Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی ضیغمی مدیر کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز، درباره فعالیت این کانون اظهار کرد: یکی از رسالت‌های اصلی این کانون علاوه بر ثبت پتنت، تکمیل حلقه‌های نهایی اختراع است زیرا وقتی اختراعی ثبت می‌شود با این اتفاق، قصد حفاظت از محصول تولید شده وجود دارد یا هدف این است که فعالیت های مربوط به انتقال محصول ثبت شده به راحتی انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تا امروز این حلقه‌های نهایی در کشورمان مغفول مانده و زیرساختی برای آن وجود ندارد، بنابراین تکمیل این حلقه‌ها را یکی از اهداف کانون قرار دادیم. خوشبختانه بحث ثبت اختراع در کانون به خوبی شکل گرفته و با همکاری دو شرکت در این زمینه مشغول فعالیت هستیم.

ضیغمی تأکید کرد: یکی از برنامه‌های اصلی کانون طی چند سال گذشته افزایش سطح آگاه‌های عمومی و جامعه هدف و فناوران و افراد توانمند و متخصصان از مالکیت فکری بوده است تا بتواند به پژوهش و فناوری و توسعه محصولات دانش‌بنیان دست پیدا کند.

وی تصریح کرد:هدف توسعه و تکمیل زنجیره در این حوزه است و در سال 98 کانون عملا در تمام بخش‌ها فعالیت گسترده‌ای را انجام داده است تا جاییکه در حوزه‌های مختلف تیم‌هایی دارد کارهای اصلی و تخصصی ثبت پتنت را انجام می‌دهند.

ضیغمی ادامه داد: در سال 2017 از ایران در اداره ثبت اختراع آمریکا و اروپا 117 اختراع منتشر شده که نصف آن متعلق به کانون پتنت است در سال 2018 حدود 157 اختراع منتشر شد که حدود 50 درصد متعلق به کانون بود اما در سال 2019 بخاطر برخی از مسائل و مشکلات 114 اختراع از ایران منتشر شد که نزدیک 60 درصد آن را کانون پتنت انجام داد. البته در ادارات ثبت اختراع سایر کشورها نیز پتنت ایرانیان فایل شده است اما در رتبه بندی کشورها و مقایسه آنها با یکدیگر مقیاس اداره ثبت امریکا و اروپا است.

مدیر کانون پتنت به سهم کانون از ثبت این اختراعات اشاره کرد و گفت: سهم کانون از ثبت اختراعات در ادارات امریکا و اروپا حدود 50 درصد است که با حمایت‌های معاونت علمی حدود 90 درصدی پتنت‌ها در این مرکز ثبت شده اند.

وی با بیان اینکه شاهد افزایش تیم در حوزه تجاری‌سازی بودیم، گفت: در این راستا تقویت تیم‌های نگارش پتنت توسط کانون در حال انجام است تا فعالیت‌های مربوط به ثبت در داخل کشور انجام شود و ضمن خروج ارز از کشور در آینده به کشورهای همسایه نیز در این زمینه خدمات ارائه دهیم. البته پیش از این تمام فرآیند ثبت اختراع در خارج از کشور و توسط وکلای خارجی انجام می‌شد اما در حال حاضر بیش از نیمی از فعالیت‌ها در داخل کشور انجام و تا دو سال آینده این فعالیت‌ها به صورت کامل در داخل کشور ارائه می‌شود.

مدیر کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین تصریح کرد: برای حمایت بهتر دفاتر تجاری‌سازی یا مالکیت فکری در دانشگاه‌های کشور توسط کانون راه اندازی شده تا با برگزاری کارگاه‌های تخصصی ثبت اختراع و اطلاع رسانی فعالیت‌های کانون را اطلاع رسانی کنند تا کنون با همکاری وزارت علوم و دانشگاه های کشور 41 دفتر مالکیت فکری ایجاد شده و به شبکه همکاران کانون پتنت پیوسته اند. همچنین در سال گذشته 65کارگاه تخصصی بررسی و آشنایی ثبت اختراع در دانشگاه ها و مراکز رشد برگزار کرده است اما با شروع ویروس کرونا تمام کارگاه‌ها به صورت مجازی برگزار می‌شود.

ضیغمی ادامه داد: پس با این وجود این دانش مسیر ثبت اختراع خارجی تا حد زیادی هموار شده است. در سالی که گذشت مخترعان بیش از 240 درخواست برای حمایت در سامانه کانون ثبت شد. از این تعداد 89 پرونده در اداره ثبت اختراع امریکا تشکیل شد. در سال گذشته رشد خوبی را در حوزه ثبت اختراع خارجی شاهد بودیم. همچنین 120 پرونده روند اداری ثبت اختراع را پیمودند. البته در سال گذشته 54 تقاضا نامه نیز گرنت شد. همه این اقدامات و اتفاقات نشان از رشد توجه به ثبت اختراع در کشور دارد.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد که با برگزاری کارگاه‌ها در سال‌جاری بتواند مسیر رشد و توسعه را هموار سازد. پیش‌بینی می‌شود که در حوزه ثبت پتنت با رشد 50 درصد مواجه شویم همچنین براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته تا افق 1400 با رشد 50 درصدی مواجه خواهیم شد.

مدیر کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: بحث حمایت 90 درصدی از ثبت اختراع در یکی از ادارات معتبر بین‌المللی یکی از خدمات کانون به شرکت‌های دانش‌بنیان است از آنجا که ثبت اختراع به صورت بین‌المللی پروسه‌ای زمان و هزینه بر است کانون در این زمینه خدماتی را برای ثبت بین‌المللی اختراع ارائه می‌دهد.

وی افزود: در سال 98 تنها 9 دفتر همکار موفق به اخذ تأییدیه نهایی کانون پتنت، برای برخی از درخواست‌های خود شده‌اند که از میان آن‌ها، دانشگاه صنعتی امیرکبیر با 5 درخواست تأیید شده در صدر قرار گرفته و دانشگاه‌های صنعتی شریف و تهران، به ترتیب با 3 و 2 درخواست تأیید شده، در رده‌های بعدی جای دارند. در مجموع، 16 درخواست از بین 112 درخواست ارسالی به کانون پتنت، مورد تأیید نهایی قرار گرفته است که نرخ 14.28 درصدی را نشان می‌دهد.

ضیغمی ادامه داد: در سال جاری تمرکز بیشتری را بر روی مباحث آموزش مالکیت فکری خواهیم داشت تا افراد بیشتری با این موضوع درگیر شوند. همچنین تعداد دفاتر همکار کانون نیز افزایش می‌یابد. کانون با برنامه ریزی‌های خود در نظر دارد گام‌های قدرتمندی را برای حفاظت از دارایی‌های فکری فناوران و شرکت‌های نوآور بردارد. همچنین تولید ثروت از مالکیت فکری و ایجاد بازار اختراعات و کسب درآمد از آنها هدفی دیگری است که در کانون دنبال می‌شود.

وی تأکید کرد: کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال جدید برای تسریع تحقق اهداف تجاری شرکت‌ها، بازار ثبت پتنت را گسترش داده است به گونه‌ای که علاوه بر امریکا در کشورهای کانادا، چین و اتحادیه اروپا فعالیت‌های کانون گسترش می‌یابد. همچنین شرکت‌ها علاوه بر حمایت نخست، برای دومین ثبت اختراع از حمایت 50 درصدی برخوردار می‌شوند.

انتهای پیام/

169 / 336 کانون پتنت اختراع تولید محصول بازار تجاری‌سازی صادرات مهدی ضیغمی دانش بنیان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کانون پتنت اختراع تولید محصول بازار تجاری سازی صادرات دانش بنیان کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ثبت اختراع مالکیت فکری دانشگاه ها بین المللی سال گذشته فعالیت ها ثبت پتنت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۰۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت فعال کانون‌های مساجد در رویداد ملی جوانی جمعیت

سرپرست آموزش، پژوهش و فناوری اطلاعات ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد از مشارکت کانون‌های مساجد در دومین نمایشگاه رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت خبر داد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، زهراسادات موسوی پناه، سرپرست اداره کل آموزش، پژوهش و فناوری اطلاعات ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور، از مشارکت کانون‌های مساجد در رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت یاد کرد و تصریح کرد: این طرح از سوی ستاد ملی جمعیت برگزار می‌شود.

موسوی پناه با اشاره به بخش‌های دومین رویداد اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت اظهار داشت: این رویداد در سال جاری در قالب هفت بخش شامل خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگاه‌های اجرایی، شرکت‌ها و مؤسسات خصوصی، مدیران و نخبگان برگزار خواهد شد.

او با بیان اینکه هدف از این رویداد، فرهنگ‌سازی در زمینه افزایش جمعیت است، خاطرنشان کرد: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در بخش سازمان‌های مردم نهاد در این طرح مشارکت دارند.

سرپرست آموزش، پژوهش و فناوری اطلاعات ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد درباره محورهای مشخص شده گفت: اداره کل آموزش، پژوهش و فناوری اطلاعات ستاد در ذیل رویداد اصلی جایزه ملی جوانی جمعیت، یک رویداد ویژه برای کانون‌های مساجد برگزار می‌کند که محورهای آن شامل فعالیت، تجربه و ایده است.

تصویر ایران در جهان اسلام درباره اهتمام به قرآن اصلاح شد

موسوی پناه توضیح داد: کانون‌های مساجد در زمینه جوانی جمعیت یا در حال فعالیت هستند که فعالیت‌های خود را ثبت می‌کنند، یا در این موضوع تجربه‌ای ارزشمند و ناب دارند که می‌توانند تجربیات خود را ثبت نمایند. یا در این رابطه ایده‌ها و پیشنهادات قابل قبول با قابلیت اجرایی شدن، دارند که ایده‌های خود را ثبت خواهند کرد.

او از مهلت ارسال آثار تا هفتم اردیبهشت خبر داد و گفت: هر یک از کانون‌های مساجد می‌توانند طبق حوزه فعالیت خود در سه بخش فعالیت، تجربه و یا ایده در این رویداد شرکت کنند. همچنین سامانه بچه‌های مسجد به این منظور معرفی شده است.

سرپرست آموزش، پژوهش و فناوری اطلاعات ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد در خصوص موضوعات متنوع در این رویداد اظهار داشت: ارتقای جایگاه مادری، موضوع تبیین قانون خانواده و جوانی جمعیت، تبیین آسیب‌های تک فرزندی، فرهنگ‌سازی و ترغیب به فرزندآوری، حمایت از حیات جنین و جلوگیری از سقط موضوعاتی هستند که کانون‌ها می‌توانند متناسب با آن فعالیت، تجربه یا ایده‌های خود را ثبت کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عضویت ۱۰۶ هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی
  • تحول در رویدادها و برنامه‌های کانون‌های مساجد
  • دستورالعمل جدید صدور پروانه فعالیت کانون‌های تبلیغاتی ابلاغ شد
  • فعالیت ۷۵ دفتر خدمات الکترونیک قضائی در مازندران
  • عضویت 106 هزار نوجوان در کانون های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی
  • عضویت ۱۰۶ هزار نفر در آذربایجان غربی درکانون‌های مساجد
  • کانون پرورش فکری با چندعنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید؟
  • مشارکت فعال کانون‌های مساجد در رویداد ملی جوانی جمعیت
  • حضور کانون‌های مساجد در رویداد ملی جوانی جمعیت
  • رئیس سازمان انرژی اتمی: امنیت نیروگاه‌ها و مراکز هسته‎‌ای کشور به طور صددرصد برقرار است/ با عبور از سال ۱۴۰۰ تا به امروز ظرفیت فعال در سایت‌های ۲ و ۳ سه نیروگاه اتمی بوشهر در مقایسه با پیش از آن ۱۲ برابر شده است