Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-16@06:31:29 GMT

آیا نوشیدن آبِ یک شب مانده خطرناک است؟

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۸۴۸۰۳

آیا نوشیدن آبِ یک شب مانده خطرناک است؟

بسیاری از افراد عادت دارند در هنگام خوابیدن یک بطری آب بالای سر خود قرار دهند و صبح فردا این بطری آب را بنوشند. اما برخی معتقدند این موضوع می‌تواند بسیار خطرناک باشد. اکنون ما به دنبال یافتن پاسخی برای این موضوع هستیم.

با توجه به این که بدن شما در طول شب دچار کمبود آب بدن می‌شود، بیدار شدن از شدت تشنگی موضوعی غیر معمول نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اغلب ما می‌دانیم که احتمالاً نوشیدن آب باقیمانده در لیوان باز کمی غیر بهداشتی است. باز بودن لیوان آب باعث می‌شود غبار و ذرات معلق وارد لیوان شده و حتی پشه و مگس و سوسک نیز داخل لیوان بیفتند، اما برخی می‌پرسند ظرف دربسته چه مشکلی دارد؟

جالب است بدانید که برای درک این که ظرف‌های دربسته نیز مشکلاتی ایجاد می‌کنند یا خیر آزمایش‌های متعددی انجام شده است. با این وجود حتی یک ظرف بسته مانند بطری یا پارچ نیز مشکلاتی را ایجاد می‌کند، عمدتاً به این دلیل که پوست ما با عرق، گرد و غبار، سلول‌های پوستی و حتی ترشحات بینی پوشانده شده است، بنابراین وقتی یک بار بطری را در دهان خود می‌گذاریم، این‌ها همه می‌توانند وارد بطری شوند.

آیا ممکن است از نوشیدن یک لیوان آب که یک شب نشسته است، بیمار شوید؟ از آنجا که این باکتری‌های بدن خود شما هستند، بعید است که بیمار شوید. اما مطمئنا بهتر است از بطری آب اشتراکی استفاده نکنید و مرتب بطری آب خود را بشویید. همچنین بسیار مهم است فردی که دارای سیستم ایمنی ضعیف باشد (مانند بیماران پیوند و افراد تحت شیمی درمانی یا افرادی که مبتلا به HIV / AIDS هستند) در معرض آب‌های آلوده قرار نگیرند.

برخی از انواع بطری‌های پلاستیکی حاوی BPA یا مواد شیمیایی مشابه هستند، که می‌توانند وارد آب بشوند، به خصوص هنگامی که در معرض نور خورشید قرار دارند. تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که BPA می‌تواند با مشکلات سلامتی مؤثر بر مغز و رفتار مرتبط باشد، اگرچه FDA اظهار داشته است که میزان انتقال BPA در محدوده ایمن است. استفاده از بطری بدون BPA باعث رفع مشکل می‌شود، اما رشد باکتری‌ها به ویژه اگر از بطری فلزی استفاده می‌کنید (که به سرعت گرم می‌شود)، میکروب‌ها را به تکثیر تشویق می‌کند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: نوشیدن آب سلامتی آب خوردن آب مانده پارسی خبر تشنگی بطری آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۴۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض مصرف دوغ برای سلامت بدن و موارد منع نوشیدن آن

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از نمناک، دوغ یک از نوشیدنی های سنتی و سالمی است که از دیرباز بر سر سفره های ایرانی قرار داشته است و مصرف آن در روزهای گرم سال بسیار مفید است. این نوشیدنی خوشمزه تا حدودی پروتئین ، ویتامین های B و D و چربی بدن را تامین می نماید. تا کنون بارها از فواید مصرف دوغ گفته ایم اما در این بخش به عوارض و مضرات خوردن دوغ خواهیم پرداخت.

دوغ و کم خونی :

مصرف لبنیات باعث اختلال در جذب آهن مواد غذایی می شود. بنابراین افراد مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن نباید به همراه منابع غذایی حاوی آهن از لبنیات استفاده کنند به طور مثال کباب را با دوغ نخورند. نوشیدنی هایی مانند دوغ و نوشابه ارزش غذایی کباب را کم می کند و جذب آهن گوشت را به حداقل می رساند. زیرا خوردن همزمان دوغ با گوشت موجب تولید مواد هضم نشده ای در بدن می شود که عوارض زیاد آن برای مفاصل است. البته بدین منظور نیست که فرد با یک بار مصرف همزمان این مواد غذایی دچار عارضه می شود بلکه مصرف مداوم آنها به طور همزمان برای بدن عوارض دارد.

دوغ و سنگ کلیه :

دوغ سرشار از کلسیم، پروتئین و نمک است که از عوامل تشدید کننده و ایجاد سنگ کلیه می باشند. رژیم های غذایی پرنمک، باعث بالا رفتن فشارخون و آسیب کلیه ها می شود. با وجودی که نباید لبنیات را از رژیم غذایی حذف کرد اما بهتر است نوع کم چرب و کم نمک فرآورده های لبنیاتی را استفاده کرد.

دوغ و یبوست :

میزان کلیسیم محصولات لبنی مانند دوغ ، شیر و پنیر بسیار زیاد است که موجب اختلال در عملکرد عضلات کولون (روده ی بزرگ) می شود. البته عدم وجود فیبر در فرآورده های لبنی یکی دیگر از دلایل یبوست زا بودن آنها است. علاوه بر آن فرآورده های لبنی منبع پروتئین هایی به نام کازئین ها می باشند که موجب کند شدن حرکت روده ها می گردد.

دوغ و استخوان درد :

دوغ یک نوشیدنی پر خاصیت است که موجب افزایش میزان جذب کلسیم و استحکام استخوان ها می شود. اما افرادی که از ضعف مفرط استخوان رنج می برند و یا برخی از افرادی که مبتلا به پر کاری غده پاراتیروئید هستند نباید دوغ مصرف کنند.

مضرات دوغ برای خانمها :
در پاسخ به سوال کاربران در رابطه با مصرف دوغ در خانم ها باید بگوییم که دوغ یکی از موانع جذب کلسیم در بدن نمک می باشد. به همین دلیل دوغ های صنعتی که سرشار از نمک هستند باعث ایجاد اختلال در جذب کلیسیم می شوند. در سنین بالای ۵۰ سال ریسک شکستگی های شایع از پوکی استخوان در مهره های کمر ، استخوان ساعد و استخوان بالای پا بیشتر می شود که در خانم ها ۴۰درصد و در آقایان ۱۲درصد است بنابراین خانمها باید بیشتر به دنبال جذب کلیسیم باشند از دوغ های خانگی کم نمک استفاده نمایند.

بهترین مواد غذایی برای داشتن عمر سالم و طولانی چطور بدون نوشیدن قهوه سرحال و هوشیار باشیم؟

عوارض دیگر مصرف دوغ :
۱- مصرف دوغ بلافاصله یا همراه غذا یا دارو یکی از مهمترین مضرات آن است که موجب رقیق شدن شیره معده و اختلال در فرآیند هضم و جذب مواد غذایی می شود. به نظر متخصصان تغذیه ، دوغ نیز مانند مایعات دیگر بهتر است با یک ساعت فاصله پس از خوردن غذا و یا دارو نوشیده شود.

۲- مصرف بیش از اندازه دوغ برای افرادی که از ناراحتی های معده ، ورم معده ، زخم اثنی عشر و مشکلات گوارشی رنج می برند ، توصیه نمی شود.

۳- زیاده روی در مصرف دوغ ممکن است موجب از بین رفتن تعادل بدن نسبت به حالت عادی شود و همچنین به دلیل طبع سرد دوغ ، مصرف بیش از اندازه آن برای افراد با طبع سرد توصیه نمی شود.

۴- گاز طبیعی موجود در دوغ به دلیل تخمیر باکتری های موجود در آن ایجاد می شود و برای سلامت بدن ضرری ندارد. اما در تهیه دوغ صنعتی ، گازی که به دوغ اضافه می شود مشکلات گوارشی ایجاد می کند. علاوه بر این دوغ های گازدار موجب افزایش اشتها می شود که در نهایت پرخوری و اضافه وزن را به وجود می آورد.

۵- افزایش فشار خون از مضرات دیگر مصرف دوغ است. به همین دلیل بهتر است دوغ خانگی و کم نمک را جایگزین دوغ های صنعتی حاوی نمک زیاد کنید. همچنین بهتر است یک ساعت پس از خوردن غذا ، دوغ و مایعات دیگر نوشیده شود چرا که علاوه بر ایجاد تشنگی زمینه افزایش فشار خون و پوکی استخوان را فراهم می کند.

۶- تا حد امکان باید از دوغ های بدون گاز به جای دوغ های گازدار صنعتی مصرف شود زیرا گاز اضافه شده به دوغ موجب اشغال فضای معده می شود و در روند هضم مواد غذایی تداخل ایجاد می کند ، بنابراین سوء هاضمه و احساس سیری کاذب در زمان خوردن غذا ایجاد می کند.

در تهیه دوغ به روش صنعتی ، ماست با مقدار مناسبی از آب در تانکهایی که همزن دارند ترکیب شده و سپس با رعایت قوانین بهداشتی خنک و بسته بندی می شود. مقاومت این نوشیدنی در برابر گرما بسیار بالا است بنابراین نیازی به مواد نگهدارنده مصنوعی ندارد و برای افرادی که دستگها گوارش آنها نمی تواند لاکتوز را تحمل کند مصرف دوغ بسیار مناسب است. اما دوغ های صنعتی سرشار از نمک هستند و برای افراد مبتلا به فشارخون بالا ، نارسایی کلیه ، بیماران قلبی و عروقی بسیار مضر می باشد ، این افراد بهتر است در منزل و به شکل سنتی البته با نمک کم ، دوغ تهیه کرده و میل کنند.

به طور کلی این گروه از افراد نباید لبنیاتی مانند ماست و دوغ مصرف کنند :

خانمها پس از سزارین باید مصرف ماست و دوغ را به حداقل برسانند
افراد مبتلا به سنگ کلیه، مثانه و کیسه صفرا
افرادی که که میکروب معده دارند
افراد مبتلا به درد مفاصل و یبوست
کودکانی که مشکل شب ادراری دارند
افرادی که باد روده و نفخ معده دارند
افراد مبتلا به لک سفید " برص " بر روی پوست
خانمهایی که ترشح و عفونت دارند
خانمهایی که در قاعدگی و شکم درد ، قاعدگی دیر هنگام و کیست تخمدان دارند
افراد مبتلا به صرع
کسانی که دچار افسردگی و ناراحتی اعصاب هستند
افراد پر خواب
کسانی که حافظه شان کاهش یافته است
افرادی که لرزش بدن "سر، دست، پا، گردن" دارند
افرادی که هنگام خواب آب دهانشان روی بالش می ریزد
افرادی که با باد کولر دچار تشدید درد مفاصل می شوند
افرادی که نفس تنگی، آسم و سینوزیت دارند
افرادی که تعریق زیاد دارند
افراد مبتلا به بیماری های گوارشی مانند بازگشت اسید معده به مری

کد خبر 844177 برچسب‌ها سلامت خبر مهم لبنیات تغذیه

دیگر خبرها

  • ترکیب این خوراکی‌ها با آب خطرناک است
  • این چایی کلسترول خوب را افزایش می‌دهد
  • شهروند خونسرد در حال نوشیدن چای مجرم را دستگیر کرد + فیلم | ادامه نوشیدن چای نیم‌خورده عکس‌العمل کاربران فضای مجازی را در پی داشت
  • به پلاستیک بگو نه!
  • خواص عجیب این نوع چای برای بدن را بشناسید
  • چایی که کلسترول خوب را افزایش می‌دهد
  • نوشیدن چای کامبوچا می تواند به کاهش چربی کمک کند
  • عوارض مصرف دوغ برای سلامت بدن و موارد منع نوشیدن آن
  • آب دو بار جوشانده شده خطرناک است؟
  • چطور جلوی احساس خواب آلودگی در فصل بهار را بگیریم؟