Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-25@00:25:55 GMT

جای خالی مسؤولین در پروسه جمع آوری کودکان کار!

تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۶۸۱۹۳

جای خالی مسؤولین در پروسه جمع آوری کودکان کار!

موضوع کودک کار و مشکلات این قشر از جامعه در البرز سال‌ها است که مورد بحث است، اما تا کنون اقدام جمعی و کارآمدی از نهادهای مربوطه دیده نشده و تنها شانه خالی کردن از وظیفه توسط مسؤولان ارشد هر نهادی دیده می‌شود!

به گزارش خبرگزاری فارس از کرج، کودکان کار، قربانیان کوچکی از فقر اقتصادی و اجتماعی حاکم بر جامعه، که متاسفانه روز به روز در حال افزایش است و  گویا اراده ای برای ساماندهی و جمع آوری این کودکان دیده نمی‌شود و هیچ کس خود را ملزم به مسؤولیت آنها به عنوان بخشی از قشر آینده ساز کشور، نمی‌داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها سر هر چهار راهی کودکی آفتاب سوخته ایستاده و گل می‌فروشد، شیشه پاک می‌کند و اسپند دود می‌کند؛ یا گوشه هر خیابانی کودکی با سرو وضعی کثیف، کنار ترازو یا فال به دست خوابیده،  مرده ای را میماند که رویای خوش خواب، در کنار زندگان را آرزو می‌کند. کودک کار معضلی رقّت انگیز و آزار دهنده  از شرایط جامعه که دل هر رهگذری را به درد می‌آورد و اغلب با نیت کمک به این کودکان، پول می‌دهند و فال و گل،... نمی‌گیرند؛ غافل از اینکه زخم تکدی گری و سوء استفاده از کودکان را بر تن  جامعه ماندگار می‌کنند و باندهای سوء استفاده از کودکان را تشویق به ادامه کار و گسترش فعالیتشان.

به راستی در شرایط کرونایی امروز جامعه، مادری که برای حفظ سلامت کودکش راضی به حضور او در کلاس درس نیست، چطور راضی به خوابیدن او در کف خیابان می‌شود؟! در گوشه خیابان چه سرنوشتی در انتظار این کودکان است؟! گرفتار شدن در دام قاچاقچیان اعضا؟! تعدی و تجاوز؟! اسارت در چنگال باندهای سوء استفاده از کودکان، قطع عضو و معلولیت های اجباری برای تکدی گری؟! اعتیاد؟!

 شغل آینده آنها چه خواهد بود؟! قاتل، سارق یا قاچاقچی؟!! 

 چه کسی مسؤول جمع آوری و حمایت ازاین کودکان است؟! آیا سوء استفاده از کودکان حتی توسط خانواده‌ها جرم محسوب نمی‌شود؟!

در قوانین جمهوری اسلامی ایران کودکان مورد حمایت قرار گرفته و به عنوان مثال در ماده ۷۹ قانون کار، به کارگیری کودکان زیر ۱۵ سال ممنوع است و بر اساس ماده ۹۳۱ قانون مجازات اسلامی به کارگیری کودک در امور تکدی گری، جرم محسوب می‌شود.

همچنین در آیین نامه هیأت وزیران مبنی بر ساماندهی کودکان خیابانی نیز، مجموعه فعالیت‌هایی که توسط نهادها، سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی دولتی و غیر دولتی‌تعریف شده و از شناسایی‌، جذب و پذیرش کودکان خیابانی آغاز و تا رسیدن آن‌ها به فرجام ‌قابل اطمینان ادامه می‌یابد که این امر توسط دستگاه‌های مختلفی  تحت نظارت کمیته اجتماعی استان یا شهرستان انجام می‌شود.

علیرغم تلاش‌های صورت گرفته، این تقسیم وظایف، موجب شده هر سازمان به نوعی از بار مسؤولیت ساماندهی کودکان خیابانی شانه خالی کند و کار هیچ وقت به نتیجه مطلوب نرسد.

رسیدگی به کودکان کار تنها بر عهده بهزیستی نیست!

اسدالله حیدری، مدیر کل بهزیستی استان البرز در خصوص ساماندهی کودکان کار به خبرنگار فارس گفت: مصوبه هیأت وزیران، ۱۶ دستگاه اجرایی را مکلف به ساماندهی کودکان کار کرده واین مهم تنها وظیفه سازمان بهزیستی نیست.

وی افزود: شهرداری باید این کودکان را جمع آوری کند و وظیفه تجهیز فضای فیزیکی مناسب جهت اجرای مراحل ساماندهی نیز بر عهده شهرداری است.

حیدری با اشاره به نقش حاکمیتی استانداری و فرمانداری به عنوان نمایندگان عالی دولت در استان و شهرستان‌‌ها، گفت: سازمان بهزیستی در این خصوص وظایف محوله را  تحت نظارت استانداری و فرمانداری انجام می‌دهد و پس از اجرای هر طرح جمع آوری، نماینده سازمان بهزیستی در محل حضور یافته وغربالگری و انتخاب جامعه هدف بهزیستی از بین کودکان کارانجام می‌شود.

وی معتقد است شرایط اقتصادی و فقر حاکم بر جامعه موجب افزایش کودکان کار شده و نتیجه بخش بودن ساماندهی کودکان کار به مشارکت و انجام‌ وظیفه همه دستگاه های ذیربط و نظارت ویژه نهاد حاکمیتی بستگی دارد و فقط وظیفه سازمان بهزیستی نیست.

باند‌های مخفی از کودکان کار سوء استفاده می‌کنند

البته محمد محمدی‌فرد، مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان البرز به عنوان مسؤول نهاد حمایتی در این ابطه اظهار نظر کرد و او نیز به مصوبه هیأت وزیران و مسؤولیت‌های سایر دستگاه‌ها در خصوص ساماندهی کودکان کار اشاره و گفت: بر خلاف آنچه در عرف جامعه مشاهده می‌شود؛ وظیفه نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد در راستای ساماندهی کودکان کار، مکمل اقدامات سایر نهادها و دستگاه‌ها است و گزارش عملکرد مربوطه به صورت مستمر به  استانداری ارائه می‌شود.

محمدی فرد با اشاره به سازماندهی متکدیان و سوء استفاده از کودکان کار توسط باندهای مخفی، تاکید کرد:  باید هسته‌های هدایت کننده متکدیان  و اقتصاد پنهان تکدی گری توسط نهاد های امنیتی و انتظامی شناسایی شوند چرا که  کودکان کار و متکدیان استان البرز، اغلب جمعیت شناوری هستند که تحت سازماندهی پنهان،  از استان های همجوار به کرج و فردیس می‌آیند. 

وی با اشاره به مشکلات مختلف در اجرای ساماندهی کودکان کار، اظهار کرد: بیش از ۷۵ درصد موارد جمع آوری شده در این خصوص  از اتباع بیگانه هستند که نیاز به ورود سازمان اتباع و نظارت جدی نهاد حاکمیتی است. 

حالا معضل کودکان کار هم گره کوری برای آقایان مسؤول شده است که نمی‌توان به طور دقیق گفت چه زمانی و چه ارگانی با عزمی جدی برای برطرف ساختن این مشکل پیش قدم خواهند شد و از قربانی شدن آرزوهای کوچک بزرگ مردان و دختران جلوگیری خواهند کرد.

انتهای پیام/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: کودکان جامعه البرز ساماندهی سوء استفاده از کودکان ساماندهی کودکان کار سازمان بهزیستی دستگاه ها تکدی گری جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۸۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی ردیف جداگانه بودجه برای قانون معلولان

علیرضا آنجلاسی افزود: البته در سال‌های گذشته نیز این ردیف در قوانین بودجه بوده است و در سال ۱۴۰۲ نیز اعتبارات قانون حمایت از حقوق معلولان در ردیف اصلی سازمان بهزیستی تجمیع شده بود.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به پرسشی مبنی بر علت اینکه طی ماه گذشته مبالغی بین ۷۶۴ هزار تومان تا ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان برای تعدادی از مددجویان بهزیستی واریز شده و برای بقیه پرداخت نشده است، اظهار داشت: مبالغ واریز شده معادل یک‌ ماه مستمری و فقط برای استان‌هایی بوده است که یک سال گذشته دچار آسیب‌هایی از جمله بلایای طبیعی یا آسیب‌های اقتصادی بیشتری شده‌اند بود که قبلا نیز سابقه داشته است.

آنجلاسی در جواب سئوال دیگر مبنی براینکه آیا این واریزی‌ها استمرار خواهد داشت یا خیر، گفت: این مبلغ فقط برای یک‌بار بوده است.

وی یادآور شد: چنین واریزی‌هایی قبلا در حوادث زلزله چند سال گذشته کرمانشاه و آذربایجان شرقی، سیل سال گذشته سیستان و سیل چند سال گذشته استان‌های گلستان، لرستان، خوزستان و خراسان شمالی انجام شده بود.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور گفت: به همت دولت و سازمان برنامه و بودجه و سازمان هدفمندسازی یارانه ها در سال ۱۴۰۳ و برای اولین بار افزایش مستمری مددجویان که معادل ۳۰ درصد بوده است در فروردین ماه سال جاری اعمال شد و از طریق سازمان هدفمندسازی به صورت مستقیم به حساب مددجویان واریز شد.

آنجلاسی افزود: بر این اساس خانوارهای یک نفره ماهیانه یک میلیون تومان، خانوارهای ۲ نفره یک میلیون و ۴۲۰ هزار تومان، خانوارهای سه نفره ۲ میلیون تومان، خانوارهای چهار نفره ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان و خانوارهای پنج نفره و بالاتر سه میلیون و ۱۵۰ هزار تومان دریافت خواهند کرد.

وی یادآور شد: براساس جز ۲ بند الف تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور مبنی بر پرداخت مستقیم به ذی نفع نهایی مقرر شده از فروردین‌ماه یارانه نقدی- معیشتی و مستمری مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور از طریق سازمان هدفمندی یارانه‌ها به طور مستقیم به حساب مددجویان پرداخت شود و سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها موظف است با ابلاغ و تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور نسبت به پرداخت مصارف در حدود منابع وصولی اقدام کند این درحالی است که پیش از این و طی سال‌های گذشته این اقدام توسط سازمان بهزیستی کشور صورت می‌گرفت.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • خبر خوش به بانوان بهزیستی | فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • اجرای طرح خانواده میزبان در فارس
  • پیش‌بینی ردیف جداگانه بودجه برای قانون معلولان
  • پیام رئیس سازمان بهزیستی کشور به مناسبت روز روانشناس
  • سلامت یک جامعه در گرو سلامت یک شهر
  • هیچ معلولی پشت نوبت مستمری نیست
  • توزیع بیش از ۸ میلیارد ریال فطریه میان مددجویان بهزیستی البرز
  • یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از سربازی معاف می شوند
  • مانع تراشی در مسیر شفافیت بازار مسکن
  • ۶۷۸ خیر حامی کودکان تحت حمایت بهزیستی هستند