Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-25@06:57:20 GMT

نخستین بندر خشک کشور احداث شد

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۷۱۲۹۱

نخستین بندر خشک کشور احداث شد

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بندر خشک نوع جدیدی از بندرها است که در کشورهای مختلف اروپایی و آمریکایی درحال‌توسعه است و حداقل با دو روش حمل‌ونقل به بندرها ساحلی متصل می‌شود.

کشور ایران به دلیل موقعیت استراتژیک جغرافیایی از اهمیت بالایی در سطح بین‌المللی برای ترانزیت کالا برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین منظور در منطقه تلاقی مسیرهای پرتردد در مرکز جغرافیایی ایران، بندر خشک یزد واقع‌شده که کمک زیادی به صنعت حمل‌ونقل کشور، تغییر مدل حمل‌ونقل، ترافیک، ترانزیت و بازرگانی می‌کند.

محمدرضا شهسواری، مدیرعامل بندر خشک یزد دراین‌باره می‌گوید: شرکت تعاونی بندر خشک یزد با بیش از ۴۸ هزار سهامدار و هزینه دو هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۱ با اخذ مجوز از هیئت دولت کار خود را آغاز کرد و فاز اول این مجموعه عظیم در زمینی به مساحت ۷۰۰ هکتار به بهره‌برداری رسید.

وی بیان کرد: این بندر خشک درزمینهٔ خدمات بندری، دپو و ارسال کالا، لجستیک و ارزش‌افزوده فعالیت دارد، می‌افزاید: بندر خشک یزد امروزه تمام زیرساخت‌های آب، برق، گاز و فیبر نوری به‌منظور بهره‌برداری کامل کاربری‌ها و شرکت‌های مستقر در سایت بندر خشک را دارد.

امکان انبارش کالاها در انبارها و سردخانه‌های بندر خشک

راغبیان، مدیر داخلی سردخانه بندر خشک یزد با اشاره به کمبود سردخانه مناسب در استان برای انبارش مواد غذایی و محصولات کشاورزی می‌گوید: در بندر خشک پیشگامان یک سردخانه دو مداره (زیر صفر و بالای صفر) در ۳۹ سالن با ظرفیت ۱۵ هزار تن احداث‌شده که با تمام استانداردهای لازم در اختیار گمرک و بازرگانان قرارگرفته است.

او گفت: انبارهای مسقف بندر خشک با ظرفیت ۱۰ هزار مترمربع امکان انبارش کالاهای فله و خشک با حراست ۲۴ ساعته را فراهم کرده است، نقطه قوت این انبارها اقلیم خشک منطقه در طول سال برای انبارش و نگهداری کالاهای رطوبت گریز است و در آینده‌ای نه‌چندان دور انبارهای روباز نیز به مجموعه اضافه می‌شود.

ایجاد سه مدل حمل‌ونقل در بندر خشک یزد

ناصر ظهوری، معاون بازرگانی بندر خشک یزد با اشاره به اینکه اکنون کالاها از طریق دو مدل حمل‌ونقل ریلی و جاده‌ای در این بندر جابه‌جا می‌شود، می‌گوید: با توجه به اینکه فرودگاه در مجاورت این بندر در حال احداث است، می‌توان در آینده از مدل حمل‌ونقل هوایی نیز در این بندر خشک بهره برد.

او می‌افزاید: تاکنون هفت‌خط ریلی از مجموع ۱۵ خط ریلی پیش‌بینی‌شده در این بندر خشک اجرایی شده است، روسازی مسیر یزد اقلید حدفاصل ایستگاه رخش تا ایستگاه بندر خشک به طول ۱۴ کیلومتر، زیرسازی و روسازی حدفاصل ایستگاه پیشگامان تا سایت ۷۰۰ هکتاری بندر خشک به طول چهار کیلومتر، زیرسازی و روسازی توقفگاه سایت بندر خشک و اخذ مجوز ایستگاه بندر خشک ازجمله اقداماتی است که در مدل حمل‌ونقل ریلی انجام‌شده است.

ظهوری تصریح کرد: با توجه به موقعیت استثنایی کشور در منطقه و جهان و همچنین موقعیت ژئوپلیتیکی شهر یزد در کری دورهای شمال، جنوب، شرق و غرب و همچنین قرارگیری این بندر در پنج راه ریلی کشور، انتظار می‌رود بندر خشک یزد به‌زودی به‌هاب منطقه‌ای و بین‌المللی تبدیل شود.

سید مصطفی داوودی، مدیرکل راه‌آهن یزد نیز دراین‌باره می‌گوید: در سال گذشته حدود ۱۰۰ هزار تن کالا از طریق حمل‌ونقل ریلی بندر خشک جابه‌جا شد که امسال با توسعه حمل‌ونقل ریلی پیش‌بینی می‌شود حدود ۵۰۰ هزار تن کالا (پنج برابر افزایش) به‌صورت ریلی و از طریق بندر خشک یزد حمل شود.
استقرار گمرک در بندر خشک پیشگامان یزد

محمدحسین سلمانی، مدیرکل گمرکات استان یزد با اشاره به استقرار گمرک در بندر خشک پیشگامان، می‌گوید: پست‌های سازمانی ویژه بندر خشک پیشگامان در گمرک تصویب‌شده است که با اضافه شدن نیروی ارزیاب و کارشناس امور گمرکی، به یک مرکز کامل گمرکی تبدیل می‌شود.

او می‌افزاید: اکنون گمرک در بندر خشک پیشگامان مستقر است و نسبت به ترخیص کالا اقدام می‌کند، می‌افزاید: در سال گذشته نیز گمرک، همکاری کامل با بندر خشک پیشگامان برای ترخیص گوشت قرمز از این بندر داشته است.

سلمانی همچنین از افزایش گمرکات استان به ۱۰ مورد در آینده نزدیک خبر داد و اظهار کرد: علاوه بر بندر خشک پیشگامان، منطقه ویژه الحاقی برای شرکت‌های دانش‌بنیان و دو منطقه ویژه فولاد در شهرستان‌های اردکان و اشکذر نیز مصوب شده و دو منطقه ویژه جدید در دست تصویب است.

در فاز اول بندر خشک پیشگامان ۲۰۰ نفر به‌صورت مستقیم مشغول به کارشده‌اند که با بهره‌برداری از طرح توسعه بندر خشک پیشگامان یزد تا دو سال آینده برای ۴۰۰ نفر به‌صورت مستقیم اشتغال پایدار ایجاد خواهد شد.

کد خبر 517911 برچسب‌ها استان یزد صادرات و واردات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان یزد صادرات و واردات بندر خشک پیشگامان حمل ونقل ریلی بندر خشک یزد مدل حمل ونقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۱۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای خودکفایی در تولید کودهای فسفاته با تمرکز بر شیمی و معدن

به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه اساتید و دانشجویان شرکت کننده در اردوی راهیان پیشرفت در همراهی سرلشکر رحیم صفوی با استاندار هرمزگان دیدار کردند.

مهدی دوستی استاندار هرمزگان در این نشست؛ ساخت پالایشگاه نفت ستاره خلیج‌فارس را جزو افتخارات مهندسی ایران دانست و گفت: برای احداث این پالایشگاه بیش از ۱۵ هزار کیلومتر کابل کشی و ۶.۵ میلیون اینچ جوشکاری انجام شده که در نوع خود بی‌نظیر است.

وی با اشاره به ویژگی‌های بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین بندر تجاری ایران گفت: بندر شهید رجایی ۷ میلیون و ۱۰۰ هزار TEU ظرفیت کانتینری دارد که یک میلیون و ۱۰۰ هزار TEU از آن توسط دولت سیزدهم ایجاد شده است ضمن اینکه عملیات توسعه بندر و اضافه‌کردن ۲ هزار ۴۰۰ هکتار دیگر به پس‌کرانه آن نیز آغاز شده است.

دوستی با اشاره به تولید ۴.۵ میلیون تن فولاد در استان هرمزگان از آغاز احداث واحدهای جدید به ظرفیت ۱۰ میلیون تن در استان هرمزگان خبر داد و عنوان‌کرد: میانگین پیشرفت این واحدها که در دولت سیزدهم آغاز شده‌اند ۳۰ درصد است.

وی ادامه داد: در واحدهای جدید فولادسازی تلاش کرده‌ایم تولیدات منطبق با نیاز صنایع پیشران استان همچون کشتی‌سازی باشد.

استاندار هرمزگان ظرفیت پالایش را دیگر مزیت نسبی استان دانست و عنوان‌کرد: در حال حاضر یک میلیون بشکه ظرفیت پالایشی داریم و یک میلیون بشکه نیز ظرفیت جدید در دست احداث است.

دوستی با اشاره به ورود استان به زنجیره ترکیبی شیمی و معدن را جزو اولویت‌های اصلی هرمزگان برشمرد و گفت: در این زنجیره تلاش می‌کنیم تا کشور را از واردات کودهای فسفاته بی‌نیاز کنیم.

وی در گریزی به مزیت‌های شیلاتی استان نیز گفت: ظرفیت پرورش ماهی در قفس استان هرمزگان از ۵ هزار تن در ابتدای دولت به ۱۶ هزار تن رسیده است و ۱۱ هزار تن ظرفیت جدید ایجاد شده است‌.

کد خبر 6088087

دیگر خبرها

  • زیرساخت‌های بندر دیلم تقویت می‌شود
  • تلاش برای خودکفایی در تولید کودهای فسفاته با تمرکز بر شیمی و معدن
  • رشد ۷۸ درصدی احداث راه‌های روستایی در سیستان و بلوچستان
  • اعلام آمادگی چین برای ساخت بندر خشک ریلی در قرقیزستان
  • حمل ریلی شمش از فولاد پاسارگاد به بلغارستان برای نخستین بار در راه آهن فارس
  • جابه‌جایی ۵۵۹ هزار تن کالای اساسی توسط ناوگان باری آذربایجان غربی از مبدا بندر امام خمینی (ره)
  • پیشرفت فیزیکی ۸۶ درصدی تصفیه خانه شرقی بندرانزلی
  • انجام اقدامات لازم برای اعزام آزمایشی نخستین قطار ترانزیتی از افغانستان به ترکیه
  • بن‌بست اقتصادی رفسنجان با احداث خط ریلی حذف می شود
  • انقلاب صنعتی استان کرمان و آثار ملی آن/ حذف بن‌بست اقتصادی رفسنجان با احداث خط ریلی