Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-19@19:35:05 GMT

۴ نقطه آسیب آمریکا در اعتراضات اخیر

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۸۹۳۸۰

۴ نقطه آسیب آمریکا در اعتراضات اخیر

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فرید زکریا، نامی شناخته شده برای مخاطبان تحولات داخلی و بین المللی آمریکاست. وی مقاله نویس برجسته و مطرح نشریه تایم، نظریه پرداز و از استادان شناخته شده مسائل سیاست خارجی در آمریکا محسوب می‌شود. این فعال رسانه‌ای ۵۶ ساله، مجری برنامه شبانگاهی جی‌پی‌اس در سی‌ان‌ان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین به عنوان کارشناس مسائل سیاستگذاری در کانال‌های تلویزیونی سراسری سی‌ان‌ان، پی‌بی اس و شبکه ای‌بی‌سی نیز حضوری پررنگ داشته است.

تحلیل فرید زکریا از آنچه امروز در مینیاپولیس و دیگر شهر‌های آمریکا می‌گذرد، در نوع خود قابل تامل است. وی در شبکه سی‌ان‌ان در این خصوص می‌گوید: من نیز از آنچه طی روز‌های اخیر در آمریکا گذشته است مانند شما (مخاطبان) متعجب هستم. در تحلیل ناآرامی‌های آمریکا پس از مرگ یک سیاه پوست، لازم است چهار نکته را مدنظر قرار دهیم.

ساختار عدالت در آمریکا
نکته اول، به ساختار عدالت کیفری در ایالات متحده مربوط می‌شود. اگرچه در خصوص تحقق عدالت کیفری در قبال سیاهپوستان، پیشرفت‌هایی حاصل شده، اما باید تاکید کنم بی‌عدالتی‌های موجود ریشه دار و عمیق است. این دقیقا همان موضوعی است که روزنامه واشنگتن پست نیز به آن اشاره کرده است؛ به عنوان مثال سیاهپوستانی که در خودروی خود به سر می‌برند و مشغول رانندگی هستند، دو برابر سفیدپوستان مورد تفتیش و بازرسی قرار می‌گیرند، این در حالی‌است که تعداد سفیدپوستانی که سوار وسیله نقلیه می‌شوند به مراتب از سیاهپوستان بیشتر است. نکته قابل تامل‌تر این‌که احتمال حمل مواد ممنوعه توسط سیاهپوستان نسبت به سفیدپوستان کمتر است. با این حال آن‌ها بیشتر مورد توجه و بازرسی قرار می‌گیرند.

در خصوص صدور احکام دادگاه و حکم اعدام نیز ماجرا به همین گونه است. به عنوان مثال میان احکام اعدامی که در ایالت کارولینای شمالی و بین سال‌های ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۸ میلادی صادر شده است، سیاهپوستان آسیب بیشتری دیده‌اند. در این ایالت احتمال صدور حکم اعدام در قبال قتل فردی سفیدپوست، سه برابر صدور این حکم در قبال فردی سیاهپوست است.

اختیارات گسترده پلیس
نکته دوم، به اختیارات گسترده پلیس آمریکا باز می‌گردد. من در کشور‌های مختلفی رفت و آمد داشته‌ام. نکته‌ای که در قبال پلیس آمریکا توجه مرا جلب می‌کند این است که مانند یک فرد اشغالگر با حداکثر تسلیحات ممکن در خیابان‌ها حضور دارند. پلیس آمریکا مجهز به سلاح‌هایی است که در اختیار ارتش قرار دارد. فراتر از آن، اتحادیه‌ها و هیات‌های منصفه و سایر نهاد‌های تشکیلاتی و تاثیرگذار از افسران خاطی پلیس (که به سیاهپوستان شلیک می‌کنند و رفتار‌های نژادپرستانه دارند) حمایت می‌کنند، حتی اگر واقعا آن‌ها مجرم بوده و اقدامی غیر قانونی انجام داده باشند.

جامعه آمریکا، عصبانی است
نکته سوم به شرایط خاص و ویژه‌ای مربوط است که هم اکنون آمریکا در آن قرار گرفته است. به مدت سه ماه شاهد اعمال محدودیت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور بوده‌ایم. از سوی دیگر، ۴۰ میلیون نفر نیز شغل‌های خود را به دلیل شیوع ویروس کرونا و عواقب ناشی از آن از دست داده اند. بدیهی است در چنین شرایطی جامعه آمریکا عصبانی است. مردم نیاز دارند هر چه سریع‌تر به شرایط عادی زندگی خود برگردند، حتی به قیمت به‌کارگیری مراقبت‌ها و احتیاط‌های بیشتر.

بروز تفرقه در آمریکا
در نهایت لازم است به سطح رهبری آمریکا (در قبال اعتراضات) اشاره کنیم. اگر مردم احساس کنند رهبرانشان شجاعت داشته و با آن‌ها همدل هستند، به توصیه‌هایشان گوش داده و با رهبرانشان همراهی می‌کنند. سال ۱۹۶۸ و پس از قتل مارتین لوترکینگ، رابرت کندی از مردم ایندیاناپولیس خواست از خشونت و اتخاذ رفتار‌های تند و اعتراضات مخرب بپرهیزند. با این حال (اکنون) در سطح محلی و ایالتی شاهد وجود تفرقه و عدم اتحاد در کشور هستیم. این تفرفه و عدم اتحاد، بازتابی از وجود مشکلات واقعی در آمریکاست.

منبع: جام جم

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فرید زکریا قتل سیاه پوستان نژادپرستی در آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۹۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: وضعیت در غزه به نقطه جوش رسیده است / به آمریکا گفتیم به‌دنبال تنش در منطقه نیستیم

وزیر امور خارجه کشورمان در بدو ورود به نیویورک گفت: با توجه به تحولات منطقه و اینکه وضعیت در غزه به نقطه جوش رسیده است، نشست شورای امنیت فرصتی برای تبیین دیدگاه‌های ایران در راستای ضرورت تثبیت صلح و امنیت پایدار در منطقه است.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان بامداد امروز پنجشنبه جهت شرکت در نشست عالی شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص مسائل فلسطین وارد نیویورک شد.

وی در بدو ورود در جمع خبرنگاران در خصوص این نشست گفت: روز پنجشنبه نشست شورای امنیت سازمان ملل با بررسی تحولات غرب آسیا و تمرکز بر فلسطین برگزار می‌شود، طبعاً این نشست در سطح وزرا برگزار خواهد شد. با توجه به تحولات منطقه و این‌که وضعیت در غزه به نقطه جوش رسیده است و این وضعیت سرریزش در منطقه و تحولات منطقه نمودار می‌شود، یک فرصتی است که دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران را در راستای ضرورت تثبیت صلح و امنیت پایدار در منطقه تبیین کنیم و در عین حال با استفاده از فرصت حضور در سازمان ملل در دیدار‌هایی با دبیرکل سازمان ملل و دیگر وزرای خارجه و همتایان و برخی از مدیران ارشد سازمان ملل برای برون‌رفت از این مشکل، توقف فوری جنگ، ارسال کمک‌های گسترده انسان‌دوستانه و سایر مسائل مرتبط با موضوع فلسطین و اهمیت امنیت منطقه رایزنی‌هایی داشته باشیم.

امیرعبداللهیان در ادامه در خصوص تبادل پیام‌ها با آمریکا اظهار داشت: به‌دلیل اینکه رژیم اسراییل در یک اقدام تروریستی سفارت ایران در دمشق را هدف قرار داد، مستشاران وابسته نظامی در سوریه در این اقدام تروریستی رژیم به شهادت رسیدند و ما مدت‌ها خویشتنداری کرده بودیم با درک شرایط منطقه و مرتب به دبیرکل سازمان ملل اعلام کردیم که شورای امنیت باید به وظیفه خودش برای مقابله با این اقدامات رژیم اسرائیل عمل کند.

وی ادامه داد: از زمانی که تصمیم گرفته شد که در چارچوب حقوق بین‌الملل و دفاع مشروع پاسخ لازم داده شود و هشدار و تنبیه لازم صورت بگیرد، ما آمریکا را مطلع کردیم. به آمریکایی‌ها به‌صراحت و به‌روشنی گفتیم که تصمیم در ایران در شورای‌عالی امنیت ملی و در سطح رییس جمهور کشورم برای پاسخ دادن به رژیم قطعی است و پیام‌هایی قبل از عملیات تبادل شد و بعد از اینکه اقدام انجام شد ساعت تقریباً ۲:۳۰ بامداد یکشنبه هفته جاری پیام دیگری را به ایالات متحده از مجاری دیپلماتیک ارسال کردیم.

وزیر امور خارجه درباره محتوای این پیام‌های تبادل‌شده توضیح داد: به‌صراحت و به‌روشنی به آمریکا در این پیام‌ها سعی کردیم بگوییم که اولاً ما به‌دنبال توسعه تنش در منطقه نیستیم. آن چیزی که توسعه تنش در منطقه را می‌تواند افزایش بدهد رفتار‌های رژیم صهیونیستی است. قبل از عملیات به طرف آمریکایی به‌روشنی گفتیم که ما پایگاه‌ها و منافع آمریکا را در منطقه هدف قرار نخواهیم داد مگر اینکه در پاسخی که به رژیم اسراییل می‌دهیم آمریکا بخواهد اقدامی را در حمایت جنگی از رژیم صهیونیستی انجام دهد.

وی در آخر گفت: تبادل پیام‌ها به‌ویژه از کانال سوئیس و مجاری رسمی دیپلماتیک با هدف اینکه یک درک درستی از اقدام ایران به وجود آید و با هدف جلوگیری از توسعه تنش و بحران در منطقه بین ما و آمریکا انجام شد.

دیگر خبرها

  • فارس به نقل از منبع آگاه: خبر آسیب‌دیدن ساختمان نیروگاه اتمی دیمونا کذب است / دیمونا جزو اهداف عملیات تنبیهی اخیر نبوده
  • امیرعبداللهیان: وضعیت در غزه به نقطه جوش رسیده است / به آمریکا گفتیم به‌دنبال تنش در منطقه نیستیم
  • بکش اما خطا نکن!
  • وضعیت در غزه واقعا به نقطه جوش رسیده است
  • آمریکا سیاست دوگانه خود در قبال تروریسم را کنار بگذارد
  • کدام نقطه ایران در روزهای اخیر باران بیشتری بارید؟
  • مدودف: آمریکا در اعتراضات گرجستان دست دارد
  • افزایش شمار جان‌باختگان سیل در افغانستان به بیش از ۷۰ نفر
  • (تصاویر) از اهتزاز پرچم حزب‌الله تا آتش زدن پرچم آمریکا در قلب ایالات متحده
  • رفع خرابی برق در ۵۶۴ نقطه/وضعیت شبکه برق هرمزگان پایدار شد