Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-25@23:33:14 GMT

رشد بورس می‌تواند چرخ تولید را بچرخاند؟

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۷۵۱۸۲

رشد بورس می‌تواند چرخ تولید را بچرخاند؟

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، کامران ندری اظهار کرد: اگر بانک مرکزی سهام و اوراقی داشته باشد و آن را بفروشد، این امر حجم نقدینگی را کم می‌کند و انتشار اوراق نمی‌تواند نقشی در کاهش حجم نقدینگی داشته باشد.

وی با بیان اینکه دلیل رنج بردن بخش‌های تولیدی از کمبود سرمایه، اقتصاد رکودی است، ادامه داد: چشم‌انداز سودآوری در سرمایه کم است و کسی تمایل پیدا نمی‌کند که منابع خود را به بخش تولید منتقل کند، زیرا سودآوری واقعی شرکت‌ها بسیار پایین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین؛ اگر فردی سرمایه قابل توجه‌ای داشته باشد، آن را در بازار دارایی‌ها سرمایه‌گذاری می‌کند و انگیزه‌ای برای اینکه منابعی که در اقتصاد وجود دارد به سمت تولید حرکت کند، وجود ندارد.

تورم مردم را به سرمایه‌گذاری در تولید سوق نمی‌دهد

در ادامه این کارشناس اقتصادی افزود: زمانی که بازار سرمایه‌ای وجود دارد که طی سال گذشته حدود ۳۰۰ درصد بازدهی داشته است، کسی تمایلی به پس‌انداز در بخش تولیدی کشور پیدا نمی‌کند. مشکل کمبود نقدینگی در تولید این است که اگر سرمایه‌ای وارد این بخش شود، در شرایط فعلی اقتصادی چشم‌انداز سودآوری نمی‌توان متصور بود و دوم اینکه در اقتصاد رکود وجود دارد.

ندری با بیان اینکه اکنون نقدینگی با سرعت زیادی خلق می‌شود و آن صرف تقاضا برای کالاهای بادوام موجود می‌شود، گفت: رشد نقدینگی و حجم آن نه تنها تولید را ارتقا نمی‌دهد و در اختیار تولیدکننده قرار نمی‌گیرد بلکه با ایجاد تورم، قیمت‌ها را افزایش می‌دهد.

وی در پاسخ به اینکه آیا بورس می‌تواند نقدینگی موجود در اقتصاد را به سمت تولید منتقل کند، توضیح داد: خیر، این امکان محقق نخواهد شد، زیرا در سال گذشته که این بازار رشد مناسبی داشته، رشد سرمایه‌گذاری همچون سال‌های قبل منفی بوده است. به قدری هم میزان سرمایه‌گذاری در سال گذشته پایین بوده که میزان سرمایه‌گذاری از میزان استهلاک کمتر بوده است؛ یعنی در تولید کشور به اندازه‌ای که استهلاک داشته‌ایم در آن سرمایه‌گذاری صورت نگرفته است.

بورس نقدینگی را به تولید تزریق می‌کند؟

به گفته این تحلیلگر اقتصادی، با انتظارات تورمی که در اقتصاد کشور شکل گرفته، بعید است که رشد بورس بتواند نقدینگی را به سمت تولید هدایت کند و اگر همچنان سفته‌بازی در بازار سرمایه تشدید و تقویت شود، نمی‌توان نسبت به این امر حتی امیدوار بود.

در ادامه این استاد دانشگاه با بیان به اینکه اگر بورس می‌توانست نقدینگی را به سمت تولید هدایت کند، باید اکنون در کشوری همچون ونزوئلا رشد اقتصادی با توجه به اینکه هم تورم و هم رشد بازار سرمایه بیشتری دارد، بسیار ارتقا پیدا می‌کرد درحالیکه اینگونه نیست، گفت: رشد بورس در سال گذشته و در اوایل سال جاری به هدایت نقدینگی به سمت تولید کمکی نمی‌کند و تنها انتظارات تورمی را افزایش می‌دهد که در آخر، تولید متضرر خواهد شد.

ندری در پایان سخنانش تاکید کرد که اگر تورم با اجرای هدف‌گذاری تورم کنترل شود، این امر برای اقتصاد امیدبخش است، زیرا منابع به سمت تولید حرکت خواهد کرد و اگر تورم کنترل نشود، چشم‌انداز مثبتی برای تولید نمی‌توان تصور نکرد. زمانی که تورم کنترل شود، افراد اطمینان پیدا می‌کنند که قیمت‌ها افزایش پیدا نمی‌کند و منابع خود را به سمت بانک‌ها سوق می‌دهند و آن‌ها منابع را به تولیدکننده منتقل می‌کنند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: اقتصاددان تورم اقتصاد توليد نقدينگي بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۵۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد

آفتاب‌‌نیوز :

امروز اغلب نماد‌های تالار شیشه‌ای با کاهش مواجه شدند. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با افت ۱۳ هزار و ۴۲۰ واحدی به رقم دو میلیون و ۳۰۳ هزار و ۳۸۲ واحد رسید. شاخص هم‌وزن، اما ۱۳۲۱ واحد رشد پیدا کرد و در رقم ۷۵۹ هزار و ۲۲ واحد ایستاد. در حالی بازار در چهار روز قبل رشد کرده بود.

روز سه‌شنبه بیش از ۳۹۳ هزار معامله به ارزش ۵۷۷۶ میلیارد تومان در بورس انجام شد.

فولاد، فملی و شپنا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس ایجاد کردند. هم‌چنین ذوب، کاما و فولاد از نماد‌های پرتراکنش بودند که بجز کاما دو نماد دیگر منفی به کار خود پایان دادند.

فرابورس ایران هم امروز ۴۷ واحد کاهش یافت و شاخص آن به ۲۵ هزار و ۴۸۸ واحد رسید.

تعداد معاملات امروز فرابورس ۲۰۵ هزار فقره بود که ارزش آن به ۷۷۲۱ میلیارد تومان رسید.

خاور و ارفع بالاترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند، اما هرمز تاثیر منفی ایجاد کرد. نماد‌های پرتراکنش نیز خاور، فزر و کرمان بودند؛ که بجز فزر دو نماد دیگر مثبت شدند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی
  • تزریق ۵۰۰۰ میلیارد نقدینگی به بورس انرژی
  • برای دومین بار؛ تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی تزریق شد
  • «قیمت دلار» برای اولین بار به ۴۴ هزار تومان رسید!
  • بورس تغییر جهت داد
  • ۱۶۱ میلیارد تومان نقدینگی به بازار سهام تزریق شد
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • بورس در راه تصرف تاج و تخت؟