی روسیه گفته است سربازان تازه وارد روس از «سپاه آفریقا» هستند، یک بازوی نیمه رسمی وزارت دفاع روسیه که پس از مرگ «یوگنی پریگوژین» فرمانده واگنر‌ها در سال گذشته، شرکت نظامی خصوصی «واگنر گروپ» را تحت پوشش قرار داد.

یکی از سربازان روس زمانی‌که پا بر زمین فرودگاه نیجریه گذاشت گفت که برای آموزش ارتش نیجر آمده‌اند. او گفت: «ما اینجا هستیم تا همکاری نظامی بین روسیه و نیجر را توسعه دهیم».

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • افشاگری سی‌ان‌ان از فاجعه فرودگاه کابل هنگام خروج نظامی آمریکا
  • لشگرکشی روز گذشته گارد مسلح ایالتی تگزاس برای برخورد با دانشجویان حامی فلسطین+ فیلم
  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل
  • وزیر کشور: فراجا نیرو‌های خود را در برخورد با بی حجابی توجیه کرده
  • جمهوری‌خواهان اعزام پلیس برای سرکوب دانشجویان را خواستار شدند
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • پنتاگون: آمریکا مذاکرات با نیجر را آغاز کرد 
  • پنتاگون: مذاکرات بر سر خروج نظامی از نیجر آغاز شد
  • اجرای طرح نور در مراکز درمانی کهگیلویه و بویراحمد
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد