Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-25@11:51:07 GMT

لزوم توجه اپراتورها به امنیت اطلاعات کاربران

تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۶۸۱۹۹

لزوم توجه اپراتورها به امنیت اطلاعات کاربران

مدتی پیش هم اطلاعات موجود در دیتابیس اپراتور دوم تلفن همراه کشور یعنی ایرانسل هم هک و منتشر شده بود،‌ که متاسفانه در آن مقطع هم علیرغم جنجال و مشکلات ایجاد شده، شاهد واکنش مناسبی برای پیشگیری از تکرار جنین اتفاقاتی نبودیم.
بار دیگر امنیت اطلاعات کاربران اپراتورهای تلفن همراه ایران در کانون توجه قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع در پی اعلام خبری مبنی بر درز حجم عظیمی از اطلاعات کاربران، در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی داغ شده است.

ماجرا از این قرار است که اطلاعات مربوط به بیش از پنج میلیون مشترک از یکی از اپراتورهای همراه به بیرون درز کرده و در دسترس قرار گرفته است، و این مسئله کاربران را به شدن نگران کرده است.
در جزئیات بیشتر، معلوم شده که پنج و نیم میلیون اطلاعات مربوط به اپراتور سوم تلفن همراه کشورمان یعنی رایتل، منتشر شده است.
بطوریکه عامل این حمله می‌گوید، اطلاعات وسیعی از اطلاعات کاربران شامل اطلاعات شناسنامه‌ای یعنی نام و نام خانوادگی و ملیت و تاریخ تولد و... و نیز شماره موبایل رایتل، شماره سیم‌کارت رایتل، . همچنین نشانی کامل مشترک و ایمیل و کد پستی و.. در این مجموعه دروجود دارد.
به این ترتیب، انتشار این اطلاعات در حقیقت به معنای کشف بیشتر اطلاعات کاربران خواهد بود.
 
بی‌توجهی اپراتور به موضوع
نکته قابل توجه اینکه هکر همچنین ادعا کرده که قبلا بابت این آسیب‌پذیری به اپراتور مزبور اعلام خطر جدی کرده است، اما ظاهرا مسئولین رایتل به این هشدار هیچگونه توجهی نکرده‌اند و نتیجتا، اکنون این اطلاعات در دسترس قرارگرفته بدین ترتیب که متقاضیان در قبال پرداخت وجهی عمی‌توانند این اطلاعات را بدست آورند سپس از آن به هر گونه که تمایل دارند بهره‌برداری نمایند.

   
بدین ترتیب شمار قابل توجهی از مشترکین این اپراتور، اکنون در معرض آسیب جدیدی بابت افشا و انتشار اطلاعات شخصی و کاری خود هستند که این امر باعث ایجاد ضرر و زیان برایشان خواهد گشت، موضوعی که پاسخگویی رسمی و قانونی اپراتور را می‌طلبد.
هر چند تاکنون و در کمال تعحب، هیچ واکنشی از سوی رایتل ابراز نشده است، این در حالیست که شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر و تلگرام،‌ آکنده از این موضوع است بحدی که به ترندی جدی بدل شده است.
 
لزوم توجه اپراتورها به امنیت اطلاعات کاربران
اپراتورهای تلفن همراه، در زمره بزرگ‌ترین شرکت‌های عرضه کننده خدمات فناوری اطلاعات هستند و به همین دلیل، مشتریان و مشترکان انبوهی دارند. همین امر نیز ضرور توجه تام و تمام به موضوع امنیت و فراهم آوردن زیرساخت‌های دقیق فنی و امنیتی برای حفظ حریم خصوص و صیانت از اطلاعات کاربران بر عهده دارند، تا بتوانند از اطلاعات میلیون‌ها مشترک و کاربر خود امانتدارانه نگهداری کنند و اطمینان کاربران به آنها به هیج وجه دجار آسیب نشود، چرا که در جنین مواردی، به نوعی امنیت در سطح جامعه و کشور لطمه خواهد خورد، موضوعی که بنظر می‌رسد برخی سازمان‌ها با آن جندان آشنا نیستند و آن را اولویت نمی‌دانند.

در حقیقت مجموعه‌هایی مانند اپراتورهای تلفن همراه، باید بیش و پیش از هر کاری، وظیفه خود را حفظ امنیت، و سپس ارائه خدمات اصلی و ذاتی خود بدانند، و دیگر امور را فرعی بدانند.

رایتل به عنوان دارنده کمترین سهم در بازار ارتباطی کشور، طبعا می‌تواند با سهولت بیشتری به امنیت و تمرکز بر زیرساخت فنی بپردازد، و در این مسیر نیز امور حاشیه‌ای مانند مسائل فرهنگی و ورزشی و پرداختن به سلبریتی‌ها و غیره را تا اطلاع ثانوی منتفی نماید.

با توجه به اهمیت موضوع، بنظر می‌رسد دخالت و تذکر دستگاه‌های حاکمیتی و وزارت ارتباطات ضروری است، چرا که الآن صرفا پای کیفیت سرویس و شکایت از آنها در میان نیست، بلکه امنیت و اطلاعات کاربران به خطر افتاده که موضوعی حیاتی و خطرناک است؛ موضوعی که البته زنگ هشدار آن قبلا هم نواخته شده بود.

مدتی پیش هم اطلاعات موجود در دیتابیس اپراتور دوم تلفن همراه کشور یعنی ایرانسل هم هک و منتشر شده بود،‌ که متاسفانه در آن مقطع هم علیرغم جنجال و مشکلات ایجاد شده، شاهد واکنش مناسبی برای پیشگیری از تکرار جنین اتفاقاتی نبودیم.
 
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: رایتل ایرانسل حریم خصوصی امنیت اطلاعات اطلاعات کاربران تلفن همراه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۸۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سال گذشته ۱۰۰ شرکت ایرانی برای تولید گوشی موبایل تسهیلات دریافت کردند

 سید حسین سادات حسینی، رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران، با اشاره به آمار تسهیلات تولید گوشی موبایل در سال ۱۴۰۲و عدم هماهنگی تسهیلات ارائه شده با اهداف تعریف شده در این بخش، از اعمال دقت بیشتر در صدور مجوز ساخت تلفن همراه خبر داد.

تولید گوشی موبایل با اعمال ضوابط جدید

به گزارش گجت نیوز، سید حسین سادات حسینی در این‌باره گفت:

در سال گذشته، بیش از ۱۰۰ شرکت درخواست خود را برای صدور مجوز تولید گوشی تلفن همراه ارائه کردند. پس از طی مراحل مشخص شده و دریافت برخی حمایت‌ها و تسهیلات، این شرکت‌ها فعالیت خود را آغاز کردند و مقرر شد وزارت صمت و وزارت ارتباطات، شرکت‌های درخواست‌کننده صدور مجوز را مورد بررسی و راستی‌آزمایی قرار دهند تا مشخص شود آیا امکانات و اعتبارات اختصاص‌یافته در جهت راه‌اندازی خط تولید و بهره‌برداری از آن استفاده شده است یا خیر.

به‌گفته رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران، این راستی‌آزمایی‌ها منجر به آن خواهد شد که صدور مجوزهای جدید برای تولید تلفن همراه، مشمول دقت، بررسی‌ و زمان بیشتری شود.

همچنین طبق اعلام برخی از خبرگزاری‌های داخلی، اعطای تسهیلات به شرکت‌های تولیدکننده موبایل، گامی مهم در جهت حمایت از تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات در این حوزه محسوب می‌شود. با این حال، نظارت دقیق بر نحوه استفاده از این تسهیلات و اطمینان از به‌کارگیری آنها در مسیر تولید، امری ضروری است تا از هدررفت منابع و سوءاستفاده احتمالی جلوگیری شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • حضور همراه اول در بزرگترین نمایشگاه فناوری ترکیه
  • کیوسک‌های دیجیتال نخستین اپراتور سلامت کشور رونمایی و نصب شد
  • برادران زورگیر در کمتر ۵ ساعت در شاهین‌شهر دستگیر شدند
  • قیمت انواع گوشی موبایل در بازار، چهارشنبه ۵ اردیبهشت+اینفوگرافیک
  • کشف ۳۰ میلیارد ریال تلفن همراه قاچاق در بانه
  • دستگیری ۷۰ سارق و کشف ۵۰۰ موبایل مسروقه در پایتخت
  • ماجرای کما و فوت دختر تهرانی در متروی تجریش به روایت تسنیم
  • (ویدیو) کما و فوت دختر تهرانی در متروی تجریش؛ اصل ماجرا چیست؟!
  • انجام ۴ ماموریت پلیسی در استان سمنان/ سارق زورگیر دستگیر شد
  • سال گذشته ۱۰۰ شرکت ایرانی برای تولید گوشی موبایل تسهیلات دریافت کردند