Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@23:34:46 GMT

چالشهای اصلی اقتصاد کشور چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۸۰۲۴۴

چالشهای اصلی اقتصاد کشور چیست؟

براساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، ریشه‌های وضعیت کنونی اقتصادی کشور در پنج دسته قابل تقسیم است. ۱۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۴ اقتصادی اقتصاد ایران نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بررسی‌های انجام شده در مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد، ریشه وضعیت فعلی اقتصاد کشور را می‌توان در  پنج دسته کلی خلاصه کرد که شامل: مالیه عمومی دولت، راهبرد اقتصادی، محیط فعالیت اقتصادی، حکمرانی بخشی و مدیریت و تصمیم‌گیری اقتصادی می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس در بحث مالیه عمومی دولت، مشکلات را می‌توان ناشی از کسری بودجه ساختاری مداوم، رویکرد نادرست در سیاستهای ناشی از اتکا به نفت و فقدان راهبرد مناسب در اقدام حمایتی از بنگاه و خانوار  و در بخش راهبرد اقتصادی، فقدان سیاستهای توسعه صنعتی، آمایش سرزمینی و تربیت نیروی انسانی، نبود دیپلماسی اقتصادی سازگار با اهداف کلان کشور و نبود برنامه مشخص جهتکاهش و مدیریت عدم اطمینانهای اقتصادی دانست.

در بخش محیط فعالیت اقتصادی می‌توان به موضوعات  فقدان یا عدم استفاده از بانکهای اطلاعاتی اقتصادی وجتماعی، انحصار و فرایند ناکارآمد مجوزدهی و وجود مزیت اقتصادی در سرمایه گذاری و فعالیت در زمینه های غیر مولد و در بخش حکمرانی بخشی می‌توان به بحث حکمرانی ناکارآمد نظام مالی و بانکی، تنظیم‌گری ناکارآمد بخشی در حوزه‌های مسکن، صنعت، انرژی و نبود الگو مشخص برای استفاده موثر و مولد برای استفاده از ظرفیتهای مردمی در بخشهای اقتصادی اشاره کرد.

در بخش آخر بررسی ریشه‌های وضعیت فعلی اقتصاد کشور نیز به مدیریت و تصمیم‌گیری اقتصادی که شامل مباحث ناکارآمدی نظام تصمیم‌گیری اقتصادی از منظر تعدد و تشتت آراء نهادهای تصمیم‌گیری، نحوه و فرآیند برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری و...، تعارض منافع و ناهماهنگی‌ها در سطوح تصمیم‌گیری بخشی، عدم شفافیت اقتصادی و فرآیند تصمیم‌گیری و نگرش کوتاه مدت و تمایل به مُسکنهایکوتاه مدت در اتخاذ سیاستهای اقتصادیست، اشاره شده است.

ایروانی: هنوز پارادایم لیبرالی بر اقتصاد ما حاکم است/ اقتصاد مقاومتی بر پایه «عدالت» طراحی شده است

انتهای پیام/

R1553/P/S7,77/CT7 واژه های کاربردی مرتبط اقتصاد

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اقتصاد اقتصاد مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تصمیم گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۰۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاتم بخشی بیات از جیب کارکنان نفت؟

سال هاست که قرار بوده باشگاه های پرسپولیس و استقلال از ید دولت خارج شده و به سهامداران جدید واگذار شود؛ پس از چندین بار تلاش ناموفق حالا دولت تصمیم دارد مالکیت باشگاه استقلال را به هلدینگ خلیج فارس واگذار کند.

به گزارش میزنفت، گویا هلدینگ خلیج فارس هم به این معامله علاقه دارد و به همراه چند پتروشیمی دیگر، به دنبال سهامداری این باشگاه هستند ولی پرسش مهم این است که چرا صندوق بازنشستگی صنعت نفت با این تصمیم موافق است؟

هر ماهه بخشی از حقوق و دستمزد کارکنان صنعت نفت به حساب این صندوق واریز می شود تا این صندوق با سرمایه گذاری این مبالغ در پروژه های پرسود، هم بتواند فعالیت های خود در کسب و کار رو رونق بخشد و هم حقوق بازنشستگان صنعت نفت را پرداخت کند.

در این میان مشخص نیست باشگاه استقلال چه مزیت اقتصادی دارد که صندوق بازنشستگی صنعت نفت به خرید این باشگاه ابراز تمایل کرده است و قرار شده 85 درصد این باشگاه را مالک شود.

به دنبال ابقا در صندلی مدیریت!

 گویا مسئولان صندوق بازنشستگی صنعت نفت فراموش کرده اند اموال و دارایی این صندوق، امانتی است در دست آنها و باید در محافظت و افزایش آن تصمیم بگیرند و نه ریختن اموال کارکنان نفت به پای بازیکنان چند ده میلیارد تومانی فوتبال!

نکته بعدی این است که چنین تصمیمی تا چه میزان با موافقت سهامداران دیگر این شرکت همراه بوده است؟ کدام سهامداری راضی است تا پولش به پای چند بازیکن فوتبال ریخته شود و در ازای آن هیچ نفعی از نظر مالی نداشته باشد؟ مثلا قرار است با خرید باشگاه استقلال، درآمد هلدینگ خلیج فارس و سایر سهامداران افزایش یابد؟

چنین اتفاق تلخی فقط این گزاره را تقویت می کند که کارکنان نفت، باید بخشی از درآمد خود را برای بازیکنان استقلال تهران به صورت منظم کنار بگذارند تا مسئولان صندوق بازنشستگی صنعت نفت رضایت بالادستی های خود را جلب کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • در همایش ملی مناطق آزاد چه گذشت؟/ قشم و کیش برترین در حوزه اقتصاد
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد
  • محمد خوش‌چهره: «اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!
  • گزارش جامع رابطه مالی نفت و دولت در اختیار تصمیم‌گیران اقتصادی قرار گرفت
  • گزارش جامع رابطه مالی نفت و دولت در اختیار تصمیم گیران اقتصادی کشور قرار گرفت
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • رییس اتاق اصفهان خواستار توجه به مَضرات اقتصادی تعطیلی پنجشنبه‌ها شد
  • بخشی از اقتدار کشور مرهون تلاش رزمندگان خط مقدم نبرد اقتصادی است
  • حاتم بخشی بیات از جیب کارکنان نفت؟
  • جهش تولید را در حوزه های مختلف اقتصادی باید دنبال کرد