Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیروس عسگری به کشور بازگشت، آمریکا باید خسارت سه سال اسارت بدون دلیل اندیشمند ایرانی را بپردازد، رهبری: درس امام برای امروز استمرار تحول است، ابراز تمایل عمیق رئیس مجلس عراق به توسعه روابط با ایران برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، سیروس عسگری به کشور بازگشت، آمریکا باید خسارت سه سال اسارت بدون دلیل اندیشمند ایرانی را بپردازد، رهبری: درس امام برای امروز استمرار تحول است، ابراز تمایل عمیق رئیس مجلس عراق به توسعه روابط با ایران از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در چهارشنبه ۱۴ خرداد ماه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابراز تمایل عمیق رئیس مجلس عراق به توسعه روابط با ایران

محمد الحلبوسی با صدور پیامی خطاب به دکتر قالیباف، ضمن تبریک انتخاب وی به ریاست مجلس شورای اسلامی و آرزوی توفیق برای او در جهت تحقق منافع و آرمانهای ملت ایران، بر تمایل عمیق خود به توسعه روابط دو کشور تاکید کرد. متن پیام به این شرح  است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای محمد باقر قالیباف
رئیس محترم مجلس شورای اسلامی ایران
السلام علیکم و رحمة الله و برکاته
خرسندم به مناسبت انتخاب جنابعالی به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی، از جانب خود و  همکارانم در مجلس نمایندگان عراق، خالصانه ترین تبریکات را تقدیم جنابعالی نمایم. برایتان آرزوی سلامتی و مزید توفیقات  در جهت تحقق منافع و آرمان های ملت برادر، ایران را دارم.
فرصت را مغتنم شمرده، بر تمایل شدید خود در جهت توسعه روابط  دو کشور دوست و افزایش هرچه بیشتر آن در افق‌های گسترده تر تاکید می ورزم.
احترامات ما را پذیرا باشید.

 

سیروس عسگری به کشور بازگشت

پروفسور« سیروس عسگری» دانشمند ایرانی زندانی در آمریکا، صبح روز چهارشنبه وارد کشور شد و مورد استقبال خانواده و نزدیکانش قرار گرفت. این دانشمند ایرانی بامداد روز گذشته آمریکا را به مقصد ایران ترک کرد و امروز صبح وارد کشور شد.

بر اساس این گزارش، سیروس عسگری استاد دانشکده علم و مواد دانشگاه صنعتی شریف با تخصص میکروسکوپ الکترونی، آلیاژهای دمای بالا است که از ۲۰ اسفند ۹۸ در بازداشتگاه «الکساندریا آمریکا» به سر می‌برد.

آزادی این دانشمند ایرانی با تلاش های پی گیری دستگاه دیپلماسی کشور صورت گرفت.

به گزارش ایسنا، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان نیز روز گذشته در مورد آزادی این دانشمند ایرانی  گفته بود: آقای عسگری با تلاش های دیپلماتیک و همت دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن و نمایندگی دائم ایران در نیویورک، از اتهامات واهی تبرئه و آزاد شد.

وی گفت: آقای عسگری مدتی بخاطر بیماری کرونا و نیز وضعیت پروازها در آمریکا، در این کشور ماندگار شد.

 

در جلسه مجلس خبرگان رهبری در سال ۶۸ چه گذشت؟

در سال های اخیر برخی دشمنان جمهوری اسلامی با موج‌سازی رسانه‌ای، موجب به‌وجود آمدن برخی شبهات نسبت به جلسه‌ی تعیین رهبری مجلس خبرگان در سال ۶۸ شدند. از این رو، پایگاه اطلاع رسانی KHAMENEI.IR در گفت‌وگویی با آقای مسعود رضایی، پژوهشگر تاریخ معاصر ایران، به بررسی بیشتر جوانب این موضوع می‌پردازد. در این گفت‌وگو که پس از مشاهده فیلم کامل جلسه خبرگان انجام شده، مسئله‌ی قائم‌مقامی مرحوم آیت‌الله منتظری، جلسه‌ی ۱۴ خرداد ۶۸ خبرگان رهبری و نیز جلسه فوق‌العاده‌ی ۱۵ مرداد ۶۸ خبرگان رهبری مورد بررسی قرار گرفته است.

می‌خواهیم به قبل از سال ۶۸ برگردیم و به بررسی چگونگی شکل‌گیری بحث انتخاب قائم‌مقام رهبری بپردازیم. این بحث به چه دلیل و از چه زمانی در محافل سیاسی و حکومتی کشور و علی‌الخصوص در مجلس خبرگان رهبری شکل گرفت؟

در مورد انتخاب مرحوم آیت‌الله منتظری به‌عنوان قائم‌مقامی رهبری و به‌اصطلاح دقیق‌تر و صحیح‌تر، رهبر آینده، باید بگویم که زمینه‌ی این مسئله از همان اوایل انقلاب شروع شد. یک انقلاب بزرگ به پیروزی رسیده بود و بحران‌های بزرگی در پیش روی آن قرار داشت. در همین حال، در حدود دی‌ماه ۵۸ حضرت امام سکته‌ی قلبی کردند و از قم به تهران منتقل شدند. در آن زمان، معالجات در مورد ایشان مؤثر واقع شد و حالشان بهبود یافت، ولی به‌هرحال این نگرانی وجود داشت که با توجه به سن بالا و این عارضه‌ی قلبی، اگر بار دیگر این اتفاق رخ بدهد و احیاناً ایشان از دنیا بروند، تکلیف انقلاب و نظام چه خواهد شد؟ طبیعی است که این نگرانی در بین بزرگان نظام وجود داشته باشد و برای آن چاره‌اندیشی کنند.

در این فضای ذهنی و روانی،‌ مردم به‌تدریج نسبت به آیت‌الله منتظری، با توجه به سابقه‌ی انقلابی ایشان و نزدیک بودنشان به حضرت امام و علی‌الخصوص اینکه بعد از انقلاب هم ایشان یک چهره‌ی کاملاً انقلابی و ضداستکباری و ضدآمریکایی داشتند، اقبال و تمایل نشان دادند و حتی در بین خود مردم، شعارهایی شکل گرفت مثل «درود بر منتظری، امید امت و امام» یا «آیت حق منتظری، قائم‌مقام رهبری». از طرفی آن بزرگانی هم که در این فکر بودند، سعی کردند که هر‌چه‌بیشتر در تبلیغ و ترویج و تمجید آیت‌الله منتظری تلاش کنند و با توجه به اینکه در قانون اساسی مصوب سال ۵۸، مرجعیت به‌عنوان شرط رهبری تعیین شده بود، تلاش کردند تا آیت‌الله منتظری به‌سمت مرجعیت هم پیش برود. بنابراین در سخنرانی‌ها و در خطبه‌های نمازجمعه، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و همین‌طور آیت‌الله هاشمی رفسنجانی از ایشان به‌عنوان آیت‌الله‌العظمی منتظری نام می‌بردند. خود آیت‌الله منتظری هم وقتی که از امامت جمعه‌ی تهران استعفا دادند و به قم رفتند، در واقع رویکردشان به‌سمت مرجعیت بود. لذا ایشان با استقرار در قم و حوزه‌ی علمیه، به‌تدریج به‌سمت کسب جایگاه مرجعیت پیش رفتند.

 

نباید نگاه سیاه و سفید به موضوعات داشت

«علی آقا محمدی» در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد با تسلیت فرا رسیدن سالروز رحلت بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی رحمت الله علیه افزود: همیشه بین خواسته ها و آنچه که اتفاق می افتد بواسطه امکانات، اقدامات، زمینه های فرهنگی جامعه، موانع خارجی و عدم تشخیص درست مسئولان انطباق صددرصدی ایجاد نمی شود.

وی اظهارداشت: این عوامل شدت و ضعفی دارند و در یک ارزیابی منطقی نمی توان یک عامل را در نظر گرفت و به آن نسبت داد.

 عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: البته این قضیه کلی هم نیست یعنی نمی توان گفت بطور مطلق به این سمت حرکتی نشده اما می توان گفت حرکتی که به این سمت شده شتاب آن کم است باید شتاب مناسب تری داشته باشد یا استراتژی های که انتخاب شده استراتژی های بوده خیلی دلسوزانه اما مشکل گشا نبوده است.

وی افزود: ناگفته نماند با این وصف هنوز با آنچه که خواست امام راحل و مقام معظم رهبری بوده همچنان فاصله قابل توجهی وجود دارد.

 آقا محمدی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه شعارهای سال از 12 سال قبل به این طرف از سوی مقام معظم رهبری اقتصادی تعیین شده است آیا در این بازه زمانی کار اساسی صورت گرفته که شعارهای مزبور در کشور محقق شود، اظهارداشت: بدون شک اقدامات و تلاش های خوبی طی این سال ها در مملکت اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: اگر این تلاش ها و مجاهدت ها نبود کشور در اثر اتفاقات عجیب و غریب، تحریم ها، فشارهای بین المللی، وقوع سیل و زلزله، شیوع کرونا و دیگر موارد نمی توانست روی پای خود بایستد.

 

آمریکا باید خسارت سه سال اسارت بدون دلیل اندیشمند ایرانی را بپردازد

دکتر سیروس عسگری، استاد و دانشمند ایرانی زندانی در آمریکا، صیح امروز چهارشنبه پس از نزدیک به سه سال (از تیرماه ۱۳۹۶) به کشورمان بازگشت.

دقایقی پس از ورود این شهروند ایرانی به وطن، علی باقری معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضائیه ضمن خوش‌آمدگویی با وی دیدار و گفت‌وگو کرد.

باقری هنگام استقبال از دکتر عسگری در فرودگاه امام خمینی (ره)، اظهار کرد: رژیم آمریکا باید خسارت ناشی از سه سال اسارت بدون دلیل یک استاد و اندیشمند ایرانی در زندان‌های آمریکا را بپردازد.

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان افزود: دانش‌پژوهی استاد دانشگاه جرم بزرگی در بیدادگاه‌های آمریکا است که سه سال اسارت را به دنبال دارد.

وی تصریح کرد: اگر تاکنون ملت‌های عراق و افغانستان و فلسطین تاوان وحشی‌گری‌های توسعه‌طلبانه رژیم آمریکا را می‌دادند، اما امروز با فرمان رئیس جمهور آمریکا برای حمله سگ‌های شرور کاخ سفید به ملت آمریکا، واقعیت شیطانی رژیم آمریکا برای همگان رخ نموده است.

باقری تأکید کرد: حوادث چند روز اخیر نشان داد ملت آمریکا بیش از ملت‌های دیگر در آرزوی رهایی از سلطه حاکمان دیکتاتور رژیم آمریکا است.

معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضائیه یادآور شد: کاری که پلیس نژادپرست آمریکا انجام داد کار غیرعادی در آمریکا نبود، چرا که رژیم آمریکا سال‌ها است پای خود را روی گلوی ملت‌های آزاده جهان قرار داده تا از آنها باج‌خواهی کند.

 

درس امام برای امروز استمرار تحول است/ انقلاب نباید دچار ارتجاع شود

رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه ۱۴ خرداد) در سخنرانی زنده تلویزیونی به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی، «تحول‌خواهی، تحول‌انگیزی و تحول‌آفرینی» را از مهمترین خصوصیات امام راحل عظیم‌الشأن خواندند و تأکید کردند: برای زنده‌ماندن انقلاب باید با درس‌آموزی از این ویژگی نرم‌افزاری و عملیاتی امام، رویکرد تحولی و گرایش پرشتاب به «بهتر شدن و حرکت جهشی» را، در همه زمینه‌ها بخصوص در زمینه‌هایی که بی‌تحرکی یا عقب‌گرد داشته‌ایم با جدیت دنبال کنیم.


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به روحیه تحول‌خواهی امام از دوران جوانی، افزودند: امام به روش پیامبران سرشت نهفته و غرایز معنوی انسان‌ها را بیدار می‌کرد که این ویژگی ده‌ها سال قبل از آغاز نهضت اسلامی نیز در درس اخلاق منقلب‌کننده ایشان در حوزه علمیه قم مشهود بود.


ایشان، امام خمینی را «امام تحول» نامیدند و افزودند: امام از دوران مبارزات تا پایان حیات مبارکشان در میدان عمل نیز در نقش یک فرمانده بی‌نظیر، روند تحول‌خواهی را رهبری و اقیانوس عظیم ملت ایران را در مسیر تحقق اهداف طوفانی ومتلاطم می‌کرد.


رهبر انقلاب اسلامی در تبیین تحولات ایجاد شده در پرتو روحیه تحول‌آفرینی امام، به «تبدیل روحیه خمودگی و تسلیم ملت ایران به روحیه‌ای مطالبه‌گر» اشاره کردند و افزودند: امام عظیم‌الشأن، ملت ایران را از ملتی بی‌تحرک که فقط به فکر زندگی شخصی خود بود، به ملتی مطالبه‌گر وحاضر در میدان تغییر داد که این ویژگی از آغاز نهضت در سال ۴۱ و پس از آن ۱۵ خرداد ۴۲ تا مبارزات منتهی به پیروزی انقلاب و سال‌های بعد از آن، نمایان و مشهود است.


ایجاد تحول در نگاه حقارت‌پندارانه ملت در برابر «قدرت‌های خارجی و حتی مسئولان دون‌پایه رژیم پهلوی به ملتی دارای اعتماد به نفس و عزت ملی و مؤثر در سرنوشت کشور» دومین نکته‌ای بود که رهبر انقلاب در تبیین نتایج روحیه تحول‌خواهی امام خمینی به آن پرداختند.


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «تحول در مطالبات اساسی مردم از خواسته‌های بسیار محدود به مطالباتی همچون استقلال و آزادی» و «تحول در نگاه مردم به دین از یک چارچوب عادی و فردی به یک مکتب نظام‌ساز وتمدن‌ساز» را از دیگر آثار تعیین‌کننده نگاه تحول‌خواه رهبر کبیر انقلاب اسلامی برشمردند.

 

شگرد نجوا لاشیدایی برای خرید ۲۴ هزار و ۷۰۰ سکه تمام بهار آزادی

۳۰ اردیبهشت ماه اعلام شد که وحید بهزادی فرزند ابوطالب و همچنین همسرش به نام نجوا لاشیدایی فرزند علی هر دو نفر به جرم مشارکت در اخلال کلان در نظام پولی و ارزی منجر به قاچاق ارز از طریق ثبت سفارشات صوری و حواله جات و امورات صرافی بدون مجوز، اخلال در نظام توزیعی نیازمندی‌های عمومی کشور از طریق پیش خرید بیش از ۶ هزار و ۷۰۰ دستگاه خودرو از شرکت سایپا، مشارکت در عملیات پولشویی سازمان یافته به میزان ۳۲ هزار میلیارد ریال و موضوعات مربوط به سکه که از منزل متهمه ۲۴ هزار و ۷۰۰ سکه تمام بهار آزادی به علاوه یکصد کیلوگرم طلا کشف شده است، محکوم به اعدام شدند و حکم اعدام آن‌ها صادر شده، البته حکم اعدام قابل تجدیدنظر خواهی در دیوان عالی کشور است.

بخش دیگر اقدامات مجرمانه این زن و شوهر دایر بر تشکیل شبکه سازمان یافته پولشویی و انجام عملیات پولشویی است. وحید بهزادی و نجوا لاشیدایی با ایجاد شبکه سازمان یافته پولشویی از طریق استفاده از حساب‌های بانکی سایر افراد مرتبط با آن‌ها و جابه جایی متعدد در داخل حساب‌ها، جرم‌های دیگری را مرتکب شده‌اند.

در توضیح کوتاه و چند خطی این مساله می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد که بخشی از برگ های پرونده قضایی این زن وشوهر است:

مجموع گردش حساب بانکی آن‌ها مبلغی بالغ بر سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است که به لحاظ گستردگی عملیات پولشویی، از نظر دادگاه می‌تواند مصداقی از اخلال در نظام پولی و ارزی کشور محسوب شود.

گزارشات متعددی از سوی مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی وزارت اقتصاد و دارایی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به شرح جلد ۲۲، در خصوص شبکه پولشویی این خانواده ارائه شده است که در ادامه به بخشی از آن اشاره می‌شود./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: اخبار سیاسی خبرگزاری شبستان اخبار سیروس عسگری به کشور بازگشت آمریکا باید خسارت اندیشمند ایرانی آیت الله منتظری دانشمند ایرانی توسعه روابط انقلاب اسلامی خبرگان رهبری رژیم آمریکا تحول خواهی تمایل عمیق امام خمینی رئیس مجلس ملت ایران قائم مقام تلاش ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۷۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات مذاکرات محرمانه میان ایران و امریکا برای ایجاد آتش بس در منطقه

به گزارش صدای ایران، پایگاه اینترنتی د نشنال نوشت: به گفته منابع آگاه، در گفتگو‌های غیرمستقیم بین ایران و آمریکا تلاش شده تا از آتش بس اعلام نشده برقرار شده در عراق به عنوان مبنایی برای کاهش تنش در سایر مناطق محل درگیری در خاورمیانه استفاده شود.

به نوشته انتخاب، در ادامه این مطلب آمده است: هرچند واشنگتن در خصوص این گفتگو‌ها اظهارنظری نکرده، اما رسانه‌های دولتی ایران انجام دور اخیر گفتگو‌های غیرمستقیم را تایید و اعلام کرده اند که تمرکز این مذاکرات لغو تحریم‌ها علیه ایران است که یک انگیزه مهم برای تهران جهت کاستن از سطح تنش‌های منطقه‌ای به شمار می‌رود.
یکی از منابع آگاه از این تلاش‌های دیپلکاتیک اظهار داشت: «به وضوح شاهد فشار از سوی طرف آمریکایی هستیم... تا طرف ایرانی خویشتن داری نسبی‌ای را که به ویژه در جبهه عراق اعمال می‌کند و موجب تداوم بیش از یک ماهه آتش بس اعلام نشده در این جبهه شده را ادامه دهد.»

دولت آمریکا در ماه جاری میلادی یک معافیت تحریمی را تمدید کرد که به موجب آن ایران امکان دسترسی به ۱۰ میلیارد دلار از دارایی‌های تحت تحریمش را پیدا می‌کند. بر اساس این معافیت که برای ۴ ماه دیگر تمدید شده، تهران از درامد حاصل از فروش برق خود به عراق برای پشتیبانی بودجه‌ای و بازپرداخت بدهی هایش استفاده می‌کند.
یک منبع لبنانی نزدیک به حزب الله در این باره گفت، به نظر می‌رسد که این معافیت یکی از نشانه‌هایی باشد که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از طریق آن «میزان تمایل خود به جلب نظر ایرانی‌ها در این مقطع حساس از جنگ غزه و در آستانه گرم شدن رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا را نشان می‌دهد.»
وی افزود: «ظاهرا بایدن آمادگی یک ماجراجویی عمده را که ممکن است بخش عمده سرمایه سیاسی وی را هدر دهد ندارد.»
سال‌های متمادی ایران و آمریکا مذاکراتی را از طریق میانجی‌ها بر سر برنامه هسته ای، برنامه موشکی و مسائل منطقه‌ای در عمان، ژنو و دیگر شهر‌های جهان برگزار کرده اند. 
اما پس از حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل که مقدمه آغاز جنگ غزه و تحرکات گروه حزب الله در منطقه در حمایت از حماس شد، گفتگو‌ها بین دو کشور به سمت حفظ ثبات منطقه‌ای و یافتن راه‌هایی برای جلوگیری از بروز یک جنگ تمام عیار در خاورمیانه معطوف گشته است. 
از زمان آغاز جنگ غزه که تاکنون بیش از ۳۲ هزار نفر کشته بر جای گذاشته است، گروه‌های شبه نظامی در عراق و سوریه در قالب یک جنبه هماهنگ حملاتی را علیه نظامیان امریکایی ترتیب داده بودند.
اما آخرین حملات این گروه‌ها در روز ۴ فوریه اتفاق افتاد. منابع مطلع در بیروت و بغداد گفتند، قطع حملات علیه اهداف آمریکایی بخشی از یک "آتش بس اعلام نشده" بوده که تهران و دولت عراق بخشی از ان بوده اند.
یک نماینده وزارت امور خارجه آمریکا در این باره گفت، «بر کسی پوشیده نیست که ما از اوایل ماه فوریه هیچ حمله‌ای را شاهد نبوده ایم.»
این اقدامات تنش زدایانه پس از حمله‌ای در ماه ژانویه انجام گرفت که طی آن ۳ سرباز آمریکایی در مرز اردن و سوریه کشته شدند. واشنگتن این حملات را به مقاومت اسلامی در عراق، که یک گروه تحت حمایت ایران است نسبت داد. پس از این حمله یک ژنرال ارشد ایران با سفر به عراق از گروه‌های شبه نظامی خواست تا تنش‌ها را پایین بیاورند. مدت کوتاهی بعد، گروه کتائب حزب الله که مقاومت اسلامی در عراق نیز بخشی از آن محسوب می‌شود اعلام کرد که عملیات‌های نظامی علیه نیرو‌های آمریکایی در سوریه و عراق را با هدف جلوگیری از «هرگونه شرمساری» دولت عراق به حالت تعلیق در می‌آورد.

یک منبع آگاه در بیروت که به گروه‌های تحت حمایت ایران نزدیک است اظهار داشت: «سخت می‌توان تصور کرد که آمریکایی‌ها بخشی از این (توافق آتش بس) نبوده باشند.»
نماینده وزارت امور خارجه آمریکا بدون تایید انجام چنین گفتگو‌هایی اظهارداشت: «ما همواره راه‌هایی برای ارسال پیام به ایرانی‌ها هنگامی که منافعمان اقتضا کند داریم.»
در لبنان، یعنی جایی که حزب الله درگیر یک رویارویی محدود با نظامیان اسرائیلی است، آمریکا تلاش‌های زیادی را برای دستیابی به یک آتش بس و جلوگیری از بروز جنگی گسترده‌تر به کار بسته است. چنین جنگی تبعات ویرانگری برای لبنان و اسرائیل به بار خواهد داشت و احتمالا جرقه یک جنگ منطقه‌ای گسترده‌تر خواهد بود. 
حزب الله همواره تلاش‌های آمریکا برای برقراری آتش بس با اسرائیل قبل از اتمام جنگ غزه را رد کرده است. اما این گروه شبه نظامی در عین حال تمایل چندانی از خود برای ورود به یک جنگ گسترده با اسرائیل نشان داده و تلاش نموده تا از افزایش بیشتر سطح تنش جلوگیری کند. تل آویو به نوبه خود در هفته‌های اخیر حملاتی در عمق خاک لبنان انجام داده و از طریق یک تاکتیک اسرائیلی تحت عنوان "دیپلماسی یا فشار" به دنبال دستیابی به هدف خود یعنی عقب راندن حزب الله از جنوب بوده است.
علیرغم اظهارات علنی مسئولان حزب الله، منابع مطلع در بیروت که به این تلاش‌های دیپلماتیک نزدیک هستند گفتند، ترتیباتی برای آغاز مذاکرات جهت پایان دادن به منازعه مرزی بین لبنان و اسرائیل در حال انجام است. 
این توافق با میانجیگری آموس هاچستین، فرستاده ویژه دولت امریکا و نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان در حال شکل گیری است. آمریکا هیچ تماس مستقیمی با حزب الله که آن را یک گروه تروریستی قلمداد می‌کند ندارد.
دو منبع سیاسی لبنانی نزدیک به حزب الله گفتند، ژنرال اسمائیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه در ماه‌های اخیر چندین با به لبنان سفر کرده و با رهبر حزب الله دیدار داشته است تا راه‌های حفظ فشار بر اسرائیل بدون ورود به یک جنگ تمام عیار را بررسی نماید.
یکی از این منابع اظهار داشت: «ایرانی‌ها به نصرالله نگفته اند که ما نمی‌خواهیم درگیر جنگ با اسرائیل شویم. آن‌ها در عوض می‌خواهند همکاری‌های نیروی قدس (با حزب الله) را هماهنگ کنند.»
در همین حال مقام‌های ایرانی و آمریکایی هفته گذشته به فایننشال تایمز گفتند، واشنگتن در ماه ژانویه گفتگو‌هایی سری را در عمان با تهران انجام داده تا ایران را به استفاده از نفوذ خود برای توقف حملات حوثی‌ها در دریای سرخ مجاب نماید.
یک دیپلمات ارشد غربی که اخیرا از چند جبهه بین اسرائیل و لبنان بازدید کرده، در توانایی آمریکا برای محدود کردن تاثیرات منطقه‌ای جنگ غزه به ویژه در لبنان ابراز تردید کرد. وی با اشاره به جبهه بین اسرائیل و حزب الله گفت: «جنگ منطقه‌ای مدتی است شروع شده است.» وی افزود، با توجه به اینکه حزب الله دارای تونل‌های جنگی بهتر و توانمندی موشکی بالاتری نسبت به حماس است، جنگ غزه موجب شده تا آسیب پذیری اسرائیل در باره هرگونه حمله چند وجهی متحدان ایران آشکار شود.

تهدید وجودی ناشی از حملات حزب الله پس از حمله ۷ اکتبر، و عدم امکان بازگشت ده‌ها هزار شهروند اسرائیلی به خانه هایشان در شهر‌های مرزی نشان دهنده انگیزه قوی اسرائیل برای مقابله به مثل با طرف‌های متخاصم است.
این منبع مطلع افزود: «تن‌ها راه برای رویارویی با این تهدید دور کردن حزب الله از مناطق مرزی است... مهم نیست که آمریکایی‌ها در این زمینه همراهی نکنند. اسرائیلی‌ها در این زمینه به حرف آن‌ها نیز گوش نمی‌کنند.»

دیگر خبرها

  • جزئیات مذاکرات محرمانه میان ایران و امریکا برای ایجاد آتش بس در منطقه
  • استمرار ناپایداری‌های جوی تا پایان هفته در کرمان
  • هوشیار باشیم توطئه انشقاق بین مردم و نظام عملیاتی نشود
  • شهید هدایت الله طیب شهید شاخص دانشجویی کشور در سال ۱۴۰۳
  • عکس| بازگشت اوسمار به تمرینات پرسپولیس
  • محمد غلوم: مادحین برای تولید اثر جهانی فکر کنند / امروز خیلی‌ها در دنیا فارسی یاد می‌گیرند که صحبت‌های رهبری را متوجه شوند+فیلم
  • محمد غلوم: مادحین برای تولید اثر جهانی فکر کنند / امروز خیلی‌ها در دنیا فارسی یاد می‌گیرند که صحبت‌های مقام معظم رهبری را متوجه شوند+فیلم
  • «علم و فناوری» کلیدواژه مهم رهبری در سال ۱۴۰۲/ از پیشرفت‌های ایران در نانو و زیست فناوری تا حمایت از دانش‌بنیان‌ها
  • آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران، یمن و لبنان وضع کرد
  • ملت یمن در برابر تجاوزگیری به رهبری آمریکا ایستادند