Web Analytics Made Easy - Statcounter

«بوریس جانسون» روز چهارشنبه (۱۴ خرداد) در جلسه پرسش و پاسخ از نخست وزیر در مجلس عوام انگلیس کشته شدن شهروند سیاهپوست به‌دست پلیس سفیدپوست این کشور را تکان‌دهنده و توجیه‌ناپذیر خواند. 

وی تاکید کرد که حق مردم آمریکا برای برگزاری تظاهرات  را به شرط مسالمت‌آمیز و قانونی بودن به رسمیت می شناسد.

جانسون این اظهارات را در واکنش به سخنان «کی‌یِر استارمر» رهبر حزب اصلی مخالف دولت مطرح کرد که گفته بود؛ از کشته شدن جورج فلوید شوکه شده و عصبانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی رفتار پلیس آمریکا را نماد صریح نژاد پرستی و تنفر خواند که بسیاری از شهروندان اقلیت‌های قومی در این کشور تجربه می‌کنند.

استارمر از اینکه بوریس جانسون تاکنون واکنش قاطعی به این مساله نشان نداده ابراز شگفتی و تصریح کرد؛ امیدوارم در تماس بعدی با رئیس جمهوری آمریکا مراتب انزجار انگلیس را نسبت رفتار او در واکنش به این حادثه اعلام کنید.

به دنبال قتل نژادپرستانه "جرج فلوید" شهروند سیاهپوست آمریکایی توسط "درک شویین" افسر پلیس سفیدپوست مینیاپولیس در تاریخ ۲۵ ماه می‌ (۵ خرداد) موجی از اعتراضات ابتدا ایالت مینه سوتا و سپس تمامی آمریکا را فرا گرفته است.  

به دنبال اعتراضات سراسری در آمریکا، ترامپ تهدید کرده که از ارتش برای مقابله با خشونت‌ها استفاده می‌کند. او در بخشی از سخنان خود در این خصوص، فرمانداران و مقامات ایالتی را به دلیل نحوه پاسخگویی شان به اعتراضات اخیر به باد تمسخر گرفت.  

بنابر اعلام منابع رسمی، به دنبال اعتراضات هشت روزه در آمریکا تاکنون ۱۳ نفر دیگر از شهروندان این کشور توسط پلیس و نیروهای امنیتی این کشور کشته شده اند.

وزیر تجارت بین‌الملل دولت در سایه انگلیس (حزب کارگر) در واکنش به این تحولات خواستار توقف فوری صادرات تجهیزات ضد شورش انگلیسی به آمریکا شده است.

«املی ثورن‌بری» در نامه‌ای به وزیر تجارت بین‌الملل انگلیس همچنین خواستار تحقیق درباره استفاده پلیس و گارد ملی آمریکا از تجهزات انگلیسی شد و تصریح کرد که چنین احتمالی برای دولت لندن مایه شرمساری خواهد بود.

آمارها در انگلیس نشان می‌دهد که ۸۰ درصد انگلیسی‌ها جامعه آمریکا را نژاد پرست می‌دانند. بر اساس موسسه افکار سنجی یوگو، ۴۰ درصد مردم انگلیس تصور می‌کنند که جامعه‌ آمریکا «بسیار نژاپرست» و ۴۰ درصد دیگر آن را «نسبتا نژادپرست» می‌دانند.

برچسب‌ها ایالات متحده آمریکا بوریس جانسون انگلستان پروندهٔ خبری خشم مردم آمریکا و تهدیدات ترامپ

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا بوریس جانسون انگلستان ایالات متحده آمریکا بوریس جانسون انگلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۸۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعبیر وارونه رؤیای آمریکایی/ راهپیمایی‌های گسترده حمایت از فلسطین در دانشگاه‌های ایالات متحده نشانه چیست؟

به گزارش قدس آنلاین، در طول ۷۵سال گذشته از تشکیل رژیم جعلی، هیچ دوره‌ای به اندازه ۶ماه اخیر، علیه جنایات اسرائیل در شهرهای مختلف آمریکا فریاد و شعار سر داده نشده بود، اعتراضاتی که ظاهراً حالا دانشگاه‌های آمریکا به کانون آن تبدیل شده‌اند. پس از یورش نیروهای پلیس نیویورک به محوطه دانشگاه کلمبیا در نیویورک و بازداشت ده‌ها معترض حامی فلسطین، دامنه اعتراضات به سایر دانشگاه‌ها از جمله ییل کشیده شد، اعتراضاتی که نسل جوان در مرکز آن قرار دارد.

موج بیداری در نسل جوان آمریکا
در همین راستا، امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با قدس با اشاره به سرکوب معترضان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا، گفت: خواسته تمامی دانشجویان در اعتراضات سه ماه اخیر در ایالات متحده آمریکا درباره موضوع نژادی، صنفی، قومیتی و یا مسلمانان نبود، بلکه مسئله‌ای فراگیر به نام عدالت در جهان بود. ما شاهد یک موج بیداری در نسل جوان آمریکا هستیم و این می‌تواند در سرنوشت این کشور در آینده تأثیرگذار باشد.

وی تصریح کرد: در کشورهایی همانند آمریکا که به عنوان یک نظام سرمایه‌داری شناخته می‌شوند، این اعتراضات به مثابه نقطه عطفی در جنبش‌های حقوق مدنی تلقی می‌شود. این در حالی است که تمامی سازماندهی‌های تجمعات دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا بر عهده قشر یهودی و مسیحیان این کشور است. امروز در جامعه آمریکا فلسطین به‌عنوان مصداق بارز نابرابری عدالتی در جهان تلقی می‌شود و همه جنبش‌هایی که در این کشور (آمریکا) مدافع عدالت هستند حول مسئله فلسطین جمع شده‌اند.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: از زمانی‌که رژیم صهیونیستی با حملات وحشیانه خود به بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، مساجد، مدارس و... دست به کشتار و نسل‌کشی زد، مردم به‌خصوص نسل جوان در کشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریکا دربرابر این اقدامات واکنش نشان دادند. در ابتدا اعتراضات گسترده‌ای در خیابان‌های لندن، نیویورک، پاریس، برلین و... توسط آفریقایی‌تبارها، عرب‌زبانان، فلسطینیان و یهودیان برگزار شد و خواستار توقف فوری جنگ و آتش‌بس در غزه شدند.

تعبیر وارونه یک رؤیا
او اظهار کرد: به‌تدریج مسئله نسل‌کشی اسرائیل و نقض حقوق بشر توسط این رژیم در غزه در دانشگاه‌های غرب مطرح و اعتراضاتی در برخی از دانشگاه‌های آمریکا ازجمله کلمبیا (نیویورک) برگزار شد که واکنش تند طرفداران اسرائیل را در پی داشت.

ابوالفتح با اشاره به جلسه بازجویی و اخراج رؤسای سه دانشگاه آمریکا به جرم حمایت از غزه در کنکره آمریکا، گفت: کلودین گی رئیس دانشگاه هاروارد، لیز ماگیل رئیس دانشگاه پنسیلوانیا و سالی کورنبلوت رئیس دانشگاه آم‌آی‌تی، در جلسه استماع کنگره شرکت کردند که سرانجام لیز ماگیل رئیس دانشگاه پنسیلوانیا تحت فشارهای سیاسی لابی اسرائیل مجبور به کناره‌گیری از سمت خود شد. این در حالی است که در این سه دانشگاه هیچ فراخوانی برای نسل‌کشی یهودیان داده نشده بود اما مجلس نمایندگان آمریکا دعوت به تظاهرات در اعتراض به نسل‌کشی علیه فلسطینی‌ها را «فراخوان نسل‌کشی علیه یهودیان» قلمداد کرد.

وی با اشاره به موج دوم اعتراضات دانشجویان در بیشتر دانشگاه‌های آمریکا، گفت: دور جدید اعتراضات ازهفته اخیر در دو دانشگاه کلمبیا و ییل آغاز شده و به گفته مقامات پلیس، بیش از ۱۰۰نفر از دانشجویان بازداشت و عده‌ای ازجمله دختر ایلهان عمر، نماینده مسلمان حزب دموکرات آمریکا از دانشگاه اخراج شدند.

این کارشناس مسائل آمریکا در ادامه اظهار کرد: امروز دامنه اعتراضات به جنایات اسرائیل در غزه تنها متعلق به جامعه مسلمانان آمریکا نیست بلکه یهودیان در ایالات متحده با تشکیل سازمانی به نام «صلح» به دنبال برقراری آتش‌بس در غزه هستند. او تصریح کرد: امروز در آمریکا نسلی با عنوان زد یا نسل نت (از زمان متولد شدن خود با نمودهای عینی و ابزارهای جهان دیجیتال در ارتباط بوده‌اند) وجود دارد که چالش‌های جدی را برای نظام حکمرانی آمریکایی و چشم‌اندازهای مطرح و ادعایی از سوی آن ایجاد کرده است. چشم‌اندازهایی که بعضاً در قالب «رؤیای آمریکایی» و ارائه طرحی از مدینه‌فاضله آمریکایی به افکار عمومی آمریکا ارائه می‌شوند. 

سید حسین حسینی

دیگر خبرها

  • اعتراضات دانشجویان آمریکایی با سرکوب همراه بود
  • واکنش کنعانی به اعتراضات دانشجویان آمریکایی
  • (ویدیو) واکنش تند نتانیاهو به اعتراضات ضد اسرائیلی دانشجویان
  • واکنش ایران به گسترش اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • گسترش اعتراضات دانشجویان آمریکایی به جنگ غزه / اعتصاب اعضای هیئت علمی دانشگاه تگزاس
  • واکنش تند نتانیاهو به اعتراضات ضد اسرائیلی دانشجویان در آمریکا
  • چرا اعتراضات دانشجویان آمریکایی به جنگ غزه در حال افزایش است؟
  • ادامه خیزش دانشجویان آمریکایی؛ این بار در تگزاس
  • واکنش نتانیاهو به اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا
  • تعبیر وارونه رؤیای آمریکایی/ راهپیمایی‌های گسترده حمایت از فلسطین در دانشگاه‌های ایالات متحده نشانه چیست؟