Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-24@07:16:47 GMT

عملیات مرمت کاروانسرای ورده زرندیه آغاز شد

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۷۲۸۹۱

عملیات مرمت کاروانسرای ورده زرندیه آغاز شد

عملیات مرمت کاروانسرای ورده شهرستان زرندیه توسط بخش خصوصی با کاربری جدید آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، ظهر امروز  در مراسمی با حضور مدیرعامل صندوق احیا و واگذاری بناهای تاریخی و سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی  عملیات مرمت کاروانسرای ورده شهرستان زرندیه توسط بخش خصوصی با کاربری جدید آغاز به کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 هادی میرزایی مدیرعامل صندوق احیا و واگذاری بناهای تاریخی در این مراسم گفت: بر اساس تفاهم نامه چهار جانبه‌ای که بین صندوق بهره برداری وزارت میراث فرهنگی، بنیاد مسکن، سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌ها و معاونت روستایی ریاست جمهور در بحث واگذاری بناهای تاریخی با کاربری‌های جدید انجام شده در زمینهٔ حمایت از طرح مرمت، سیاست احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی واقع در مناطق روستایی و تغییر کاربری بناهای تاریخی روستایی در راستای سیاست‌های توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی روستایی به‌منظور بهره‌برداری بهینه از ظرفیت‌های محلی، ایجاد هم‌افزایی و تعامل بین دستگاه‌های مربوطه و تعریف کاربری جدید برای بناهای تاریخی است.

وی افزود: هدف مشترک دستگاه‌ها در این تفاهم‌نامه، احیای روستاها با استفاده از بستر بناهای تاریخی است.
مدیرعامل صندوق احیا و واگذاری بناهای تاریخی ادامه داد: در این بازدیدها تلاش می‌شود از همکاری این دستگاه‌ها در جهت تسهیل احیا این بنا بهره برداری شود.
وی تصریح کرد:‌ صنعت گردشگری یکی از راه‌های کمک به توسعه اقتصادی کشور است، این تفاهم‌نامه موجب حفظ بناهای تاریخی و کمک به اقتصاد روستاها می‌شود.
مصطفی مرزبان سرپرست میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: این کاروانسرا بر اساس مزایده انجام شده به سرمایه گذار کبری طاهری واگذار شده و عملیات مرمت این طرح با کاربری مجتمع تفریحی گردشگری و اقامتگاه بوم گردی توسط سرمایه گذار آغاز شده است.
 مرزبان افزود: کاروانسرای شاه عباسی ورده در کیلومتر۳۷ جاده ساوه به بویین زهرا و در یک کیلومتری شمال شرق روستای ورده از توابع بخش مرکزی شهرستان زرندیه و از آثار دوره صفوی می باشد که در کنار جاده سنگفرش شده قروین به اصفهان قرار داشته است.

وی گفت: بنا در ابعاد حدودی ۵۰ در ۵۰ متر و به سبک ۴  ایوانی ساخته شده، ورودی بنا در ضلع شمالی واقع شده که پس از عبور از آن به یک هشتی میرسیم،  ۲ راه پله در گوشه‌های شمال شرقی و شمال غربی هشتی با ۱۳ عدد پله،  مسیر دسترسی به پشت بام را تشکیل می دهند.
پس از هشتی، صحن مرکزی کاروانسرا قرار دارد. در طرفین ایوانها ۳ طاقنما وجود دارد که هر کدام دارای یک طاقچه و اجاق و دودکش برای استقرار مسافرین بوده است به جز ۳ شاه نشین پشت ایوانهای جنوبی، شرقی و غربی فضای دیگری جهت اسکان مسافرین وجود ندارد.

از طاقنماهای ۴ گوشه صحن به عنوان مسیر دسترسی به فضای شترخان ( طویله) استفاده می‌شود.

در چهارگوشه خارجی و در وسط ۳ ضلع جنوبی، شرقی و غربی یک برج به صورت نیمه مخروط جهت نگهبانی قرار دارد. در نمای خارجی ضلع شمالی و طرفین درگاه ورودی نیز ۵ طاقنما قرار دارد که متاسفانه طاقنماهای شمال شرقی تخریب شده است.
این بنا به شماره ۱۱۸۸ در مورخ ۱۳۵۴/۷/۱۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بخش خصوصی مرمت میراث فرهنگی توسعه اقتصادی واگذاری بناهای تاریخی عملیات مرمت بهره برداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۲۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت بخش تخریب شده شهر تاریخی بلقیس؛ بزودی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما خراسان شمالی؛ کهن شهر تاریخی بلقیس به عنوان دومین بنای خشتی و گلی کشور از یادگار‌های عصر ساسانی در اسفراین خراسان شمالی است که این روز‌ها نه تنها کاوش‌های باستان شناسی‌اش متوقف شده بلکه بخشی از دیوارش نیز به دلیل مرمت‌های غیراصولی در اثر بارندگی‌های اخیر فرو ریخته است.
رحمانی مدیر پایگاه شهر تاریخی بلقیس گفت: به زودی مرمت این با شروع می‌شود.
شهر تاریخی بلقیس اسفراین پس از ارگ بم، بزرگترین بنای خشتی ایران است.

{$sepehr_media_11036795_600_350 }

دیگر خبرها

  • مرمت بخش تخریب شده شهر تاریخی بلقیس؛ بزودی
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار می‌شود
  • تکیه تاریخی سادات اخوی احیا و بازسازی می‌شود
  • مزایده کاروانسرا‌های ثبت جهانی برای مرمت و احیا مشکل قانونی ندارد
  • سرمایه گذاری ۳۶۰ میلیاردی بخش خصوصی در بناهای تاریخی
  • استفاده از هنرمندان برای معرفی تاریخ در مناطق کم‌برخوردار
  • ۵۰ درصد بناهای تاریخی تایباد خراسان رضوی نیازمند مرمت است
  • مجموعه عظیم و تاریخی ریسباف در مسیر احیا