Web Analytics Made Easy - Statcounter

طی چند سال اخیر نیز اقدامات قابل توجهی توسط نظام مقدس در راستای توسعه محور شرق و سواحل مکران با طراحی، ساخت و بهره بردای از بندر شهید بهشتی و تسریع راه آهن چابهار _میلک انجام شده است. ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۴ اقتصادی راه و مسکن نظرات - اخبار اقتصادی -

خبرگزاری تسنیم- طرح تقسیمات کشوری با هدف تمرکز زدایی در تصمیم‌گیری و مساوات در بهره‌مندی ساکنان از امکانات دولتی، ضرورتی غیرقابل اجتناب برای اداره بهتر سیاسی کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لیکن لازم است هدف‌گذاری منطقی به دور از گرایش‌های سیاسی، مذهبی و قومی و بهره‌مندی از خرد جمعی با رویکرد ایجاد امکان دسترسی ساکنین سیستان و بلوچستان از تمام قابلیت‌های موجود فراهم شود. علی رغم تخصیص اعتبارات ویژه طی سالیان گذشته، متاسفانه هنوز پایین ترین شاخص‌های اقتصادی در زمینه کشاورزی، صنعتی و حمل و نقل متعلق به این استان است.

با امعان نظر به ظرفیت بالقوه و بالفعل منحصربه‌فرد تجاری و سرمایه اجتماعی با موضوع پیشینه تاریخی تجارت و سوداگری در بین ساکنان استان، وجود بنادر آزاد تجاری شهید بهشتی و شهید کلانتری در سواحل دریای عمان و همجواری با کشورهای افغانستان و پاکستان و مرزهای زمینی فعال تجاری شامل میلک، گمشاد، میرجاوه، جالق، کوهک، پیشین و ریمدان ‌؛ طی چند سال اخیر نیز اقدامات قابل توجهی  توسط نظام مقدس در راستای توسعه محور شرق و سواحل مکران با طراحی، ساخت و بهره بردای از بندر شهید بهشتی و تسریع راه آهن چابهار _میلک انجام شده است.

پر واضح است ساخت بندر شهید بهشتی چابهار به عنوان یکی از فعالیت‌های اساسی و زیربنایی برای رشد و توسعه اقتصادی پهنه شرقی کشور به حساب می آید.  این بندر از دارایی های راهبردی کشور بوده که به عنوان یکی از پیشران‌های توسعه کارکرد مهم اقتصادی و اجتماعی داشته و به عنوان یک جاده دو طرفه موجبات رونق شیلاتی و کشاورزی(تسهیل صادرات)، تحرک ظرفیت‌های معدنی و رونق حمل و نقل زمینی و تجارت از مواهب این بندر تجاری خواهد بود.

علاوه بر آن در بخش اجتماعی نیز ضمن بهره‌مندی کل مردم استان از ظرفیت بندر و ساحل موجب به هم تنیدگی حمل‌ونقل دریایی با تجارت فرامرزی در مرزهای زمینی با دو کشور افغانستان و پاکستان خواهد شد.

موضوعی که در کوتاه مدت باعث رونق تجارت و حمل و نقل و در دراز مدت باعث رفاه کل مردم استان خواهد شد و به‌نظر می رسد با طرح تقسیم استان در تضاد باشد.  در پایان ذکر این نکته ضروری است تقسیم استان و ایجاد مرز بندی سیاسی موجب  محروم کردن بخش عمده  مردم استان از مواهب  اقتصاد دریا محور خواهد بود. لذا توصیه می‌شود به جهت همگرایی بیشتر و استفاده از ظرفیت‌های اجتماعی و اقتصادی توسعه با در خواست تدقیق در طرح پیشنهادی،‌گسترش مرزهای سیاسی استان تا بندر جاسک و پایانه مرزی  ماهیرود در همسایگی ولایت فراه در افغانستان توسعه پیدا کند تا با تمرکز تصمیم گیری ضریب بهره مندی ساکنین منطقه از ظرفیت‌های پیش رو افزایش یابد.

حسین شهدادی-کارشناس اقتصاد حمل‌و‌نقل دریایی

انتهای پیام/

R1012188/P/S7,81/CT4 واژه های کاربردی مرتبط سیستان و بلوچستان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان شهید بهشتی بهره مندی حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۲۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود ۴۰ هزار کارت بازرگانی در منطقه سیستان برای واردات ۹۰۰ قلم کالا

ایسنا/سیستان و بلوچستان استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اقتصاد دولتی، اقتصادی پویا و موفق نیست، اقتصاد باید بر پایه مشارکت مردمی شکل بگیرد، موانع موجود در این زمینه اطلاع رسانی شود و مسئولان مربوطه بیشتر پیگیر باشند.

محمد کرمی شامگاه چهارشنبه 5 اردیبهشت در بازدید از پارک علم و فناوری استان اظهار کرد: استان سیستان و بلوچستان دارای دو منطقه آزاد و یک منطقه ویژه اقتصادی است که بر این اساس باید بر پایه صادرات، تولید محصول داشته باشیم.

وی با تاکید بر حضور شخص مدیران دستگاه‌ها در جلسات بیان کرد: کارکنان دولت باید تسهیلگر امور باشند، کسانی که موانع ایجاد می‌کنند باید شناسایی و با آنها برخورد شود و درصورت لزوم از بدنه خارج گردند.

محمد کرمی بر توسعه شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرد و افزود: در پارک علم و فناوری باید محصولات تجاری‌سازی گردد و سرمایه‌گذاری برای تولید انبوه انجام و سپس از مجموعه پارک علم و فناوری خارج شود.

 استاندار با اشاره به موضوع پشتیبانی دیجیتال دستگاه‌ها افزود: دستورات و اقدامات آموزشی لازم برای بهره‌مندی از شرکت‌های داخل استان انجام شده و به دستگاهها نیز برای بهره گیری از شرکت‌ها و مجموعه‌های داخل استان تاکید شده است.

 کرمی بر حضور مدیران کل و مجموعه مدیران شهری جهت آشنایی با توانمندی مجموعه های پارک علم و فناوری برای بهره گیری از توانایی مجموعه‌ها در مدیریت، طراحی و ...تاکید کرد.

وی تصریح کرد: نوآوری و خلاقیت در مجموعه شرکت های دانش بنیان بسیار مهم است و این شرکت ها تاثیر مهمی در زمینه اقتصادی و تولید ثروت دارند.

استاندار اظهار کرد: حضور شرکت‌های دانش بنیان در حوزه اقتصاد دریا، حوزه کشاورزی و معادن مهم است و با ایجاد شرکت‌های مختلف در این حوزه ها و بهره گیری از ظرفیت‌های نهفته به تولید محصولات و ایجاد کارخانه های متنوع دست خواهیم یافت.

وی با اشاره به حضور شرکت‌های توزیع از استانهای دیگر در این استان گفت: فقط در منطقه سیستان ۴۰ هزار کارت بازرگانی، مجوز واردات ۹۰۰ قلم کالا و مجوزهای که مختص استان سیستان و بلوچستان است، داریم که با توجه به این پتانسیل‌ها می‌توان شرکت‌های توزیع را در داخل استان ایجاد کرد.

 کرمی با بررسی دلایل عدم تشکیل شرکت‌های دانش بینان در استان افزود: دانشگاه‌ها باید از دوران دانشجویی و دانش آموزی جوانان و نوجوانان را با عرصه کار و فعالیت تولیدی آشنا کنند و فقط به ارائه مطالب تئوری اکتفا نکنند.

استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: از جوانان به خصوص جوانان خوش استعداد این استان انتظار می‌رود که در تشکیل شرکت‌های دانش بنیان و تعاونی‌های دانش بنیان حضور فعال داشته باشند.

وی به اهمیت پتانسیل و آموزشهای انجام شده حوزه تجارت اشاره کرد و گفت: بحث کریدور شمال و جنوب، حضور کشورهای آسیای میانه و همچنین کشورهای اطراف دریای خزر از عوامل گسترش تجارت در استان است که باید به نحو مطلوب از آنها بهره‌برداری کنیم.

استاندار در پایان بر همکاری بانک‌ها، حضور اساتید، بومی سازی دستور العمل ها، طراحی و برنامه ریزی دقیق کارها و برگزاری جلسات با حضور بانک ها، مدیران کل و مجموعه اعضا پارک علم و فناوری تاکید کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگراه در محور خاش- سراوان
  • تصفیه خانه فاضلاب شهر خوی، نیازمند نیروگاه انرژی های تجدید پذیر
  • وجود ۴۰ هزار کارت بازرگانی در منطقه سیستان برای واردات ۹۰۰ قلم کالا
  • ◄ بازدید مشاور عالی فرمانده کل قوا از بندر شهید رجایی
  • آمادگی بندر چابهار برای تسهیل تجارت اقتصادی با کشور تاجیکستان
  • اقتصاد باید بر پایه مشارکت مردم باشد
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • سیستان و بلوچستان بالاترین ظرفیت معادن را دارد
  • توسعه گردشگری نیازمند توجه به آموزش اصولی است/نبود برنامه ریزی چالش بزرگ گردشگری
  • تاکید ولی فقیه در سیستان و بلوچستان بر نقش مردم در توسعه