Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، داروی مالاریا که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده بود که آن را برای پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ مصرف می‌کند، در آزمایش‌ها شکست خورد و بی‌تاثیر شناخته شد.

نتایج این پژوهش نشان می‌دهند که داروی موسوم به «هیدروکسی کلروکین» (Hydroxychloroquine) که برای درمان انواع مشخصی از مالاریا مورد استفاده قرار می‌گیرد، اثری در پیشگیری از ابتلا به کروناویروس ندارد و تاثیر آن فقط به اندازه یک دارونما است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر نمی‌رسد که این دارو، آسیب جدی به همراه داشته باشد؛ با وجود این حدود ۴۰ درصد عوارض جانبی را شامل می‌شود که بیشتر معده را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

دکتر دیوید بولویر، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما با دیدن نتایج این آزمایش، واقعا ناامید شدیم. هدف ما این بود تا یک پژوهش باکیفیت انجام دهیم زیرا شواهدی که تاکنون در مورد این دارو به دست آمده‌اند، بی‌نتیجه بوده‌اند.

هیدروکسی کلروکین و یک داروی مشابه موسوم به «کلروکین» (chloroquine) که برای پیشگیری و درمان مالاریا به کار می‌رود، از ماه مارس و با آغاز تبلیغات ترامپ در مورد آنها، موضوع بسیاری از بحث‌های علمی بوده‌اند. هیدروکسی کلروکین مدت‌هاست که برای درمان مالاریا، لوپوس و روماتیسم مفصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد اما هیچ پژوهش بزرگی نشان نداده است که این دارو و یا کلروکین می‌توانند برای بیماران مبتلا به کروناویروس، ایمن یا موثر باشند. حتی نتایج برخی از پژوهش‌ها حاکی از این است که داروهای مذکور می‌توانند با ضررهایی همراه باشند.

مقامات فدرال آمریکا نیز پیشتر به دلیل خطر عوارض جانبی این دارو به خصوص مشکل قلبی، در مورد استفاده از آن در فضایی به غیر از بیمارستان و پژوهش‌های رسمی هشدار داده بودند.

گزارش‌هایی که در اوایل ماه جاری منتشر شدند، نگرانی‌هایی را در مورد حدود ۱۵ هزار بیمار مبتلا به کووید ۱۹ مطرح کردند که به مصرف داروهای مالاریا اقدام کرده بودند و خود را در معرض ابتلا به مشکل قلبی یا حتی خطر مرگ قرار دادند.

بولویر و همکارانش در این پژوهش، ۸۲۱ نفر داوطلب که در آمریکا و کانادا ساکن بودند، مورد بررسی قرار دادند. شرکت‌کنندگان یا با یک فرد مبتلا به کووید ۱۹ زندگی می‌کردند و یا به خاطر کار خود در معرض خطر ابتلا به کووید ۱۹ قرار داشتند.

این بررسی، چهار روز پس از قرار گرفتن آنها در معرض افراد بیمار آغاز شد. شرکت‌کنندگان به صورت تصادفی و به مدت پنج روز، قرص‌های دارونما و یا هیدروکسی کلروکین را دریافت کردند. نه بیماران و نه پزشکان آنها نمی‌دانستند که بیمار چه دارویی را دریافت می‌کند.

پس از ۱۴ روز، ۱۲ درصد از کسانی که دارو مصرف کرده بودند و ۱۴ درصد از کسانی که دارونما مصرف کرده بودند، مبتلا شدند اما این تفاوت به قدری کم بود که می‌توان گفت شاید فقط به صورت تصادفی پیش آمده است.

بولویر ادامه داد: می‌توان گفت که این دارو اساسا تاثیری در پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ ندارد. ما برای تایید این دارو باید اثرات بیشتری مشاهده کنیم تا بتوانیم در مورد استفاده از آن و همچنین عوارض جانبی آن در پیشگیری از بیماری نظر بدهیم.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: دونالد ترامپ کووید ۱۹ داروی مالاریا هیدروکسی کلروکین کروناویروس کلروکین هیدروکسی کلروکین مورد استفاده کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۷۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت نامناسب تامین داروی بیماران تالاسمی / سازمان غذا و دارو و بانک مرکزی به تعهداتشان عمل نکردند

یونس عرب مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز درخصوص مشکلات این بیماران گفت: وضعیت تامین داروی بیماران تلاسمی خوب نیست و در اردیبهشت ماه موجودی داروی این بیماران به پایان می‌رسد؛ به این دلیل که سازمان غذا و دارو و بانک مرکزی بر خلاف دستور رئیس جمهور ارز مورد نیاز برای تامین داروی بیماران را پرداخت نکرده‌اند.

بیشتر بخوانید بازنشستگی با سابقه کمتر مطالبه بیماران خاص از دولت / افزایش سن هم دردی بر دردها افزود

وی افزود: پرداخت ارز هفت ماه به تعویق افتاده و همین الان هم شرایط سخت است و شاهد مرگ و میر بیماران تلاسمی هستیم.

عرب عنوان کرد: بخش زیادی از بیماران با مصرف داروهای تولید داخل به ویژه در مورد داروهای تزریقی دچار عوارض شده‌اند، به همین جهت ناچار به استفاده از داروهای وارداتی هستند. از طرفی مواد اولیه داروهای تولید داخل وارداتی هستند و به همین دلیل پرداخت به موقع ارز بسیار مهم است. در حال حاضر کمبود دو داروی دسفرال و جیدنیو وجود دارد.

وی ادامه داد: علاوه بر این صندوق بیماران لاعلاج در اختیار بیمه سلامت قرار گرفته و این صندوق برخلاف تعهدی که به بیماران داده، خدمات را محدود کرده و پرداختی مشخص و واضحی به بیماران ندارد. این موضوع باعث شده تا پرداخت از جیب بیماران افزایش پیدا کند.

مدیرعامل انجمن تالاسمی توضیح داد: اساساً اداره این صندوق توسط یک سازمان بیمه‌گر ریشه این مشکلات است؛ چراکه یک سازمان بیمه‌گر نمی‌تواند ماهیت مددکاری داشته باشد. از طرفی توزیع ناعادلانه بودجه بیماران صعب العلاج بین گروه‌های درگیر بیماری یکی از معضلات مهم این بیماران در حال حاضر است.

انتهای پیام/

پرستو خلعتبری کد خبر: 1225395 برچسب‌ها دارو

دیگر خبرها

  • تأمین قابل توجه برند اصلی داروی بیماران تالاسمی در سال ۱۴۰۲
  • انجام ۲۴۵ بازرسی از سوی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی 
  • توزیع ۲۰ میلیون داروی وارفارین طی ۴ ماه
  • پیشنهادی برای احیای برجام از طریق پوتین به ترامپ داده شد (فیلم)
  • مصرف داروی میگرن احتمال ابتلا به اتیسم را در نوزاد افزایش نمی دهد
  • وضعیت نامناسب تامین داروی بیماران تالاسمی / سازمان غذا و دارو و بانک مرکزی به تعهداتشان عمل نکردند
  • انواع داروی مخدر از یک عطاری کشف و ضبط شد
  • کشف و ضبط انواع داروی مخدر از یک عطاری
  • درمان آب سیاه چشم در خانه؛ از پیشگیری تا درمان طبیعی در منزل
  • کشف انواع دارو‌های مخدر از یک عطاری