Web Analytics Made Easy - Statcounter

چهار نوع کروناویروس وجود دارند که موجب سرماخوردگی می‌شوند و بسیاری از محققان در تلاش هستند تا دریابند که آیا ابتلا به سایر بیماری‌ها با منشاء کروناویروس مصونیت در برابر کروناویروس کووید-19 ایجاد می‌کند یا خیر؟

به گزارش ساینس، شاید هنوز شواهد علمی قطعی در این مورد وجود نداشته باشد، اما امکان مصونیت در برابر بیماری کووید-19 با ابتلا به سایر بیماری‌ها با منشاء کروناویروس وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر موسسه ژنتیک کالج دانشگاهی لندن در تحقیق اخیر خود ثابت کرد که  24 شرکت‌کننده این تحقیق از سنگاپور که در سال 2003 به سارس مبتلا بودند در برابر ابتلا به کووید-19 مصونیت داشتند.

نکته جالب‌توجه این است که 50درصد از شرکت‌کنندگان هیچ‌گونه مواجهه قبلی با کروناویروس سارس نداشتند و از هر هفت نفر یک نفر با کروناویروس سارس آلوده‌شده بودند و از هر 10 مبتلا یک نفر فوت کردند و نتایج این تحقیق مرموز بود. با توجه به این یافته‌ها، محققان دریافتند ممکن است بخشی از جمعیت به دلیل ایمنی قبلی نسبت به کروناویروس جدید مصون باشند و علت آن قرار گرفتن در معرض کرونا ویروس‌های سرماخوردگی است.

چهار نوع کروناویروس موجب سرماخوردگی می‌شوند. بیشتر افراد حداقل یکی از این ویروس‌های ایجادکننده سرماخوردگی را طی زندگی تجربه می کنند.

بر اساس ارزیابی‌های اخیر انجام‌شده توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO)، فقط 3درصد از جمعیت جهان دارای آنتی‌بادی کروناویروس جدید هستند و به‌منظور دستیابی به ایمنی ‌جمعی حداقل 60 درصد از جمعیت نیاز به داشتن آنتی‌بادی در برابر این عفونت دارند و اگر آنتی‌بادی با سایر کروناویروس‌ها وجود داشته باشد، ایمنی ‌جمعی زودتر حاصل خواهد شد.

در تحقیق منتشرشده در ماه مه که توسط آلساندرو ست و شین کروتی از موسسه ایمونولوژی La Jolla  انجام شد، واکنش سلول تی در نمونه‌های خونی بین سال‌های 2015 و 2018 قبل از کروناویروس جدید موردبررسی قرار گرفتند. بسیاری از این افراد دارای واکنش سلول تی قابل‌توجهی در برابر کروناویروس کووید-19 بودند، اگرچه هرگز در معرض کروناویروس این بیماری قرار نگرفتند.

به‌هرحال ممکن است که چنین ایمنی نسبت به کروناویروس کووید-19 پاسخگوی تفاوت میزان آلودگی و پیامدهای بیماری بین مکان‌های مختلف جغرافیایی باشد.

وی گفت: "با توجه به‌شدت وجود بیماری همه‌گیر کووید-19، هر نوع ایمنی کروناویروس می‌تواند تاثیر بسیار مهمی در روند کلی این بیماری داشته باشد و یک نکته مهم در همه‌گیری این بیماری در ماه‌های آینده خواهد بود."

این دو محقق خاطرنشان کردند: این فرضیه نیاز به اعتبارسنجی توسط تحقیقات بیشتر دارد و سازمان بهداشت جهانی نیز در این مورد احتیاط کرده است.

مایکل رایان از سازمان بهداشت جهانی گفت: "مطمئنا شواهد و مدارکی در رابطه با سلول‌های تی وجود دارد که نشان ‌دهد در صورت ابتلا به عفونت کروناویروس قبلی، واکنش سریع‌تری به کووید-19 ایجاد می‌شود، اما هیچ مدرک تجربی وجود ندارد که نشان دهد عفونت‌های کروناویروس قبلی شما را از عفونت کووید-19محافظت می‌کنند. "

با این وجود رایان به این مورد خوش بین است.

وی گفت: "این مورد به ما امید می‌دهد که انواع واکنش‌های ایمنی که می‌تواند برای محافظت درازمدت مفید باشد باید در نظر بگیریم."

آستانه‌ای که معمولا برای دستیابی به مصونیت ‌جمعی پذیرفته می‌شود 60 تا 70 درصد است. اما گابریلا گومس، محقق دانشکده پزشکی لیورپول  معتقد است که تنوع فردی  به دلیل مصونیت متقابل با سایر کروناویروس‌ها و سایر عوامل بیماری‌زا  می‌تواند این آستانه را کاهش دهد. در حقیقت  مدل‌های ریاضی وی نشان می‌دهد که با 10تا20 درصد از جمعیت آلوده می‌توان ایمنی جمعی به دست آورد. البته این فرضیه هنوز موردبررسی قرار نگرفته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کروناویروس کروناویروس کووید 19

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۰۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنفلوانزا ممکن است سخت تر از کووید به سلامت مغز آسیب برساند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، این مطالعه، بیمارانی را که به دلیل کووید یا آنفلوانزا در بیمارستان بستری شده بودند، مورد بررسی قرار داد.

محققان دانشگاه میشیگان از سوابق پزشکی برای مقایسه بیش از ۷۷۰۰۰ نفری که به دلیل کووید در بیمارستان بستری شده بودند با همان تعداد افرادی که به دلیل آنفلوانزا در بیمارستان بستری شده بودند، استفاده کردند.

سپس، تعداد افرادی که در طول سال بعد از آن برای هر یک از شایع‌ترین اختلالات عصبی نظیر میگرن، صرع، سکته مغزی، نوروپاتی، اختلالات حرکتی و زوال عقل، تحت درمان قرار گرفته بودند را بررسی کردند.

در اینجا یک نگاه اعدادی به یافته‌ها آمده است:

• در مجموع، ۳.۲٪ از مبتلایان به آنفلوانزا و ۲٪ مبتلایان به کووید به خاطر میگرن تحت درمان قرار گرفتند و ۲.۱٪ از بیماران آنفلوانزا و ۱.۶٪ از بیماران کووید، مراقبت‌های صرع را دریافت کردند.

• علاوه بر این، ۲.۴٪ مبتلایان به آنفلوانزا به خاطر سکته مغزی تحت درمان قرار گرفتند، در مقایسه با ۲٪ از بیماران مبتلا به کووید. ۳.۶٪ از بیماران آنفلوانزا و ۱.۹٪ از بیماران کووید به دلیل نوروپاتی تحت درمان قرار گرفتند. و ۲.۵ درصد از بیماران آنفلوانزا و ۱.۵ درصد از بیماران کووید به دلیل اختلال حرکتی درمان دریافت کردند.

• نرخ زوال عقل برای دو عفونت ویروسی مشابه بود- ۲.۳٪ از بیماران آنفلوانزا و ۲٪ از بیماران کووید مراقبت برای این وضعیت دریافت کردند.

• در مجموع، ۴.۹ درصد از بیماران آنفلوانزا و ۲.۸ درصد از بیماران مبتلا به کووید یک سال پس از بیماری خود دچار یک وضعیت عصبی جدید شدند.

کد خبر 6062491

دیگر خبرها

  • کشف سرنخ های جدید برای شناسایی بیماری‌های خودایمنی
  • فناوری نانو به کمک درمان بیماری‌های خودایمنی می‌آید
  • نبرد غیرقابل باور جانوری که در مقابل زهر مار‌ها مصونیت دارند + فیلم
  • بازگشت یک ستاره به تمرینات پرسپولیس
  • دلیل غیبت ۳ ستاره پرسپولیس در تمرینات مشخص شد!
  • دلیل غیبت ۳ بازیکن پرسپولیس در تمرینات مشخص شد!
  • فرمانده ارشد ارتش: تلاش‌ پدافند هوایی موجب امنیت پایدار و مصون ماندن ایران در برابر نفوذ شده است
  • آنفلوانزا سخت تر از کووید به سلامت مغز آسیب می رساند
  • آنفلوانزا ممکن است سخت تر از کووید به سلامت مغز آسیب برساند
  • آسیب کووید به اندام ها می تواند به قلب نیز آسیب برساند