Web Analytics Made Easy - Statcounter

عطااله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اظهار نگرانی نسبت به آینده تولید گندم اظهار کرد: در برخی استان‌ها مطالبات گندمکاران با وجود گذشت ۲۰ روز از تحویل گندم به مراکز خرید پرداخت نشده است.

او افزود: در شرایط فعلی وجود واسطه‌ها و دلالان برای کشاورزان نعمت تلقی می‌شود چرا که با آغاز کشت دوم در برخی استان‌ها، تولیدکنندگان نیاز به نقدینگی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هاشمی ادامه داد: بنیاد ملی گندمکاران نامه‌ای به رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهور، رئیس سازمان هدفمندی یارانه‌ها، سرپرست وزارت صمت، وزیر جهاد کشاورزی، بانک‌مرکزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و بازرسی کل کشور در ارتباط با تاخیر ۲ هفته‌ای در پرداخت مطالبات گندمکاران تنظیم کرده است.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به اینکه آینده تولید گندم در معرض خطر است، بیان کرد: رئیس سازمان هدفمندی یارانه‌ها قرار بود هر ماه ۲ هزار میلیارد تومان نقدینگی در اختیار ستاد خرید گندم قرار دهد که متاسفانه در اردیبهشت ریالی پرداخت نشد، همچنین مدیر کل بانک مرکزی به بانک‌ها ابلاغ کرده بود که در ارتباط با تامین اعتبار به بانک کشاورزی کمک کنند که این امر عملیاتی نشد و با این وجود نگرانی‌هایی پیرامون آینده تولید وجود دارد.

دست‌های پشت پرده در پی فرصت برای واردات گندم

به گفته او، مجموعه‌ای از افراد یا به اصطلاح دست‌های پشت پرده به دنبال آن هستند که با ایجاد شرایط سال گذشته زمینه را برای واردات گندم به کشور مهیا کنند.

این مقام مسئول نسبت به قاچاق گندم هشدار داد و گفت: با توجه به روند فعلی خرید نگرانی‌هایی مبنی بر مصرف گندم به عنوان خوراک دام و طیور یا قاچاق آن از مرز‌های کشور وجود دارد که این امر تهدید جدی برای تولید این محصول استراتژیک به شمار می‌رود.

هاشمی با انتقاد از بی توجهی سازمان برنامه و بودجه نسبت به تامین اعتبار خرید تضمینی گندم بیان کرد: با وجود تاخیر ۲۰ روزه در پرداخت مطالبات گندمکاران جای این سوال مطرح است که چرا برای واردات گندم ارز مورد نیاز بلافاصله تامین می‌شود؟ در حالیکه توجهی به تولید داخل نیست.

رئیس بنیاد ملی گندمکاردان افزود: با توجه به برداشت گندم در برخی استان‌ها از یک ماه آینده و آغاز کشت دوم، نگرانی‌هایی مبنی بر نامساعد شدن شرایط و خروج گندم از چرخه خرید تضمینی وجود دارد.

با استمرار شرایط فعلی ممکن است خودکفایی گندم زیر سوال برود

او با اشاره به اینکه بنیاد ملی گندمکاران به هیچ عنوان از نحوه خرید و پرداخت مطالبات رضایت ندارد، گفت: با استمرار شرایط فعلی احساس خطر می‌کنیم که خودکفایی گندم زیر سوال رود؟ تصور ما بر آن است که دست‌های پشت پرده کشاورزان را بدنام یا عاجز کنند تا بتوانند به سبب سود بالای واردات به اهداف شوم خود دست یابند.

این مقام مسئول در پایان با اشاره به اینکه نیازی به واردات گندم نداریم، تصریح کرد: برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال حدود ۱۴ میلیون تن گندم تولید شود که این میزان ۲ تا ۳ میلیون مازاد بر نیاز داخل است که متاسفانه دست‌های پشت پرده به دنبال آن هستند تا گندم تولید داخل هرز رود تا اقدام به واردات کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تولید گندم خودکفایی گندم قاچاق گندم بنیاد ملی گندمکاران دست های پشت پرده واردات گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۵۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پخت روزانه ۹ میلیون قرص نان در آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  مدیرکل غله و خدمات بازرگانی آذربایجان‌غربی گفت: در سال گذشته روزانه ۹میلیون قرص نان از انواع نان لواش، بربری، سنگک توسط چهار هزار و ۷۶۱ واحد نانوایی و توسط نانوایان دراستان پخت و تحویل شهروندان شده است.

   امید زینالی در همایش روز ملی گندم و نان و تجلیل از فعالان زنجیره تولید نان در استان، با اعلام‌ این خبر، اظهار کرد: سال گذشته یک‌میلیون و ۶۱۰میلیون ریال یارانه به صورت ماهانه و بطور میانگین برای هر نفر بابت تامین نان و مبلغ سه میلیون و ۷۷۰ هزار ریال یارانه بطور میانگین برای نانوایان به صورت مستقیم و روانه پرداخت شده است.

وی ادامه داد: در ۶۳ مرکز شامل مراکز خرید مباشر، سیلوهای ملکی و بخش خصوصی و کارخانجات آرد با ظرفیت بیش از یک میلیون تن و توسط ۵۲ هزار و ۸۳۳ گندم کار طی بیش از ۱۳۸ هزار محموله و در ۶۰روز ۶۸۲ هزار تن گندم به ارزش ۱۰هزار و ۳۳۶هزار میلیارد تومان تحویل مراکز خرید شده است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی آذربایجان‌غربی گفت: روزانه ۱۱هزار و ۳۸۳ تن گندم طی ۲هزار و ۳۰۰محموله به مراکز خرید تحویل شده است و از این میزان به طور متوسط روزانه هزار و ۱۰۶تن معادل ۲۷هزار و ۶۵۰ کیسه آرد تولید و به پیمانکار جهت تحویل به نانوایی ها استان در ۲۰شهرستان تحویل شده است.

وی خاطر نشان کرد:  جهت افزایش کیفیت آرد استان ۶۷هزار تن گندم کیفی نیز جهت اختلاط از بنادر به استان حمل شده است.

 

 

 

 

 

دیگر خبرها

  • کشاورزان همچنان چشم انتظار اعلام جایزه تحویل گندم
  • خودکفایی درتولید بذرگندم درسیستان وبلوچستان،اولویت جهادکشاورزی
  • ۴۱ مرکز خرید گندم در اردبیل راه‌اندازی شد
  • خرید تضمینی گندم و کُلزا در کهگیلویه و بویراحمد
  • پخت روزانه ۹ میلیون قرص نان در آذربایجان غربی
  • افزایش تولید ۹ میلیون تنی محصولات کشاورزی در دولت سیزدهم
  • افزایش ۹ میلیون تنی تولید گندم در دولت سیزدهم
  • خرید ۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • اعلام جایزه تحویل گندم راهکاری موثر در رسیدن به خودکفایی
  • تخصیص جایزه گندم به کجا رسید؟