Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-25@09:41:18 GMT

کشف نانوسنسورهای نشان دهنده استرس در گیاهان

تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۶۴۵۹۵

کشف نانوسنسورهای نشان دهنده استرس در گیاهان

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، زیست شناسان گیاهی مدتها به دنبال درک عمیق تر فرآیندهای بنیادی مانند کینازها بودند؛ این آنزیم ها فعالیتهای مهم بیولوژیکی پروتئینها را کاتالیز می کنند. تجزیه و تحلیل فرآیندهای اساسی کیناز در گیاهان، در شرایط امروزی که به طور فزاینده با گرم شدن آب و هوا تغییر می کند، بیشتر اهمیت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی کینازهای "SnRK2" ضروری هستند زیرا در پاسخ به شرایط خشکسالی فعال شده و باعث بسته شدن منافذ محافظ کوچک روی سطوح برگ ( استوما) می شوند. این منافذ اجازه می دهند دی اکسید کربن وارد برگ شود، اما گیاهان نیز با تبخیر از طریق آنها بیش از 90 درصد از آب خود را از دست می دهند. باز و بسته شدن منافذ در پاسخ به تغییرات محیط به بهینه سازی رشد و تحمل خشکسالی کمک می کند.

اکنون، زیست شناسان گیاهی در دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو نانوسنسوری جدید ایجاد کرده اند که به محققان اجازه میدهد فعالیت پروتئین کیناز SnRK2 را در سلولهای زنده گیاهی کنترل کنند. نتایج عملکرد سنسور فعالیت SnRK2 یا "SNACS" در ژورنال eLife شرح داده شده است.

تلاش های قبلی برای جدا کردن فعالیت های پروتئین کیناز شامل فرایندی خسته کننده خرد کردن بافت های گیاهی و اندازه گیری فعالیت های کیناز از طریق عصاره سلول بود. در هر آزمایش بیش از 100 برگ برای تجزیه و تحلیل مورد نیاز بود. اکنون SNACS به محققان اجازه می دهد تا تغییرات را در زمان واقعی تجزیه و تحلیل کنند.

محققان اعلام کردند کهپیش از این بررسی فعالیت SnRK2 با زمان حل شده در سلول های گیاهی زنده امکان پذیر نبود. سنسور SNACS تجسم مستقیم در زمان واقعی فعالیت کیناز SnRK2 را در سلولها یا بافتهای زنده نشان می دهد.

استفاده از SNACS برای ارائه شواهد جدید درباره سؤالات در مورد SnRK2 و برهم کنش های اساسی با دی اکسید کربن مفید است.

یحیی تاکاهاشی گفت: «یافته های ما می تواند از محققان در مورد پاسخ های تنش محیطی در گیاهان و بررسی چگونگی تعامل مسیرهای مختلف سیگنالینگ در سلولهای گیاهی مفید باشد.توانایی بررسی زمان تعیین شده SnRK2 کیناز حل شده در گیاهان زنده از اهمیت ویژه ای برای درک پاسخهای تنش محیطی سلولهای گیاهی برخوردار است.»

دانشمندان این نانوسنسور را با استفاده از رویکرد راجر تین پروفسور فقید دانشگاه سندیگو ساختند.

انتهای پیام/

178 / 336 استرس نانوسنسور دانشگاه کالیفرنیا پروتئین کیناز SnRK2 گیاهان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: استرس دانشگاه کالیفرنیا گیاهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۴۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یافته محققان نشان داد؛ نقش پیوند مدفوع در بهبود علائم حرکتی پارکینسون

به گزارش مدیکال نیوز، بیماری پارکینسون یکی از علل اصلی ناتوانی در سراسر جهان است، و در حالی که گزینه‌های درمانی در دسترس هستند، اما با گذشت زمان تاثیرشان کمتر شده است.

به گفته کارشناسان، این مطالعه می‌تواند راه را برای تحقیقات بیشتر در مورد نقش میکروبیوم روده در شرایط تخریب کننده عصبی هموار کند.

یک کارآزمایی بالینی کوچک که در بیمارستان دانشگاه گنت، بلژیک انجام شد نشان داد که افراد مبتلا به بیماری پارکینسون که یک دوز پیوند مدفوع را از یک اهداکننده سالم دریافت کرده بودند، در مقایسه با افرادی که دارونما دریافت کرده بودند، علائم شأن بهبود یافته بود.

نتایج منتشر شده نشان می‌دهد که امتیاز حرکتی افرادی که پیوند اهداکننده دریافت کرده‌اند پس از ۱۲ ماه ۵.۸ امتیاز بهبود یافت، در مقایسه با بهبود ۲.۷ امتیازی در افرادی که پیوند دارونما دریافت کرده بودند.

علائم گوارشی خفیف یک عارضه جانبی منفی رایج در زمان پیوند بود و بیشتر در افرادی که پیوند اهداکننده را دریافت کردند مشاهده شد. دریافت کنندگان پیوند اهداکننده نیز احتمال بیشتری داشت که پس از ۱۲ ماه خستگی شان تشدید شود.

برای این مطالعه، در مجموع ۲۲ شرکت کننده مبتلا به بیماری پارکینسون در مراحل اولیه، پیوند را از اهداکنندگان سالم دریافت کردند و ۲۴ نفر دارونما دریافت کردند.

پیوند مدفوع برای هر دو گروه درمان شده و گروه دارونما از طریق لوله‌ای که در ژژنوم، بخشی از روده کوچک، قرار داده شده بود، انجام شد.

محققان شرکت کنندگان را در ۳، ۶ و ۱۲ ماه پس از پیوند پیگیری کردند. آن ها داده‌هایی را در مورد علائم گوارشی، علائم غیرحرکتی، افسردگی و اضطراب، خواب و خستگی و شناخت جمع آوری کردند.

در حالی که افرادی که از اهداکنندگان سالم پیوند مدفوع دریافت کرده بودند، بهبودی در علائم حرکتی خود داشتند، به نظر می‌رسید خستگی بیشتری را تجربه کردند.

«پاتریک سانتنز»، محقق ارشد و استاد عصب شناسی در بیمارستان دانشگاه گنت، گفت: «دلیل این تأثیر منفی نامشخص است. ما توضیح خوبی برای این پدیده نداریم، اما گمان می‌کنیم که مکانیسم‌های التهابی ممکن است دخیل باشند. خستگی در اختلالات التهابی روده شایع است.»

محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان
  • شبه قمر زمین از ماه کنده شد
  • یافته محققان نشان داد؛ نقش پیوند مدفوع در بهبود علائم حرکتی پارکینسون
  • گل محمدی به عنوان گیاهی اقتصادی برای کشاورزان یزدی
  • آشنایی با یک تاثیر منفی کم خوابی
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • قرار گرفتن گل محمدی در برنامه‌ی توسعه‌ی کشت استان یزد
  • محققان از ریه بافت مینیاتوری ساختند
  • خطر انقراض بیخ گوش گیاهان کوهی ایلام
  • برای طول عمر به جای گوشت گاو، ماهی بخورید!