Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک جامعه شناس فرهنگی و استاد دانشگاه گفت:در شبکه‌های اجتماعی تنها ظاهر زندگی‌های لاکچری نشان داده می‌شود و هیچ وقت فالوورها نمی‌بینند در پَس این زندگی‌ها چه مشکلات و ابتذال هایی وجود دارد به همین دلیل مجذوب آنها می شوند و سعی می‌کنند با پیش گرفتن راه این افراد به آن زندگی مرفه برسند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ رسانه‌ها و فضای مجازی به جزئی جدایی‌ناپذیر در زندگی افراد عصر حاضر تبدیل شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فضای مجازی دنیایی غیر ملموس اما وسیع و پر جاذبه بوده که امروزه با زندگی حقیقی افراد پیوندهای ناگسستنی دارد و گاه سهم بیشتری در زندگی ما نسبت به دنیای واقعی ایفا می‌کند. بی حد و مرزی و وسعت این فضا که از جاذبه‌های بارز آن است که می‌تواند آسیب‌های بسیاری در پی داشته باشد. اکثر والدین می‌کوشند فرزندان خود را در دنیای واقعی کنترل و مدیریت کنند اما ناآگاهانه آنها را در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی رها می‌کنند.

محمد حیدرپور، جامعه شناس فرهنگی و استاد دانشگاه، با اشاره به تاثیری که فضای مجازی بر رفتار جوانان می گذارد، گفت: باتوجه به اینکه می‌توان استفاده‌های مفیدی از فضای مجازی داشت و از این طریق ارتباطاتمان را با دیگران قوی کنیم اما متاسفانه در جامعه ما این فضا باعث ایجاد آسیب های فراوانی شده است.

او افزود: متاسفانه اهداف تحصیلی برای جوانان ما کاملا بدون معنی شده و الگوی آنها برای ادامه زندگی تغییر کرده بر همین اساس وقتی می بینند کسانی که سالها درس خوانده اند درآمد کمی دارند یا جایگاه اقتصادی مناسبی ندارند از درس خواندن و قدم گذاشتن در راه تحصیلات عالی عقب می‌کشند و در عوض کسانی را که یک شبه در فضای مجازی معروف شدند و از طریق فالوورهای خود به پول بسیاری درست یافتند، الگوی خود قرار می‌دهند.

این جامعه شناس فرهنگی تصریح کرد: برای مثال یکی از شاخ های اینستاگرامی که خواننده هم است با وجود ویژگی‌های منفی که دارد و حرف های بسیار زشت و ناپسندی به فالوورهای خود می‌زند اما فالوورهای میلیونی داشته که این نشان دهنده سطحی بودن فرهنگ کنونی جامعه ما است.

او افزود: ریشه این موضوع هم به این باز می‌گردد که جامعه ما نتوانسته به نخبگان فرهنگی خود احترام بگذارد درنتیجه این افراد در محدودیت قرار گرفتند و به آنها فرصت داده نشده تا خود را نشان دهند بنابراین جوانان افرادی مانند این شاخ ها را دنبال کرده و از آنان الگو می گیرند.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: البته در شبکه های اجتماعی نخبگان فرهنگی فعالیت دارند اما متاسفانه جامعه به سمت آنها تمایل ندارد و جوانان به دنبال کسانی می‌روند که لوده‌تر هستند و فقط آنها را سرگرم می کنند.

حیدرپور گفت: در فضای مجازی به ویژه اینستاگرام می‌بینیم افرادی بدون هیچ تحصیلات و استعدادی یک شبه معروف شدند به همین دلیل جوانان هم تصمیم می‌گیرند از همین میانبر با انجام یک کارِ حتی مسخره به شهرت جهانی برسند و از این طریق زندگی لاکچری برای خود به وجود بیاورند.

او افزود: در جامعه‌ای که از راه‌های مشروع و مقبول نمی‌توان به رفاه رسید افراد به دنبال راه‌های ناهنجار و انحرافی می روند و این موضوع امری طبیعی برای همه جوامع است.

این استاد دانشگاه با اشاره به ظاهری بودن زندگی‌های لاکچری بیان کرد: در شبکه‌های اجتماعی تنها ظاهر زندگی‌های لاکچری نشان داده می‌شود و هیچ وقت فالوورها نمی‌گویند در پَس این زندگی‌ها چه مشکلات و ابتذال هایی وجود دارد.

او افزود: برای رفع این مشکل باید به کارشناسان و نخبگان فرهنگی فرصت دهیم در انواع شبکه‌ها حاضر شوند و با جوانان ارتباط برقرار کنند در حالی که خیلی اوقات می بینیم یک کارشناس حرفی را در تلویزیون می زند که مدیران صلاح می بینند نباید بیان شود یا درصورت پخش، چنین برنامه‌هایی که می‌تواند جنجال ایجاد کند را از دستور کار خارج می کنند.

حیدپور اضافه کرد: به نظر من باید در سیستم مدیریتی صدا و سیما تغییری صورت گیرد تا از تنگ نظری رها شویم و درباره مسائل مختلف که جامعه به آن مبتلا است، گفتگو کنیم و فکر نکنیم با نگفتن، چیزی حل می‌شود.

این جامعه شناس فرهنگی در ادامه با اشاره به گفتگو محور نبودن خانواده‌های ایرانی گفت: متاسفانه در جامعه ما فرهنگ پدرسالاری وجود دارد و خانواده ها گفتگو محور نیستند به همین دلیل پدر و مادر با فرزند خود گفتگو نمی‌کند و پای حرف‌های آنها نمی‌نشینند درنتیجه همین باعث می‌شود یک دختر از طریق فضای مجازی با پسری دوست شود تا فقط صحبت کند و درد و دل‌های خود را بگوید.

او افزود: پدر و مادر باید به نحوی باب گفتگو را با فرزند خود باز کند تا فرزند بتواند بدون ترس و استرس مشکلات و دغدغه‌های زندگی خود را با آنها در میان بگذارد بنابراین تا زمانی که فرهنگ  پدرسالار در ایران از بین نرود، ما شاهد استفاده نادرست و مخرب از فضای مجازی توسط فرزندان‌مان خواهیم بود.

این استاد دانشگاه با تاکید بر آموزش سواد رسانه‌ای از دوران مهدکودک ادامه داد: در جامعه ما انواع شبکه‌های مجازی وجود دارد اما هنوز سواد رسانه‌ای در مردم ایجاد نشده بنابراین در وهله اول باید به خانواده‌ها سواد رسانه‌ای را آموزش داد و کودکان را هم از همان دوران مهدکودک با این دنیا هم آشنا کرد.

حیدرپور در پایان اظهار کرد: واقعیت رسانه چیز دیگر و واقعیت زندگی امر دیگری است و ما باید این را به مردم آموزش دهیم تا تحت تاثیر این زندگی ها قرار نگیرند و این سلبریتی‌ها را که فقط ظاهرشان اینگونه است را الگو خود قرار ندهند.

انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فضای مجازی اینستاگرام دختران فراری جامعه شناس فرهنگی زندگی های لاکچری شبکه های اجتماعی استاد دانشگاه فضای مجازی زندگی ها جامعه ما شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۰۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌

ایسنا/خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تاثیر پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها در افزایش امید به زندگی، گفت: فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

پژمان بختیاری‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری هفته سلامت و نام‌گذاری پنجمین روز این هفته با عنوان سلامت خانواده و فرهنگ سلامت اظهار کرد: در چند دهه اخیر، به دلیل تغییر و تحولات اساسی و فراگیر در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی- امنیتی، اقتصادی و فناوری در مقیاس منطقه‌ای و جهانی، نقش ممتاز و تعیین‌کننده فرهنگ به ویژه فرهنگ‌های ملی و منطقه‌ای در عرصه‌های ملی، بین‌المللی و جهانی نمایان‌تر شده است.

وی افزود: انقلاب اسلامی ایران، به عنوان نقطه عطف تحولات معنوی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی قرن بیستم از ظرفیت‌ها و توانایی‌های بالفعل و بالقوه عظیمی در این حوزه برخوردار است و پیشرفت و تعالی همه‌جانبه کشور، مستلزم بهره‌گیری مؤثر و هوشمندانه از آن در سطح ملی و مناسبات و تعاملات منطقه‌ای و جهانی است. در حقیقت، فرهنگ به معنای اخص آن، از مختصات ذاتی، مزیت‌های راهبردی، انحصاری و سرنوشت‌ساز کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران است که همواره مورد تأکید معمار کبیر انقلاب اسلامی امام (ره) و مقام معظم رهبری بوده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: فرهنگ، نظام‌واره و کلیتی واحد و شامل «عقاید و باورهای اساسی، ارزش‌ها، آداب، الگوهای رفتاری ریشه‌دار و دیرپا، نمادها و مصنوعات» در سطح محلی، ملی، عمومی و حرفه‌ای است. فرهنگ به مثابه «روح جامعه» به زندگی فردی و اجتماعی انسان معنا و هویت می‌بخشد و شکل‌دهنده و اثرگذار بر ذهنیت و گرایش‌های افراد و جامعه و تعیین‌کننده رفتار عمومی است.

وی افزود: فرهنگ، جهت‌بخش جامعه و نظام‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است و نقش و تأثیر قابل توجهی در ارتقای سلامت افراد در سه سطح سیاست‌گذاری و ارائه‌دهندگان خدمات سلامت و مردم به عنوان گیرندگان خدمات سلامت ایفا می‌کند.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: فرهنگ، مجموعه‌ای از رهنمودها یا فرمول‌ها برای زندگی در جهان را به ما ارائه می‌دهد و فرهنگ‌های اجتماعی افراد را با اعتقادات، ارزش‌ها و عادت‌های خاصی پرورش می‌دهند. فرهنگ، واسطه‌ای است که مردم به عنوان تسهیلگر روابط اجتماعی برای برقراری ارتباط از آن استفاده می‌کنند.

وی افزود: تأثیر متقابل فرهنگ و سلامتی بسیار پیچیده است و مستلزم در نظر گرفتن مجموعه‌ای از دلایل، تجربه‌ها، تجلیات و روش‌های پیشگیری و درمان برای انبوهی از مشکلات انسانی است با این حال اگرچه تنوع فرهنگی به ویژه در رابطه با سلامتی در ظاهر جذاب و فریبنده است، به همان اندازه می‌تواند تفاوت‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بین مردم را نیز پنهان کند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ارتقای فرهنگ سلامت در مردم با هدف آگاه‌سازی مردم از حقوق و مسئولیت‌های اجتماعی خود و استفاده از ظرفیت محیط‌های ارائه مراقبت‌های سلامت برای رشد معنویت و اخلاق اسلامی در جامعه، تحقق رویکرد سلامت همه‌جانبه و انسان سالم در همه قوانین، سیاست‌های اجرایی و مقررات با رعایت اولویت پیشگیری بر درمان و...، افزایش آگاهی، مسئولیت‌پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تأمین، حفظ و ارتقای سلامت با استفاده از ظرفیت نهادها و سازمان‌های فرهنگی، آموزشی و رسانه‌های کشور و...، تربیت انسان‌های سالم، باانگیزه، شاداب، متدین، وطن‌دوست، جمع‌گرا، نظم‌پذیر و قانون‌گرا انجام می‌شود.

وی افزود: همچنین ارتقای فرهنگ سلامت مردم برای ارتقای امید به زندگی، تامین سلامت و تغذیه سالم جمعیت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و...، افزایش آگاهی و میزان سواد سلامت جامعه در راستای افزایش پیش‌گیری، خودمراقبتی فعال و اصلاح سبک زندگی و ارتقای عادلانه سلامت در کشور با استفاده بهینه از مشارکت آگاهانه و مسئولیت مردم و توسعه همکاری‌های بین بخشی انجام می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: در طول قرن گذشته علل اصلی مرگ در بسیاری از کشورها به طرز چشمگیری از بیماری‌های عفونی به بیماری‌های مزمن تغییر کرده است. اگرچه نوآوری‌های بیوتکنولوژیک نقش مؤثری در درمان بیماری‌ها داشته‌اند اما پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها نیز نقش انکارناپذیری در افزایش امید به زندگی داشته و منجر به طولانی‌تر شدن متوسط امید به زندگی شده است.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: عوامل مختلف شامل بهبود شرایط زندگی، کاهش سوء تغذیه، بهبود وضعیت بهداشتی غذا و آب، اصلاح سیستم‌های دفع فاضلاب و ... با سهم نسبی خود می‌توانند به عنوان مؤلفه‌های بیولوژیک در کنار نوآوری‌های بیوتکنولوژیک بر طول عمر تأثیرگذار باشند. مداخلات پیشگیرانه غالبا در شرایط زندگی و رفتار افراد تأثیرگذار است. در نتیجه فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • ربیعی : فلسفه بقا بر فلسفه توسعه کشور چربیده است / تغییر سبک زندگی که در خیابان می بینید، توطئه نیست / جریان پرقدرتی سالهاست مقابل حاکمیت تفکر توسعه و پیشرفت ایستاده
  • اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • پلیس اصفهان خبر داد: اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • نشست کمیته فضای مجازی و فرهنگی کنگره شهدای استان فارس برگزار شد
  • برگزاری دوره های سواد رسانه برای کاهش آسیبهای فضای مجازی
  • ضرورت اهتمام به اقتصاد فضای مجازی در خراسان رضوی