Web Analytics Made Easy - Statcounter

واحد اول بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی عسلویه مپنا با ظرفیت 160 مگاوات در 15 خردادماه 99 با دستور رئیس‌جمهوری و از طریق ویدئو کنفرانس به بهره‌برداری رسید.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا،  واحد اول بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی عسلویه مپنا با ظرفیت 160 مگاوات در 15 خردادماه 99 با دستور رئیس‌جمهوری و از طریق ویدئو کنفرانس به بهره‌برداری رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به تقاضای روزافزون به انرژی برق، طرح توسعه بخش بخار نیروگاه عسلویه، از اردیبهشت‌ماه سال 1395 آغاز شد. محدوده اجرای پروژه، شامل سه واحد توربین و ژنراتور بخار تیپ E به ظرفیت نامی 160 مگاوات به همراه شش واحد بویلر بازیاب، سیستم خنک‌کن ACC، مشترکات و پست بلافصل نیروگاه بوده و توسط کنسرسیومی از شرکت‌های گروه مپنا در حال احداث است.

پروژه توسعه بخش بخار نیروگاه عسلویه به ظرفیت نامی 480 مگاوات است که واحد نخست این پروژه با ظرفیت 160 مگاوات وارد مدار شده است.

این نیروگاه از جمله نیروگاه‌های خصوصی تحت مالکیت گروه مپنا در شرکت تولید برق عسلویه مپنا است و پروژه توسعه بخش بخار نیروگاه عسلویه به روش قرارداد بیع متقابل با شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی در دست اجرا است.

تمامی تجهیزات اصلی بخش بخار نیروگاه عسلویه شامل توربین، ژنراتور، بویلر بازیاب و...، در کارخانجات گروه مپنا طراحی و ساخته شده است.

دوره احداث پروژه نیروگاه عسلویه، موجب اشتغال‌زایی برای بیش از 800 نفر به صورت مستقیم و هزار و 500 نفر به طور غیرمستقیم در قالب بیش از 150 شرکت پیمانکار، تأمین‌کننده و سازنده شده است.

طراحی مقابله با خطر تهدیدهای سایبری

واحد اول بخار نیروگاه عسلویه، نخستین واحد بخار راه‌اندازی شده با سیستم کنترل (DCS) بومی گروه مپنا است. رشد فزاینده فناوری، لزوم تأمین قطعات و تجهیزات از منابع مطمئن داخلی، افزایش خطر تهدیدهای سایبری و انتظارات جهت هوشمندسازی فرآیندها، گروه مپنا را در مسیر طراحی سامانه‌های پیشرفته MAPCS قرار داد تا این سامانه بومی بتواند بر اساس ساختارهای استاندارد تکنولوژی مرتبط انواع فرآیندهای صنعتی مانند فرآیندهای نیروگاهی، نفت و گاز، حمل‌ونقل و ... را با هر سطح از پیچیدگی کنترل نماید.

در پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی عسلویه مپنا، برخی فناوری‌های روز در راستای مهندسی ارزش پروژه انجام شده است که بهینه‌سازی سیستم تغذیه آب بویلرهای بازیاب حرارتی و کاهش تعداد پمپ‌ها و مخازن مربوطه، استفاده از مشعل‌های اضافی جهت افزایش ظرفیت و جبران کمبود توان واحدها در فصول اوج مصرف و ... از جمله این موارد است. همچنین در راستای حفظ و حراست از منابع آبی کشور، با به‌کارگیری آخرین تکنولوژی‌های تولید آب خام در این پروژه (CEDI)، آب مصرفی نیروگاه بیش از 73 درصد نسبت به نیروگاه‌های مشابه پیشین کاهش یافته است.

تأمین مالی پروژه با استفاده از منابع داخلی گروه مپنا

تأمین مالی این نیروگاه با استفاده از منابع داخلی گروه مپنا و همچنین با استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه و با اتکا به سرمایه‌های مردمی انجام شده است. این نیروگاه در منطقه استراتژیک عسلویه واقع شده و نقش مهمی در تأمین برق منطقه ویژه اقتصادی ایفا می‌کند.

افزایش ظرفیت نیروگاه عسلویه با تبدیل سیکل ساده گازی به سیکل ترکیبی به معنای افزایش ظرفیت تولید برق بدون نیاز به مصرف سوخت اضافی است که علاوه بر مزایای اقتصادی صرفه‌جویی در مصرف سوخت به ازای برق تولیدی، مزایای زیست‌محیطی ناشی از کاهش تولید آلاینده‌های زیست‌محیطی و گازهای گلخانه‌ای را در پی دارد.

افزایش تولید برق کشور هم‌زمان با کاهش مصرف سرمایه

تبدیل نیروگاه‌های گازی کشور به سیکل ترکیبی از جمله طرح‌های ملی و حیاتی کشور است که با هدف افزایش تولید برق کشور و هم‌زمان کاهش مصرف سرمایه سوخت فسیلی کشور و نیز کاهش تولید گازهای آلاینده محیط‌زیست طی سال‌های گذشته همواره از سوی گروه مپنا پیشنهاد و پیگیری شده است.

گروه مپنا به عنوان بازوی فعال صنعت برق کشور، با به‌کارگیری تمام توان مهندسی، اجرایی و تولیدی خود، عملیات اجرایی احداث 9 واحد بخار به ظرفیت هزار و 500 مگاوات را در سه نیروگاه تحت مالکیت خود پرند، عسلویه و فردوسی در دستور کار قرار داد. هزینه احداث هریک از این پروژه‌ها بدون استفاده از تسهیلات بانکی و عمدتاً از محل منابع داخلی گروه مپنا در حال اجرا هستند و تاکنون سه واحد بخار نیروگاه پرند و نیز اولین واحد بخار نیروگاه عسلویه با شبکه برق سراسری کشور سنکرون شده ‌است. همچنین بر اساس برنامه‌های تدوین شده مقرر است نخستین واحد نیروگاه فردوسی نیز تا مقطع اوج مصرف سال جاری وارد مدار شود.

افزایش ظرفیت نیروگاه‌های گازی بدون نیاز به مصرف سوخت اضافی

افزایش 50 درصدی ظرفیت نیروگاه‌های گازی کشور بدون نیاز به مصرف سوخت اضافی، افزایش راندمان نیروگاه از 33 درصد به بیش از 50 درصد، جلوگیری از هدر رفت 855 میلیون لیتر سوخت مایع (گازوییل) و کاهش قابل توجه مصرف سوخت‌های فسیلی، جلوگیری از تولید 2.4 میلیون تن CO2 و کاهش تولید آلاینده‌های زیست‌محیطی و گازهای گلخانه‌ای، از عمده مزایای اجرای طرح‌های ملی تبدیل واحدهای گازی به سیکل ترکیبی محسوب می‌شود و گامی بزرگ در راستای ایفای مسئولیت‌های اجتماعی گروه مپنا و وزارت نیرو در قبال حفظ محیط‌زیست ایران زمین خواهد بود.

انتهای پیام/4129/

منبع: آنا

کلیدواژه: عسلویه مپنا نیروگاه سیکل ترکیبی بخش بخار نیروگاه عسلویه افزایش ظرفیت عسلویه مپنا سیکل ترکیبی واحد بخار مصرف سوخت تولید برق گروه مپنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۳۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح بلوک دوم گازی نیروگاه قدس سمنان

نیروگاه سیکل ترکیبی قدس سمنان با راهبری وزارت صنعت، معدن و تجارت، ایمیدرو و سرمایه گذاری شرکت توسعه معادن و فلزات به زودی افتتاح می شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نیروگاه سیکل ترکیبی قدس سمنان در ابتدا، هدف احداث 4 واحد 183 مگاواتی را در برنامه قرار داد که 2 واحد آن سال 87 احداث و در آن برهه زمانی دارای ظرفیت 160 مگاواتی بود که سال 99 در فاز توسعه 23 مگاوات به ظرفیت پیشین اضافه شد.

احداث دو واحد جدید این نیروگاه سال 1401 آغاز شد که نخستین آن طی مدت کمتر از 5 ماه، با شبکه سراسری سنکرون شد و در ادامه واحد چهارم این نیروگاه فروردین سال 1402 با شبکه سنکرون شد.

میزان سرمایه گذاری در واحدهای سوم و چهارم نیروگاه بالغ بر 90 میلیون یورو است که میزان اشتغالزایی دوران ساخت آن بیش از 100 است.
طبق برنامه ریزی های انجام شده پروژه احداث بخش بخار این نیروگاه با سرمایه گزاری حدود 300 میلیون یورو و با ظرفیت 360 مگاوات و با رویکرد تامین برق پایدار برای صنایع عملیاتی شده است. این نیروگاه در مساحت 100 هکتاری در استان سمنان جانمایی شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افتتاح نیروگاه خورشیدی ۶.۱ مگاواتی منطقه ویژه سمنان
  • تولید سالانه ۳۵۰۰ تن قارچ خوراکی در آذربایجان‌غربی
  • واحد ۴ بخار نیروگاه شهید سلیمی نکا به مدار تولید بازگشت
  • بازگشت واحد ۴ بخار نیروگاه نکا به مدار تولید
  • سفر رئیس جمهور به استان سمنان/ جشن احیای ۲۰۱ واحد راکد تولیدی‌ و صنعتی
  • رئیس‌جمهور طرح توسعه واحدهای گازی نیروگاه شهید باکری سمنان را افتتاح کرد
  • افزایش تولید برق کشور با یاری شرکت انتقال گاز
  • بزرگ‌ترین نیروگاه برق اتمی جهان بیدار می‌شود
  • مصرف ۵۷۰۰ مگاواتی برق دوره پیک در مازندران پیش بینی می شود
  • افتتاح بلوک دوم گازی نیروگاه قدس سمنان