Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس بورسی با بیان اینکه هیچ‌کس نمی‌تواند در مورد سودآوری سهام در بورس تضمین دهد،‌گفت: سرمایه‌گذاران باید توجه کنند که ریسک بال جدا نشدنی از سرمایه‌گذاری در بورس است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، برخی سهامداران با ثبت موضوع «حمایت از سهامداران نماد کفپارس در بورس»، «درخواست مجوز سوم مجمع کفپارس برای سهامداران»،«درخواست بازگشایی نماد شپلی در بورس» خواستار پیگیری این موضوعات توسط خبرنگاران فارس و پاسخگویی مسؤولان مربوطه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرنگار فارس در این زمینه با تیرداد احمدی کارشناس بازار سرمایه تماس گرفت و اعلام کرد، برخی از سهامداران یک شرکت با تشکیل کمپین و پویش‌های 11 هزار نفری خواهان حمایت از سهم مورد نظر خود در بورس شده‌اند که وی پاسخ داد: من در مورد مصداق صحبت نمی‌کنم، اما به صورت کلی می‌گویم، هیچ کس نمی‌تواند در مورد سودآوری یک شرکت تضمین دهد، چون ریسک و بازدهی دو بال جدا ناشدنی از حضور در بازار سرمایه است و سرمایه‌گذاران همه می‌دانند که  حضور در بازار سرمایه به منزله پذیرش ریسک‌های آن است.

 این کارشناس بازار سرمایه تأکید کرد: بازار سرمایه تنوعی از صنایع مختلف است که در این تنوع صنایع هر نوع قیمت‌گذاری و یا تغییر متغیرها و نرخ‌ها در اقتصاد به نفع یک صنعت و به ضرر صنعت دیگر ممکن است باشد.

وی در توضیح بیشتر گفت: مواد اولیه برای یک کارخانه تولیدکننده به عنوان محصول تولیدی نهایی و برای کارخانه بعدی به عنوان مواد واسطه‌ای به شمار می‌رود. اگر قرار باشد، همه سهام با هم رشد کنند یا همه سهام با هم افت قیمت داشته باشند، این امر ناشی از ناپختگی بازار است.

به گفته احمدی، متغیر نرخ ارز وقتی رشد می‌کند، بهای تمام شده برای تولیدکننده بالا می‌رود اما همین نرخ رشد ارز برای صادرکننده محصول باعث رشد درآمد ریالی و ارتقاء سهام آن می‌شود.

به مصداق آب در کشتی هلاک کشتی است/ لیک اندر پشت کشتی، پشتی است.

پس بنابر این سرمایه‌گذار باید در مرحله اول تحلیل از اقتصاد کلان سپس تحلیل از صنعتی که در آن سرمایه‌گذاری می‌کند و مرحله بعد تحلیل از شرکت مورد نظر را داشته باشد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: اگر یک سرمایه‌گذار مثلا صنعت داروسازی را برای خرید سهام انتخاب می‌کند، باید تصمیم بگیرد، در صنعت دارویی کدام شرکت دارویی بهتر عمل می‌کند. بنابر این یک سرمایه‌گذار باید مراحل سه‌گانه تحلیل اقتصاد کلان، تحلیل یک صنعت و تحلیل شرکت مورد نظر را انجام دهد و همچنین تحلیل‌های خود را باید مرتب به روزرسانی کند و با تغییر متغیرهای اقتصاد در نظر بگیرد.

احمدی گفت: اگر یک سرمایه‌گذار در بورس غیرحرفه‌ای بود، یا قدرت تحلیل بازار و تحلیل صنعت را نداشت ، بهتر است، از طریق سرمایه‌گذاری غیرمستقیم و خرید سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری و صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بازار حضور پیدا کند.

این کارشناس اقتصادی تأکید کرد: ریسک و بازده دو بال جدا نشدنی در بازار سرمایه است به قول معروف هر که طاوس خواهد، جور هندوستان کشد، در این جا هم هر کس سود می‌خواهد باید ریسک‌های مورد نظر آن را هم بپذیرد.

احمدی اضافه کرد:‌هیچ کس نمی‌تواند بگوید، چرا بورس این همه رشد کرده، اما سهام من افت داشته است. رشد کلی بازار لزوماً به معنی رشد همه سهام نیست برخی رشد می‌کنند و تعدادی افت می‌‌کنند.

وی همچنین به سرمایه‌گذاران در بورس توصیه کرد: از زیرساخت‌های موجود بازار یعنی نهادهای مالی و شرکت‌های سرمایه‌گذاری برای مشورت و سرمایه‌گذاری در بورس استفاده کنند از جمله اینکه سهام صندوق‌های سرمایه‌گذاری، شرکت‌های سرمایه‌گذاری را خریداری کنند و از مشاوران سرمایه‌گذاری و نهادهای مالی بهره جویند.

احمدی این را هم اضافه کرد: سرمایه‌گذار دربازار باید نگاه بلندمدت داشته باشد، نه اینکه دلش به نوسان‌های روزانه و تصمیم‌گیری مقطعی خوش باشد، به عبارت دیگر سرمایه‌گذار حتما با تحلیل اقتصاد کلان، تحلیل صنعت و بررسی یک شرکت و با نگاه بلندمدت در بازار سرمایه حضور پیدا کند که اگر از این روش وارد شد، بازدهی بازار سرمایه از همه بازارهای جایگزین و رقیب و موازی بیشتر است.

وی گفت: کسی که نمی‌تواند بازار را تحلیل کند روش غیرمستقیم در سهامداری را یعنی از طریق نهادها و صندوق‌ها انتخاب کند.

وی همچنین در مورد تشکیل کمپین‌های 10، 11 هزار نفری سهامداران گفت:‌این کمیپین‌ها نمی‌تواند واقعی باشد، مانند اینکه کارمندان دولت کمپینی تشکیل دهند که حقوق ما را افزایش دهید و همه آن را امضاء کنند، اما مسؤولان با توجه به محدودیت منابع نمی‌توانند آن را اجرا کنند. یا مانند سپرده‌گذاران در شرکت‌های مالی و اعتباری غیرمجاز که در مقابل بانک مرکزی تجمع کرده بودند و به جای اینکه از خود سؤال کنند، چرا در یک مؤسسه مالی غیرمجاز سپرده‌گذاری کرده‌اند، خواهان سود وعده داده شده در این مؤسسات شدند که این هم نمی‌تواند خواسته به حقی باشد.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: خبر گزاری فارس سرمایه گذاری هیچ کس نمی تواند بازار سرمایه مورد نظر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۹۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری سهام باشگاه پرخرج به هلدینگ خلیج فارس غیرقانونی است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ ابراهیم رضایی نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی و رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با اشاره به واگذاری یکی از تیم‌های مطرح فوتبال کشور به هلدینگ خلیج فارس اظهار کرد: بخش عمده شرکت‌ها و سرمایه‌های هلدینگ خلیج فارس در استان بوشهر قرار دارد.

 وی اضافه کرد: این یک بی‌عدالتی بزرگ است که آلودگی‌ها، تخریب محیط زیست، ترافیک و دیگر مضرات این صنعت نصیب مردم استان بوشهر شود ولی حمایت مالی و پول و سودش برای دیگران باشد.

نماینده دشتستان افزود: این ظلم آشکار است که برخی مدارس و مراکز درمانی استان بوشهر در گرمای تابستان کولر ندارند و تیم‌های ورزشی ما از امکانات حداقلی محرومند ولی قرار است سرمایه هلدینگ خلیج فارس که متعلق به بازنشستگان است خرج یک تعداد سلبریتی پرخرج شود.

رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر اقدام هلدینگ خلیج فارس در خرید باشگاه پایتخت را غیرقانونی خواند و گفت: اگر قرار است تیم‌داری کنند چرا باید با پول مستضعفان و بازنشستگان باشد؟ از رییس جمهور و دیگران درخواست داریم جلوی این کار را بگیرند.

دیگر خبرها

  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل
  • سهامداران عدالت بخوانند؛ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • سهامداران عدالت بخوانند/ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • واگذاری سهام باشگاه پرخرج به هلدینگ خلیج فارس غیرقانونی است
  • بورس در راه تصرف تاج و تخت؟
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!
  • تحلیل سهام وغدیر ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ورود ۴۲ میلیارد تومانی نقدینگی حقیقی‌ها به بازار سهام در روز سبز شاخص کل بورس