Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، دکتر محمدمهدی طهرانچی با حضور در برنامه عقل سرخ شبکه افق به بیان خاطرات خود از ۱۴ خردادماه سال ۱۳۶۸ پرداخت.

وی در تشریح جریان شکل‌گیری انقلاب اسلامی اظهار کرد: سال ۴۲ تا ۵۷ جریان تربیت انسان‌ها بود حتی جنگ میز بر مبنای تربیت پیش رفت، تربیت غیورمردانی که قبل از وجود نداشت همین موجب شد تا اتفاقات جور دیگری رقم بخورد، حضرت امام(ره) وقتی دانشگاه را کارخانه آدم سازی تعریف کردند، این موضوع می‌بایست در دانشگاه میز جریان پیدا می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: آنچه امروز به عنوان یکی از عوامل پیشرفت علم در کشور ما وجود دارد این پیوستگی عمیق همین جریان و نگاه حضرت امام(ره) و حضرت آقاست که در حوزه علم بسیار عمیق و بسیار پیشقراولانه نگاه می‌کنند.

دکتر طهرانچی در بیان واقعیت موجود در دانشگاه خاطر نشان کرد: منتهی واقعیت در عمل، ما مجریان صحنه تعلیم و تربیت، ما مجریان صحنه آموزش‌وپرورش، صحنه دانشگاه، به آن تربیت آن‌چنانی که بایست نگاه می‌شد نگاه نکردیم. یعنی دو جریان هنوز در جریان دانشگاهی ما کار می‌کنند. یک جریانی که قوی هم دارد عمل می‌کند، هنوز دانشگاه را به عنوان نهاد برآمده از مدرنیته می‌شمارد.

وی در ادامه بیان کرد: این دو جریان انقلاب و جریانی که نگاهش به دانشگاه نگاه مخالف پروری، ضد دین پروری می‌بیند. یعنی وقتی می‌خواهند بحث تربیتی کنند می‌گویند بحث فرهنگی و اجتماعی، از استفاده کردن از لغت «تربیت» حتی ابا می‌کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: چرا با این نگاه به مشکل خوردیم. با دوستان آموزش و پرورش یک جلسه‌ای بعد از کرونا بود، من آنجا یک مثالی زدم، گفتم قرآن شریف یک حکایتی می‌کند، می‌گویند انسان در دریا وقتی تلاطم می‌زند،‌ مخلصین له الدین خدا را مخلصانه می‌خواهد. حالا شما آموزش و پرورش ما و دانشگاهی‌ها، وقتی این کرونا به وجود آمد، خالصانه آن چیزی که تهِ ذهن‌مان بود گفتیم. فقط دغدغه آموزش را داشتیم؛ این «تربیته» گم شده است.

دکتر طهرانچی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا در بحث علوم انسانی که مورد تاکید حضرت آقا هم هست دانشگاه‌ها آنگونه که باید اقدام نکردند، تصریح کرد: من دو جمله را می‌گذارم کنار هم. حضرت امام(ره)‌ می‌فرمایند دانشگاه کارخانه آدم‌سازی است، حضرت آقا می‌فرمایند تربیت قوّه عاقله کشور. بعد آنجا حضرت آقا می‌فرماید ما یک سیروریت دائمی و تحول لازم داریم.

وی ادامه داد: واقعیت این است که در صحنه عمل، خب پیشرفت بوده، محصولات خوبی دانشگاه‌ها و جوانان داشته‌اند ولی نظام دانشگاهی ما، نظام آموزش و پرورش ما گرفتار معیشتش و نانش و اداره‌اش شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: از طرح‌های این سیروریت دائمی تربیت‌کننده تحول‌زایی که به کارخانه آدم‌سازی یا نهاد تربیت قوّه عاقله کشور، را ببینید، حضرت امام(ره) ستاد انقلاب فرهنگی را می‌پذیرند، تعطیل شدن دانشگاه را می‌پذیرند، شورای عالی انقلاب فرهنگی را بعدش تشکیل می‌شود در نهادهای قانونی کشور ظهور و بروز پیدا می‌کند ولی آنچه که باید در عمل، ما در سطح عالی، سند دانشگاه اسلامی داریم، سند تحول آموزش و پرورش داریم، نقشه جامع علمی کشور داریم، همه اینها وقتی که شما جمع می‌کنید، می‌بینید در سند دانشگاه اسلامی، فرمایشات حضرت امام(ره) در منظومه فکری حضرت امام(ره) هم هست، در منظومه فکری حضرت آقا هم هست؛ ولی اینها به پایین نفوذ نمی‌کند، آن پایین هنوز کارکردهایش، کارکردهای ارتباط گرای دانشگاه غرب است.

دکتر طهرانچی همچنین تصریح کرد: باید با تفکر جهادی انقلابی و گسترش فضای انقلابی بتوانیم سند دانشگاه اسلامی و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را در این دو نظام اجرا کنیم که به آن منظومه حضرت فکری حضرت امام(ره) و حضرت آقا برسیم.

وی در پایان گفت: نعمت‌هایی را خدا به ما داده که شکرش آنها را افزون می‌کند. نعمت ولایت، نعمت حضرت امام(ره) و نعمت زیستن در زمان حضرت امام(ره) و حضرت آقا نعمتی است که مردم ما بایستی خیلی به آن توجه کنند. این روزها اتفاقاتی که در دنیای غرب دارد می‌افتد و آن روح نژادپرستی اینها را ما می‌بینیم، حاکمیت زمامداری عادل برای ما رحمتی بزرگ است.

انتهای پیام/

168 / 320 دکتر طهرانچی امام خمینی مقام معظم رهبری 14 خرداد دانشگاه آزاد اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دکتر طهرانچی امام خمینی مقام معظم رهبری 14 خرداد دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه اسلامی آموزش و پرورش دکتر طهرانچی حضرت امام ره حضرت آقا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۸۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه مزارع نوآور بهره‌ور راهکاری برای ایجاد تحول در کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امروز سه‌شنبه در همایش ملی پژوهشگران مروجان ارشد وزارتخانه، سیدمجتبی خیام‌نکویی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: خودکفایی در محصولات راهبردی با مجموعه فعالیت‌های تحقیقاتی و ترویجی و انتقال دانش به عرصه کشاورزی کاملا تحقق‌پذیر است.
وی در همین حال بر بهینه و به‌روز شدن دانش پژوهشگران و مروجان این سازمان تاکید و تصریح کرد: پژوهشگران باید روش‌ها، فناوری‌ها، هوش مصنوعی و متاورز را در حوزه خود بشناسند و از آن استفاده کنند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به افزایش تولید گندم گفت: در دولت سیزدهم تاکنون دو فصل زراعی داشتیم و در این مدت تنها در محصول گندم توانستیم ۹ میلیون تن افزایش تولید داشته باشیم بدون افزایش یک متر سطح زیر کشت که به معنای ورود دانش به معنای واقعی در این حوزه است.
وی ادامه داد: بیشتر مروجان ما در حوزه معاونت زراعت فعالیت می‌کنند و کافی است فقط یک تن در هکتار عملکرد گندم آبی و ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم در هکتار عملکرد گتدم دیم را افزایش دهیم تا میزان تولید این محصول را به ۱۹ میلیون تن برسانیم.
خیام‌نکویی توسعه مزارع نوآور بهره‌ور را یکی از راهکار‌های ایجاد تحول در حوزه آموزش و ترویج دانست و اذعان داشت: سال گذشته ۴۶ مزرعه نوآور در حوزه آموزش و ترویج راه‌اندازی شد و امسال قرار است این تعداد به ۱۵۰ مورد برسد.
وی افزود: مزارع نوآور بهره‌ور می‌توانند یکی از نقاط ارتباطی پژوهشگران با کشاورزان و تولیدکنندگان باشند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، ظرفیت سازمان تات را بی‌نظیر خواند و درعین حال گفت: چالش‌ها و ایراداتی هم وجود دارد که باید برطرف شود.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین چالش‌ها این است که ما برای ارتقای نیرو‌ها مستلزم اجرای آیین‌نامه‌های وزارت علوم هستیم و از حدود سه سال پیش این وابستگی به تدریج در حال قطع شدن است.
خیام‌نکویی با بیان این که رییس جمهوری از سازمان تات حمایت می‌کند، ابرازداشت: ایستگاه‌های تحقیقاتی سازمان تات در سال‌های گذشته به بهانه‌های مختلف مانند ساخت مسکن، توسط برخی نهاد‌ها گرفته می‌شد که با دستور رییس جمهوری این اراضی برگشت داده شده است.
وی به ماجرای بلندمرتبه سازی در اطراف باغ گیاهشناسی ایران اشاره و عنوان کرد: از حدود ۱۰ سال گذشته، مجوز ساخت ۲۲ برج ۳۷ طبقه در اطراف این باغ گیاهشناسی اخذ و ساخت و ساز آغاز شده بود، اما ما محکم جلوی این ساخت و ساز‌ها ایستادیم و نتیجه آن شد که ساخت برج‌های ۳۷ طبقه به پنج طبقه کاهش یافت.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی درباره راه‌اندازی شورا‌های راهبردی توسط سازمان تات گفت: روسای موسسه‌های تحقیقاتی مکلفند آنچه که در این شورا‌های راهبردی مصوب می‌شود، انجام دهند؛ بنابراین گزارش، در این همایش از ۳۲ دستنامه ترویجی استانی کلزا رونمایی شد. این دستنامه ترویجی با هدف ارایه الگوی مدیریت ترویجی برای استان‌های کشور در حوزه کلزا با همت ۵۰۰ محقق و کارشناس و مشارکت کشاورزان خبره تهیه شده و به زودی در اختیار استان‌ها و کشاورزان قرار می‌گیرد.  

دیگر خبرها

  • آئین نامه مدرسه تراز سند تحول نهایی شد
  • اجرای طرح‌های محله محور در روستا‌های استان همدان
  • توسعه مزارع نوآور بهره‌ور راهکاری برای ایجاد تحول در کشاورزی
  • طرح تحول در انتشارات کانون پرورش فکری کلید خورد
  • دانشگاه آزاد با ارائه راهکارهای تحول‌آفرین به حل مسائل استان کمک کند
  • تربیت شاگرد و روحانی مبارز
  • مازندران نیازمند قطار محلی و آزادراه ساحلی است
  • ارتقای سطح کیفی آموزش به دانشجویان با تبیین اهمیت یادگیری عمیق
  • نظام تعلیم و تربیت در کشور نیازمند کیفیت‌بخشی است
  • آموزش و پرورش ما نباید حافظه محور و ایستا باشد