Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران، پرتال امام خمینی نوشت: دکتر حمید انصاری قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی در آستانه سالروز بزرگداشت ارتحال حضرت امام همزمان با انتشار این سند ارزشمند مطالبی را در همین رابطه بازگو کرد:

با گذشت بیش از سی سال از رحلت حضرت امام و چهل و یک سال از پیروزی انقلاب اسلامی برنامه انتشار تدریجی نامه ها و اسناد منتشر نشده ارزشمند موجود در آرشیو موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام در سالجاری در دستور کار موسسه قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مجموعه آرشیوی چندین میلیون صفحه نامه و سند و اثری که در آرشیو موسسه نگهداری می شوند چندین هزار نامه از شخصیتهای برجسته فرهنگی و سیاسی ایران و جهان و اسناد و مدارک مربوط به نهضت حضرت امام و تاریخ انقلاب اسلامی و دوران رهبری حضرت امام خمینی و بیش از یک میلیون نامه های مردمی ارسال شده به دفتر حضرت امام وجود دارد که فراهم ساختن امکان دسترسی پژوهشگران به این آثار گامی بسیار موثر در شناخت واقعیتهای تاریخ انقلاب اسلامی و رهبری آن خواهد بود. خوشبختانه زیرساختهای لازم از اسکن و تبدیل فرمتهای این اسناد و تنظیم آنها در قالب سامانه های هوشمند پژوهشی و آرشیوی در موسسه انجام یافته است و به زودی نحوه استفاده از این آثار برای پژوهشگران و علاقمندان اطلاع رسانی خواهد شد و قرار بر این است که به صورت روزانه و یا نوبتی و مناسبتی، گزیده ای از این اسناد برای استفاده عموم در پرتال جامع امام خمینی و پایگاه اطلاع رسانی جماران نیز منتشر شود.

از آنجا که در آستانه ایام الله ۱۴ و ۱۵ خرداد قرار داریم به عنوان حسن آغازی بر این اقدام ارزنده، انتشار صورتجلسه تحویل وصیتنامه سیاسی الهی حضرت امام خمینی (س) در جلسه افتتاحیه مجلس خبرگان رهبری در ۲۳ تیرماه ۱۳۶۲ را بهانه خوبی برای توجه بیشتر مخاطبان به مهمترین اثر مکتوب سیاسی و اجتماعی حضرت امام یعنی وصیتنامه سیاسی و الهی ایشان یافتیم . سطح بسیار بالا و کم سابقه حاضران در این جلسه و اسامی شخصیتهای بزرگی که ذیل صورتجلسه را امضا کرده اند و ذکر جزئیات مراحل تحویل نسخه وصیتنامه در این صورت جلسه بیانگر اهمیت سندی است که در این جلسه به امانت سپرده شده است.

واقعیت این است که علیرغم انتشار گسترده متن مکتوب و یا صوت و فیلم قرائت وصیتنامه امام خمینی در رسانه ها و صدا و سیما هنوز معارف بلند دینی و حقایق فراوانی که در باره ماهیت و اهداف و انگیزه های انقلاب اسلامی در این وصیتنامه آمده است و درسها و وصیتها و پندهایی که رهبر کبیر انقلاب اسلامی خطاب به ملت ایران و قشرهای مختلف جامعه و خصوصا رهنمودها و تذکراتی که به مسئولین و دولتمردان نظام جمهوری اسلامی و دستگاههای مختلف آن مرقوم فرموده اند آنگونه که باید مورد توجه و تأمل قرار نگرفته است.

 

تصویر اصل سند صورتجلسه تحویل وصیتنامه سیاسی-الهی امام خمینی(س)

وصیتنامه امام خمینی اثری منحصر به فرد و پیام جاوید امام خمینی به پیروان خویش و نسلهای آینده است. این اثر بظاهر مختصر در حقیقت بازگو کننده عصاره تجربه عینی و عملی امام خمینی در بیش از هشتاد سال عمر پربرکت ایشان است. وصیتنامه امام در واقع چکیده ای است از تحلیل امام خمینی از شرایط جهان معاصر، ایران گذشته و حال و تبیین مهمترین مسائل فراروی انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی در حال و آینده. مهمترین سفارشات امام خمینی که از دیدگاه ایشان تضمین ادامه انقلاب اسلامی و تثبیت و موفقیت جمهوری اسلامی ایران در گرو توجه به آنها می باشد در این وصیتنامه به اختصار بازگو شده است و راه نیل به سعادت و پیشرفت و عظمت و عزت را به ملت و پیروان خویش آموخته است. توصیه حقیر به عموم پیروان حضرت امام این است که حتی برای چندمین بار هم که شده است وصیتنامه امام را بخوانند و یا بشنوند و در فرازهای آن تأمل کنند مطمئنا در هر مرتبه بازخوانی این یادگار جاوید دریچه هایی از معارف و حقایق به رویمان خواهد گشود و زنگارهای گذر زمان و غفلتها را خواهد زدود. امسال که با کمال دردمندی و تأسف بواسطه فراگیری بیماری کرونا و لزوم رعایت دستور العملهای بهداشتی از امکان حضور در حرم مطهر امام بزرگوارمان در مراسم بزرگداشت ۱۴ خرداد محروم مانده ایم تعطیلات این ایام فرصت بسیار مغتنمی است که وصایا و راهنمائیهای الهی و دلسوزانه آن حضرت را در وصیتنامه ایشان با دقت و تأمل مرور کنیم و از فیوضات این اثر و افاضات روح بلند و ملکوتی صاحب آن بهره مند گردیم.

ضمنا درباره وصیتنامه حضرت امام و تاریخچه آن که سند مذکور مربوط به یکی از مراحل آن است لازم است عرض کنم ‌‌این وصیتنامه در تاریخ بیست و ششم بهمن ماه سال‌‎ ‎‌یکهزار و سیصد و شصت و یک هجری شمسی (مطابق با‌‎ ‎‌اوّل جمادی الاول سال یکهزار و چهارصد و سه هجری‌‎ ‎‌قمری) توسط حضرت امام خمینی ـ سلام الله علیه ـ به رشته تحریر در آمد‌‎ ‎‌شد و یک نسخه از آن در جلسه افتتاحیه اوّلین دوره مجلس‌‎ ‎‌خبرگان رهبری در تاریخ 1362/4/23 شمسی که با حضور افراد نام برده در صورتجلسه برگزار گردید، نزد خبرگان مردم به امانت گذارده‌ ‎‌شد.‌

‌‌ بار دیگر پس از انجام تغییراتی توسط آن حضرت، در‌‎ ‎‌پنجمین سالگرد نگارش و تنظیم وصیتنامه، در تاریخ‌1366/9/19 در جلسه ای که در محضر حضرت امام و با حضور‌‎ ‎‌قائم مقام رهبری، رئیس جمهور،‌‎ ‎‌مرحوم یادگار امام،‌‎ ‎‌ریاست مجلس شورای اسلامی، ریاست قوه قضاییه،‌‎ ‎‌نخست وزیر، اعضای مجلس خبرگان، دبیر شورای‌‎ ‎‌نگهبان، نماینده امام در بنیاد شهید، تنی چند از روحانیون‌‎ ‎‌و اعضای دفتر امام تشکیل شد، پس از بیانات کوتاه امام خمینی، متن‌‎ ‎‌وصیتنامه اصلاح شده در دو نسخه جهت نگهداری در‌‎ ‎‌مجلس خبرگان و آستان قدس رضوی به آقایان تحویل‌‎ ‎‌داده شد. (اینجا کلیک کنید) 

سپس حاضران در جلسه به مجلس شورای‌‎ ‎‌اسلامی عزیمت کردند و پس از انجام مراحل مهر و موم‌‎ ‎‌رسمی وصیتنامه (اینجا کلیک کنید)، نسخه ای از آن توسط فرزند گرامی امام به‌‎ ‎‌رئیس مجلس خبرگان تحویل شد و نسخه دیگر نیز در‌‎ ‎‌اختیار حضرات آقایان: محمدرضا مهدوی کنی، مهدی‌‎ ‎‌کروبی، محمدرضا توسلی، حسن صانعی قرار گرفت تا به‌‎ ‎‌موزه آستان قدس رضوی تحویل شود.

و در همین جلسه‌‎ ‎‌نسخه سابق وصیتنامه موجود در مجلس خبرگان تحویل‌‎ ‎‌فرزند امام شد تا به حضرت امام عودت دهند.‌‎ ‎بر طبق نظر حضرت امام که در پایان وصیتنامه مرقوم فرموده بودند: «‌این وصیتنامه را پس از مرگ من احمد خمینی برای مردم‌‎ ‎‌بخواند. و در صورت عذر، رئیس محترم جمهور یا رئیس‌‎ ‎‌محترم شورای اسلامی یا رئیس محترم دیوان عالی کشور،‌‎ ‎‌این زحمت را بپذیرند. و در صورت عذر، یکی از فقهای‌‎ ‎‌محترم نگهبان این زحمت را قبول نماید»‌ در تاریخ 1368/3/15 یک روز پس از ارتحال حضرت امام خمینی، وصیتنامه پلمب شده در جلسه مجلس خبرگان رهبری برای نخستین بار مفتوح و متن وصیتنامه،‌‎ ‎‌حسب الامر ایشان‌ ـ با توجه به تألمات شدید روحیِ فرزند امام ـ توسط حضرت آیت الله خامنه ای قرائت گردید و‌‎ ‎‌گزارش کامل (صوتی و تصویری) این جلسه از طریق رسانه های گروهی پخش شد (اینجا کلیک کنید) و متن دستخط‌‎ ‎‌وصیتنامه نیز در اختیار عموم قرار گرفت.‌ ضمنا چندی بعد مرحوم یادگار حضرت امام نیز در عمل به وصیت امام متن وصیتنامه را قرائت نمودند که همان زمان در مجموعه لوح فشرده وصیتنامه حضرت امام خمینی (س) از سوی موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام منتشر گردید.

منبع: الف

کلیدواژه: انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی وصیتنامه امام خبرگان رهبری مجلس خبرگان حضرت امام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۵۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۹ فروردین تاریخی ماندگار برای ارتش جمهوری اسلامی ایران

تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی روز‌های مهمی و خاطره انگیزی را در خود جای داده است و در تقویم ایران پس از بهمن ۵۷ نام‌های مهمی ثبت شده است. یکی از این روز‌های تاریخی ۲۹ فروردین است که به نام ارتش جمهوری اسلامی ایران ثبت شده است. ارتشی که پس از انقلاب اسلامی و با اتکا به جوانان و نیرو‌های داخلی و راهبری امام خمینی ره و فرمانده معظم کل قوا حضرت آیت الله خامنه‌ای نمادی از بازدارندگی و افتخار و پیشرفت برای ایران اسلامی بود. اما چرا ۲۹ فروردین به نام ارتش نام گذاری شد؟

با پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ماه ۵۷، بحث انحلال یا بقای نهاد‌ها و دستگاه‌های باقی‌مانده از دوره رژیم شاهنشاهی مطرح شد. یکی از این نهاد‌ها ارتش ایران بود. برخی افراد و گروه‌ها با انگیزه‌های متفاوت مطرح می‌کردند که ارتش باید منحل شود. چریک‌های فدایی خلق و سازمان مجاهدین خلق که در جریان اعتراضات مردمی و درگیری‌ها به پادگان‌ها و مراکز ارتش ورود پیدا کردند و توانستند اسلحه‌ها و تجهیزات بسیاری به دست آورند، از جمله این گروه‌ها بودند.

در واقع از ۱۹ بهمن ۵۷ و دیدار همافران نیروی هوایی ارتش با امام خمینی (ره) ارتشی‌ها با سرعت بیشتری به انقلاب اسلامی پیوستند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، از همان اولین روز، کار خود را برای دفاع از انقلاب اسلامی ایران شروع کردند. اولین درگیری و نا آرامی در منطقه ترکمن صحرا و در نزدیک مرز‌های شوروی (سابق) توسط گروهک‌های چپ و مزدوران استکبار با هدف خودمختاری منطقه آغاز شد که با اعزام یگانی از کارکنان داوطلب نیروی زمینی ارتش سرکوب شد. ارتش به سراغ کنترل ناآرامی‌های سایر مناطق مثل کردستان و آذربایجان غربی رفت. همزمان جنگ روانی علیه ارتش در داخل و خارج کشور به راه افتاده بود و به دنبال آن بود تا ارتش را یک نیروی ضد مردمی و عامل امپریالیسم معرفی کند که همچنان سرکوب مردم را ادامه می‌داد و بایستی منحل می‌شد و جای خود را با یک ارتش خلقی یا بی طبقه توحیدی عوض می‌کرد.

همین جوسازی‌ها سبب شد تا شهید سپهبد، ولی الله قرنی اولین رییس ستاد مشترک ارتش در نامه‌ای استعفای خود در روز‌های اول فروردین ۱۳۵۸ را به امام خمینی (ره) تقدیم کند. کمتر از یک ماه بعد، سپهبد قرنی توسط گروهک فرقان ترور شد و به شهادت رسید تا علاوه بر آثار جنگ روانی سنگینی که بطور مستقیم و غیر مستقیم توسط دشمنان خارجی، طیف ضدانقلاب، منافقین، حزب توده و عناصر نا آگاه در ارتش جریان داشت، بی انضباطی، سستی و عدم تمکین از فرماندهان نیز به مشکلات ارتش اضافه شود. مشکلات فراوان ارتش سبب شد تا فرماندهان وقت ارتش جمهوری اسلامی ایران با درخواست وقت ملاقات از امام خمینی (ره) برای بیرون رفتن از این وضعیت چاره اندیشی کنند و از امام (ره) بخواهند ایشان فرماندهی خود بر کل نیرو‌های مسلح را مجدداً اعلام نمایند. تا با استفاده از این حکم حکومتی قوام و انضباط بر ارتش برگردد؛ بنابراین امام خمینی (ره) در روز ۲۸ فروردین با صدور پیامی ۲۹ فروردین را روز ارتش اعلام کردند و از ارتشیان درخواست کردند تا در این روز به رژه نظامی بپردازند و از طرف دیگر نیز از مردم خواستند تا به حمایت از ارتش بپردازند.

دربخشی از پیام امام خمینی (ره) آمده بود:

«روز چهارشنبه ۲۹فروردین روز ارتش اعلام می‌شود. ارتش محترم در این روز در شهرستانهاى بزرگ با ساز و برگ به رژه بپردازند و پشتیبانى خود را از جمهورى اسلامى و ملت بزرگ ایران و حضور خود را براى فداکارى در راه استقلال و حفظ مرزهاى کشور اعلام نمایند.

ملت ایران موظفند از ارتش اسلامى استقبال کنند و احترام برادرانه از آنان نمایند. اکنون ارتش در خدمت ملت و اسلام است و ارتش اسلامى است، و ملت شریف لازم است آن را به این سِمت رسماً بشناسند و پشتیبانى خود را از آن اعلام نمایند. اکنون مخالفت با ارتش اسلامى که حافظ استقلال و نگهبان مرزهاى آن است جایز نیست. ما و شما و ارتش، برادرانه باید براى حفظ و امنیت کشورمان کوشش کنیم و به شرارت اشرار و اختلال مفسدان خاتمه دهیم».

امام خمینی (ره) در بخش‌های دیگر پیام خود نیز مشکلات دیگر پیش روی ارتش را نیز مورد توجه قرار دادند تا توطئه‌های داخلی و خارجی علیه ارتش جمهوری اسلامی ایران را نقش بر آب کنند.

بدین ترتیب ارتش جمهوری اسلامی ایران تثبیت شد و اولین رژه در نظام جمهوری اسلامی ایران به مناسبت روز ارتش با بنیانگذار فقید انقلاب اسلامی در ۲۹ فروردین سال ۵۸ برگزار شد و در طول این سال‌ها همه ساله به مناسبت روز ارتش، نیرو‌های نظامی و پاسداران برای نشان دادن توانایی و آمادگی خود، به تجلیل از این روز در سراسر کشور پرداخته و با برگزاری رژه‌های گسترده برای جهانیان به نمایش قدرت می‌پردازند.
 ‌
می‌توان گفت؛ این روز نشان دهنده پاسداری و عزم جهادی نیرو‌های نظامی برای حفظ امنیت و دفاع از کشور می‌باشد که ارتش جمهوری اسلامی ایران (آجا) پیکره اصلی نیرو‌های مسلح ایران را تشکیل می‌دهد و وظیفه اصلی آن نیز «حفاظت از استقلال و تمامیت ارضی کشور» است.

اما رویکرد امام خمینی در روز‌های قبل از پیروزی  انقلاب اسلامی رویکردی متفاوت بود. رویکرد اساسی امام خمینی (س) به ارتش در آستانه انقلاب در مصاحبه با روزنامه فرانسوی لوژورنال در تاریخ هفتم آذرماه ۵۷ چنین  انعکاس یافت: «سربازان و افسرانی که با مردم پیوند دارند و خود آنان از وجود رژیم شاه رنج می‌برند دیر یا زود به مردم می‌پیوندند.» 
 امام همچنین پیش از آن در مصاحبه با روزنامه «السفیر» در دوم آذر ماه ۵۷ اعلام کرد: «طبق اخباری که به ما می‌رسد حوادثی در ارتش اتفاق افتاده و می‌افتد که نشانه بیداری آنهاست و ما مطمئنیم که دیر یا زود به ندای ملت پاسخ برادرانه خواهند داد.»

اولین رژه در نظام جمهوری اسلامی ایران به مناسبت روز ارتش با حضور امام خمینی (ره) در ۲۹ فروردین سال ۵۸ برگزار شد و در این ۴۵ سال در چنین روزی رژه ارتش جمهوری اسلامی با حضور مقامات سیاسی و لشکری برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی

دیگر خبرها

  • جز امام (ره) و رهبری کسی در ابتدای انقلاب حامی ارتش نبود
  • پیام تسلیت منتخب مردم استان در ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری به مناسبت عروج محمد کیانی
  • عضو مجلس خبرگان رهبری: عملیات وعده صادق مایه عزت و افتخار امت اسلامی شد
  • عضو خبرگان رهبری: عملیات وعده صادق مایه عزت و افتخار امت اسلامی شد
  • بصیرت و آینده نگری امام خمینی (ره) برای برای جلوگیری از انحلال ارتش + فیلم
  • ۲۹ فروردین تاریخی ماندگار برای ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • امام خمینی چطور جلوی انحلال ارتش را گرفت؟
  • واگذاری ۱۰۳۹ واحد مسکن کمیته امداد ‌در استان هرمزگان
  • پیام نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری در پی عملیات غرورآفرین و مهم «وعده صادق»
  • عملیات سپاه پاسداران روح تازه‌ای در کالبد جبهه مقاومت دمید