Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه بریتانیایی گاردین امروز (چهارشنبه) در مطلبی با عنوان «معمار سوئدی راهبرد مقابله با کرونا، نرخ بالای مرگ و میر را در این کشور تایید کرد» نوشت: "آندرس تگنل" اپیدمیولوژیست ارشد سوئدی و معمار رویکرد عادی انگاری در برابر کرونا به آمار مرگ و میر بالای این کشور ناشی از گسترش کرونا اذعان و گفت باید راهبرد بهتر و سختگیرانه‌تری در پیش گرفته می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
تگنل که پیش از این از منتقدان اقدامات سختگیرانه و قرنطینه سایر کشورها در قبال شیوع کرونا بود، امروز در مصاحبه‌ با رادیو سوئد گفت: برای مقابله با کرونا ظرفیت پیشرفت در سوئد وجود داشت.  
وی در پاسخ به این سؤال که آیا تعداد زیادی از مردم سوئد جان خود را در اثر ابتلا به کرونا از دست داده‌اند، گفت: بله؛  در آینده باید در نظر داشته باشیم که آیا راهی برای جلوگیری از وضعیت کنونی وجود دارد یا خیر؟.  
آمارها حاکی از آن است که کشور سوئد طی هفت روز گذشته تا دوم ژوئن (۱۳ خرداد) شاهد بالاترین میزان مرگ و میر در سراسر جهان بوده است. این هفته دولت سوئد، در برابر فشار مخالفان، وعده داد کمیسیونی را برای بررسی راهبرد مقابله با کووید-۱۹ ایجاد کند.  
تگنل گفت: اگر ما به عقب برمی گشتیم و شرایط گسترش کرونا بار دیگر تکرار می‌شد، به نظرم راهی میان آنچه امروز سوئد انتخاب کرده با آنچه کشورهای دیگر در پیش گرفته‌اند، برمی گزیدیم.  
براساس گزارش نشریه علمی آنلاین «اور ورد این دیتا» Ourworldindata. com، تعداد مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ در سوئد در میانگین هفت روزه تا ۲ ژوئن (۱۳ خرداد)، بالاترین میزان در جهان بوده است. به عبارتی این آمار یعنی سرانه مرگ و میر در سوئد ۵. ۲۹ نفر در هر میلیون است که بالاتر از سرانه مرگ و میر انگلیس است که رقم ۴. ۴۸ نفر می‌باشد.  
سوئد با تکیه بر احساس وظیفه مدنی شهروندان خود، مدارس را تنها برای رده سنی بالاتر از ۱۶ سال تعطیل و تجمع بیش از ۵۰ نفر را ممنوع اعلام کرد و از مردم خواست از مسافرت‌های غیرضروری خودداری کنند و از میانسالان هم درخواست کرد تا حتی الامکان از منزل خارج نشوند. این کشور هیچ مقرراتی برای بستن فروشگاه‌ها، رستوران‌ها و سالن‌های ورزشی ایجاد نکرد.  
اگرچه نشانه‌هایی در مورد تغییر افکار عمومی وجود دارد، اما نظرسنجی‌ها نشان داده‌اند که اکثریت سوئدی‌ها از حامیان این طرح دولت بوده و عمدتا با راهبرد فشار برای توقف گسترش بیماری مخالف بودند.  
رقم ۴ هزار و ۴۶۸ مورد مرگ و میر در سوئد ناشی از کرونا در واقع، تلفات ۴۴۹ نفر در هر میلیون را نشان می‌دهد که این میزان در مقایسه با ۴۵ نفر در نروژ، ۱۰۰ مورد در دانمارک و ۵۸ نفر در فنلاند به عنوان همسایگان این کشور اروپای شمالی بسیار بالا است.  
هفته گذشته نروژ و دانمارک اعلام کردند که کنترل‌های مرزی را کنار می‌گذارند، اما همچنان شهروندان سوئدی به دلیل بالا بودن نرخ مرگ و میر و ابتلا، برای عبور از مرز باید کنترل شوند.  
تگنل با تاکید بر آن که هنوز مشخص نیست که این کشور باید چه کار متفاوتی انجام می‌داد تا اوضاع را در کنترل بگیرد،  خاطرنشان کرد: مشکل این است که شما واقعا نمی‌دانید کدام اقدامات انجام شده موثرتر بوده است.  
با وجود هدف اعلام شده در حمایت از سالمندان، راهبرد سوئد به ویژه برای این گروه سنی فاجعه بار بوده و تقریبا نیمی از مرگ و میر این کشور تاکنون در خانه‌های مراقبت از سالمندان رخ داده است.  

برچسب‌ها ویروس کرونا سوئد پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا سوئد ویروس کرونا سوئد مرگ و میر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۷۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد

کاظم وطن‌خواه در آستانه روز علوم آزمایشگاهی درباره وضعیت شبکه آزمایشگاهی کشور اظهار کرد: بیش از ۷۵۰۰ آزمایشگاه در حوزه بهداشت و درمان در بخش‌های دولتی، خصوصی، سازمان‌ها و نهادهای مختلف به ارئه خدمت مشغول هستند. آزمایشگاه مرجع سلامت در ساختار نظام سطح‌بندی و برنامه‌ریزی شبکه ملی آزمایشگاهی کشور در راس قرار گرفته است. همچنین آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی و آزمایشگاه‌های بهداشتی در حوزه درمان و بهداشت در سطوح مختلف دیگر قرار می‌گیرند.

گسترش شبکه آزمایشگاهی کشور در دستور کار

وی با بیان اینکه آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، برنامه گسترش شبکه آزمایشگاهی کشور را بر مبنای اسناد بالادستی در دستور کار قرار داده، افزود: در حال حاضر،  برنامه راه‌اندازی و تاسیس شبکه‌های آزمایشگاه‌های پزشکی در بخش دولتی در دستور کار آزمایشگاه مرجع سلامت قرار گرفته است.

وی ادامه داد: لحاظ کردن برنامه شبکه‌های آزمایشگاهی در برنامه‌های ارتقای بهره‌وری وزارت بهداشت در سازمان ملی بهره‌وری ایران و همچنین لحاظ کردن برنامه « ایجاد شبکه آزمایشگاهی بهداشت طبق شیوه‌نامه آزمایشگاه مرجع» در برنامه عملیاتی و ابلاغ  آن به دانشگاه های علوم پزشکی  منتخب برای استقرار شبکه آزمایشگاهی جزو اقدماتی است که به منظور گسترش شبکه آزمایشگاهی کشور انجام شده است.

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه استقرار شبکه آزمایشگاهی در سیستم دولتی  در سال ۱۴۰۲ در دانشگاه‌های منتخب به نحو مطلوبی انجام شده، اظهار کرد: طبق اسناد بالادستی، استقرار شبکه آزمایشگاهی در سایر دانشگاه‌های علوم‌پزشکی تا پایان سال ۱۴۰۲ به میزان حداقل ۸۵ درصد به سرانجام رسیده است.

وطن‌خواه با بیان اینکه آزمایشگاه‌های مرجع و همکار کشوری بیشتر در دانشکده بهداشت و انستیتو پاستور ایران مستقر و پاسخگوی نیازهای آزمایشگاهی کشور هستند، خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه  تشخیص بسیاری از بیماری‌های تحت مراقبت به تخصص علمی ویژه، صرف هزینه زیاد برای راه‌اندازی آزمایش‌های فوق‌تخصصی و در نتیجه تجهیز آزمایشگاه نیاز دارد که در مواردی به‌دلیل عدم بروز و شیوع کم یا مقطعی بودن بیماری، تاسیس آزمایشگاه تخصصی در همه دانشگاه‌های علوم‌پزشکی مقرون به صرفه نیست، به همین دلیل برای این بیماری‌ها، آزمایشگاه‌های مرجع کشوری بیماری و آزمایشگاه‌های همکار آزمایشگاه مرجع سلامت، انتخاب و اعتبار بخشی شده‌اند.

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: آزمایشگاه‌های مرجع کشوری بیماری و آزمایشگاه‌های همکار آزمایشگاه مرجع سلامت علاوه بر شرح وظایف مشترک، درارتباط با بیماری‌های مختلف شرح وظایف خاصی نیز بر عهده دارند. آزمایشگاه‌های مرجع و همکار کشوری عمدتا در دانشکده بهداشت و انستیتو پاستور ایران مستقر و پاسخگوی نیازهای آزمایشگاهی کشور هستند که تعداد آزمایشگاه‌های از این دست، ۲۱ مورد است.

وطن‌خواه با اشاره به ارتقای ظرفیت تشخیص شبکه آزمایشگاهی کشور برای بیماری‌های نوپدید خاطرنشان کرد: ارتقای ظرفیت تشخیص شبکه آزمایشگاهی تشخیص مولکولی و افزایش دامنه آزمایش‌های تشخیصی حوزه معاونت بهداشت از کووید-۱۹ به سایر عوامل بیماری‌زا که منشاء بالقوه تهدیدات زیستی هستند، از جمله CCHF، «تب دانگ»، «چیکن‌گونیا»، «سیاه زخم» و «لپتوسپیروز» در دانشگاه‌های منتخب ظرفیتی را برای تشخیص این گروه از بیماری‌های نوپدید و باز پدید ایجاد کرده که در حال توسعه است.

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت درباره هزینه آزمایش‌ بیماری‌های نوپدید گفت: هزینه انجام آزمایش کووید-۱۹ بر اساس تعرفه مصوب گرفته می‌شود و در دیگر موارد براساس محاسبات دقیق و کارشناسی تعیین شده و پس از طی مراحل قانونی به تصویب می‌رسد. در صورت لزوم، تمام این موارد حسب مورد قابل بازنگری است.

وطن‌خواه با اشاره به ضرورت به‌روزرسانی تجهیزات آزمایشگاه‌ها گفت: با توجه به پاندمی کووید-۱۹، حجم زیادی از آزمایش‌های مختلف در شبکه آزمایشگاهی کشور به خصوص در بخش دولتی انجام شد که سبب فرسوده شدن ناوگان تجهیزات آزمایشگاهی شد. تا کنون در دو مرحله و با استفاده از وام بانک جهانی، بخشی از تجهیزات اصلی آزمایشگاهی شامل سل کانتر، اتوآنالایزر، ایمونواسی آنالایزر، میکروسکوپ، کشت خون خودکار، تعیین هویت و آنتی بیوگرام خودکار و همچنین دستگاه RT PCR تامین شده که حدود ۳۰ درصد از نیاز بخش دولتی را برطرف کرده است.

تجهیزات آزمایشگاهی بخش خصوصی نیازمند نوسازی

وی ادامه داد: در بخش خصوصی نیز نیاز به نوسازی تجهیزات آزمایشگاهی به خصوص سیستم‌های بسته وجود دارد که امیدواریم در تعامل با اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی نسبت به بهبود وضعیت تجهیزات آزمایشگاهی گام‌های موثری برداریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ببینید | شکست راهبرد‌‌‌‌ تهاجمی رژیم صهیونیستی
  • شکست راهبرد تهاجمی رژیم صهیونیستی + فیلم
  • اعتراف به اصابت موشک‌های ایران به تاسیسات هسته‌ای و نظامی |‌ مقابله ۹۹ درصدی با موشک‌های سپاه دروغ بود
  • پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور
  • پولتیکو: اوکراین احتمالاً بدلیل مشکلات روحی امسال شکست می‌خورد
  • اعتراف لیبرمن: بدون رادار‌های آمریکایی، مقابله با ایران ممکن نبود
  • چه شد که سوئد در یک قدمی ساخت بمب اتمی، از سلاح هسته‌ای دست کشید؟
  • اعتراف رئیس اسبق ستاد کل ارتش اسرائیل به شکست در نوار غزه
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد
  • اعتراف لیبرمن: بدون رادارهای آمریکایی و اطلاعات آنها، مقابله با حمله ایران ممکن نبود