Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@15:09:35 GMT

حمام گلشن نهاوند سفره‌خانه می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۹۲۵۵۹

ایسنا/همدان رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان نهاوند گفت: حمام گلشن آماده بهره‌برداری به عنوان سفره خانه سنتی است.

محسن جانجان در گفت‌و‌گو‌ با ایسنا، اظهار کرد: طرح مرمت این حمام تاریخی سال ۹۶ تهیه و در سال ۹۷ با اعتباری افزون بر ۵۰ میلیون تومان فاز یک آن مرمت شد، سال ۹۸ هم با همین میزان اعتبار فاز دوم بنا مرمت و با رایزنی با سرمایه گذار و ارتباط دادن آن با مالک پیشنهاد تبدیل آن به سفره خانه سنتی داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: پس از این پیشنهاد ادامه مرمت‌‌ها انجام و بنا تجهیز شد که حدود ۱۶۰ میلیون تومان هزینه برد و در نهایت با مبلغی حدود ۲۶۰ میلیون تومان هزینه آماده بهره بردای است‌ که پس از اخذ مجوزهای لازم افتتاح خواهد شد.

جانجان ادامه داد: یکی از مهمترین راهکارهای حفظ بناهای تاریخی این است که حیات بر آن‌ها جاری باشد و با تغییر کاربری‌ها این اتفاق می‌افتد که در حفظ و نگهداری بنا نیز مؤثر است همچنین هزینه مرمت بنا از دوش دولت برداشته می‌شود، ایجاد اشتغال نیز یکی دیگر از مزیت‌های آن است.

وی با بیان اینکه با تغییر کاربری حمام گلشن به صورت مستقیم حداقل برای هشت نفر اشتغال ایجاد می‌شود، گفت: صحبت‌هایی با سرمایه گذار شده است که برای جذب گردشگر مستندی از بنا و بعضی دیگر از بناهای تاریخی نهاوند تهیه و در بنا نمایش داده شود. 

جانجان ادامه داد: برای تغییر کاربری بناهای تاریخی به سرمایه گذارهای خاص نیاز داریم که علاقمند به این کار باشند و اگر بتوانیم در سطح شهرستان یا استان از این گونه اقدامات انجام دهیم می‌توانیم در راستای رونق تولید قدم برداریم‌.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری حمام میراث فرهنگی سفره خانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۲۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه۱۳ میلیارد ریالی مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تربت‌حیدریه گفت: پارسال این کمیسیون بیش از ۱۳ میلیارد ریال برای مرمت و بازپیرایی آثار تاریخی شهرستان شامل "مسجد عماد و رباط لاری" و همچنین راه‌اندازی نگارخانه "قطب‌الدین‌حیدر" هزینه کرد.

مهدی زاهدی در آیین رونمایی از لوح ثبت ملی ساختمان‌های اداره نوغانداری خراسان رضوی (تربت‌حیدریه) افزود: در حد توان خود، همیار دستگاه‌ها برای مرمت سازی آثار تاریخی هستیم.

وی گفت: با این حال برای ثبت ملی این اثر تاریخی شورای شهر هیچ هزینه‌ای نکرده و تنها در حد پیگیری امور فعالیت داشته ایم.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تربت‌حیدریه افزود: ثبت ساختمان تاریخی اداره نوغان‌داری این شهرستان به شماره ۳۳۹۶۴ در تاریخ ۱۱ مردادماه پارسال در فهرست آثار ملی ایران انجام شد.

علی محمدی گفت: این مرکز اکنون به عنوان تنها نمایندگی اداره توسعه نوغان شرق کشور، ارایه دهنده خدمات و تامین کننده تخم نوغان در سطح استان‌های شرق کشور نظیر استان‌های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی و نیز سیستان و بلوچستان است.

وی با اشاره به پیشینه تاریخی نوغان‌داری شهرستان تربت حیدریه افزود: این شهرستان از دیرباز به دلیل اقلیم مساعد برای کاشت درخت توت، یکی از مناطق مهم پرورش کرم ابریشم و نوغان‌داری در ایران است.

رییس میراث فرهنگی تربت‌حیدریه گفت: در زمین‌های پیرامون این ساختمان نیز توتستان‌هایی برای بهره‌برداری در فصل پرورش کرم ابریشم ایجاد شده‌است.

وی همچنین گفت: رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تربت‌حیدریه و همچنین شرکت سفیدرود رشت، در تکمیل فرایند ثبت ملی ساختمان تاریخی اداره نوغان‌داری تربت‌حیدریه تلاش بسیاری داشته که جای قدردانی دارد.

 

دیگر خبرها

  • کسب رتبه سوم چهارمحال و بختیاری در مرمت بنا‌های تاریخی
  • هزینه۱۳ میلیارد ریالی مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه
  • ۴۲ دستور کار برای حفاظت و مرمت از میراث فرهنگی خراسان رضوی
  • ۴۲ دستورکار برای حفاظت و مرمت از میراث خراسان رضوی
  • ۱۵ میلیارد ریال برای مرمت کاروانسرای تاریخی آوه ساوه تخصیص یافت
  • حرم شاه عبدالعظیم مرمت می‌شود
  • مرمت حرم شاه عبدالعظیم طی ۶ ماه آینده
  • ۹۰ میلیارد ریال اعتبار مرمت پل تاریخی خاتون کرج تامین شد
  • ۱۸میلیارد تومان صرف مرمت بناهای تاریخی کردستان شد
  • ضرغامی: میراث ملموس و ناملموس از هم جدا نیستند