Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود بکایی با بیان اینکه بیش از ۶۰ مرکز خرید گندم مازاد بر مصرف کشاورزان را خریداری می کنند گفت: همه کشاورزان باید در سامانه پهنه بندی ثبت نام کنند و پرداخت هزینه به کشاورزها از طریق این سامانه صورت می گیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصر همدان؛ با توجه به فرارسیدن فصل برداشت گندم جهت بررسی جزییات نظارت مسئولین بر این امر گفتگویی با مسعود بکایی، مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان همدان صورت گرفت که در ادامه می خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عصر همدان: در خصوص مراکز و قیمت خرید تضمینی گندم  توضیحاتی را بفرمایید:

بکایی: موضوع خرید تضمینی گندم و دانه های روغنی درسال جاری هم همچون سال های گذشته است و ما بیش از ۶۰ مرکز خرید خواهیم داشت که گندم مازاد بر مصرف کشاورزان را خریداری می کنند.

امسال قیمت خرید تضمینی گندم به نسبت سال گذشته بسیار افزایش پیدا کرده است، سال  گذشته ۱۷۰۰ تومان به ازای هر کیلو  گندم بود امسال  با ۸۰۰ تومان در هر کیلو به ۲۵۰۰ تومان رسیده و البته اگر چنانچه پاکی گندم  بالا باشد حتی تا ۲ هزار و ۵۷۵ تومان هم قابل  افزایش است منتها باید کشاورزها دقت کنند که میزان پاکی گندمی که تحویل مراکز خرید می دهند از افت کمتری  برخوردار باشد و افت  مفید، غیر مفید و همینطور میزان سن زدگی بر قیمت گندم موثر است و قیمت ها متناسب با این آیتم ها پرداخت می شود.

از ۲۴۰۰ تا  ۲ هزار و ۵۷۵ تومان به تناسب میزان افت ها هم افت مفید هم غیر مفید و هم درصد میزان سن زدگی قیمت ها قابل ارزیابی است که مراکز خرید ما آمادگی دارند از کشاورزان تحویل بگیرند.

عصر همدان: برای امسال چه مقدار خرید تضمینی گندم را پیش بینی می کنید؟

بکایی:سال گذشته مجموع خرید تضمینی گندم ۴۱۰ هزار تن بوده و پیش بینی ما برای سال جاری طبق اعلام جهاد کشاورزی بین ۵۲۰ تا ۵۵۰ هزار تن خرید تضمینی است و انتظار داریم کشاورزان به موقع برداشت ها را که انجام و در مراکز خرید تحویل دهند.

عصر همدان: فرمودید که ۶۰ مرکز خرید ر سطح استان هست  جزییات را در خصوص این مراکز بفرمایید:

بکایی: بله همانطور که در گفتم ۶۰مرکز خرید در کل استان با پراکندگی  مناسب در سطح استان همدان داریم که کشاورزان آن هایی که در مراکز خرید روستایی هستند به مراکز خرید تعاونی های روستایی مراجعه و کسانی که در محدوده های بالا به خصوص آن هایی که میزان گندم تحویلی بالا است و با کامیون های بزرگ  تحویل می دهند بیشتر به سیلوها و کارخانجات آرد برای تحویل گندم مراجعه می کنند.

عصر همدان: پول کشاورزان چه زمانی به آنها پرداخت می شود؟

بکایی: سعی خواهیم  کرد در کوتاه ترین مدت ممکن پول کشاورزها را بعد از تحویل به مراکز خرید حداقل یک هفته تا ۱۰ روز پرداخت کنیم و کشاورزها هم باید دقت کنند اگر چنانچه ایرادی در نحوه ثبت نامشان در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی وجود دارد حتما چک کنند که موقع تحویل گندم مشکلی پیش نیاید چون کشاورزها حتما باید با کارت ملی و اعلام حساب بانکی شان به مراکز خرید مراجعه کنند که بتوانند در جریان نحوه خرید و نحوه ارزیابی آن ها چه از نظر وزنی و چه از نظر افت هایی که زده می شود قرار بگیرند.

عصر همدان: سال گذشته مواردی همچون قاطی بودن شن و شنگ با گندم را شاهد بودیم امسال جهت جلوگیری از این امر چه اقداماتی اندیشیده اید؟

بکایی: مراکزی خریدی که ما داریم با دستگاه های ازمایشگاهی تست می کنند و اگر تقلبی و اختلال ضایعات با گندم باشد آن ها را ارزیابی می کنند.

وقتی می گوییم افت عیر مفید شامل  این نوع اختلال هایی هست که انجام می گیرد که ممکن است عمدی یا غیر عمدی باشد و در حین برداشت گندم یک سری ضایعات همراه گندم  تحویل داده بشود و ما اینها را طبق سنجش هایی که در مراکز خرید به صورت تست های آزمایشگاهی انجام می گیرد بررسی و میزان افت هایی که افت  مفید و غیر مفید است ارزیابی و به تناسب این افت ها قیمت  گندم تعیین و به کشاورز پرداخت می شود.

عصر همدان: در سال های گذشته در خصوص قیمت تضمینی گندم نارضایتی هایی وجود داشت جهت کسب رضایت کشاورزان چه تدابیری اندیشیده اید؟

بکایی:  ببینید قیمت تمام شده دولت برای گندم هایی که میزان پاکی ۴ درصد حداقل افت مفید و ۱ درصد افت غیر مفید با کمتر از ۲ درصد میزان سن زدگی ۲۵۰۰ تومان است و هر چقدر که میزان افت عیر مفید بالا می رود میزان پرداختی به کشاورز هم کاهش پیبدا می کند.

سن زدگی تا ۲ درصد قابل قبول اما بیش از ۲ درصد جریمه تعلق می گیرد و  باید کشاورزان دقت بکنند. به ازای هر  ۱ درصد اضافه بر ۲ درصد مجاوز ۲۵ تومان از هر کیلوگرم  قیمت آن گندم کم می شود و همینطور افت غیر مفید هم به ازای هر درصد ۲۵ تومان کاهش قیمت خواهد داشت. اما افت مفید ۱۲ تومان و ۵ ریال جریمه خواهد داشت .

بنابراین کشاورزان  دقت کنند در موقع برداشت بتوانند حداقل صایعات را داشته باشند تا از این جهت ضرر نکنند و ما حتما مراقبت می کنیم تقلبی صورت نگیرد البته خود کشاورزان که ما مطمئن هستیم هرگز از این  نوع کارهای متخلفانه را انجام نمی دهند مگر یک سری افرادی که به عنوان دلال هستند بخواهند سوءاستفاده کنند و ما هم مراقبت خواهیم کرد که چنین اتفاقی نیفتد.

عصر همدان: قیمت تمام شده گندم برای دولت چقدر خواهد بود؟

بکایی: ببینید دولت با قیمت ۲۵۰۰ تومان متوسط گندم ها را از کشاورزان می خرد و حداقل ۳۰۰ تومان هزینه های حمل ونقل و نگه داری  و ذخیره سازی  به آن تعلق می گیرد و ۲۸۰۰ تومان به  ازای هر کیلو برای دولت تمام می شود.

در حالی که این گندم  ۲۸۰۰ تومانی را دولت به ۶۶۵ تومان به  کارخانجات  تولید آرد می دهد پس یعنی یارانه ای بیش از ۴ برابر قیمت تمام  شده برای دولت یارانه تعلق می گیرد.

عصر همدان: اشاره به سامانه پهنه بندی جهت ثبت نام کشاورازن کردید در این خصوص بیشتر توضیح دهید؟

بکایی:  یک سامانه ای است به نام سامانه پهنه بندی که حدود ۹۵ درصد  کشاورزان گندمکار در حال حاضر مشخصاتشان در این سامانه  است و ثبت شده  است. منتها ممکن است کشاوری سال های گذشته گندم کار نبوده که امسال حتما باید برود در این سامانه ثبت نام و مشخصاتش را ثبت کند در غیر این صورت اگر کسی اسمش در آن سامانه نباشد هست امکان پرداخت وجه برایش وجود ندارد و به عنوان کشاورز برای ما شناخته شده نیست .

عصر همدان: سیاست شما در قبال کساتنی که به عنوان دلال گندم را از کشاورز خریداری می کند چه است؟

 بکایی: ببینید به هر حال در هر موقعیتی یک عده ای  آدم های فرصت طلب پیدامی شوند که از موقعیت ها سوء استفاده کنند.

کشاورز  ممکن ۱ یا ۲ تن گندم داشته باشد و شاید براش صرفه نداشته باشد که بخواهد ماشینی را برای حمل گندم و تحویل  به مراکز خرید اجاره کند به همین دلیل به یک سری دلال ها می فروشند و آن ها گندم ها را انبار می کنند تا اگر شرایط  خاصی در جامعه وجودداشت  اقدام به احتکار کنند و اگر چنانچه موارد  خاصی وجود داشته باشد ممکن  است اختلاط با ضایعات و ماسه داشته باشند که باید مراقبت بیشتری کنیم و ما از کشاورزان که همیشه برای اعتبار بخش  کشاورزی ما تلاش می کنند  می خواهیم که با آگاهی مانع از سوء استفاده دلالان بشوند.

عصر همدان:صحبت پایانی:

بکایی: امیدواریم که امسال بتوانیم به موقع به تعهدات عمل و پول کشاورز را تحویل دهیم و همچنین میزان پاکی گندم را واقعی ارزیابی کنیم تا موجب نارضایتی کشاورزان  نشود و آسیبی به بیت المال نرسد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سامانه پهنه بندی خرید تضمینی گندم مراکز خرید ۶۰ مرکز خرید عصر همدان غیر مفید سن زدگی ثبت نام ۲ درصد افت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۸۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گندمکاران چشم انتظار اعلام جایزه تحویل گندم

قیمت خرید تضمینی گندم پس از چندماه تاخیر در ۲۷ دی ماه اعلام شد که از همان ابتدا با واکنش شدید کشاورزان روبرو شد چراکه در شهریورماه نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان در شورای قیمت گذاری مصوب شده بود. از این رو تشکل و اتحادیه های تولیدی پس از اعلام نرخ، بدنبال تحویل جایزه ۲ هزارتومانی گندم همانند سال گذشته بودند تا با ایجاد امیدواری در بین کشاورزان از هدر رفت گندم تولیدی جلوگیری کنند و در این راستا نامه نگاری هایی متعددی انجام دادند‌.

مسئولان بنیاد ملی گندمکاران و اتاق اصناف کشاورزی امیدوار بودند که با پیگیری های صورت گرفته قبل از برداشت گندم، جایزه تحویل اعلام شود که متاسفانه این امر محقق نشد و حال امیدوارند که بنابر پیگیری ها تا پایان فروردین جایزه تحویل اعلام شود تا با رسیدن به پیک برداشت گندم از هفته آینده دیگر ‌کشاورزان دغدغه و نگرانی در این خصوص نداشته باشند و با خیال آسوده گندم خود را تحویل مراکز خرید دهند. گرچه برخی کارشناسان اظهار نظرات غیرکارشناسی مبنی بر ارزان بودن ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت گندم خارجی در مقایسه با تولید داخل را دارند، اما بنیاد ملی گندمکاران اذعان می کند که این اظهارات جایگاه علمی ندارد چراکه واردات گندم با ارز آزاد از گندم تولید داخل هم گران‌تر تمام می شود.

علیرضا مهاجر معاونت امور زراعت اعلام کرده بود که بنابر برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای خودکفایی پایدار گندم پیش بینی می‌شود که میزان خرید تضمینی از ۱۱ میلیون تن فراتر برود. براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده امسال خودکفایی پایدار گندم رقم می‌خورد و هیچ گندمی وارد نخواهیم کرد.

مهاجر گفت: سازمان برنامه و بودجه قول داده است که اعتبار مورد نیاز برای پرداخت خرید تضمینی گندم را تامین کند که در این صورت حتی امکان پرداخت یک روزه پول گندمکاران هم فراهم می‌شود.

با توجه به اهمیت خودکفایی گندم و شرایط جوی اخیر و پیش بینی سازمان هواشناسی انتظار می رود که تا پایان فروردین رئیس جمهور  با اعلام جایزه تحویل گندم شرایط را برای دستیابی به خودکفایی و بی نیازی از واردات فراهم کند وهمواره  اجازه ندهد دلالان به امر خرید ورود کنند.

اعلام‌جایزه گندم از ورود دلالان به امر خرید جلوگیری می کند

در ادامه قاسم پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی و عضو شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی گفت: وزیر جهاد به عنوان رئیس شورای قیمت گذاری، نرخ خرید تضمینی گندم را ابلاغ کرد و حال اعلام جایزه تحویل  در اختیار شورا نیست‌ بنابر رایزنی های صورت گرفته از دولت انتظار می رود که جایزه تحویل گندم به ازای هرکیلو ۲ هزارتومان را تا پایان فروردین اعلام کند تا از هدر رفت گندم جلوگیری شود.

پیشه ور ادامه داد: بنابر اعلام معاومت زراعت، اگر دولت جایزه گندم را تخصیص دهد، پیش بینی می شود که میزان خرید از مرز ۱۱ میلیون تن فراتر رود. در غیراین صورت دولت  برای تامین گندم مورد نیاز ناگریز به واردات است.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی با بیان اینکه تحویل جایزه گندم در میزان خرید تاثیر بسزایی دارد، افزود: با اعلام جایزه گندم کشاورزان این اطمینان خاطر را دارند که دولت حمایتشان می کنند، لذا این امر در پایداری تولید و جلوگیری از مهاجرت به شهرها تاثیر بسزایی دارد از رئیس جمهور انتظار می رود که به منظور جلوگیری از هدررفت گندم تا پایان فروردین جایزه تحویل را اعلام کند و سازمان برنامه و بودجه منابع مالی لازم را تامین کند.

پیشه ور ادامه داد: با توجه به گرانی خوراک دام و قیمت گندم آن سوی مرزها کماکان پیگیر جایزه تحویل گندم هستیم تا تولید این محصول استراتژیک دچار آسیب نشود چراکه همانند سال گذشته دلالان هرکیلو گندم را ۲ دلار خریداری می کنند که در صورت اعلام جایزه تحویل، کشاورزان همانند سال قبل بدلیل ارق ملی از فروش گندم به عوامل واسطه اجتناب می کنند.

اعلام جایزه گندم راهی برای رسیدن به خودکفایی

عطااللّه هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران و عضو شورای قیمت گذاری گفت: اعلام جایزه تحویل گندم بستگی به تصمیم رئیس جمهور دارد، اما بی توجهی به این موضوع خطر ورود دلالان و عوامل واسطه به بحث خرید را بدنبال دارد. بنابر پیگیری های صورت گرفته انتظار می رود که همانند سنوات قبل رئیس جمهور جایزه تحویل را اعلام کند، در غیراین صورت دلالان با ورود به بحث خرید و پرداخت نقدی وجه گندم، ضربه مهلکی به تولید و خرید گندم می زنند.

هاشمی ادامه داد: هم اکنون قیمت هرکیلو گندم در کشورهای اطراف با احتساب دلار آزاد ۵ تا ۶ هزارتومان از گندم داخل بالاتر است و اظهار نظر برخی کارشناسان مبنی بر ارزان بودن گندم خارجی نسبت به داخلی واقعیت ندارد و به عبارتی فرافکنی بیش نیست.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به بارش های اخیر و پیش بینی سازمان هواشناسی مبنی بر شرایط مساعد بارش و دما در اردیبهشت برآورد می شود که در صورت تحقق ، میزان خرید تضمینی گندم از ۱۱ میلیون تن هم فراتر رود. لذا این موقعیت را نباید با عدم اعلام جایزه گندم از دست بدهیم.

برآوردها حاکی از آن است که امسال میزان خرید تضمینی گندم از مرز ۱۱ میلیون تن فراتر رود که در صورت تحقق از واردات بی نیاز می شویم، البته بسیاری از کارشناسان دستیابی به این امر مهم را مستلزم پرداخت جایزه تحویل می دانند، در غیراین صورت احتمال هدررفت و جایگزینی گندم به عنوان خوراک دام و طیور و قاچاق به آن سوی مرزها وجود دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • شور زندگی در جمعه بازار همدان
  • خودکفایی در تولید بذر گندم در اولویت کاری سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان
  • آماده شدن ۱۴ سیلو برای خرید گندم در آذربایجان‌غربی
  • خرید تضمینی ۲۱ هزار تن گندم در فارس
  • خرید تضمینی بیش از ۲۱ هزار تن گندم توسط شبکه تعاون روستایی فارس
  • توجه ویژه به قیمت گندم از انتظارات کشاورزان گلستانی است
  • گندمکاران چشم انتظار اعلام جایزه تحویل گندم
  • ثبت نام کشاورزان در سامانه پهنه بندی، شرط خرید گندم
  • خرید ۵۱ تن گندم از کشاورزان خوزستان
  • نرخ فعلی خرید گندم مورد رضایت کشاورزان نیست