Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون محیط زیست، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در پستی اینستاگرامی نوشت: تنوع زیستی شبکه‌ پیچیده‌ای است که تمام اجزای آن به‌هم وابسته هستند.

به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، زهرا صدر اعظم نوری رئیس کمیسیون محیط زیست، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در پستی اینستاگرامی نوشت: پنجم ژویٔن مصادف با 16 خرداد روز جهانی محیط زیست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع روز جهانی محیط زیست در سال 2020 «تنوع زیستی» و شعار امسال «زمانی برای طبیعت» Time for Nature انتخاب شده است.

موضوع و شعار امسال روز جهانی محیط زیست تحت تاثیر رخدادهای تلخ اخیر مانند آتش سوزی جنگل‌های آمازون و استرالیا و به‌ویژه همه‌گیری جهانی بیماری کووید۱۹ (کرونا) انتخاب شده است.

این رخدادها نشانه‌ای از وابستگی متقابل انسان ‌و تنوع زیستی داشته و پیامی جدی را از جانب طبیعت برای ما ارسال می‌کند.

روز جهانی محیط زیست در سال 2020 خواستار اقدام فوری جهان برای حمایت از تنوع زیستی است.

 

تنوع زیستی، حیات بر روی کره زمین تشکیل می‌دهد که شامل بیش از هشت میلیون گونه مختلف است. گونه‌هایی از گیاهان، جانوران، قارچ‌ها و باکتری‌ها و اکوسیستم‌هایی که آن‌ها را در خود جای داده است.

تنوع زیستی شبکه‌ پیچیده‌ای است که تمام اجزای آن به‌هم وابسته هستند. اگر یک مولفه از این شبکه تغییر کند یا حذف شود، کل سیستم تحت تاثیر قرار می‌گیرد و می‌تواند عواقب منفی به‌همراه داشته باشد.

قدر محیط زیست را بدانیم و در حفظ و صیانت از آن دریغ نکنیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محیط زیست تنوع زیستی سلامت شهر تهران روز جهانی محیط زیست تنوع زیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۲۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاد دانشگاهی، به مناسبت گرامیداشت «روز ملی خلیج فارس» و در راستای تحقق فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) در خصوص تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، ستاد توسعه زیست فناوری کشور و استانداری هرمزگان "افتتاح بانک ذخایر دریایی ایران و دومین نشست هم اندیشی یاوران حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی" را با محوریت مشارکت مردمی در حفظ تنوع زیستی دریایی(خلیج فارس) برگزار می کند.

دکترحسین شاهسوارانی سرپرست مرکز در این خصوص گفت: ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی از ذخایر دریایی بسیار غنی برخوردار است. در این میان آبهای خلیج‌فارس پناهگاه موجودات دریایی به‌ویژه آبزیان کوچک و مکانی آرام برای گونه‌های مختلف است که از هزاران سال پیش تا امروز به زندگی خود ادامه داده‌اند.

شاهسوارانی افزود: خلیج‌فارس با وجود تمامی مشکلات محیطی و اقلیمی که بر آن حاکم است از تنوع زیستی بالایی برخوردار است. به‌گونه‌ای که حدود ۹۰۷ گونه در قالب ۱۵۷ خانواده در آن وجود دارد که تعداد زیادی از آن‌ها بهره‌برداری اقتصادی دارند. و این عامل باعث شده است تا خلیج‌فارس ازنظر تنوع زیستی جزو مناطق کم‌نظیر معرفی شود.

وی خاطر نشان کرد: حفظ و احیاء ذخایر ژنتیکی به عنوان راهبرد توسعه ی پایدار برای تأمین نیازهای کنونی بشر از اواسط قرن بیستم بصورت جدّی مورد توجه قرار گرفت. کشور ایران با توجه به دارا بودن تنوع اقلیمی و اکوسیستم های آبی متنوع همچون آب شیرین، آبهای لب شور، شور و خیلی شور از تنوع زیستی گستردهای برخوردار است و از لحاظ ذخایر ژنتیکی به عنوان یکی از متنوع ترین و غنی ترین کشورهای جهان شناخته شده است.

شاهسوارانی اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به تخریب زیستگاه های آبزیان از طریق تخلیه زباله ها و پسابها در رودخانه ها و دریاها، استفاده بیش از حد از آفتکشها، و سایر عوامل ناشی از توسعه شهری و فعالیتهای صنعتی و زیست محیطی، حذف تدریجی تنوع ژنتیکی در اکوسیستمهای طبیعی و جایگزینی آن با سیستمهای پرورشی، متاسفانه بسیاری از این ذخایر ارزشمند را در معرض نابودی و انقراض قرار داده است.

سرپرست مرکز همچنین بیان کرد: حفاظت از تمامی ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور نیازمند توجه و همکاری همه دستگاه ها، ارگانها، انجمن های مردم نهاد به عنوان ثروت بی دیل و ودیعه الهی است و مشارکت مردمی را می طلبد. لذا با توجه به این که امسال نیز از سوی رهبر معظم انقلاب به شعار «جهش تولید با مشارکت مردمی» مزین شده است.

مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با توجه به یکی از رسالتهای خود که حفاظت از ذخایر ژنتیکی و زیستی بومی کشور است، برای پاسداشت روز ملی خلیج فارس که امتداد هویت تاریخی و تمدن دیرپای ایران زمین است، دومین نشست هم اندیشی یاوران حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی را با تاکید و محوریت قرار دادن مشارکت مردمی در حفظ ذخایر دریایی برگزار می نماید. به یمن این روز و با هدف کمک به حفاظت ذخایر دریایی کشور، بانک ذخایر دریایی ایران نیز افتتاح خواهد شد.

کد خبر 6087288

دیگر خبرها

  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست
  • برگزاری یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران در بندرعباس
  • پسماند‌ها به معضل محیط زیستی کشور تبدیل شده است
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح می شود
  • رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس بیان کرد؛ نمره ضعیف کشور در برخی شاخص های محیط زیستی
  • افت شاخص عملکرد محیط‌زیست نسبت به سال‌های گذشته/ دفن تنها ۶/۶۹ درصد پسماند‌ها در سطح دنیا
  • هفته سوم آوریل؛ از درمان وزوز گوش تا قصه آتش و انسان
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی کجا هزینه شد؟/اجرای پروژه محیط زیستی که ٣٠ سال طول کشید؟
  • زباله‌های پلاستیکی نفس ایلام را بند آورده اند
  • افزایش اعتبارات محیط زیستی در راستای رفع چالش‌ها