Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@15:38:17 GMT

بوی خوش قیزیل گول در آذربایجان غربی

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۸۶۸۶۴

بوی خوش قیزیل گول در آذربایجان غربی

ایسنا/آذربایجان غربی با نزدیک شدن به آخرین ماه فصل  بهارعطر خوش گل محمدی یاهمان (قیزیل گول) در جای جای آذربایجان غربی به مشام می رسد. محصول پر برکتی که علاوه بر زیبایی و تزریق نشاط و حس خوب، موجب رزق و روزی عده بی شماری از مردم وکشاورزان این منطقه شده است.

رحیمی یکی از گل کاران خوی در گفت وگو با ایسنا افزود: امسال در زمینی به مساحت ۷۰۰۰ متر محصول گل محمدی کاشته ایم که پیش بینی می شود ۱۰۲تن محصول برداشت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بااشاره به اینکه برداشت گل محمدی از اول تا ۳۱ خرداد انجام می شود، تصریح کرد: در این مدت به طور مستقیم ۱۲نفر مشغول به کار هستند.

این کشاورز با اشاره به اینکه عمده فروشی مشکل اصلی کشاورزان استان و گل کاران است، اظهار کرد: اگر صنایع تبدیلی وتکمیلی در این بخش به روز شوند و وتسهیلات به موقع به کشاورزان پرداخت شوند می توان جلو عمده فروشی را گرفت.

رحیمی یاد آورشد: اگر صنایع تبدیلی و تکمیلی و دستگاه های اسانس گیری و بسته بندی در استان به روز شود می توان علاوه بر اشتغالزایی موجب پیشرفت اقتصادی استان نیز شود.

محمدی یک کشاورز دیگر استان نیز در گفت وگو با ایسنا افزود: ۲.۵هکتار زمین دارد که روزانه ۵۰ تا۶۰ کیلوگرم گل محمدی برداشت می کند.

وی بااشاره به اینکه هرروز از ۶تا۱۰ صبح مشغول به کار هستند، اظهار کرد: درآمد روزانه برداشت گل محمدی بین یک تا ۱.۵ میلیون تومان است و ۵ نفر در این زمین مشغول به کار هستند.

محمدی با اشاره به اینکه از گل محمدی می توان عصاره، اسانس، مربا و پودر تهیه کرد، یاد آور شد: متاسفانه کمبود صنایع تبدیلی و تکمیلی  باعث شده کشاورزان محصول خود راعمده وخام بفروشند و سود زیادی ازاین محصول بدست نیاورند.

وی خاطرنشان کرد: اگر دولت تسهیلات بانکی  به کشاورزان گل کار پرداخت کند می توانیم دستگاه های خشک کنی وگلاب گیری تهیه کرده و درآمد خود را افزایش داده و موجب اشتغال بیش از۲۰ نفر شود.

مدیر صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز خاطرنشان کرد: درحال حاضر ۴واحد عرقیات فعال با ظرفیت۷۸۰۰تن عرقیات گیری در استان فعال هستند.

تومرایی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه در این واحدها عرق انواع گیاهان دارویی، گل محمدی، کاکوتی واسانس تولید می شود، تصریح کرد: ظرفیت این واحدها در تولید اسانس ۵۵۰کیلوگرم و ۵۰تن عصاره است.

وی با بیان این که دو نوع تسهیلات برای کشاورزان استان پرداخت می شود، اظهار کرد: یک نوع پرداخت در مرحله کاشت گل محمدی و نوع دوم کمک برای تجهیز و ساخت کارگاه های عرقیات است.

مدیر صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه امسال ابلاغیه  برای اعطای تسهیلات برای کشاورزان استان صادر نشده است، یاد آورشد: درسال گذشته ۲میلیارد تومان تسهیلات برای تجهیز و خرید صنایع تبدیلی و تکمیلی استان در این بخش پرداخت شده است.

تومرایی با بیان اینکه ۳واحد عرقیات گیری در ارومیه و یک واحد در میاندوآب فعال هستند، افزود: سازمان جهاد کشاورزی طبق برنامه و دستورالعمل ها ازهمه کشاورزان و گل کاران با ارائه تسهیلات بانکی حمایت می کند.

امانی مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی  نیز در گفت وگو با ایسنا افزود: درسال جاری در۲۷۳ هکتار از اراضی استان گل محمدی کاشته شده که پیش بینی می شود ۵۰۸ تن محصول برداشت شود.

امانی با اشاره به اینکه سالانه ۸۰۰هزارلیتر گلاب از گل محمدی دراستان به دست می آید، خاطرنشان کرد: ارقام گل محمدی موجود استان مخصوص گلاب کشی، مربایی هستند.

وی گفت: ۸۰ درصد گل محمدی تولیدی استان برای عرق گیری است و ۵ درصد به صورت غنچه خشک و صادرشده ومابقی به صورت خشک یا مربا استفاده می شود.

امانی ادامه داد: با توجه به اینکه سطح زیادی از اراضی استان زیر کشت گل محمدی می رود؛ اگر صنایع تبدیلی و تکمیلی و بسته بندی به روز شود؛ این محصول یک محصول اقتصادی خواهد بود.

به گزارش ایسنا؛ آنچه مهم است کمبود صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان است امری که هرساله و موقع بارآوری محصولات کشاورزی دراستان بیشتر نمود پیدا می کند.

امری که اگر مسئولان مربوطه زودتر به فکر حل مشکلات آن اقدام نکنند؛ خام فروشی وعمده فروشی، کشاورزی استان را هرروز بی رونق تر خواهد کرده و هر ساله شاهد هدر رفت محصولات کشاورزی استان خواهیم بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی گل محمدي صنايع تبديلي صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گل محمدی گل کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۶۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از شش محصول صنایع خلاق و فرهنگی در رویداد «مانوین»

 مسعود حسنلو که در نشست خبری رویداد «مانوین» در محل مدرسه دارالفنون سخن می‌گفت با تاکید بر ضرورت هویت‌بخشی به صنایع خلاق و بومی کشور گفت: این نشست در مرکز تاریخی دارالفنون برگزار شده است، چرا که اکوسیستم فناوری، نیازمند هویت‌بخشی است که ریشه آن در فرهنگ بومی و ملی و دینی ما نهفته است. 

وی با بیان اینکه مسائل فرهنگی به حل مسائل مردم و جامعه نزدیک است، ادامه داد: کارکرد فناوری، اصالتا حل مسئله مردم است. فناوری های نرم به سراغ مسائل اجتماعی رفته اند و با توجه به چالش‌هایی که در حوزه هایی نظیر زبان فارسی، وفاق اجتماعی، محیط زیست، سلامت عمومی و عدالت اجتماعی وجود دارد، می‌توانند به حل این مسائل کمک کنند.

حسنلو با تاکید بر اینکه هرچقدر اکوسیستم توسعه فناوری‌های نرم توسعه یابد، مسائل اجتماعی در مسیر حل شدن قرار می‌گیرند، ادامه داد: برگزاری رویداد مانوین در همین راستا برنامه‌ریزی شده است، چرا که ما نیاز داریم فناوری‌ها با رویکرد بومی و هویت‌ساز توسعه یابند و این رویداد در زمینه توسعه جریان‌های فناوری‌های نرم فعال شده است. 

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و فرهنگی، برگزاری نمایشگاه، رونمایی از دستاوردها و برگزاری نشست‌ها را از برنامه‌های جانبی این رویداد ذکر کرد و گفت: اعتقاد من بر این است که صنایع خلاق، رکن اقتصاد خلاق و فرهنگی به شمار می‌رود. 

وی با اشاره به تعریف پروژه‌های پیشران در حوزه‌های فناوری‌های نرم و فرهنگی، گفت: پروژه‌های پیشران پروژه‌هایی هستند که از نظر اقتصادی و صنعتی قادر هستند پروژه‌ها را چند پله جلوتر برانند و ما دو دسته پروژه‌های پیشران و کلان را تعریف کرده‌ایم.

حسنلو ادامه داد: برای این منظور ۱۷ کارگروه ذیل سند این ستاد تشکیل شده که در سه لایه پروژه‌هایی را تعریف کرده‌اند. برخی پروژه‌ها، پروژه‌های کلان ملی بوده که نیاز به اعتبارات و زیرساخت‌های جدی دارند و برخی دیگر نیاز به اعتبارات زیادی ندارند، اما نیازمند تجمیع ظرفیت‌ها و کنسرسیوم‌ها هستند.

دبیر ستاد فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی ریاست‌جمهوری، دسته سوم پروژه‌ها را پروژه‌هایی دانست که نیاز به زیرساخت‌های قانونی و فیزیکی دارند و ادامه داد: تاکنون سه پروژه کنسرسیوم صادرات اسباب‌بازی، پلتفرم به‌هم‌رسانی آموزشی و آزمایشگاه اثر اجتماعی احصاء شده است، علاوه بر این ۱۰ پروژه دیگر در دستور کار ستاد قرار دارد.

یاسر قرائی، دبیر اجرایی رویداد مانوین هم با بیان اینکه این رویداد همزمان با نمایشگاه اینوتکس در پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود، گفت: در این رویداد از شش محصول صنایع خلاق و فرهنگی رونمایی می‌شود.

وی، صنایع خلاق را نقطه‌ای دانست که در زیست بوم فناوری کشور در ارتباط بیشتر با مردم قرار دارد و گفت: در سند ملی توسعه فناوری‌های نرم و فرهنگی که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است، هفت راهبرد برای گفتمان‌سازی و مشارکت مردم به منظور توسعه کاربردهای فناوری‌های نرم و فرهنگی پیش‌بینی شده است و برای رسیدن به این راهبردها برنامه‌هایی مانند ایجاد بستر مشارکت مردمی، تسهیل‌گری و حمایت از به‌کارگیری نمادهای ملی در نظر گرفته شد. 

قرائی با بیان اینکه برای دستیابی به این راهبردها، رویداد ملی صنایع خلاق مانوین برنامه‌ریزی شده است، برگزاری این رویداد را در راستای اجرایی‌سازی سند توسعه فناوری‌های نرم و خلاق دانست و اظهار کرد: بخش نمایشگاهی یکی از بخش‌های این رویداد به شمار می‌رود که با ایجاد ۲۸ غرفه شرکت‌ها و هسته‌های خلاق این حوزه آخرین دستاوردهای خود را در حوزه‌های مختلفی چون نوشت افزار، سبک زندگی، مد و پوشاک و غیره عرضه می‌کنند.

دبیر اجرایی رویداد مانوین، «روایت پیشرفت» را از دیگر بخش‌های این رویداد عنوان و خاطرنشان کرد: در این بخش بازدیدکنندگان با روند پیشرفت کشور در حوزه صنایع خلاق آشنا می‌شوند و در بخش رویدادی نیز با برگزاری سه استیج به بررسی موضوعاتی چون ارائه گزارش‌ عملکردها، رونمایی از کتاب‌ها و برندهای جدید، پروژه‌های پیشران و نوآوری‌های اجتماعی پرداخته می‌شود.

وی رونمایی از برخی محصولات و دستاوردها را از دیگر بخش‌های مانوین عنوان کرد و گفت: تاکنون ۱۲ محصول برای رونمایی به ما پیشنهاد شده است که در حال بررسی هستیم، ولی در نهایت شش محصول برای رونمایی انتخاب خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • توسعه همکاریهای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی و موسسه آموزشی- تحقیقاتی صنایع دفاعی
  • توزیع کالا درآذربایجان غربی نیازمند مدیریت است
  • پیش بینی برداشت بیش از ۷۰۰ تن گل محمدی در خراسان جنوبی
  • پیچیده شدن عطر خوش گل‌های محمدی در خراسان جنوبی + فیلم
  • تکمیل ۱۵۰۰واحد نیمه‌تمام صنایع تبدیلی اولویت وزارت جهاد کشاورزی
  • ارزش صادرات صنایع‌دستی از آذربایجان‌غربی ۲۲ درصد افزایش یافت
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • ایجاد هنرستان در همسایگی صنایع آذربایجان غربی
  • رونمایی از شش محصول صنایع خلاق و فرهنگی در رویداد «مانوین»
  • افزایش 22 درصدی ارزش صادرات صنایع دستی از آذربایجان‌غربی