Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-03-29@00:29:37 GMT

تولید محصولی با سرمایش-گذازش نانوذرات توسط شیمیدانها

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۹۱۲۷۱

تولید محصولی با سرمایش-گذازش نانوذرات توسط شیمیدانها

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، شیمی‌دانان روشی مبتنی بر سرمایش و گدازش ارائه کردند که با استفاده از آن می‌توان آئروژل‌های فلز نوبل (NMA) را با ساختارهای چندمقیاسی و سطحی تمیز تولید کرد.

این محصول دارای ساختار سلسله مراتبی بوده و از خواص نوری منحصر به فردی برخوردار است؛ در نتیجه این ویژگی‌ها، عملکرد این ماده در برابر الکترواکسیداسیون اتانول بالا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یافته، ایده‌های تازه‌ای برای طراحی ژل‌های مختلف و مواد فوم‌مانند با عملکرد الکتروکاتالیستی و فتوالکتروکاتالیسیتی ارائه می‌دهد.

NMA دسته جدیدی از مواد متخلخل هستند که توجه زیادی را به خود جذب کرده است که دلیل این امر، معماری خودپشتیبان این مواد، مساحت سطحی بالا و سایت‌های فعال نوری و کاتالیستی آنها است که موجب شده تا عملکرد این مواد در حوزه‌های مختلف جالب توجه باشد.

با این حال، روش‌های فعلی سنتز این مواد به‌گونه‌ای است که زمان زیادی نیاز دارد و با ناخالصی‌های اجتناب‌ناپذیری نیز همراه است. همچنین ساختار چندمقیاسی آنها کنترل نشده بوده و در نهایت موجب محدود شدن دایره کاربرد این مواد می‌شد.

یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه صنعتی درسدن و محققانی از چین، به تازگی روشی سرمایشی و گدازشی ارائه کردند که می‌توان با آن آئروژل فلز نوبل با ساختار چندمقیاسی را تولید کرد، ساختاری که خواص فتوالکتروکاتالیستی در فرآیند الکترواکسیداسیون اتانول دارد. این ویژگی برای استفاده در پیل‌های سوختی مناسب است.

نتایج این پروژه در نشریه Angewandte Chemie International Edition به چاپ رسیده است.

ران و و همکارانش پی به خواص خودالتیامی ژل‌های نوبل در کارهای قبلی خود بردند. از این رو، از روش سرمایش و گدازش برای توسعه راهبردی عاری از افزودنی برای تولید این ساختارها استفاده کردند.

در این روش، نانوذرات فلزی مختلف در فاز محلول ناپایدار شده و با سرمایش آنها مجتمع شده و تشکیل ساختار کلوخه‌ای را می‌دهند. بعد از گرم شدن، این تجمع‌ها و کلوخه‌ها رسوب کرده و با آرایشی فضایی به ساختار هیدروژل منولیتیک در می‌آیند. با خالص‌سازی و خشک کردن، هیدروژل‌های تمیزی به‌دست می‌آید.

کد خبر 4942473 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: نانو ذرات فناوری نانو تولید ویروس کرونا فناوری نانو فناوری فضایی شرکت دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نوآوری تحقیقات علمی توییتر گوگل تولید استارت آپ موبایل ایالات متحده آمریکا فیس بوک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۱۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه آمالگام دقیق‌ترین ماکت‌های جهان را می‌سازد؟ (+عکس)

آمالگام نامی مشهور در دنیای تولید ماکت‌های خودرو به شمار می‌رود که در سال ۱۹۸۵ تاسیس شد و تمرکز خود را روی مدل‌های خاص معماری برای معماران بریتانیایی و آلمانی گذاشت.

به گزارش پدال، بعدها کمی پا را فراتر از آن گذاشت و نمونه اولیه یک جارو برقی را تولید کرد. در سال ۱۹۹۵، بنیان‌گذار آن در مسابقه گرندپری اردن حضور یافت و با تیم فرمول ۱ ویلیامز دیدار کرد؛ همین دیدار موجب تولید نخستین مدل خودرویی آن شد. بعدا فراری هم همکاری با آمالگام را آغاز کرد و این شرکت توانست با دسترسی به اطلاعات طراحی این شرکت‌ها و دهه‌ها تجربه در ساخت مدل‌های گوناگون، مدل‌هایی بی‌نظیر و فوق‌العاده دقیق را بسازد.

از آخرین مخلوقات این برند، می‌توان به ماکت‌های فراری ۲۹۶GT3 و لامبورگینی کانتاش اشاره کرد که تنها سرهم‌بندی هر کدام (فارغ از تولید) به‌ترتیب ۳۰۰ و ۴۰۰ ساعت زمان برده است.

مسلما این سطح از دقت با هزینه‌ای زیاد همراه می‌شود. ارزان‌ترین محصولات آمالگام مدل‌های ۱:۱۸ هستند و از ۷۰۰ پوند آغاز می‌شوند. اما مدل‌های ۱:۸ جایی است که هنر آمالگام خود را بهترین شکل نمایان می‌کند. این محصولات که با حداقل قیمت ۷ هزار پوند عرضه می‌شوند. برای نمونه، مدل مک‌لارن اسپیدتیل و فراری ۱۵۶ کلاسیک به‌ترتیب قیمتی برابر ۱۸ و ۱۲ هزار پوند دارند.

«کریس لاوِت»، مشاور نمونه‌سازی در آمالگام، می‌گوید که خودروسازان داده‌ها عظیمی را در اختیار شرکتش قرار می‌دهند تا بتوانند با ورود آن‌ها به نرم‌افزارهای CAD، مدل‌ها را آماده کنند. او درباره مقایسه نحوه رنگ‌آمیزی مدل‌ها و خودروهای واقعی می‌گوید: این همان سیستم است اما با ابعادی کوچک‌تر. سیستم یکسان است، رنگ‌ها یکسان هستند… .

هرچند که آماده‌سازی یک قالب به مدل نهایی فرایندی زمانبر است و به نوع خودرو سطح جزئیات آن بستگی دارد اما کریس زمان متوسط آن را ۶ هفته عنوان می‌کند.

مدل‌های آمالگام نه‌تنها در بحث رنگ و جزئیات مهندسی دقیق هستند بلکه در بخش جنس مواد به‌کاررفته برای ساخت مدل هم دقت بالایی دارند. به‌گفته کریس، این شرکت تا جای ممکن از مواد اولیه خودروی اصلی برای ساخت مدل استفاده می‌کند اما بهره‌وری از مواد موج‌داری چون فیبرکربن و ۸ برابر کوچک‌کردن آن‌ها برای استفاده در مدل، کاری غیرممکن است؛ بنابراین برخی مواد اصلی و برخی دیگر جایگزین می‌شوند.

برخی از مدل‌های آمالگام صرفا یک نمونه نمایشی هستند اما برخی دیگر شامل اجزایی می‌شوند به‌کلی باز می‌شوند. متخصصان این مجموعه برای طراحی نمونه‌های پیچیده‌تر با قابلیت بازشدن درها و گیرها، مجبور می‌شوند لولاها و بست‌ها را به‌شکلی طراحی کنند که هم ظریف باشند، هم دقیق باشند و هم وزن قطعات دیگر را تحمل کنند.

آمالگام کتابخانه بزرگی از داده‌های طراحی دارد که به آن اجازه می‌دهد حتی یک شاسی خاص از یک مدل خاص را بازسازی کند. یکی از محصولات گران‌قیمت این مجموعه مک‌لارن M8 به شمار می‌رود که به درخواست مشتری خصوصی، ویژگی‌های خودروی شخصی او را دارد. این شاهکار کوچک هم برابر ۲۰ هزار پوند قیمت دارد.

درصورتی که مشتری یک مدل خاص را با تمام جزئیات موتور و شاسی بخواهد که تاکنون توسط آمالگام بازتولید نشده است، قیمت مدل از ۵۰ تا ۱۵۰ هزار پوند افزایش خواهد یافت.

شاید تصور کنید با بزرگ‌تر شدن مدل‌ها (مانند نمونه فرمول ۱ مرسدس پتروناس که با مقایس ۱:۴ تولید می‌شود) فرایند تولید هم آسان‌تر خواهد شد! کریس در این‌باره می‌گوید: منطقی است بله. اما البته با بزرگ‌شدن مدل، می‌توانیم به جزئیات بیشتری توجه کنیم… از نظر تئوری بله اما هنوز باید تا آنجا که می‌توانیم جزئیات را اضافه کنیم.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دولت برای رشد اشتغال‌زایی و کاهش تورم اقتصاد را به مردم بسپارد
  • روزانه یک میلیارد وعده غذایی در جهان دور ریخته می‌شود
  • ابتکار دانشمند ایرانی در استفاده از نانوذرات طلا برای از بین بردن باکتری‌ دهان و دندان
  • ممنوعیت کشت خشخاش بعد از یک سال از فرمان طالبان
  • چگونه آمالگام دقیق‌ترین ماکت‌های جهان را می‌سازد؟ (+عکس)
  • بستر‌های مشارکت مردم در جهش تولید فراهم می‌شود
  • چند خبر کوتاه از شهرهای مختلف خراسان رضوی
  • چاپ سه‌بُعدی هر آنچه را که تصور کنید، ممکن می کند!
  • مصوبه دولت برای حمایت از تولید و صادرات
  • نزدیک به ۲۳۳ میلیون دلار کالا از قم به کشور‌های مختلف جهان صادر شد