Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-25@22:22:53 GMT

مهار کانون‌های گرد و غبار در کشور تا ۳ سال آینده

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۸۲۹۹۵

 به گزارش ایلنا، عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، در پیامی به مناسبت ( هفته بزرگداشت محیط زیست)، این مناسبت را  به تمام دوستاران محیط زیست در کشور و مردم ایران تبریک گفت. کلانتری در ایم پیام تاکید کرد که حفظ حقوق نسل های آینده از فاکتورهای اصلی توسعه پایدار است.

بنا بر اعلام مرکز اطلاع رسانی سازمان حفاظت از محیط زیست

 متن این پیام به شرح ذیل است؛

امروز محیط زیست، در عرصه جهانی از مشکلات عدیده ای رنج می برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بزرگترین این مشکلات گرم شدن کره زمین است. این اتفاق حیات  گونه های جانوری ، دریایی و گیاهی را تهدید می کند. این اتفاق، سبب فرسایش های ژنتیکی، خاکی و آبی در جهان است.

خوشبختانه، در این چند ساله ی دولت یازدهم و دوازدهم، اهمیت نسبتا خوبی به محیط زیست داده است. اولین مصوبه در دولت دوازدهم، تخصیص منابع آبی به تالاب های کشور بود. در حالی که هرگز تخصیص منابع آبی برای تالاب ها را به رسمیت نشناخته بودیم. قبل از تخصیص توزیع عادلانه آب در اسفند ماه سال ۱۳۶۱، وزارت نیرو خود را ملزم نمی دانست تا به تالاب های کشور آب اختصاص دهد. و اما امروز ما، برای ۳۸ تالاب آب تخصیص داده ایم. همچنین برای ۳۴ تالاب دیگر، تا پایان سال آب تخصیص خواهیم داد. برای تالاب های اندکی که باقی می مانند،  سال آتی برنامه ریزی می شود.

در این مدت تمام مناطقی که منشا ایجاد گرد و غبار در کشور بودند، شناسائی شدند. ما حدود ۳۳  ملیون هکتار از عراضی ۱۶۴ ملیون هکتاری کشور را منشا خیزش غبار تشخیص گذاشتیم. مبارزه برای مهار این منشاتِ گرد و غبار شروع شده است. طی ۳ سال گذشته از منبع صندوق توسعه، بالغ بر ۳۰۰ ملیون دلار ارز برای این مهار این غبار و گرد تخصیص داده شده است. بنابر اقدامات انجام شده، می توانیم مدعی باشیم که بالغ بر ۶۰ درصد منشاتِ داخلی غبار را کنترل کرده ایم. ان شالله و باید، طی سه سال اینده باقی مناطقی که منشا غبار در کشور هستند، مهار می شوند.  یکی از فاکتورهای توسعه پایدار حفظ حقوق نسل های بعد است.

دکتر عیسی کلانتری

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۲۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰۰ هزار مهاجرت به استان‌های شمالی کشور طی دو سال اخیر

معاون سازمان حفاظت از محیط زیست با حضور در کافه خبر خبرآنلاین می‌گوید: «بیش از ۲۰ سال هست که در ایران خشکسالی را به‌صورت ناپیوسته تجربه می‌کنیم.»

داریوش گل‌علیزاده ادامه می‌دهد: «ما سال‌ها غافل بودیم، اما الان یک سند بالادستی داریم تا کشور را با پیامدهای تغییر اقلیمی سازگار کنیم، وقتی هرسال با سیلاب مواجه هستیم چرا نباید خودمان را برای مواجه شدن با آن آماده کنیم.»

او اظهار می‌کند: «دستگاه محیط زیست خودش یک دستگاه مطالبه‌گر است، ما در برنامه هفتم برنامه مدیریت تغییرات اقلیمی را با چهار هدف تقویت سازگاری، کاهش آسیب‌پذیری، گسترش اقتصاد سبز و صنعت کم کربن دنبال کردیم.»

گل‌علیزاده با بیان اینکه یکی از تبعات خشکسالی مهاجرت اقلیمی است، ادامه می‌دهد: «این مهاجرت‌ها از فلات مرکزی ایران به‌علت کاهش کیفیت شاخص‌های زیستی به مناطق شمال کشور بسیار زیاد شده است، شاخص‌هایی مانند افزایش گرد و غبار، کمبود آب سبب این مهاجرت‌ها شده. برخی از مهاجرت‌های اقلیمی برای کسب شغل است چراکه با افزایش تغییرات اقلیمی مانند سیل و گرد و غبار معیشت مردم تحت تاثیر قرار می‌گیرد. یکی از پیامدهای تغییر اقلیم تهدید امنیت غذایی است، تولید بیش از ۹۰ درصد غذای دنیا وابسته به خاک است اما با جاری شدن سیل سلامت این خاک به خطر می‌افتد و سبب فرسایش آن می‌شود.»

او می‌گوید: «براساس آمارها در دو سال گذشته حدود ۸۰۰ هزار نفر مهاجرت اقلیمی در کشور داشتیم، که مقصد آن‌ها بیشتر استان‌های شمالی کشور و شهرهای اطراف تهران است.»

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899197

دیگر خبرها

  • احتمال تبدیل دریاچه نمک قم به کانون جدید گرد و غبار کشور​
  • تزریق ۳.۵ میلیون متر مکعب آب به تالاب هشیلان
  • ۸۰۰ هزار مهاجرت به استان‌های شمالی کشور طی دو سال اخیر
  • نگرانی از فعال شدن کانون گردوغبار در مرکز ایران
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت دولتی در اصفهان
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت آب اصفهان
  • میزبانی تالاب قره گُل بوکان از پرندگان مهاجر و بومی
  • آبگیری یک کانون مهم گرد و غبار بر اثر بارندگی‌های اخیر | آب به جازموریان رسید
  • تخصیص ۸ میلیارد تومان برای مرکز تحقیقات فسیل ایران در مراغه
  • استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها