Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-23@21:13:10 GMT

افت ۳۰ درصدی تجارت بین‌الملل پس از کرونا

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۷۵۱۹۵

یحیی آل اسحاق در گفت‌وگو با فارس، در رابطه با دلایل کاهش صادرات در دو ماه نخست امسال، گفت: روابط تجارت جهانی و منطقه‌ای متاثر از کروناست، لذا مجموعه تعاملات بین‌المللی در تمام حوزه‌ها اعم از کالا، خدمات و مسائل مالی و روابط تجارت جهانی و منطقه‌ای بین 15 تا 30 درصد در تمام دنیا افت کرده و این موضوع شامل منطقه و ایران نیز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به آمار تجارت خارجی 2 ماهه کشور که توسط گمرک اعلام شد، بیان داشت: این آمار نشان می‌هد که صادرات در اردیبهشت ماه 99 نسبت به فروردین 99 حدود 60 درصد رشد داشته است. 

آل اسحاق اظهار داشت: با توجه به بازگشایی تقریبی مرزها و روان‌تر شدن صادرات در یک ماه گذشته، پیش‌بینی می‌شود شرایط تجارت رو به بهبود بگذارد. 

وی در مورد افزایش واردات نیز بیان داشت: بررسی ترکیب کالاهای وارداتی نشان می‌دهد که بخش عمده‌ای از واردات را کالاهای اساسی، مواد اولیه و کالاهای واسطه‌ای تشکیل می‌دهد، لذا واردات نیز تقریبا تحت کنترل است و کالاهای ساخته شده و غیرضروری وارد نمی‌شود. 

وی با اشاره به افت صادرات در 2 ماه اخیر بیان داشت: پس از شیوع ویروس کرونا مرزهای کشورهای مختلف از جمله مرزهای زمینی عراق به عنوان یکی از مهمترین شرکای تجاری کشورمان به روی کالاهای ایرانی بسته شد، بنابراین با توجه به چنین مسائلی کاهش صادرات کاملا طبیعی و غیرقابل پیش‌بینی بود. 

آل اسحاق با بیان اینکه اکنون بسیاری از مرزها باز است و شرایط در حال بهبود است، گفت: اگرچه مرزهای جنوبی عراق هنوز باز نشده است، اما از طریق مرزهای شمالی روزانه بین 1500 تا 2500 کامیون حمل کالاهای صادراتی ایران به عراق می‌رود. 

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق درباره کاهش تجارت با عراق نیز اظهار داشت: علاوه بر تاثیر کرونا بر تجارت بین ایران و عراق، کاهش قیمت نفت باعث کاهش درآمدهای مردم عراق و در نتیجه کاهش قدرت خرید آنها شده است. 

وی اظهار داشت: روابط تجاری با ترکیه نیز در حال بازگشت به شرایط عادی است. 

وی با اشاره به صحبت‌های رئیس کل بانک مرکزی درباره بهبود درآمد حاصل از صادرات گفت: این مسائل نشان می‌دهد که  وضعیت صادرات و بازگشت ارز حاصل از صادرات در حال بهبود است.

وی با اشاره به  آغاز به کار مجلس جدید بیان داشت: جهت‌گیری مجلس جدید تشویق صادرات و افزایش تولید است و امیدواریم با اولویت قرار دادن مسائل اقتصادی، وضعیت اقتصاد مخصوصا در زمینه صادرات بهبود یابد. 

آل اسحاق بیان داشت: یکی از راه‌های حل مشکلات دولت در حوزه اقتصاد توسعه صادرات است، زیرا تامین ارز و تامین کالاهای اساسی از طریق درآمدهای حاصل از صادرات امکان‌پذیر است، لذا با توجه به شرایط فعلی، چاره‌ای جز تقویت صادرات وجود ندارد. 

منبع: تابناک

کلیدواژه: سیروس عسگری امام خمینی قیام 15 خرداد طرح شفافیت آراء بیماری کاوازاکی اردشیر مطهری کرونا تجارت یحیی آل اسحاق سیروس عسگری امام خمینی قیام 15 خرداد طرح شفافیت آراء بیماری کاوازاکی اردشیر مطهری آل اسحاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۵۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱

امتداد - بانک مرکزی بنابر ثبت سفارش‌ها و اعلام اولویت‌ها و نظر وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، در طول سال ۱۴۰۲ برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی مجموعا بیش از ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ارز تامین و پرداخت کرد که از رشد ۲۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ برخوردار است. همچنین تامین ارز کالاهای اساسی و دارو در ۳۴ روز گذشته از مرز ۶۳۶ میلیون دلار گذشت.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، میزان ارز تامین شده برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی سال ۱۴۰۱ حدود  ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بود که این رقم از ابتدای فروردین تا پایان اسفند ۱۴۰۲ به بیش از  ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید.

تامین ارز سال ۱۴۰۲ بانک مرکزی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در مقایسه با سال گذشته آن ( ۱۴۰۱ ) از رشد ۲۶ درصدی برخوردار بوده است.

بر اساس این گزارش، بانک مرکزی از ابتدای فروردین تا دیروز سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ نیز بیش از ۳ میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار ارز برای چهار گروه کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است.

کالاهای تجاری و بازرگانی با یک میلیارد و ۸۵۴ میلیون دلار بیشترین حجم را با میانگین نرخ ۴۱ هزار تومان به خود اختصاص داده است. 

کالاهای اساسی و دارو با ۶۳۶ میلیون دلار در رتبه بعدی قرار دارد؛ ۵۶۱ میلیون دلار از این گروه به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه های روغنی و نهاده های دامی و ۷۵ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱
  • ونزوئلا استفاده از ارز دیجیتال را در تجارت نفت افزایش می‌دهد
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • انگلیس، روسیه را به دور زدن تحریم‌های غرب متهم کرد
  • ۱۰۱ میلیون دلار ارز به نیازهای خدماتی تخصیص داده شد
  • اقدامات دولت برای کمک به تجارت
  • تامین ۳ میلیارد دلاری ارز برای کالاهای اساسی، صنایع و واردات در برابر صادرات
  • صادرات بخش کشاورزی بیش از ۲۰ درصد رشد کرد/عراق مقصد نخست صادرات
  • کاهش ۵۳ درصدی صدور بخشنامه‌های تجارت خارجی در ۱۴۰۲
  • حمله پهپادی مقاومت عراق به جولان اشغالی