Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- زهرا بهرامی: هر سال با فرا رسیدن اردیبهشت ماه فصل جمع‌آوری محصولات کشاورزی در گلستان آغاز می‌شود و چگونگی میزان خرید تضمینی محصولات کشاورزی و پرداخت مطالبات دغدغه اصلی کشاورزان است.

امسال به دلیل بارش‌های متعدد بهاری برداشت محصول کلزا با تأخیر یکی دو هفته‌ای آغاز و با برداشت گندم همزمان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با محمدرضا افشار، معاون بازرگانی اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان حول خرید تضمینی محصولات کشاورزی در استان به گفتگو نشستیم؛ وی از افزایش بازرسی‌ها از مراکز خرید تضمینی محصول و خرید ۶۲ تن کلزا در استان خبر داد.

*خرید تضمینی محصولات کشاورزی در گلستان مدتی است آغاز شده است، راجع به آخرین میزان خرید توضیح بفرمایید.

مقدمات خرید تضمینی گندم و کلزا در استان از بهمن‌ماه آغاز شد و تاکنون جلسات متعدد ستادی شروع و سپس جلسات با حضور نمایندگان استانداری و جهادکشاورزی برگزار شد.

هر سال با شروع فصل برداشت ابتدا موظف به خرید محصول کلزا از کشاورزان هستیم اما امسال با شرایط آب و هوایی حاکم در بهار خرید کلزا کمی دیرتر آغاز شد و تداخل خرید کلزا و گندم در استان اتفاق افتاد.

*این تداخل فقط در همزمان شدن برداشت است؟ مراکز خرید که مجزاست؟

بله. مراکز خرید کلزا و گندم در استان جداست. اولویت اول خرید با کلزا بود. مباشر خرید تعاون روستایی است و با تجربیات سنوات گذشته ابتدا مراکز خرید در سه کارخانه روغن‌کشی استان فعال شد.

*تاکنون چه میزان خرید انجام شده است؟

تا روز دوشنبه (دیروز) بیش از ۶۲ هزار تن کلزا در استان خریداری شده و احتمالاً تا پایان هفته جاری مراکز خرید تضمینی کلزا در استان تعطیل می‌شوند.

*پیش‌بینی برداشت بیش از ۱۰۰ هزار تن بود؛ محقق می‌شود؟

بعید است؛ پیش‌بینی برداشت و خرید تضمینی ۱۰۶ هزار تن بود؛ تاکنون برداشت محصول از ۷۰ درصد مزارع انجام شده است و فقط برداشت محصول در شهرستان کلاله باقی مانده است؛ قطعاً برداشت ۱۰۶ هزار تنی محقق نمی‌شود.

*در حال حاضر چند مرکز خرید کلزا در استان فعال است؟

۴۹ مرکز خرید در استان دائر شده بود و تقریباً برداشت محصول در شهرستان‌های علی‌آباد و رامیان به پایان رسیده است؛ کم کم مراکز خرید را از غرب استان کاهش داده‌ایم و در روزهای اخیر بیشترین برداشت و خرید در شرق استان انجام می‌شود؛ بخش عمده محصول کلزا در استان جمع‌آوری شده و فقط بخشی از مناطق کوهستانی باقی مانده است.

*میزان خرید تضمینی کلزا با پیش‌بینی انجام شده خیلی فاصله دارد، دلیل این اختلاف ریزش غلاف بر اثر باد و طوفان است یا کشاورزان محصول را به دولت تحویل نداده‌اند؟

نه همان خسارت ناشی از باد و طوفان دلیل محقق نشده موضوع است.

*سال گذشته دقیقاً موضوع برعکس بود میزان خرید بیشتر از پیش‌بینی بود.

بله. سال گذشته پیش‌بینی شده بود ۱۴۵ هزار تن کلزا در استان برداشت شود اما ۱۶۵ هزار تن محصول تحویل ۵۸ مرکز خرید در استان شد.

*سال گذشته پرداخت بهاء محصول تقریباً به‌روز بود و با تأخیر چند روزه انجام می‌شد اما ظاهراً امسال شاهد تأخیر در پرداخت مطالبات کلزاکاران هستیم؟

تا این لحظه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از مطالبات پرداخت شده و پیگیری برای پرداخت مابقی وجه هم در حال انجام است؛ هم ما و هم استانداری، جهادکشاورزی و مجمع نمایندگان پیگیر هستند.

*میزان مطالبات چقدر است؟

لیست خرید ۵۴ هزار تن کلزا به بانک رفته است؛ قیمت هر کیلوگرم امسال ۴۶ هزار و ۶۰۲ ریال اعلام شده بود.

*کشاورزان امسال به نحوه افت‌زنی محصول انتقاد دارند و معتقدند میزان افت در مراکز خرید مختلف است و معیار یکسانی برای افت‌زنی وجود ندارد؟

قبل از اقدام به خرید مراکز موظف بودند دستگاه‌ها را کالیبره کنند و گواهی را تحویل شرکت غله دهند؛ معمولاً هر ساله کشاورزان به میزان افت‌زنی اعتراض دارند؛ در چنین مواقعی حکمیت با جهادکشاورزی است.

امسال بازرسی‌ها را تقویت کرده‌ایم؛ تیم‌های بازرسی ما و جهادکشاورزی موضوعات مربوط به افت، ثبت در سامانه و مشکلات مراکز خرید را رصد می‌کنند. ۶ تیم بازرسی داریم و مراکز را موظف کرده‌ایم اگر حق با کشاورز بود، حق و حقوق کشاورز را برگردانند.

*کمی از خرید کلزا فاصله بگیریم؛ تاکنون چه میزان گندم خریداری شده است؟

خرید گندم در استان از ۳۰ اردیبهشت با دائر شدن مراکز ملکی اداره غله آغاز شد و از ۱۰ خرداد به بعد مراکز خصوصی، کارخانجات آرد و سیلوها هم بازگشایی شد و تا این لحظه ۶۰ هزار تن محصول خرید شده است.

*پیش‌بینی خرید گندم به چه شکل است؟

با توجه به سطح کشت انجام شده پیش‌بینی می‌کنیم امسال یک میلیون و ۲۸۶ هزار تن گندم به قیمت هر کیلوگرم دو هزار و ۵۰۰ تومان از کشاورزان خریداری شود.

*در گندم پرداخت داشته‌ایم؟

خیر هنوز وجهی به گندمکاران گلستانی پرداخت نشده است.

*همزمان شدن خرید گندم و کلزا در امر ذخیره‌سازی محصول خلل وارد نکرده است؟

نه خوشبختانه مشکل ذخیره‌سازی نداریم؛ در استان سیلو انبار کم نداریم و ظرفیت ذخیره‌سازی کافی است.

کد خبر 4939894

منبع: مهر

کلیدواژه: برداشت کلزا خرید تضمینی محصولات کشاورزی برداشت گندم محمدرضا افشار گرگان پرداخت مطالبات ویروس کرونا شیراز بوشهر شهرکرد شیوع کرونا گرگان سالروز ارتحال امام خمینی قزوین ایلام بیرجند آتش سوزی عید سعید فطر امام خمینی ره ستاد مقابله با کرونا خرید تضمینی محصول محصولات کشاورزی کلزا در استان برداشت محصول هزار تن کلزا میزان خرید مراکز خرید تن کلزا خرید کلزا انجام شده پیش بینی آغاز شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۶۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید تضمینی گندم به ۵۵۶ هزار تن رسید

سهراب سهرابی، مجری طرح گندم  در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اولین برداشت خوشه های گندم از ۷ فروردین در استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان آغاز شد و در ادامه مناطق معتدل و سرد کشور هم اضافه خواهند شد.

به گفته او، بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۵۵۶ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل  ۱۰۰ هزار تن بدلیل برداشت زودهنگام ناشی از شرایط اقلیمی رشد داشته است.

سهرابی با بیان اینکه خوزستان با ۳۷۰ هزار تن بالاترین میزان خرید را به خود اختصاص داده است، افزود: بنابر ابلاغ دستور العمل خرید تضمینی گندم به تمام استان ها، ۱۱۵۰ مرکز در مناطق مختلف آماده خرید گندم هستند و ۲۱ هزار دستگاه کمباین آماده برداشت هستند.

مجری طرح گندم ادامه ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که تولید گندم به ۱۳.۵ میلیون تن برسد که حداقل ۱۰.۵ میلیون تن خرید تضمینی خواهیم داشت.

به گفته او، اولین برداشت ها در فروردین آغاز و تا شهریور ادامه دارد و همواره مقدمات لازم سامانه خرید تضمینی بازر‌گانی دولتی، اطلاعات کشاورزان درج می شود و در ادامه مقدمات پیگیری وجوه کشاورزان در حال انجام است.

سهرابی گفت: با اتخاذ برنامه ریزی مناسب و حمایت های لازم از کشاورزان و فراهم شدن مقدمات لازم، امکان خودکفایی گندم فراهم است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی محصول گندم کشاورزان استان از اوایل خرداد ماه
  • آمادگی ۳۵ مرکز خرید تضمینی گندم و کلزا در لرستان
  • خرید تضمینی گندم به ۵۵۶ هزار تن رسید
  • تولید ۱۷ درصد کلزای خراسان رضوی در مشهد
  • خرید ۳۸ هزار تن کلزا در خوزستان
  • برداشت کلزا از مزارع شهرستان کرخه
  • تجلیل از نانوایان و کشاورزان نمونه در مرند
  • کشت ۱۵۰ هکتار کلزا در جلگه رخ تربت حیدریه
  • آغاز برداشت گندم از مزارع شادگان
  • خرید تضمینی بیش از ۱۱ هزار تن گندم در هرمزگان