Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش ایلنا، کیومرث کلانتری، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست در جلسه ای که به منظور همکاری بین معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان و دانشگاه ها ،پژوهشگاه ها وپژوهشکده های  علم و فناوری به صورت ویدیو کنفرانس در محل سالن جلسات معاونت  پژوهشی وزارت علوم و تحقیقات به منظور اجرای برنامه ها  پایش معاونت محیط طبیعی و تنوعی زیستی برگزار شد، ضمن اعلام وضعیت محیط زیست طبیعی کشور گفت: ۱۸،۵ میلیون هکتار از مساحت کل کشور در قالب ۲۹۵ منطقه  تحت مدیریت سازمان محیط زیست قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اولویت های پژوهشی سازمان در حوزه محیط طبیعی  را اعلام کرد و بر همکاری مشترک سازمان و دانشگاه ها تاکید داشت.

کلانتری اضافه کرد: از اهم اهداف سازمان حفاظت محیط زیست اجرای اصل ۵۰ قانون اساسی ، ممانعت  از آلودگی محیط زیست و حفظ تنوع زیستی است، معاونت محیط طبیعی نیز با هدف حفظ زیستگاه ، گونه و ژن اقدام به تهیه برنامه پایش کرده است.

وی  با اشاره به اینکه کشور ایران از تنوع و غنای گونه ای و اکوسیستم های منحصر به فردی برخوردار است افزود: بیش از ۸۲۰۰ گونه گیاهی و ۱۳۰۰ گونه جانوری در کشور ایران شناسایی شده است ، اما ما در جنگل و آب کشور فقیری محسوب می شویم لذا ضرورت برنامه ریزی در خصوص حفاظت از این موهبت های الهی به منظور توسعه پایدار و حفظ این گنجینه های طبیعی برای نسل های آینده الزامی است.

براساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان محیط زیست، در این نشست مدیران دفاتر تخصصی معاونت طبیعی نیز به صورت مجزا گزارشی از وظایف ،چالش و برنامه های پایش حوزه تخصصی خود ارائه کردند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کیومرث کلانتری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۵۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت خوب بارندگی‌های امسال و غنی شدن پوشش گیاهی

اصغر آغاز فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کرمانشاه با اشاره به بارشی‌های خوب امسال استان که منجر به غنی شدن پوشش گیاهی در نقاط مختلف عرصه‌های محیط زیست کرمانشاه شده، گفت : این امر می‌تواند خطر آتش‌سوزی‌ها را افزایش دهد.

وی ادامه داد: با گرم شدن هوا و زرد و خشک شدن مراتع، یعنی تقریبا از اواسط خرداد ماه، خطر آتش‌سوزی در عرصه‌های محیط‌زیست تشدید خواهد شد و باید آمادگی لازم را داشته باشیم.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه نگرانی‌ها بابت آسیب به جنگل‌ها از آسیب به مراتع بیشتر است، خاطرنشان کرد: مراتع در صورت آسیب در سال بعد دوباره رشد خواهند کرد، اما اگر پوشش جنگلی از جمله درختان بلوط، زالزالک، ارغوان، آلوی وحشی و ... بسوزند، جبران آن ۵۰ تا ۱۰۰ سال زمان نیاز دارد.

آغاز سپس از آمادگی نیرو‌های یگان حفاظت محیط زیست با استفاده از همه امکانات و تجهیزاتی که دارند برای مقابله با آتش‌سوزی‌ها یاد کرد و ادامه داد: البته پایگاه اطفای حریقی که در سال‌های گذشته کار ساخت آن آغاز شد، بعید است به فصل گرمای امسال برسد.

وی معتقد است، حتی اگر در کنار این پایگاه، چهار پایگاه اطفای حریق دیگر نیز داشته باشیم، چنانچه مشارکت مردم و فرهنگسازی نباشد، راه به جایی نخواهیم برد.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه از سهم ۹۰ درصدی عوامل انسانی در وقوع آتش‌سوزی‌ها یاد کرد و ادامه داد: چنانچه مردم همراهی و دقت کافی را داشته باشند، موارد آتش‌سوزی به میزان زیادی کاهش پیدا خواهد کرد.

آغاز همراهی سایر دستگاه‌ها از جمله منابع طبیعی، هلال احمر، جهاد کشاورزی، ارتش، بسیج و سپاه را نیز برای مقابله و مهار آتش‌سوزی‌ها ضروری دانست و تاکید کرد: نیرو‌ها و امکانات محیط زیست به تنهایی برای مقابله با آتش‌سوزی‌ها خصوصا در مناطق صعب‌العبور کافی نیست.

وی از فعالیت نزدیک به ۶۰ نیروی محیط‌بانی برای حفاظت از عرصه‌های ۲۴۰ هزار هکتاری تحت پوشش محیط زیست استان یاد کرد و افزود: حدود یک دوازدهم استاندارد‌های جهانی نیروی محیط بان برای حفاظت از عرصه‌های محیط زیست داریم که کافی نیست.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در ادامه اشاره‌ای هم به وضعیت آتش‌سوزی مناطق تحت مدیریت محیط زیست کرمانشاه در سال گذشته داشت و اظهار کرد: سال گذشته در مجموع ۱۲ مورد آتش سوزی جدی و خطرناک به وسعت ۹۵ هکتار داشتیم.

وی عمده آتش سوزی‌های رخ داده در سال گذشته را مربوط به منطقه حفاظت شده بیستون و پناهنگاه حیات وحش بیستون دانست و افزود: دو مورد آتش سوزی در پاوه و قلاجه داشتیم.

به گفته آغاز، به دلیل مشارکت و همراهی خوب مردم معمولا کمترین آتش‌سوزی‌ها را در مناطق دالاهو و پاوه داریم .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • ایجاد موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی شهرستان بروجرد دستور کار محیط زیست لرستان قرار گرفت
  • احتمال وقوع آتش سوزی در مراتع به دلیل غنی شدن پوشش گیاهی منطقه
  • چهار گونه جانوری در طبیعت «میاندشت» تیمار و رهاسازی شدند
  • آیا کیفیت آب سد چمشیر مشکلی دارد؟
  • وضعیت خوب بارندگی‌های امسال و غنی شدن پوشش گیاهی
  • بارندگی‌های اخیر جان تازه‌ای به تالاب‌های کرمانشاه بخشید
  • آموزش، مهمترین بستر در حفظ محیط زیست است
  • کسب رتبه دوم خراسان رضوی در پایش‌ های زیست محیطی کشور
  • تولید کود و سموم زیستی از پسماند نخلستان‌ها
  • خراسان رضوی در جایگاه دوم انجام پایش های نظارتی در کشور