Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴  جنگل‌های زاگرسی مدتی است درگیرآتش سوزی‌های متعدد شده است. در بحبوحه مقابله با آتش سوزی در این مناطق که عمدتاً کوهستانی و صعب العبور هستند گاهی می‌شنویم که باید از این جنگل‌ها که تامین کننده بخش عمده‌ای از منابع آبی کشور هستند، حفاظت ویژه‌ای کرد.

پهنه رویشی زاگرس شامل رشته‌کوه‌های زاگرس، وسیع‌ترین و اصلی‌ترین رویشگاه گونه‌های مختلف بلوط در ایران بوده و به همین دلیل این منطقه از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جنگل‌های بلوط منطقه زاگرس از منتهی‌الیه شمال غربی ایران (استان آذربایجان غربی) آغاز و سپس غرب (استان‌های کرمانشاه، ایلام، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و لرستان) و جنوب غرب ایران (استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و فارس) را طی می‌کند.
این پهنه جنگلی چطور منابع آبی ما را تامین می‌کند؟ محمد درویش عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع در گفتگو با خبرنگار مهر به تشریح علت اهمیت استراتژیک جنگل‌های زاگرسی برای حیات طبیعی کشور و چگونگی تامین منابع آبی کشور پرداخت و گفت: اصلی‌ترین رودخانه‌های ایران از جمله کارون، دز، کرخه، مارون، سیروان، زاب، زاینده رود از زاگرس سرچشمه می‌گیرند.

بیشتر بخوانید:  تخریب سالانه ۱۲ هزار هکتار جنگل در کشور/ کاهش وسعت جنگل‌های زاگرس
وی با بیان اینکه ۴۵ درصد آب شیرین ایران را رودخانه‌ها از این سرچشمه تامین می‌کنند، اظهار داشت: این رویشگاه با ۶ میلیون هکتار وسعت، ارزش‌های راهبردی منحصر به فردی رای کشور دارد.

این کارشناس منابع طبیعی به تشریح رابطه میان جنگل‌ها و تولید آب در کشور پرداخت و گفت: رویشگاه‌های جنگلی همانند یک کاتالیزور عمل کرده و باعث می‌شود پس از بارندگی قطرات به آرامی به سطح خاک وارد شود.

وی در ادامه توضیح داد: اگر سطح جنگل‌ها از بین رود، سرعت برخورد دانه‌های باران به خاک افزایش یافته و خاک دانه‌ها را از هم می‌پاشاند، این مساله باعث فرسایش خاک می‌شود و از طرفی، چون خلل و فرج‌های خاک گرفته شده و امکان نفوذ آب به خاک از بین رفته و سیل‌های ویرانگر رخ می‌دهد.
سیل‌های اخیر ناشی از آتش سوزی‌های گذشته
درویش بخشی از سیل‌های سال گذشته را ناشی از تهی شدن سطح ارتفاعات از جنگل دانست و گفت: بسیاری از مناطقی که سال گذشته آتش گرفت، بیشترین خسارت را از سیل دیدند.

وی خاطر نشان کرد: فرسایش خاک یکی از مهمترین خطراتی است که بر اثر کشاورزی بی قاعده، به طور مستقیم بر روی جنگل‌های زاگرس اثر می‌گذارد.

درویش در ادامه افزود: تنها در استان چهار محال و بختیاری و بنا بر آماری که مدیر کل این استان منتشر کرده سالانه هزار هکتار از جنگل‌های این استان به ذغال تبدیل می‌شوند که این آمار واقعاً قابل توجه بوده و این در حالی است که ۹۸ هزار هکتار از جنگل‌های زاگرس در اثر تغییر کاربری در طول چند دهه اخیر نابود شده اند.

این کارشناس منابع طبیعی خاطرنشان کرد: هرجایی که جنگل داشته باشد، امکان نفوذ آب در سطح خاک، سرچشمه‌ها و قنوات را افزایش می‌دهد به همین دلیل زاگرس از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی در پایان خاطر نشان ساخت: افزون بر این جنگل‌های زاگرسی به عنوان بانک خزانه ژنی گیاهی و جانوری ایران شناخته می‌شود و ارزش اکولوژیکی بالایی برخوردار است. منبع: مهر لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 جنگل های زاگرس آتش سوزی در زاگرس جنگل های زاگرس هزار هکتار منابع آب جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۶۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافقت مجلس با برخورداری سازمان سپند از منابع انسانی و اعتبارات مصوب سالانه

نمایندگان در نشست علنی امروز (دو‌شنبه، ۳ اردیبهشت‌) مجلس شورای اسلامی در ادامه رسیدگی به طرح تقویت و توسعه علوم پژوهش و نوآوری دفاعی با ماده ۶ و ۷ این طرح موافقت کردند.

در ماده ۶ این طرح آمده است: سپند از منابع انسانی و امکانات واگذار شده از وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح و اعتبارات مصوب سالانه برابر برنامه‌ها و مأموریت‌های مصوب برخوردار می‌شود.

همچنین در ماده ۷ این طرح که به تصویب مجلس رسید آمده است؛ سپند بر اساس این قانون و نیز اساسنامه مصوب فرماندهی معظم کل قوا اداره می‌شود.

دکتر محمدباقر قالیباف در پایان از کمیسیون امنیت و سیاست خارجی برای تدوین این طرح تشکر کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • خودنمایی بخشی از جنگل‌های بلوط زاگرس در روستای مله پنجاب + فیلم
  • جزییات حمله مسلحانه به منزل جنگل‌بانان آملی
  • اجرای آتش بُر در روستای بیشه
  • سالانه ۶۰۰ هزارتن گوشت قرمز از دام سنگین تامین می شود
  • تامین امنیت غذایی با منابع پایه فراسرزمینی
  • رفع تصرف اراضی مستحدث ساحلی در شهرستان نور
  • ماجرای قطع درختان جنگل روستای انارجار چیست؟
  • جدال بر سر صنوبرها؛ ماجرای قطع درختان جنگل روستای انارجار
  • موافقت مجلس با برخورداری سازمان سپند از منابع انسانی و اعتبارات مصوب سالانه
  • افزایش ۷۰۰ هکتاری مزارع کشت گیاهان دارویی در اصفهان