Web Analytics Made Easy - Statcounter

اکبر غفوری استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه یزد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد،  با اشاره به ویژگی ها و پيامدهای سیاسی و اجتماعی قیام ١۵ خرداد، گفت : از ویژگی های این قیام می توان به اسلامی بودن آن اشاره نمود به این معنا که مهم‌ترین انگیزه مردم برای حضور در صحنه در واقع دین و مذهب و در اعتراض به دستگیری یک عالم دینی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: از دیگر ویژگی های این قیام، مردمی بودن این حرکت است که همه اقشار مردم در این حماسه حضور داشتند بر خلاف حرکت هایی که پیش از آن برخی از جریان های سیاسی داشتند و متأثر از تفکر قشر خاصی بود.

غفوری سومین ویژگی این قیام را مخالفت با اصل سلطنت ادامه داد: زیرا حرکت های پیش از آن بیشتر اعتراض علیه دولت ها بود نه خود سلطنت پهلوی و چهارمين ویژگی بیگانه ستیزی است یعنی علاوه بر آن که این قیام حمله به استبداد و استعمار بود و امام اعلام کرد :انگلیس از آمریکا بدتر و آمریکا از انگلیس بدتر و شوروی از هر دوی آنها بدتر است. 

او درباره پیامدهای سیاسی این قیام اشاره کرد به پایان دادن به دوران مبارزات مسالمت آمیز، به این معنا که تا قبل از قیام ١۵ خرداد اکثر نیروهای مخالف شاه سعی می کردند اعتراضات خود را از طریق مجلس اعلام کنند و حتی آیت الله کاشانی از طریق تریبون مجلس اعتراضات خود را اعلام کرد.

اما این قیام سبب شد تا مبارزات وارد فاز عملیات مسلحانه و نظامی شود و پس از آن بود که هيأت های موتلفه اسلامی، حزب ملل اسلامی و سازمان مجاهدین خلق و گروه های دیگری تشکیل شدند و نحوه برخورد با رژیم از حالت مسالمت آمیز به خشونت آمیز تبدیل شد و نیز سازش ناپذیری و دوری گزیدن از گفت و گو های پنهان و پشت پرده که تا قبل از قیام ١۵ خرداد برخی از احزاب و گروه های سیاسی سعی می کردند تا با شاه مذاکره کنند اما این نحوه برخورد با رژیم نشان داد که شاه دیگر قابل مذاکره و قابل سازش نیست.

غفوری افزود: همچنین نیروهای مخالف حکومت تلاش کردند تا رژیم شاه را براندازند در حالیکه تا قبل از آن مبارزات در چهارچوب قانون اساسی و حفظ سلطنت بود.

استاد دانشگاه حقوق و علوم سیاسی دانشگاه یزد گفت: استقلال سیاسی مبارزان، فروپاشی دیوار سیاه رضاخانی میان حوزه و دانشگاه، پایان دادن به افسانه جدایی دین از سیاست، بر ملاشدن ماهیت ضد دینی و ضد اسلامی و ضد انسانی رژیم شاه و رشد بینش سیاسی مردم از دیگر پیامدهای سیاسی قیام ١۵ خرداد بود.

غفوری با اشاره به بیانات  امام خمینی(ره) درباره قیام ١۵ خرداد، گفت :امام خمینی درباره قیام ١۵ خرداد فرمودند: ١۵ خرداد نقطه عطفی است در تاریخ کشور است  و همین قیام ١۵ خرداد اسطوره حکومت ستم شاهی را در هم شکست و افسون ها را باطل کرد.

اوگفت: ملت ایران روز ١۵ خرداد را که یوم الله است زنده نگه دارند  چراکه این روز مبدأ نهضت اسلامی است و درود بر کسانی که این حرکت را آغاز کردند.

انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قیام 15 خرداد امام خمینی ره قیام ١۵ خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۵۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصل کار شورای هماهنگی اجرای مراسم بر مبنای حکومت است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان در دیدار با رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان با قدردانی از عملکرد شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در برگزاری هر چه بهتر مراسم و مناسبت‌های مذهبی تاکید کرد از وجود خیران اصفهان برای بهتر برگزار کردن مراسم‌ها و ماندگار شدن اثر کار استفاده شود.
آیت الله طباطبایی نژاد افزود: فلسفه تاسیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی اجرای امور فرهنگی مربوط به نظام اسلامی است.
در این دیدار رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی اصفهان هم گزارشی از عملکرد و فعالیت‌های شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان در ۳ ماهه پایانی سال ۱۴۰۲ ارائه کرد و گفت: حدود ۳۰ نشست و برنامه برای برپایی مراسم مذهبی در دی سال گذشته برگزار شد.
حجت الاسلام علیرضا ناجی ادامه داد: برگزاری جلسات برنامه‌ریزی و اجرایی دختران حاج قاسم با حضور ۱۰ هزار نفر در مُصلی اصفهان، برپایی تجمع در گلستان شهدا برای محکومیت حادثه تروریستی کرمان و برگزاری راهپیمایی به همین مناسبت در ۱۵ دی از اقدامات شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در دی سال گذشته بود.
وی تشکیل ستاد دهه فجر با ۲۱ کارگروه را از دیگر اقدامات شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی اصفهان بیان کرد و افزود: سفر‌های شهرستانی و شرکت در شورای اداری و ستاد‌های دهه فجر شهرستان‌های خمینی شهر، فلاورجان، شهرضا از دیگر اقدامات سه ماه پایانی سال ۱۴۰۲ این شورا بود.

دیگر خبرها

  • العین روی دست غول آسیا بلند شد / شگفتی‌سازی در قلب جده با اسطوره ایتالیا
  • تبریک و خوشحالی اسطوره استقلال از شکست الهلال | انتشار عکس تاریخی
  • اسطوره استقلال، خوشحال‌ترین ایرانی از شکست الهلال!
  • چرا سریال رمضانی حشاشین، جهان عرب را درنوردید؟
  • گاردین: ایران اسطوره قلعه تسخیرناپذیر اسرائیل را در هم شکست
  • گاردین: ایران اسطوره قلعه تسخیرناپذیر اسرائیل را در هم شکست | احمقانه است اگر فرض کنیم این پایان کار است
  • اصل کار شورای هماهنگی اجرای مراسم بر مبنای حکومت است
  • معاون سیاسی طالبان: کشورهای اسلامی باید از فلسطین حمایت کنند
  • مطالبات علمای شیعه از حکومت سرپرست افغانستان
  • پیشنهاد بزرگان اهل تشیع به آغاز پروژه‌ای عمرانی در غرب کابل