Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-18@10:05:38 GMT

خشکسالی و اثرات مخرب آن

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۷۷۸۳۸

خشکسالی و اثرات مخرب آن

خبرگزاری میزان- رییس مرکز خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور درباره خشکسالی و اثرات مخرب آن توضیحاتی ارائه کرد. تاریخ انتشار: 06:45 - 16 خرداد 1399 - کد خبر: ۶۲۵۹۸۶

احد وظیفه در گفت‌وگو با میزان گفت: خشکسالی یک پدیده خزنده است که به تدریج، گسترده می‌شود. اثرات خشکسالی بسیاری مخرب است و چون به مرور زمان اتفاق می‌افتد، ممکن است انسان متوجه آن نشوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اولین مرحله خشکسالی، کمبود بارش است. خشکسالی، زیر ساخت‌های محیط زیستی را مورد تخریب قرار می‌دهد.

این فعال حوزه خشکسالی اظهار کرد: دومین مرحله از خشکسالی، تاثیر منفی در کشاورزی و منابع طبیعی رویشگاه‌ها است. این مسئله باعث کاهش علوفه و سبزینگی شده و در نتیجه  زنجیره غذایی جانوران را دچار مشکل می کند. 

رییس مرکز خشکسالی ادامه داد: همچنین این پدیده، بر چرخه آبی نیز تاثیر گذار است. به طوریکه خشکسالی باعث کاهش دبی رودخانه‌ها و کوچکتر شدن سفره‌های آب زیر زمینی است.

وی افزود: خشکسالی پس از طبیعت، تاثیر مستقیم در زندگی روزمره انسان‌ها می‌گذارد. به عنوان مثال در جوامع کشاورزی باعث کاهش کشت شده و حتی میزان آن را به صفر برساند که این مسئله کوچ‌های گسترده و کاهش کیفیت معیشت افراد را به همراه خواهد آورد.

بیشتر بخوانید: آتش روند نابودی جنگل‌های زاگرس را تسریع می‌کند

وظیفه با اشاره به اینکه در منطقه آسیا، بسیاری از نزاع‌ها بر سر کمبود آب و خشکسالی است؛ گفت: مقایسه آمار بارش ۵ دهه اخیر کشور ما نشان می‌دهد ما با بحران خشکسالی مواجه هستیم و این مسئله اثرات اقتصادی گسترده‌ای در کشور داشت. البته در این دو سال بارش‌ها خداروشکر خوب بود.

وی درباره شایعاتی خشکسالی در سال های آتی افزود: پیش بینی سال های آینده کار آسانی نیست و کسی نمی تواند دراین باره اظهار نظری کند. 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: محیط زیست خشکسالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۷۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیرات گوش دادن به موسیقی شاد بر روح و روان انسان

ارسطو موسیقی را یکی از شاخه‌های ریاضی می‌دانسته و فیلسوفان اسلامی نیز این نظر را پذیرفته‌اند، همانند ابن سینا که در بخش ریاضی کتاب شفا از موسیقی نام برده‌است. ولی از آنجا که همه ویژگی‌های موسیقی مانند ریاضی مسلم و غیرقابل تغییر نیست، بلکه ذوق و قریحه? سازنده و نوازنده هم در آن دخالت تام دارد، آن را هنر نیز می‌دانند.

همه‌ی ما در زندگی تجربه ی شنیدن موسیقی را داریم و خیلی از اوقات هم ازش لذت بردیم. اما آیا می دانستید که موسیقی مخصوصا آهنگ شاد جدید علاوه بر سرگرم کردن ما، می‌تواند فایده های روانی بسیار زیادی هم برای ما داشته باشد و باعث سلامت بیشتر و عملکرد بهتر روان و ذهن ما بشود؟ در ادامه راجع به این فواید صحبت می کنیم و در نتیجه با دانستن این موارد از “موسیقی” این ابزار خوب و در دسترس بهتر، بیشتر و آگاهانه تر کمک بگیریم و استفاده کنیم.

در چندین سال پیش باستان شناس ها در حفاری یک غار در جنوب آلمان، یه فلوت را کشف کردن که از استخوان بال کرکس ساخته شده بود. این فلوت قدیمی ترین ساز شناخته شده روی زمین نام گرفت و نشان داد که بیشتر از چهل هزار ساله که انسان ها ساز می نوازند. گرچه هنوز مطمئن نیستیم که آدم ها از چه زمانی شروع به گوش دادن به موسیقی کردن، اما دانشمندان در مورد این که موسیقی چه مزایایی دارد تحقیقاتی انجام داده اند.

احتمالا شما هم تجربیاتی از این دست داشته اید  که بعد از دانلود آهنگ و گوش دادن به آن  انگیزه گرفتید یا کلا غمگین شده اید  و … . پس شما هم به این موضوع واقفین که موسیقی می‌تواند چه تاثیراتی روی روح و روان و خلق وخوی ما بذاره.

این تاثیرات می‌تواند خیلی قوی و موثر باشد و باعث شکل گیری موسیقی درمانی در روان شناسی شده است که از آن برای ارتقای سلامت عاطفی، مقابله با استرس و افزایش بهزیستی روانی استفاده می کنند.

تاثیر موسیقی بر یادگیری فرد

تحقیقات نشان می دهد که وقتی یه موسیقی در پس زمینه پخش می‌شود و شنونده مشغول و متمرکز روی فعالیت های خودش است، عملکرد ذهنی و شناختی افراد بهتر می‌شود. یک پژوهش در این زمینه نشان داده که اگه موسیقی از نوع شاد باشد باعث می‌شود که سرعت پردازش افراد از حالت عادی بیشتر بشود و موسیقی ملایم هم می‌تواند باعث بهتر شدن حافظه شود.

تاثیر موسیقی بر تقویت سیستم ایمنی بدن

طبیعتا استرس را نمی توان  حذف کرد اما ما توانایی مدیریت استرس و سازگاری با عوامل استرس زا  را داریم . موسیقی می تواند  در این فرایند بسیار تاثیرگذار باشد. در مطالعه ای که در سال 2013 انجام شده است ، سه گروه شرکت کننده را با یک عامل استرس زا رو به رو کردند و بعد از آنها تست سنجش استرس گرفته شده. تفاوت سه گروه هم در این بود که برای یه گروه موسیقی آرامش بخش پخش کردند، و یک گروه به صدای موج آب و برای یک گروه هم هیچ صدای خاصی پخش نشد. نتایج نشان داد که کسانی که به موسیقی آرامش بخش گوش داده اند، خیلی سریع تر توانستند اثرات استرسی که تجربه کرده بودند ررا از بین ببرند. حتما بارها شنیده اید که استرس می توناد باعث تضعیف سیستم ایمنی می‌شود . بنابراین اگه بتوانیم استرس رو مدیریت کنیم، نهایتا سیستم ایمنی قوی تری هم خواهیم داشت. موسیقی می‌تواند یکی از عواملی باشد که در این مسیر به ما کمک بساری بکند .

تاثیر موسیقی بر میزان خستگی

در سال 2015 محققان دانشگاه شانگهای یه پژوهشی انجام دادن و فهمیدن که موسیقی شاد و آرامش بخش باعث می‌شود افراد کمتر خسته بشوند و استقامت عضلانیشون را موقع انجام یک کار تکراری بالا ببرند. این تحقیق روی افرادی که در پروسه ی درمان سرطان بودند هم انجام شد و دیدن که جلسات موسیقی درمانی خستگیشون رو کاهش داده است.

تاثیر موسیقی بر کاهش مصرف غذا

یکی از جالبترین اثرات روانی موسیقی این است که یک ابزار مفید برای کاهش وزن است. اگه این روزا بسیار تلاش می کنید که وزنتان را کم کنید، گوش دادن به موسیقی ملایم و کم کردن نور می‌تواند در رسیدن به این هدف کمک کند. طبق یک پژوهش، میزان غذای افراد در رستوران های کم نور با پخش موسیقی ملایم، کمتر از افراد در رستوران های دیگر می باشد.

دلیل این موضوع این است که موسیقی ملایم و نور کم باعث ایجاد یک محیط آرامش بخش ، و آدم ها آرامتر هستند و آهسته تر غذا می‌خورند. درنتیجه حواسشون هست که چه موقع احساس سیری می‌کنند و زودتر دست از غذا می‌کشند. و این می تواند ایده ی خوبی باشد و بتوان از این شیوه در منزل هم استفاده کرد.

تاثیر موسیقی بر کاهش اضطراب

منابع معتبر نشان می دهد که افرادی که بعد سکته مغزی در حال گذراندن دوره توان بخشی بودن، بعد از یک ساعت گوش دادن به موسیقی آرامش بیشتری را تجربه کردن. به خصوص موسیقی که با صداهای طبیعت ترکیب شود می‌تواند خیلی در کاهش اضطراب موثر باشد.

تاثیر موسیقی بر بهبود حافظه

خیلی از دانش آموزان، دوست دارن موقع مطالعه به موسیقی گوش بدهند. اما آیا این کار مفید است؟ این درست است که موسیقی می‌تواند کمک کننده باشد اما به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله نوع موسیقی، میزان لذت شنونده از آن، سطح آشنایی شنونده با موسیقی و … . در یک تحقیق، دانش آموزانی که تسلط و آشنایی زیادی با موسیقی نداشتند، وقتی به یک موسیقی شاد گوش دادن، توانستند درس رو بهتر یاد بگیرند، احتمالا به این دلیل که احساسات مثبت در اون‌ها برانگیخته شده ؛ در عین حال که تداخلی با اطلاعات در حافظه خود پیدا نکرده اند.

سخن نهایی

خلاصه اینکه موسیقی در کنار خاصیت الهام‌بخشی و سرگرم کننده ای که دارد، اثرات روانی قدرتمندی هم دارد که می‌تواند به سلامت و تندرستی ذهنی و روانی شما کمک کند. پس از این به بعد به موسیقی فقط به عنوان یه سرگرمی صرف نگاه نکنید و حواستان به بقیه‌ی مزایای آن نیز باشد . موسیقی را آگاهانه در زندگی روزمره‌تون بگنجانید تا شادی، انگیزه و آرامش بیشتری رو تجربه کنید ، و به راحتی با جستجو در گوگل از سایت های دانلود آهنگی مانند بهتا موزیک و ... به آرشیو کاملی از آهنگ های شاد و آرامش بخش دست پیدا کنید.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

دیگر خبرها

  • بارندگی‌های اخیر، خشکسالی خراسان جنوبی را جبران نمی‌کند
  • چرا قانون حمایت از فرزندآوری منجر به کاهش جمعیت شد؟
  • یک توصیه برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • سالانه یک میلی‌متر از میزان بارش‌های کشور کم شده است
  • تاثیر تورم بر رفتار‌های فرهنگی
  • تاثیرات گوش دادن به موسیقی شاد بر روح و روان انسان
  • کاهش ورودی آب سدهای بزرگ آذربایجان شرقی
  • کاهش ۴۸ درصدی ورودی آب سد آیدوغموش میانه
  • برف بهاری مصداق تغییر اقلیم/بارش‌های اخیر شدت خشکسالی در کشور را کاهش نداد  
  • تراز آب دریای خزر به کمترین میزان در قرن اخیر رسید