Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای بهبود طیف‌سنجی رامان سطحی بهبود یافته، ماده دوبعدی MoSSe ساخته شده که می‌تواند در تشخیص زیست‌مولکول‌ها با این طیف‌سنجی کمک شایانی کند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه رایس ساختار ساندویچی دوبعدی ساختند که می‌تواند طیف‌سنجی رامان بهبود یافته سطحی را تقویت کند.

به نظر می‌رسد که ساختار ساندویچی تشکیل شده از مولیبدن، گوگرد و سلنیوم می‌تواند برای تشخیص زیست‌مولکول‌ها مناسب باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آزمایش‌های انجام شده در دانشکده مهندسی براون در دانشگاه رایس روی ترکیب دوبعدی ژانوس نشان داد که می‌توان از این ماده به‌عنوان یک پلتفورم جهانی برای بهبود تشخیص زیست‌مولکول‌ها در طیف‌سنجی رامان سطحی بهبود یافته (SERS) استفاده کرد.

با استفاده از این ماده، گلوکز موردآزمایش قرار گرفته تا اثربخشی این ماده در فرایند تشخیص آن با روش SERS مشخص شود. نتایج نشان داد که با این ماده دوبعدی فاکتور بهبود SERS صدهزار برابر بهتر شده است.

SERS یک روش شناسایی مولکول‌ها در غلظت‌های بسیار کم است که در آن مولکول روی سطح فلز جذب می‌شود. با این روش معمولا پروتئین‌های نانومقیاس در سیال‌های بدن شناسایی می‌شوند که در نهایت برای تشخیص بیماری به کار می‌روند.

با این حال، سطوح فلزی معمولا واکنش‌های جانبی داشته و نویز زمینه ایجاد می‌کنند. ماده دوبعدی ژانوس که در دانشگاه رایس ساخته شده، غیرفلزی است. جان لو از محققان این پروژه می‌گوید: «این کار نشان می‌دهد که ما می‌توانیم سیگنال‌های مولکول‌های هدف را تقویت کنیم. ما قصد داشتیم بدانیم که آیا می‌توانیم این سیگنال را از نویز‌های زمینه کاملا جدا کنیم.»

پاسخ این سوال مثبت بود و محققان نتایج این یافته‌ها را در نشریه Nanoscale منتشر کردند.

MoSSe در سال ۲۰۱۷ در آزمایشگاه لو با روش لایه‌نشانی شیمیایی از فاز بخار ساخته شد. مولیبدن در وسط یک لایه از گوگرد قرار گرفته و در کنار آن سلنیوم قرار دارد.

به گفته محققان این پروژه، تفاوت الکترونگاتیویتی هر لایه موجب شده تا این ماده سوپراستار طیف‌سنجی SERS شود.

این گروه تحقیقاتی در حال بررسی ساختار هیبریدی MoSSe با نانوذرات فلزی هستند تا استحکام دوقطبی را نیز بهبود دهند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو دانشگاه رایس نانو دانشگاه رایس مولکول ها طیف سنجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۸۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) دو ایرانی بهترین تبلیغ تاریخ تویوتا را در دبی ساختند!

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی tags # خودرو لوکس سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده‌های توان کاربردی در تجهیزات مخابراتی توسط محققان کشور
  • محققان از ریه بافت مینیاتوری ساختند
  • طهرانچی: مسیر پیش روی دانشگاه آزاد اسلامی تحول بایدی است
  • مغز پولدار‌ها دیرتر پیر می‌شود؟
  • مغز پولدار‌ها دیرتر پیر می‌شود
  • (ویدئو) دو ایرانی بهترین تبلیغ تاریخ تویوتا را در دبی ساختند!
  • هیدروژلی که ریزپلاستیک‌ها را از آب حذف می‌کند
  • ساختار مغز زنان در طول قاعدگی واقعا تغییر می‌کند
  • لزوم عضویت استادان کارگروه جغرافیا در کمیته‌های ارتقای اساتید/ محور‌های ۱۰ گانه خروج از ساختار معیوب جغرافیا
  • ساختار و مبلمان شهری سعدآباد بهبود می‌یابد