Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-25@23:03:07 GMT

تأثیر عوامل روانی در آینده بورس

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۸۹۳۴۱

تأثیر عوامل روانی در آینده بورس

یکی از اصلی ترین عوامل شروع روند ریزشی و ادامه‌دار بودن شاخص بورس، تزریق دید منفی به بازار بود که همان «تاثیر عوامل روانی» است و متاسفانه این نکته مهم که تاثیر بسزایی در بازار می‌گذارد، همچنان نادیده گرفته می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ صعود کوتاه‌مدت و نزول شدید شاخص بورس در دوره‌ای طولانی، طی سال 92 و 93 یکی از بدترین اتفاقات بازارسرمایه را رقم زد؛ به‌طوری‌که امروزه بسیاری از اقتصاددانان با نگرانی، تجربه آن‌سال‌ها را به سرمایه‌گذاران امروز گوشزد کرده و هشدار می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای نگاه دقیق‌تر، نیم‌گاهی به آن سال‌ها می‌اندازیم.

یکی از اصلی ترین عوامل شروع روند ریزشی و ادامه‌دار بودن آن، تزریق دید منفی به بازار بود که همان «تاثیر عوامل روانی» است. 
متاسفانه این نکته مهم که تاثیر بسزایی در بازار می‌گذارد، همچنان نادیده گرفته می‌شود. 
از سوی دیگر باید در نظر بگیریم که بسیاری از رخ‌دادها پس از طی یک بازه زمانی، تاثیرش را روی بورس می‌گذارد. برای مثال می‌توان به شوک ارزی سال 91 اشاره کرد که در بازار سرمایه 92 خود را با بهبود روند شاخص نشان داده و باعث روند صعودی شد اما این روند به دلایل مختلفی پشتوانه مناسبی نداشت.

قبل از ریزش شاخص در آن سال‌ها، عده‌ای از کارشناسان اقتصادی پیش‌بینی چنین‌چیزی را ارائه کرده بودند. این پیش‌بینی در راستای رکود اقتصادی سال 91 صورت پذیرفته بود که تاکید داشت بورس بدون پشتوانه درست، روند صعودی پیدا کرده، پس ریزش خواهد کرد.

نگاه یک‌سویه به افزایش نرخ ارز و جای خالی ‌تحلیلِ دیگر عواملِ موثر بر سودآوری بنگاه‌ها، بسیاری از سرمایه‌گذاران را گمراه کرد! به طبع، زمانی که رشد اقتصادی کشور منفی است، رشد صعودی شاخص بورس جای تأمل دارد.
تورم هم از دیگر عواملی بود که در آن‌سال‌ها با توجه به سیل صف خریدارانِ سهام شرکت‌های مرتبط با ارز(مثلا تولیدکنندگان مواد خام و صنایع صادراتی)، درست تحلیل نشد. افزایش نرخ تورم در میان مدت، رشد شاخص را در سال 92 تا حد زیادی خنثی کرد و روند اصلاحی شروع شد.
همچنین اکثر سهامداران، به جَوی که می‌توانست تغییر دولت به وجود آورد دل خوش کرده و امیدوار بودند که حمایت‌های بیشتری از بورس شود.
در همین راستا بدنیست در پستوی ذهن خود افرادی در بازار را درنظر بگیریم که در مواقع مختلف منابع مالی‌شان را به صورت ناگهانی وارد حوزه‌های گوناگونی کرده و باعث نوسانات گسترده می‌شوند.

در این راستا اما به برخی نکات، کمتر توجه شده است... جهش ارزی در آن‌سال‌ها رخ داد اما قیمت جهانی کالاها نیز بسیار بالا بود در حالی که باتوجه به افزایش نقدینگی، قیمت جهانی کالا در حال حاضر(به نسبت) کمتر است. همچنین ورود نقدینگی تازه‌واردها در آن موقع (طبق بررسی‌ها) در کنار افزایش سود بانکی با ثبات سود بانکی (و حتی کاهش آن) اکنون زیاد قابل مقایسه نیست. در همین رابطه، بهتر است به این مورد توجه شود که نرخ ارز دولتی و آزاد، اکنون در مقایسه با سال 92 و نیز نسبت قیمت به درآمد (P/E) تناسب درست‌تری با یکدیگر دارند.

نویسنده: محمد مولوی

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: آن سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۹۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ شاخص هم وزن نیز با ۴ هزار و ۶۵۰ واحد افزایش معادل ۶۱ صدم درصد در محدوده ۷۶۳ هزار و ۶۵۵ واحد قرار گرفت.
نماد‌های فملی، شبندر، فایرا، جم، سدشت، کویر و خزامیا از نماد‌های تاثیر گذار مثبت بر شاخص کل بورس بودند. اما نماد‌های پارسان، فولاد، کگل، شپدیس و بوعلی با تاثیر منفی از افزایش بیشتر شاخص کل ممانعت کرد.
نماد‌های ذوب، خزامیا، فولاد، کاما، کساپا، خودرو و فاذر هم از نماد‌های پرتراکنش بر بازار سهام بودند.
شاخص کل فرابورس نیز امروز با ۱۱۶ واحد افزایش به عدد ۲۵ هزار و ۶۰۵ واحد رسید.
نماد‌های فجهان، شگویا، وسپهر، مادیرا، سپیدار و فغدیر از نماد‌های با تاثیر مثبت و نماد‌های آریا، آریان، ساروج، بپاس و بمپنا از نماد‌های با تاثیر منفی بر بازار فرابورس امروز بودند.
بازار امروز سهام شاهد ۴۳۴ نماد مثبت برابر ۳۷۳ نماد منفی بود. ۹۶ صف خرید مقابل ۲۸ صف فروش تشکیل شد. خالص ورود و خرج پول حقیقی هم امروز به مثبت ۱۶۱ میلیارد تومان رسید.
معامله گران امروز ۹ میلیارد و ۲۹۰ میلیون سهام را به ارزش ۴ هزار و هشت میلیارد تومان دست به دست کردند.
ارزش دلاری امروز بازار سرمایه نیز ۲۳۶ میلیارد دلار بود.

دیگر خبرها

  • بورس تغییر جهت داد
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • محرک جدید بورس
  • بورس امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • افت ۱۳هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • گزارش روزانه بورس ۴ اردیبهشت/ رشد بورس موقتی بود؟
  • بورس امروز ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • بورس امروز ۴ اردیبهشت۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • بورس، امروز به کدام سمت حرکت می کند؛ ریزش یا ادامه صعود